Viiniä Tallinnasta

Tallinnaan Megastar

… ja vähän Tallinnassakin. Tallink Siljan Tallinnan Fotografiskan tiimoilta järjestämällä pressimatkalla söimme lounaan Tallink Siljan uudessa ravintola Flavoressa. Flavore sijaitsee Tallinnan sataman välittömässä läheisyydessä osoitteessa Sadama 6 ja tarjoaa italilaista ruokaa. Mutta unohdetaan ruoka hetkeksi, sillä Flavoren ihan erityinen uutuus, ainakin meille, oli viiniseinä.

Viiniseinä? Ravintolan takaseinällä on kolme viiniä (ja joitakin väkeviäkin) annostelevaa automaattia, josta voi valita haluamaansa juomaa haluamansa määrän, ihan pienestä maisteluannoksesta alkaen: 4 cl, 12 cl tai 24 cl. Maksu tapahtuu ravintolan omalla kortilla.
Meitä pressimatkalaisia oli sen verran paljon ja valkoviini punaviiniä paljon suositumpi valinta, joten automaatille syntyi alkuun pientä jonoakin, mutta voisin kuvitella, että silloin kun ravintolassa on pienempiä seurueita, jotka saapuvat ja ruokailevat vähän eri tahtiin, niin automaattien kapasiteetti riittää hyvin.

Ristorante Flavore Tallinna
Ristorante Flavore Tallinna Viiniä TallinnastaRistorante Flavore Tallinna Viiniä TallinnastaRistorante Flavore Tallinna Viiniä TallinnastaRistorante Flavore Tallinna

Toki söimmekin Flavoressa, alkupaloina erilaisia italialaisia kinkkuja, makkaroita, juustoja ja bruschettoja, pääruokana maisteluannoksina paikan erilaisia pizzoja. Pizza Calabria ja Pizza Chorizo jäivät ainakin mieleen reilun mausteisina. Tiramisu oli tarjolla lasipurkissa samaan tapaan kuin Tavolata-ravintolassa Riikaan keväällä tekemällä matkallamme – ja yhtä hyvää!

Ristorante Flavore Tallinna Ristorante Flavore Tallinna Ristorante Flavore Tallinna Viiniä Tallinnasta

Rabarbra raparperikuohuviini

Ruokailun jälkeen jatkoimme viiniteemalla, mutta nyt omatoimisesti. Alkukesästä osallistuin Helsingissä Korjaamolla järjestettyyn PING Helsingin Vaikuttajailta & Summer Partyyn, jossa tarjoiltiin virolaista Rabarbra-raparperikuohuviiniä, josta pidin kovasti kevyenä kesäisenä juomana. Selvittelin kevyesti myöhemmin mahdollisuuksia kyseisen juoman hankintaan enkä löytänyt sitä lähempää kuin Tallinnan Kaubamajasta. Joten, varustettuna parilla repulla (ja sateenvarjolla, sillä iltapäiväksi osui muutama sadekuuro), kävelimme satamasta Kaubamajan viiniosastolle ja ostimme 4 pulloa Rabarbrata.

Rabarbra Viiniä Tallinnasta
Ehjinä puutarhapöydällemme asti!

Ei olisi kannattanut, sillä myöhemmin Megastarin kaupoissa vielä kierrellessäni huomasin, että olisihan sitä sielläkin ollut. Tosin enää (ainakaan hyllyssä) vaan 3 pulloa, mutta kyllä sekin olisi riittänyt. Itseasiassa olin kyllä yrittänyt selvittää asiaa etukäteen Tallink Siljan sivuilta, enkä ollut silloin tuotetta löytänyt, mutta opetuksena siis, että myynnissä on muitakin tuotteita kuin nettisivujen löytämät, eli olisi kannattanut menomatkalla käydä tarkistamassa tilanne!

Rabarbra Tallink Silja Viiniä Tallinnasta

Tallinnaa kaupunginosittain

Telliskiven alueen (Fotografiska), Flavore-ravintolan ja Kaubamajan lisäksi emme tällä kertaa Tallinnassa sitten muuta ehtineetkään. Mutta kyllä matka muunkin Tallinnan osalta oli tuottoisa, sillä menomatkalla Megastarilla Tallinna-asiantuntija ja Facebookin Tallinnatärpit -ryhmän perustanut Henna Mikkilä kävi läpi Tallinnaa kaupunginosittain: Vanhakaupunki, Kalamaja, Telliskivi, Balti Jaaman tori, Kalamajan rannat, Noblessner ja Kadriorg. Tunnustan, vain Vanhakaupunki ja Telliskivi ovat meille edes jossain määrin tuttuja. Kalamajan rannoillakin olemme käyneet vain  upeassa Lennusadam-museossa ja Kadriorgin jäi hyvistä aikomuksista huolimatta toissa kesänä tutkimatta. Keskiturgin vanha torikin alkoi kiinnostaa ”kaupungin parhaat pullat” -maininnan takia.
Mutta tuleehan niitä uusia kesiä ja uusia Tallinnan reissuja …

Hennan Sooloiluja-blogista voi hakea vinkkejä vaikka juuri kaupunginosittain.

Sooloiluja

Lisää viiniä!

Vähemmän, jos lainkaan, ruoka- tai viiniasiantuntijoina harvemmin kirjoitamme ainakaan viineistä, mutta kun nyt alkuun päästiin, niin jatketaan vielä hetki aiheesta.

Pari viikkoa sitten osallistuimme 40+ -bloggaajien sadonkorjuujuhliin, jotka järjestettiin Pernod Ricardin terassilla, josta oli hienot näkymät Helsingin kattojen yli. Olimme aluksi jopa vähän epävarmoja siitä, että voisimmeko edes osallistua näihin juhliin, jotka toteuttiin nyyttikestityyliin, sillä emme todellakaan tapaa valmistaa ruokaa aikanaan muiden syötäväksi ja hienoihin juhliin. Beach House Kitchen -blogia kirjoittava Heli kuitenkin kannusti meidätkin mukaan ja sovimme, että voimme hoitaa osuutemme tuomalla tilaisuuteen juustoja ja patonkeja, joita sitten naposteltiinkin alkuun kun muita ruokalajeja vasta valmistettiin/viimeisteltiin.

SadonkorjuujuhlatSadonkorjuujuhlat

Sadonkorjuujuhlat
Sadonkorjuujuhlan naispuolisia bloggaajia: Villa Valko, Kristallin hohtoa, Kristallikimara, Meriharakka, Casa Mimi, Beach House Kitchen, Outi’s life ja Sopusointuja – miehiäkin oli mukana, niin bloggaajina (Aromipaja, Maistelun maailma, Mieskin) kuin aveceina. Ja naisten kuvastakin puuttuu Lumo Lifestyle.

Näin jälkikäteen onkin todettava, että jos vaan saat kutsun nyyttikesteille, jonne on myös tulossa monen monta ruokabloggaajaa, niin mene ihmeessä! Nämä ihmiset nimittäin todella osaavat tehdä ruokaa. Tilaisuuden toteutuneesta ruokalistasta resepteineen voit lukea lisää vaikka juuri Beach House Kitchen -blogin jutusta.

Mutta niihin viineihin, jotka Pernod Ricardin tilaisuudessa oli tarjolla: Jacob’s Creekin viineistä maistelimme punaista, valkoista, roseeta ja kuohuviiniä ja meille uusina tuttavuuksina samoja viinejä myös alkoholittomina UnVined -versioina. Mekin käymme useimmissa tilaisuuksissa Länsimetron heikohkon liityntäliikenteen takia autolla, joten ainakin toinen meistä pysyttelee alkoholittomissa juomissa ja tällä kertaa se oli helppoa!

Sadonkorjuujuhlat SadonkorjuujuhlatSadonkorjuujuhlat

Tags from the story
, , ,
Join the Conversation

14 Comments

 1. Tässähän tuli lukiessa jano! Onneksi pääsen huomenna huippuviinien pariin Portugaliin – eiköhän jano siellä tyydyty monta kertaa. Eikä tarvinnut Tallinnassakaan siitä kärsiä, vaikka viiniseinä oli meikäläisestä ihan turhanpäiväistä kikkailua. Seuraavalla Tallinnan reissulla täytyy tutustua tuohon raparperikuohuun, värikin vallan ihana!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Maarit! Vähän tuossa kieltämättä oli kikkailun makua, mutta parikin ystävääni, joille asiasta mainitsin, tuntui kiinnostuvan noiden maisteluannosten mahdollisuudesta, joihin tarjoilijoiden aika voi olla vähän ehkä jo kortilla.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Satu! Raparperissa – etenkin sen hennon pinkissä värissä – onkin jotain herkkää ja puoleensavetävää :-)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mira! Toimivuus etenin isommilla ryhmillä jättää vielä vähän toivomisen varaa, mutta kivahan se on, että kokeillaan uusia juttuja.

 2. says: Mari

  Itse en ole viineihin koskaan oppinut, ei vaan maistu. Mukavalta reissulta silti vaikuttaa ja ihania kuvia :).

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mari! Emme mekään viiniasiantuntijoita tai -intoilijoita ole, mutta etenkin kuohuviiniä nautin kyllä aina silloin tällöin lasillisen.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jenna! Vaikka viiniseinä automaatti onkin, niin on se kuitenkin sijoitettu sen verran korkealle, ettei 3-vuotias siitä oikein kostuisi :-)

 3. Itse olen kierrellyt hartaudella Tallinnan ravintoloita ja viiniäkin on erinäköisissä paikoissa tullut nautittua. Tuo Flavoren viiniseinä on mielenkiintoinen ja muutenkin tuo Fotografiskan reissu olisi kiinnostanut, mutta ei sopinut omiin aikatauluihin. Kävin muutama päivä sen jälkeen itse Tallinnassa, tosin Fotografiska jäi katsottua ainoastaan ulkopuolelta Pudel Baarin erinomaiselta terassilta. Otan sen kyllä ohjelmaan lähiaikoina.

  P. S. Katselin noita nyyttärikuvia jo aikaisemmin, vaikutti mukavalta rilaisuudelta!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Rami! Fotografiskat, niin Tukholmassa kuin Tallinnassa, ovat useimmiten piipahtamisen arvoisia – vähän tietysti aina näyttelyistä riippuen.

 4. says: Raija

  Hieman laitan miinusta noiden sponssattujen reissujen tarinoiden perään….mutta ihan itse maksetut ja niistä kirjoitetut kertomukset luen aina. Huomenna lähdössä erikoisristeilylle eli iltapäivällä lähtö ja takaisin illalla, ei maihinmenoa joten ei ole itseasiassa Tallinnan matka sanan varsinaisessa merkityksessä. Uskon että loistoreissu nytkin…

  1. says: Pirkko

   Kiitos Raija! Ymmärrän epäluulosi näitä reissuja kohtaan, mutta itse olemme usein pitäneet niistä mm. siksi, että esittelyt museoissa ym. antavat enemmän irti kohteesta kuin mitä niistä itse muuten saisi. Ja ainakin me tapaamme kyllä listata havaitsemamme epäkohdatkin, riippumatta siitä, että onko juttu kaupallinen yhteistyö vai ei: viimeksi kirjoitimme jutun uusista matkavarusteista, jossa totesimme, että saamamme repun taskut ovat kelvottomat vesipullojen kuljetukseen ilman, että itse korjasimme reppua parilla nepillä!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *