Muutama päivitys matkasuunnitelmiimme

Giza feature

Matkamme Surinameen, Guyanaan, Trinidad & Tobagoon, Curacaoon ja Arubaan alkaa lauantai-aamuna päivälennolla Amsterdamin kautta Paramariboon. Tämän osalta vain yksityiskohdat ovat sen verran täsmentyneet, että aikaisemmin hahmottelemani päiväretki Ranskan Guayanaan on toteutumassa: ainakin olemme sen varanneet ja maksaneet Orange Travel -nimiseltä toimijalta Paramaribosta.

Matkamessujen jäljiltä olemme sopineet joitakin tapaamisia Karibialla, esimerkiksi Bucuti & Tara Resort, jonka omistajan tapasimme messuilla, tarjoaa meille lounaan ja esittelee tätä Karibian romanttisimmaksi hotelliksi väittämäänsä resorttia.

Kevään 2020 matkasuunnitelmat

Pakistan ja Bangladesh

Pakistan + jotakin -matkamme osalta tuo jotakin päätyi sitten lopulta olemaan Bangladeshin pääkaupunki Dhaka. Bangladesh ei ole ollut edes listallani maita, joissa voisi vielä olla kiva käydä, mutta Sri Lanka hylkääntyi, kun muutama päivä sinne olisi ollut selkeästi liian vähän, samoin Bali, jos siihen olisi halunnut yhdistää myös Itä-Timorin. Joten käydään nyt sitten katsomassa Dhakan vilskettä muutaman päivän ajan. Varasimme kaupungista hotellin ja paikalliselta retkijärjestäjältä retket pariksi päiväksi. Lentoja Dhakasta eteenpäin emme ole vieläkään tätä kirjoitettaessa ostaneet, vaikka tiedämmekin, että Dhakasta tulemme lentämään Tukholmaan syntymäpäiville ja sieltä vasta kotiin.

Katsotaan nyt, muuttuuko mielikuvani äärimmäisen ruuhkaisesta ja likaisesta Dhakasta vierailemalla paikan päällä. Ainakin tässä Anna-Katrin Adalmina’s Adventures -blogini Bangladesh-jutun kuvassa Ahsan Manzilin palatsi näyttää puhtaalta ja kauniilta!

Ahsan Manzil Dhaka - Matkasuunnitelmapäivityksiä 02/2020
Ahsan Manzilin palatsi (Kuva Adalmina’s Adventures -blogista)

Pakistan + Bangladesh on talvikauden viimeinen kaukomatkamme ja kesän ja alkusyksynkin mittaan pysynemme Euroopassa.

Lontoo ja Stonehenge

Lontoon matkakin on jo varattuna huhtikuun alkupäiville – ei tosin ihan sellaisella aikataululla, että osallistuisimme Travelers’ Century Clubin kokoukseen siellä, mutta pääsiäistä edeltävälle viikolle kuitenkin. Tarkemmat suunnitelmat ovat vielä tekemättä, mutta Stonehengessä on ainakin tarkoitus käydä.

Saattaa hyvinkin olla, ettei Stonehenge paikan päällä ole sittenkään kovin kummoinen nähtävyys, mutta se on kuitenkin sen verran usein erilaisilla näe/koe ainakin nämä -listoilla, että haluan nähdä sen itsekin. Viimeisimpänä tulin katsoneeksi listaa maamerkeistä ja nähtävyyksistä, joista etsitään eniten Googlesta ja siellä se taas komeili, sijalla 6, ennen  mm. Vapaudenpatsasta.

Lennot ovat Finnairilla ja hotelliksi valikoitui Copthone Tara Kensingtonissa. Uusi tuttavuus meille, mutta kun edellisestä käynnistä kaupungissa on jo kymmenen vuotta, niin ehkä kannattaa kokeilla taas uutta hotelliakin.

Copthorne Tara Lontoo - Matkasuunnitelmapäivityksiä 02/2020
Iltapäiväteelle pitänee ehtiä lyhyelläkin Lontoon vierailulla, jos ei muuten, niin ”omassa” hotellissa

Pohjois-Eurooppaa

Matkamessujen alla hahmottelemistani ideoista Bergen, Hurtigruten ja Trondheim on edelleen listalla, vaikkei mitään olekaan vielä varattuna.
Samoin karhuretki on edelleen työn alla. Sandhamn-ideaa en ole työstänyt eteenpäin, vielä ainakaan.

Bergen – Trondheim -väli Hurtigrutenilla kestää vain kaksi päivää – Bergenistä Svolvaeriin asti Lofooteilla kestäisi neljä päivää – pitäisikö sitä käydä kertaamassa muutaman vuoden takaisia Lofoottien muistojakin samalla kertaa, hmm …

Hurtigruten

Ahvenanmaa

Uutena kesälle tullee risteily Maarianhaminaan – Tallink Silja tekee tulevana kesänä kerran erikoisristeilyn Helsingistä sellaisella aikataululla, että aikaa Ahvenanmaalle jää kokonainen päivä ja ajattelimme käyttää tilaisuuden hyväksemme ja käydä näin helposti ja mukavasti kertaamassa yhden suosikkikohteemme taas kerran. Otamme auton mukaan, niin pääsemme kiertelemään saarta myös Maarianhaminan ulkopuolella.

Tosin Tallink Siljan retkivalikoimakin tällä risteilyllä näyttää hyvältä, mukana on jopa retki Myrskyluodon Maijan maisemiin Simskälaan ja Smakbyhyn. Yhden kesäretken Ahvenanmaalle teimmekin aikoinaan juuri Myrskyluodon Maijan tiimoilta – silloin kävimme jopa Väderskärillä, saarella, jolla televisiosarja pitkälti kuvattiin. Smakbyssä taas nautimme erinomaisen illallisen juhannuksena muutama vuosi sitten.
Ahvenanmaa retket - Matkasuunnitelmapäivityksiä 02/2020

Mahdollisia ideoita syksyyn

Alkusyksyllä saatamme viettää viikon Costa Blancalla Torreviejassa – jos päätämme tarttua tarjoukseen viikon ilmaisesta majoituksesta tuolla suunnalla.

Talvikauden suunnitelmiin ja varauksiin palaamme vasta loppukesällä, etenkin kuin COVID-19 -viruksen tilannetta Aasiassa/maailmalla tulevana syksynä on tässä vaiheessa mahdotonta ennakoida. Jos ongelmaa sen tiimoilta ei olisi, niin vuorossa voisi olla Aasia, juurikin Sri Lanka, Bali, Itä-Timor ja ehkä Filippiinitkin, mutta jos itä osoittautuisi vielä syksylläkin huonoksi suunnaksi, niin ehkä sitten Dominikaaninen tasavalta, siihen jotenkin yhdistettynä Haiti ja mahdollisesti Kolumbiakin.

covid 20200226
Klikkaa karttaa tai tästä ajantasaiseen COVID-19 tilannekarttaan ja statistiikkaan.

Myös Celestyal Cruisen risteily, joka poikkeaisi mm. Rhodoksella, Tel Avivissa ja Egyptissä kiinnostaisi – joko loppusyksystä tai ensi vuoden alussa. Risteilyohjelmasta voisi ajatella, ettei pari tuntia Alexandriassa ja toiset pari Port Saidissa paljon Egyptiä tarjoaisi, mutta tarjolla on siis retkiä, jotka alkavat Alexandriasta ja päättyvät Port Saidiin ja siinä välissä käydään niin Gizan pyramideilla kuin Kairossakin. Ashdodista olisi mahdollisuus vierailla Jerusalemissa ja Bethlehemissä tai Tel Avivissa ja Jaffassa. Jerusalemissa olemme käyneet, joten tällä kertaa kävisimme sitten tietysti Tel Avivissa.

Celestyal Cruise - Matkasuunnitelmapäivityksiä 02/2020

Näillä, lisättynä ehkä yhdellä kaupunkikertauksella, päästäänkin sitten luultavasti jo vuoden 2021 alkuun, ainakin!

(Jutun otsikkokuva matkanjärjestäjän sivulta.)

Join the Conversation

22 Comments

  1. says: Pirkko

   Kiitos Katri! Nähtäväksi jää, että mitenkähän kevään/kesän mittaan, supistuuko matkailu jollain aikavälillä laajemminkin lähimatkailuksi …

 1. says: Veehoo

  Tuo Celestyal Cruisen risteily on mielenkiintoinen idea. Siinä on monta kohdetta kerralla ja kaikki on Välimeren rannalla.

  Taidanpa selvittää tarkemmin tuota myös itse, koska noista risteilyn kohteista kolme maata on näkemättä. Ilmeisesti tuossa pitäisi vaan ottaa lennot Ateenaan ja sieltä sitten Pireuksen kautta laivalle.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Ja tosiaan vähän vähemmän ”perusristeilyillä” koluttua Välimeren kolkkaa!

 2. says: Mikaela

  Oi että, mitä suunnitelmia! Me elellään ihan hämmentävää aikaa, seuraava varattu ulkomaanreissu on Etelä-Amerikkaan 2021 helmikuulla. Yleensä 2-3 matkaa tiedossa. Alkuperäissuunnitelmamme oli lähteä tällä viikolla Buenos Airesiin ja sieltä merelle, mutta perhepiirin ikävät tapahtumat vuoden lopulla saivat siirtämään matkaa. Onneksi lentoja Argentiinaan ja Chileen ei oltu vielä varattu, risteily saatiin siirrettyä vielä tuossa kohtaa. No, tulee kotimaan junasuhailua tehtyä sit senkin edestä. Ja jos toi COVID-19 ei nyt hurjasti äidy, Espanjan roadtrip on kyllä loppukeväälle suunnitelmissa.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mikaela! Tämänhetkisen COVID-19 -tilanteen mukaan tuo siirto vuodella taisikin osua ihan hyvään saumaan, niin ei tarvitse pähkäillä, että miten lähiviikkoina ja -kuukausina matkojen toteutuksen kanssa käy.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mikko! Karhujen osalta olemme selvitelleet niin Hossaa kuin Lieksaa, mutta päätöstä ei ole vielä tehty suuntaan tai toiseen. Karhuja voi kuulemma nähdä toukokuun puolivälistä elokuun puoleenväliin, parhain aika ehkä kesäkuussa, jolloin voisi nähdä myös karhunpentuja.

 3. says: Reissu-Jani

  Jälleen kerran – mielenkiintoisia reissuja. Norja pitäisi käydä itsekin ”kertaamassa”, kun viime matkasta on kulunut useita vuosia, jolloin ajoimme lähes koko Norjan rannikon/vuonoalueet läpi aina Narvikkiin asti. Ajoimme myös Loofoteilla (Bödöstä Å lautalla – ja pois pohjoisesta): se oli todella upeaa aluetta.

  Covid-19 osalta pitää tarkkaan seurata Iranin ja oikeastaan koko maailman tilannetta, kun lennot on ostettu heinäkuulle. Ei niinkään itse taudin pelossa, vaan jos tulee lentojen peruutuksia tai karanteeneja matkalle.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jani! Joo, toistaiseksi tauti ei ole onnistunut niinkään pelottamaan kuin se että peruuntuuko matka vaikka siksi, että suomalaiset eivät enää pääsekään kohteeseen, mutta Iranin osalta tilanne on ainakin tällä hetkellä jo vähän haastavampi kuin Suomen.

 4. says: Maiju Korhonen

  Hei, hauskaa, että tekin olette menossa lähiaikoina Bangladeshiin! Niin minäkin, tarkemmin ottaen huhtikuun alkupuolella. Emmin pitkään asian kanssa, mutta päätin, että haluan paikata aukon kartallani. Myös mulla tarkoitus olla lähinnä Dhakassa, jatkan siitä sitten tuttuun ja turvalliseen Bangkokiin. Laittakaa Instagramiin fiiliksiä Bangladeshistä jos ehditte ennen mua :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sandra! Saapa tosiaan nähdä miten tämä tästä kehittyy … juuri nyt olemme Etelä-Amerikan koillisissa valtioissa ja jatkamme täältä mm. ABC-saarille Karibialla ja tämä alue hyvällä sattumalla (?) taitaa juuri näinä viikkoina olla viimeisiä alueita maailmassa, jossa koronaa ei ole.

 5. Oi mitä ihania suunnitelmia ja sitä myötä matkoja teillä on tiedossa! Saako kysyä, miten teillä riittää rahat tähän kaikkeen? Itselläni budjetti venyy maksimissaan neljään viiteen reissuun vuodessa (en laske tähän lähimatkailua tyyliin Tallinna ja Tukholma, vaan ihan ”oikeat” ulkomaan matkat). AIkakaan ei antaisi periksi enemmälle, sillä pakkohan sitä on töitäkin tehdä, jotta pystyy edes tähän. Loistavaa matkailukautta 2020 joka tapauksessa!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Maarit! Vastauksena kysymyksessi: Double Income No Kids -pariskunta, joka on tehnyt pitkän katkeamattoman työuran ja jonkin verran sijoituksiakin vuosikymmenien ajan – nyt sitten nautitaan ihan kelvollisista eläkkeistä ja sijoitusten tuotoista.

 6. says: Ne Tammelat

  Teidän matkavuosi on kyllä täynnä mielenkiintoisia suunnitelmia ja etenkin parhaillaan käynnissä oleva reissunne on ihan huikea. Onnea uusista maista! Mekin seuraillaan koronaviruksen tilannetta ja loppuvuoden matkakohteet määräytyvät varmaan osittain sen mukaan. Nyt pysytellään tovi Suomessa muutamaa Tanskan pyrähdystä lukuunottamatta.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentista! Matkojen suunnittelu ja varaaminen onkin juuri nyt vähän riskihommaa. Hurtigrutenia, edes pätkä, olisi kiva kesällä testata, mutta toisaalta etenkin laivat tuntuvat nyt vähän loukoilta. Seuraillaan tilannetta.

 7. Ihanan suora ja rehellinen vastaus rahakysymykseen (en tiedä, ehkä sitä vastaisi vähän kierrellen jos olisikin lottomiljonääri :) ). Ihanaa, että asiat ovat ylipäänsä järjestyneet niin että on mahdollisuus nauttia nyt niistä hedelmistä – melkoisia matkoja taas luvassa.

  1. says: Pirkko

   Kiitos! Mitä sitä kiertelemään – tämä polku on vaan vaatinut pitkäjänteisyyttä sikäli, että pitkiä irtiottoja maailmalle se ei ole ennen eläköitymistä ”sallinut”.

 8. says: Raija/ Kodintuntu

  Matkoja on niin mukava suunnitella, että aina ei edes väliä sillä toteutuuko :) Mutta monta matkaa teillä tulossa, toivottavasti onnistuvat hienosti! Kiitos Ahvenanmaavinkistä, jotenkin unohtuu aina, että sielläkin voisi käydä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Raija! Nyt ollaan kyllä sellaisessa vaiheessa maailmassa, että matkojen osalta mikään ei ole varmaa. Tällä Etelä-Amerikkaan ja Karibialle suuntautuvalla reissullamme taidamme vielä selvitä ilman koronaongelmia, mutta seuraava reissu huhtikuun alussa Lontooseen voi jo olla enemmän uhanalainen.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *