Luonto on laiffii!

LOL Luonto on laiffii 2019

Elokuun viimeinen lauantai on Suomen Luonnon päivä.
Tapahtuman sivuilla ehdotetaan mm. liputtamista, mustikkapiirakkaa, yötä ulkona tai puiden halaamista. Saattaa olla, että ne jäävät osaltamme henkilökohtaisesti tekemättä, ellei nyt sitten kehitetä vielä tänään jostain mustikkapiirakkaa ja syödä sitä ulkona puutarhassa.

Mustikkapiirakkaa luonnossa
Mustikkapiirakkakuvat: Joel Heino (Suomen Luonnon päivän lehdistömateriaalia)

Mutta toki tässä kesän mittaan olemme kokeneet myös Suomen luontoa. Luontopolusta kotimme lähellä kirjoitin vähän aikaa sitten jutun Mene metsään. Viimeksi pari päivää sitten tyynen ja lämpimän päivän innoittamana vuokrasimme Skipperin kaupunkisoutuveneen ja vietimme osan iltapäivästä soudellen Espoon rannoilla. Alkukesästä kävimme myös Luontokeskus Haltiassa, tosin ”vaan” katsomassa Luonto on laiffii -näyttelyn ja kahvilassa.

Luonto on laiffii Haltiassa

LOL Luonto on laiffii -näyttely on avoinna tänäänkin – ja aina marraskuun alkupäiviin asti.
Näyttely on koottu maailmanlaajuisen kuvakilpailun The Comedy WildlifePhotography Awards kuvista ja niille kaikille on yhteistä eläimet ja huumori. Toki niin, että hauskuus on kuvaajan ja katsojan silmässä, sillä eläimet eivät sittenkään näissäkään kuvissa ole tainneet tarkoituksella meitä huvittaa.

Kävimme näyttelyssä jo keväällä, sillä olimme käyneet samaisen näyttelyn Haltian edellisessä toteutuksessa vasta syksyllä ja olisin halunnut ostaa jonkun kuvista, mutta siinä vaiheessa näyttelyä lähes kaikki näyttelyssä olevat kuvat oli jo myyty, myös se suosikkini. Tällä kertaa, kun olimme ajoissa liikkeellä, ja useimmat kuvat olivat vielä myymättä, en sittenkään innostunut mistään niin paljoa, että olisin lähtenyt etsimään sille paikkaa joltain seinältämme. Näyttelyssä olevat kuvakopiot ovat siis myytävänä – tosin ne saa kotiinsa vasta näyttelyn päätyttyä. Kuvien tuotto menee villieläinten suojelutyöhön Born Free Foundation -säätiön kautta.

Tässä joitakin tämän vuoden näyttelyn suosikkejani:

LOL Luonto on laiffii 2019
Andrea Zampattin naurava hiiri
LOL Luonto on laiffii 2019
Ke-Qiang Ruanin ”lintuarmeija”
LOL Luonto on laiffii 2019
Geert Weggenin orava
LOL Luonto on laiffii 2019
Roie Galitzin ”kuvaaja”

Ylläolevat kuvat otin näyttelyssä. Kuvien alla olevista linkeistä pääset näkemään kuvat alkuperäisinä, nettiversioina.
Kuvien isokokoiset printit näyttelyssä ovat ehdottomasti Haltian matkan arvoisia, ainakin jos asut pääkaupunkiseudulla. Mutta jos et ehdi/pääse/halua lähteä Haltiaan, niin toki voit myös katsoa näiden kuvien lisäksi myös kaikki muut hauskat kuvat näyttelyn nettisivuilta.

Haltian näyttelyyn liittyy myös meemikilpailu. Näyttelyssä on joitakin kuvia, jotka voi itse tekstittää haluamillaan meemeillä ja lataamalla kuvan omasta meemistään Instagramiin tunnisteella #LuontoOnLaiffii on mukana kilpailussa, jossa voi voittaa mm. lahjakortteja Haltian verkkokauppaan.

Jutun otsikkokuvassa pari Meriharakan yritelmää :-)

Vuoden 2019 luontokuvat

Vuoden 2019 luontokuvat valitaan 19.10. ja sen jälkeen nekin ovat esillä Haltiassa.

Niitä odotellessa tässä Lasse Kurkelan kuva Harakoiden tappelu, joka oli esillä Haltiassa jo alkukesästä. Lasse Kurkelan kuvia on muuten valittu vuoden  2019 semifinaaliin kokonaista 11 kappaletta!

Lasse Kurkela Harakoiden tappelu

P.S. Vielä yksi luontokuva, tämäkin Haltiassa. Taitaa olla ainoa tänä kesänä näkemämme kyy!

Kyy Haltia Espoo

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
,
Join the Conversation

18 Comments

 1. says: Melissa

  Kyy on niin kaunis eläin. Sen sahakuvio tuo minulle kunnioitusta. En ole kovin montaa kertaa törmännyt kyihin vaikka olen paljon käynyt marjastamassa ja sienestämässä ja elänyt maalla. Muutamia kertoja olen, ollut aika komeaa katseltavaa.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Melissa! Vähän yllättävä tuo kohtaaminen oli asvaltoidulla parkkipaikalla, mutta asvaltin lämpö taisi tuoda kyyn esille paikan vilkkaudesta huolimatta. Minua on jopa kyy purrut kerran – vuorokauden jouduin viettämään sairaalassa ja viikon kävelemään keppiin itseäni tukien.

 2. says: Cilla

  Hienoja kuvia :) Itse en päässyt viettämään luonnonpäivää tänä vuonna ajallaan flunssan takia, mutta eilen käytiin jääkauden aikaisella pirunpellolla kiipeilemässä. Aika vaikuttavaa jälkeä luonto saakin aikaiseksi.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Cilla! Hienoja kuvia, tietysti, sillä ovathan nämä käyneet jo läpi aikamoisen karsinnan ennen näyttelyyn päätymistä – kyykuvaa lukuunottamatta :-)

 3. Hauskoja ja hienoja kuvia! Tuo jääkarhu tsuumaamassa linssin läpi oli oma suosikkini. Täytyypä joskus mennä käymään ihan paikan päällä Haltiassakin.
  Itse vietin suomalaisen luonnon päivää tattimetsässä ja kuvailemalla upeita metsämaisemia dronelennokillani. Sienisaalis oli mahtava ja hienoja kuvia tuli! :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jenni! Haltiassa kuvia on kymmenittäin, joten jos paikan päälle ehdit, niin saatat löytää vielä ihan muitakin kuvia omaksi suosikiksesi.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Satu! Luontokuvat yleensä – ja tietysti kilpailuja voittaneet luontokuvat ihan erityisesti :-)

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Voittajakuvien on helppo hymyillä – vai mitä tähän nyt sanoisi :-)

 4. says: Espanjaan

  Luonto on niin laiffii, että en edes poistunut kotoa. Katselin nurmikkoani, istuin pihallani aamukahvilla ja päiväkahvilla, nypin kukkiani, karsin pensaitteni oksia.

 5. Haltia on hieno paikka! Nuo kuvat ilahduttavat kaiken ikäisiä. Päästiin tutustumaan paikkaan muutamia vuosia taaksepäin silloisten oppilaiden kanssa.?? Ja mitä pidempään on tullut asuttua ulkomailla ja ylipäänsä reissattua, sitä enemmän Suomea ja tuota ainutlaatuista luontoa arvostaa! Kyllä luonnonpäivänä tuli täältä Kiinasta käsin ihan haikea olo, kun erilaisia kuvia katseli – metsä ja mustikkapiirakka ovat kaukana.??

  1. says: Pirkko

   Kiitos Marttiina! Meillä oli mustikkapiirakkaa, niin kotona kuin naapurin tarjoamana :-) – mutta ihan luontoon asti emme sitä päätyneet nauttimaan, mutta eiköhän puutarhakin kelpaa!

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Näitä kuvia ei liene kuitenkaan ole otettu huumatuilla eläimillä tms. eli ehkeivät sittenkään ole tuolla saralla ihan uhka luonnolle.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *