Kevään 2020 matkasuunnitelmat

Kevät 2020 feature

Vuoden 2019 matkayhteenvetojen jälkeen matkabloggaajat, siispä minäkin, kertovat alkavan vuoden suunnitelmistaan. Itse asiassa hahmottelin näitä jo aika pitkälti kommentoidessani Lonely Planetin vuoden 2020 listoja. Matkalla hahmotelmista varauksiksi nämäkin reissut, kuten usein käy, muuttuivat muutamien yksityiskohtien osalta.

Juuri nyt seuraavat reissumme näyttäisivät toteutuvan näin:

Gambia, Senegal ja toivottavasti Guinea-Bissau

Norjalainen hotellimoguli Petter Stordalen tuli ja pelasti Suomenkin Tjäreborgin  lokakuun lopulla ja matkamme Gambiaan alkaa ensi maanantaina. Suorat lennot Helsingistä Banjuliin ovat matkan varrella vaihtuneet välilaskullisiksi, eli mennen tullen käväistään Kööpenhaminassa. Vaihtoajat ovat kuitenkin lyhyitä, joten olkoon – vaikkakin alunperin yksi syy valita valmismatka tälle suunnalle oli suorat lennot.

Matkan mielestäni edullisen perushinnan innoittamana ostin lennoille paikat koneen etuosasta paremman jalkatilan toivossa ja valitsin African Princess Beach -hotellista huoneen, josta pääsee suoraan uima-altaaseen. Emme ole ennen moisessa asuneet, jotenkin kokemus tämäkin.

Retket olemme varanneet Lam’s Toursilta, jota niin Facebookin Every Passport Stamp -ryhmä kuin Guinea-Bissaussa myös Gambiasta käynyt Anna-Katri suositteli. Tarkoituksena on viikon matkalla retkeillä joka toinen päivä eli käydä:

 • Fathalan luonnonpuistossa Senegalissa
 • Guinea-Bissaussa
 • Roots -saarella

Guinea-Bissaun viisumin pitäisi kuulemma järjestyä Lam’s Toursin kautta paikan päällä kunhan otamme mukaan pari valokuvaa ja kopiot passeistamme tätä varten. Matkaa varten Lasse anoi (ja sai) uuden passinkin, sillä edellisessä ei enää ollut viisumia varten kokonaan tyhjiä sivuja, vaikka voimassaoloaikaa olisikin ollut jäljellä vielä pitkälti toista vuotta.

African Princess hotelli Kevään 2020 matkasuunnitelmat
African Princess Beach -hotelli
Lauttamatka Senegaliin
Lauttamatka Senegaliin – kuva Merjan matkassa -blogin jutusta retkestä Fathalaan
Guinea Bissau
Yritämme pitkällä päiväretkellä käydä myös Guinea-Bissaussa, kuten Adalmina’s Adventures -blogia kirjoittava Anna-Katrikin – ihan läpihuutojuttu retki ei ainakaan vielä 4 vuotta sitten ollut.

Suriname, Guayna, Trinidad ja Tobago, Curaçao ja Aruba

Pitkällisten neuvottelujen jälkeen olemme varanneet paikat Aventuran matkalle maaliskuun alkuun. Neuvottelut olivat pitkällisiä siksi, että olisimme halunneet poiketa lyhyesti Ranskan Guayanassa ennen ryhmämatkan alkua, mutta Aventura lähti toteuttamaan sitä melkein viikon lisämatkana, jolle kertyi sitten lisähintaakin reippaasti, joten emme ostaneet heiltä tätä osuutta.

Sen sijaan lisäsimme matkan loppuun muutaman päivän ja piipahduksen Curaçaon lisäksi myös Aruballa, joka on Pirkolle uusi saari. Bonairella sen sijaan olemme molemmat käyneet kohta yli kymmenen vuotta sitten matkalla Ecuadoriin ja Galapagokselle.

Houkuttelimme tällekin matkalle mukaan tamperelaiset matkaystävämme (ei ollut kovin vaikeaa!). Edellinen yhteinen matkammehan suuntautui Mauretaniaan viime keväänä.

Retki Ranskan Guyayanaankin on edelleen työn alla. Jo mainitsemastani Every Passport Stamp -ryhmästä löytyi vinkki Surinamen Paramaribosta Ranskan Guyayanan Saint-Laurent-du-Maroniin tehtävästä päiväretkestä ja saatamme, kaikki neljä, tarttua vielä siihenkin.

Suriname Kevään 2020 matkasuunnitelmat
Surinamessa viivymme Paramaribon lisäksi tämän joen rannalla Berg en Dal Eco Lodgessa
Crown Point Tobago Kevään 2020 matkasuunnitelmat
Tobagossa, jossa vietämme pari päivää näissä Crown Pointin maisemissa
Curacao Renaissance Kevään 2020 matkasuunnitelmat
Curacao Renaissance -hotellin uima-allas oli kiinnittänyt saarella risteilyllä käyneen naapurinikin huomion
Aruba Renaissance Kevään 2020 matkasuunnitelmat
Myös Aruballa majoitumme Renaissance-ketjun hotelliin
Bonaire
ABC-saarista Bonairella viihdyimme näissä maisemissa syksyllä 2006

Pakistan ja jotakin

Toukokuisen Travellerin Pakistanin matkan osalta ei ole tapahtunut vielä kovin paljoa. Olemme sitoutuneet matkaan maksamalla varausmaksun Travellerille ja ostamalle menolennot Lahoreen samoille lennoille kuin Travellerin ryhmä. Paluulennot ovat vielä auki, kun pohdin edelleen, että onnistuisinko liittämään jonkun muun kohteen samalla suunnalle tähän viikon reissuun. Reissujani -blogia kirjoittava Jani näytti matkayhteenvedossaan pohtivan paluuta Afganistanin kautta, mutta ehkä emme kuitenkaan valitse sitä. Afganistanin viisumi pitäisi ilmeisesti käydä henkilökohtaisesti hakemassa Tukholmassa sijaitsevasta suurlähetystöstä.

Itä-Timor voisi olla sellainen pieni kohde, jonne ei montaa päivää kannattaisi uhrata, ja sinne voisi lentää esimerkiksi Balin Denpasarin kautta ja ehkä poiketa samalla vaikka Ubudissa, joka sekin on vielä näkemättä.

Tai vielä helpompana kohteena, jos lentäisi Bangkokiin ja kävisi katsomassa Kwai-joen sillan, jonne emme toissa syksynä Bangkokissa käydessämme sillä kertaa ehtineet.

Sri Lanka voisi olla ”liiankin” mielenkiintoinen kohde Pakistanin viikon jälkeen, eli ainakin näiltä näkymin olen kallistumassa sille kannalle, että se kannattaa säästää omaksi kohteekseen tai osaksi pitempää matkaa.

Pakistan näyttää muuten kiinnostaneen matkailijoita, sillä Travellerin toukokuinen matka on myyty loppuun ja elokuulle näyttäisi tätä nykyä olevan jo toinen lähtökin myynnissä.

Kwai-joen silta
Kwai-joen silta  – kuva Kohteena maailma -blogin jutusta Top 10 tekemistä Bangkokissa (# 10)

Lontoo?

Travelers’ Century Clubin UK:n ”paikallisosaston” kevätkokous huhtikuun alussa houkuttaisi hienoisesti, etenkin kun edellisestä matkasta Lontooseenkin on jo kohta kymmenen vuotta aikaa, mutta käydään nyt ensin ainakin Länsi-Afrikassa ja mietitään asiaa varausmielessä aikaisintaan sen jälkeen.

Dogget's Coat and Badge Lontoossa
Kokouspaikkana olisi Doggett’s Coat and Badge -pubi Lontoossa
Tags from the story
, ,
Join the Conversation

38 Comments

 1. says: Daniel

  No nyt on mielenkiintoista odotettavaa, kiitos! Hauska nähdä, minkä verran Gambia on muuttunut. Tjäreborgin matkalla minäkin olin (silloin vaihdettiin konetta Tukholmassa ja tehtiin vielä tankkausvälilasku Las Palmasiin, eli helpommalla pääsette sentään), ja sairaala- ja kouluvierailuilla. Jos tiet ovat samassa kunnossa kuin vuonna 2000, niin Guinea-Bissauhun on kyllä todella pitkä matka, mutta ehkäpä parannusta on tapahtunut.

  Viime kesänä selvittelin oikein tosissani Guyana ja Surinam -matkaa ja nimenomaan turvallisuustilannetta. Vähän lannistuin, kun sitten syksyllä Amsterdamin kentällä törmäsin surinamilaiseen kassarouvaan, jonka kanssa hetken juttelimme aiheesta. Odotin sellaista ”minun maani on niin kaunis, lähde ihmeessä” -reaktiota, mutta hänpä sanoikin, ettei sinne missään tapauksessa kannata valkoisen lähteä yksin, vaan aina paikallisen kanssa. Ei rohkaissut. Varmasti tuo ryhmämatka on tuolla suunnalla paikallaan.

  Oikein hyviä matkoja, upeita kokemuksia ja hyvää uutta vuotta!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Daniel! Tuon Suriname + muita maita samalla suunnalla ryhmän pitäisi näiltä näkymin olla 10 henkeä, joista me ja ystävämme muodostamme siis jo melkein puolet, joten eiköhän tuosta hyvä reissu tule. Valmiiksi järjestetyn helppous ja turvallisuus, mutta kuitenkin riittävän pieni ryhmä niin ettei ryhmä päässe paljoa haittaamaan.

 2. says: Piyya

  Äitini sanoin ; voi video miten upeita reissuja tulossa ja suunnitelmia.
  Kiva päästä matkaanne näihin maihin joihin voi olla, että itsellä ei tule lähdettyä, vaikka eihän sitä koskaan tiedä.
  Ihanaa uutta matkustus vuotta teille !

  1. says: Pirkko

   Kiitos Piyya! 140 maan tuolla puolen, jos uutta haluaa edelleen nähdä, niin kohteen menevät kieltämättä koko ajan harvinaisemmiksi, noin keskimäärin.
   Tosin puuttuu meillä Aasian suunnalta vielä ihan ”tavallisiakin” kuten vaikka Sri Lanka ja Filippiinit – ehkä sitten syksyllä?

 3. says: Jaana and Teemu travels

  Tervetuloa Gambiaan! Täällä juurikin parhaillaan viikko lomaillaan tuon teidän hotellin lähes naapurissa ja huomenna lähdetään piipahtamaan Senegalin puolella. Mukava reissu teillä edessä. Nauttikaa!

  1. says: Pirkko

   Kiitos! Gambia taitaakin olla ihan suosittu talvikohde, sillä aika montakin sen tyyppistä kommenttia olemme jo saaneet, että juuri olimme/olemme/kohta lähdössä!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mikko! Kyllä Kaieteurin putouksillekin on tarkoitus lähteä, näiltä näkymin ainakin.

 4. says: Jaana

  Hurjan mielenkiintoisia kohteita teillä tulossa! Etenkin tuota Pakistania jään mielenkiinnolla seuraamaan!
  Aloitimme viime vuoden Gambiassa ja Senegalissa, suunnittelin Guinea-Bissauta myös ja Lams Tourin Abraham olisi sinne lähtenyt, mutta meille kävi tosi vanhanaikaisesti ja sairastuimme. (Länsi-Afrikkaa kutsuttiin aiemmin historiansa aikana Valkoisen miehen haudaksi ? ja onnistuimme siis jotenkin sairastumaan?). Guinea-Bissau jäi ja niinpä en sulje lainkaan sitä pois, että lähtisimme uudenman kerran juuri Gambiaan.

  Tuo Karibialle suuntautuva matkanne myös kiinnostaa kovasti, blogiasi on niin mukava ( ja hyödyllistä) lukea. Vietimme joskus kaksi viikkoa Trininadissa ja Tobagossa ja päätin, etten koskaan enää lähde pienelle saarelle niin pitkäksi aikaa! Siinä valtiossa ei sinänsä ole mitään vikaa( olimme juuri Grow Pointissa), mutta 2 viikkoa yhdessä tämän tyyppisessä paikassa on liikaa. Mutta aamulla voi kalastaa ja iltapäivällä kuunnella rannalla regeetä juomia siemaillen! Tuollaisella parin viikon reissulla olisimmepa mekin tutustuneet useampaan saareen.

  Balin Ubudi käsityöläisineen on tuttu, vietimme siellä esikoisemme kihlajaisia. Samoin Kwai-joki, siellä olen viettänyt ehkä yhden eksoottisimmista yöpymisistäni. Yövyimme River lodgessa erittäin voimakkaasi virtaavan Kwai-joen päällä ja meillä oli 3- vuotias. En siis uskaltanut nukkua, koska pelkäsin hänen putoavan jokeen( se virta olisi vienyt mennessään), niinpä koko yön toimin ilmastointina ja heilutin huiskua kahden nuorimmaisemme yllä.
  Sri Lanka on minullakin jatkuvasti mielessä( olen nuoruudessani käynnyt siellä 1986) ja haluaisin sinne uudestaan. Mutta koska en haluaisi/ raaskisi matkustaa 0-pisteen maahan( jo käytyyn), mietin, joskos siihen yhdistäisin Malediivit. Saisi uuden maan, ei tarvitsisi ” pienellä saarella” viettää kahta viikkoa ja näkisi, miten Sri Lanka on muuttunut.

  Oikein ihanaa uutta matkailuvuotta Teille ja kuten sanoin, jään innolla odottamaan ja seuraamaan matkojanne!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jaana! Sairastuminen, ainakin lievä, on tuolla suunnalla todellinen riski. Viime tammikuun Beninistä Angolaan ulottuvalla kierroksellamme kärsin pariin otteeseen lievästä vatsataudista, mutta onneksi siitä selvisi siinä määrin lääkkeillä, että pysyi mukana kiertomatkan tahdissa.
   Me emme pii..iitkään aikaan ole olleet viikkoa, kahdesta puhumattakaan, samassa ”osoitteessa” maailmalla, Tobagollakin vaan maaliskuussa pari päivää. Tuo Gambia viikko samassa hotellissa onkin sikäli erilainen loma. Katsotaan miten Pakistanin jatkon kanssa sitten päädymme tekemään, siltä osin kuvio on vielä auki.

 5. says: Melissa

  Mahtavia suunnitelmia teillä, meillä on neljän matkan suunnitelmat tällä hetkellä. Isoin ongelma on työt, jotka matkailua häiritsee :D Jos näin voi sanoa.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Melissa! Pitää hankkiutua eroon niistä töistä :-) Oma valintani oli jättäytyä eläkkeelle jo muutama vuosi ennen virallista eläkeikää oman rahoituksen turvin.
   Mutta aikaisemmin, etenkin taloushallinnon hommissa, niin hyvin tiukkaan työ rajasi sen, että mihin aikoihin vuodesta voi olla lomalla.

 6. says: souliina

  Oi wau, teillä on kyllä tulossa iha huikeita reissuja ja ihan kohta jo starttaatte matkaan.
  Tulen kyllä ehdottomasti lukemaan näistä reissuistanne, koska nuo kuvat itsessään jo kiehtovat suunnaattoman paljon. Ihanaa reissua!

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Toivottavasti reissut menevät ainakin karkeasti ottaen suunnitelmien mukaan :-)

 7. says: Maijuc

  On aina yhtä mielenkiintoista lukea teidän tulevia matkasuunnitelmia. Siellä on aina mukana kohteita, jotka itselle tuntuu vähemmän hyvältä vaihtoehdolta, ainakin juuri tällä hetkellä, mutta jotka kuitenkin kiinnostaa. Näin ollen sohvamatkailu teidän kautta kelpaa minulle hyvin! Ihanaa alkanutta matkailuvuotta! :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Maijuc! Talvikauden kaukomatkakohteemme eivät tosiaan enää, 140 maan tuolla puolen, useimmiten ole ihan tavanomaisia – mutta kunhan taas päästää kesäkauteen, niin pysyttelemme varmasti lähinnä Pohjoismaissa ja sen myötä ”helpoissa” kohteissa ihan jokaiselle.

  1. says: Pirkko

   Kiitos! Pakistaniin olemme menossa Travellerin kanssa ja ainakin osa maasta – ja ainakin luotettavien oppaiden seurassa – lienee jo riittävän turvallinen kohde.

 8. Itä-Timoria on tullut itsekin pohdittua. Meillä vaihtui Plan kummilapsi, kun ensimmäinen kasvoi isoksi. Uuden saimme länsi-Timorista ja nuo kaksi voisi hyvin yhdistää yhdeksi reissuksi, mutta tuskin vielä pariin vuoteen. Tutustutaan nyt ensin kirjeiden välityksellä. Ihanaa reissuvuotta teille. ?

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sini! Juuri kuulin yhdestä kaikissa maailman maissa käyneistä hiukan vielä minuakin vanhemmasta miehestä, jolle Itä-Timor oli jäänyt ihan vihon viimeiseksi käymättömäksi maaksi. Ehkä se kuitenkin ”kannattaa” käydä, meidänkin, vaikka ilman kummilapsilinkkiä, jo vähän aikaisemmin jonkun Aasian reissun yhteydessä. Katsotaan, josko jo tänä keväänä …

 9. Ihania tulevia matkasuunnitelmia teillä! En malta odottaa, että pääsee jälleen lukemaan matkakokemuksia näiltä tulevilta reissuilta. Karibian kokemuksia erityisesti odottaen. ;) Lontooseen olen suuntaamassa itsekin ensimmäistä kertaa nyt helmikuussa, varmasti hieno kaupunki. Listasin myös blogiin tulevia reissusuunnitelmia tälle vuodelle, tässä linkki mikäli huvittanee käydä lukaisemassa. :) http://www.kookospalmunalla.fi/matkasuunnitelmat/matkasuunnitelmat-2020-uusi-unelmien-matkavuosi/

  Huippua matkavuotta 2020 teille! :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sandra! Onneksi niitä vielä riittää, muutama, minulle uusia tuttavuuksia Karibialla. Vaikka saaret monelta osin ovatkin samankaltaisia, niin on niissä eronsakin.

  1. says: Pirkko

   Kiitos! Olipa ihana kommentti! Joskus olemme itsekin tuollaisella leikkineet ja mieleen on jäänyt, että (kauan sitten) esimerkiksi Burundi ja Brunei saattoivat päätyä väärille mantereille :-)

 10. says: Cilla

  Teille on kyllä tulossa taas niin upea reissuvuosi, että jään innolla odottamaan postauksia! Etenkin Pakistanin reissua odotan jännityksellä. Minua kiinnostaisi myös Aasian matkat, mutta saa nyt nähdä mitä vuosi tuo tullessaan. Matkakassaa säästän jo, tosin en vielä tiedä mihin sen kulutan. Kunhan nyt arki ensin palautuu normaaliksi tuon kuuden viikon Lapin reissun jäljiltä, niin voi alkaa miettimään tulevia ”koitoksia”. Ihanaa reissuvuotta teille!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Cilla! Kuusi viikkoa Lapissa lienee ”matka” sekin, joten ehtiihän sitä sitten, vähän myöhemminkin, seuraavia reissuja miettimään.

 11. Upeita reissuja tulossa, mukava päästä nojatuolimatkoille teidän mukaan blogin ja varmaankin myös esim. instastoorien kautta. :) Gambiaa olen minäkin miettinyt muutaman kerran matkakohteita valitessani, viimeksi se taisi tyssätä siihen etten uskaltanut ostaa matkaa Tjäreltä sen silloisen tilanteen vuoksi ja se sitten jäi.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Virpi! Meillä Facebook on jotenkin muodostunut ”reaaliaikaisessa” reissuraportoinnissa ensimmäiseksi kanavaksi, eli suosittelen seuraamaan Meriharakan Facebook-sivua :-)
   Me taas tuossa tilanteessa melkein ”ryntäsimme” ostamaan matkan, sillä hinnat olivat pohjalla ja luotimme siihen, että luottokortilla maksaessa rahat saisi takaisin.

 12. Huikeita matkoja teillä on suunnitelmissa (ja osa jo meneillään). Kiva kuulla teidän mielipide Gambiasta :) Pakistan kiinnosteli minuakin ja kun Reissu-Janilta kuulin kenen matka kyseessä niin kävin kurkkimassa matkaohjelmaa. Lomien saanti matkan ajankohtaan oli kuitenkin sen verran hankalaa, niin se sitten jäi. Kiinnostavaa kuulla minkälainen reissu siitä tulee.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Merja! Ja terveiset Gambiasta, josta meillä on ihan positiiviset fiilikset monellakin tapaa.

 13. Aloin lukemaan juttua ja aika nopeasti tajusin, että oonkin jo lukenut tän. ;) Oon monesti Elinallekin puhunut, että noi kolme maata Etelä-Amerikan pohjoisrannalla pitäis joku kerta käydä samalla reissulla ”keräämässä”. Tuntuu tässä välillä jo itelläkin, että joutuu jo oikeen miettimään minne menis jos haluaa uusia maita, vaikka on käytynä ”vasta” reilu 80 maata. Teidän tilanteessa kun on jo melkeen tuplat valinnanvara alkaa jo loppumaan kesken. Onko teillä molemmilla yhtä monta maata käytynä? Ehkä nähdään taas messuilla.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Tomi! Olet oikeassa, tuossa 140 maan toisella puolen, kun 196:sta lasketaan pois sotaa käyvät maat tai muuten turhan epävakaassa tilassa olevat maat, niin melkein niistä alkaa olla jo pulaa. No ehkä pari-kolmekymmentä helpohkoakin löytyy, tosin ihan kaikki niistä eivät oikein ole kiinnostaneet, kuten vaikka Pohjois-Korean teatteri tai vaikka Bangladesh, josta tuntuu, että kaikki siellä käyneet ovat puhuneet vaan ruuhkaisuudesta, likaisuudesta ja köyhyydestä. Mutta vuosi kerrallaan mennään eteenpäin ja katsotaan sitten, että missä vaiheessa tulee stoppi joko oman kunnon/terveyden takia tai kiinnostavien, mahdollisten maiden harventumisen takia.
   Lassella on yksi maa enemmän, eli Venezuela, jossa hän tuli käyneeksi jo 70-luvulla ja joka nyt ei oikein kuullosta järkevältä kohteelta.

 14. Wau! Aivan upeita juttuja sulla tiedossa. Paljon kivoja maita (tai siis näin ainakin oletan. Itse en kovin eksoottisissa maissa ole käynyt pahemmin). Mielenkiinnolla jään odottamaan reissujasi joista varmasti kuulemme täälläkin.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Katri! Kun yritämme useimmiten käydä meille uusissa maissa, niin iän ja maiden kertymisen myötä tietysti paikkojen eksoottisuuskerroin väistämättä hiukan nousee.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *