Koti Kupittaalla

Sokos Kupittaa feature

Kaupallinen yhteistyö: Original Sokos Hotel Kupittaa

Olen viime vuosina tavannut väittää, että olemme asuneet kaikissa Turun hotelleissa, joten kun Turkuun avataan uusi hotelli, kuten vaikka nyt tämä Original Sokos Hotel Kupittaa, niin ”täytyyhän” meidän sekin kokeilla! Juuri nyt, kun Turun keskusta onkin jokseenkin luoksepääsemättömässä tilassa, autolla ainakin, niin Kupittaa on hyvä vaihtoehto. Erinomainen vaihtoehto se on myös junalla Turkuun tuleville.

Hotellin huoneet ovat jännästi toistensa vastakohtia. Voit valita mieltymyksesi mukaan vaaleasävyisen huoneen aamuauringon puolelta tai dramaattisen tumman huoneen ilta-auringon puolelta. Me päätimme preferoida auringonlaskua – ja näkymää Turun keskustaan – vaikka sitten emme auringonlaskua huoneessamme tällä kertaa kokeneetkaan. Hyvällä tuurilla siitä voisi nauttia oman huoneensa sängyllä maaten. Superior King -huoneessa oli kuitenkin näköä ja kokoa viihtyä ihan huoneessakin, säästä ja vuorokaudenajasta riippumatta. Kuluneen kesän aikana olemme päätyneet muutamankin kerran sen verran pieniin hotellihuoneisiin, että muistan taas ainakin vähän aikaa lukea myös huoneiden neliömääriä niitä varatessani. Superior King -huoneen 25 neliötä riittää kyllä pariskunnalle, meillekin. Olen myös silloin tällöin perustellut hotellivalintojamme sillä, että miksi sitä maailmalle lähtisi asumaan huonommin kuin kotona ja kerrankin myös parisängyn osalta tämä toteutui: 180 cm on kiva leveys sängylle, niin Espoossa kuin Turussakin!

Huoneen sisustus oli kieltämättä dramaattinen, jopa hiukan hätkähdyttävä. Huoneeseen tullessamme Lasse oli aluksi peruuttaa ovelta: tulimmekohan nyt oikeaan paikkaan, onko tämä vielä kesken tai joku varasto? Hyvinkin teollisesti muotoiltu eteishyllykkö, johon sijoittuvat naulakot, jääkaappi ja tallelokerot oli sen verran erilainen, että uudessa hotellissa tuokin mahdollisuus tuli mieleen. Mutta ihan toimiva ratkaisu – ja jäihän huone mieleen. Hyllykön lisäksi sisustuksessa ei myöskään oltu sorruttu tapetin osalta mihinkään hempeään, mutta hyvin sekin sopi paikalleen. Verholla ison huoneen sai halutessaan jaettua makuuhuoneeksi ja olohuoneeksi.

Sokos Kupittaa
Bistro Elli -ravintola on kätevästi osa hotellin aulaa, oikealla hotellin hissit
(kuva: Original Sokos Hotel Kupittaa, Wellu Hämäläinen)

Sokos Kupittaa

Sokos Kupittaa
Auringonlaskun puoleinen huone (kuva: Original Sokos Hotel Kupittaa, Wellu Hämäläinen)Sokos Kupittaa Sokos Kupittaa
Sokos Kupittaa
Auringonnousun puoleinen huone (kuva: Original Sokos Hotel Kupittaa, Wellu Hämäläinen)

Näköalat kaupungin ylle

Parasta kuitenkin kahdeksannen kerroksen kulmahuoneessa oli näköala Turkuun, ajoittain aina Raisioon asti. Tunnistimme  jopa Pernon telakan nosturit! Vielä korkeammalla on yhdeksännen kerroksen Kuppis Roof Top -baari ja jos baarin lisäksi kaipaat kuntosalia, niin sekin löytyy yhdeksännestä kerroksesta, samalla näköalalla tietysti. Varsinainen ravintola – ja samalla aamiaisravintola – löytyy katutasosta ja ainakin tähän maailman aikaa aamiaista sai nauttia niin Bistro Ellin kun kahvila Delin missä tahansa pöydässä, joten kun aamiaisajat vielä jaettiin etukäteen, niin ihan kivasti jokaiselle löytyi riittävän väljästi paikka.

Mutta maltoimme me kivasta hotellista ja hotellihuoneesta lähteä uloskin: läheiseen Kupittaan puistoon, Turun keskustaan katsomaan myllerrystä Kauppatorilla ja Ruissalon syksyyn.

Kuppis Rooftop Bar Kuppis Rooftop Bar

Kuppis Rooftop Bar
Terassille vai kuntosalille – vai kuntosalin kautta terassille …

Kuppis Rooftop BarSokos Kupittaa aamiainenKorona aamiainen

Sokos Kupittaa
Hotellin vastaanotto, aulatilaa vaikka aamiaiselle (Bistro Ellin lisäksi) ja 24/7 auki oleva Deli

Kupittaan puisto

Kupittaalla kun oltiin, niin teimme aamukävelyn läheiseen Kupittaan puistoon. Tällä kertaa emme Turussa kierrelleet varsinaisissa nähtävyyksissä, kuten vaikka Turun Linnassa tai Tuomiokirkossa, mutta ei hätää, ne voi bongata lyhyellä kävelylenkillä Kupittaan liikennepuistossa. Tänä kesänä liikennepuisto ei ole ollut normaalisti auki koronan takia, eli meitä pienemmätkään ihmiset eivät ole päässeet ajamaan kaupungin teillä polkuautoilla. Aamuhiljaisessa kaupungissa voi kuitenkin kävellä ja liikkua vaikka omalla (pienellä) pyörällä. Liikennekaupunki ja samaisessa puistossa sijaitsevat Seikkailupuisto ja Lintulammikko ovatkin lapsiperheiden suosiossa myös syksyllä vaikka puiston varsinainen vetonaula, maauimala, onkin jo kiinni.

Lapsiperheitä olikin tullut puistoon myös lauantaina aamupäivällä ja yllättäen tapasimme purjehdusvuosina kanssamme Ruotsiin purjehtineen nuoren naisen nyt perheineen arviolta 15 vuoden tauon jälkeen! Vaikka olenkin muuttanut Turusta pois jo vuosikymmeniä sitten, niin todennäköisyys tavata Turussa joku tuttava kaupungilla on edelleen paljon korkeampi kuin tavata joku Helsingissä!

Turun linna Kupittaanpuisto Tuomiokirkko Kupittaan puisto Liikennekaupunki Kupittaan puisto Turku Liikennekaupunki Kupittaan puisto Turku Kupittaan puisto Turku Kupittaa Turku Kupittaa Turku

Walo Rooftop Bar

Turun keskusta on nykyisin yhtä isoa työmaata mm. toriparkin ja uuden Hamburger Börs -hotellin rakennustyömaiden takia. Uskaltauduimme kuitenkin keskustaankin, jalkaisin. Suvun nuorison suosituksesta kävimme, sateesta huolimatta, katsastamassa Wiklundin katolla sijaitsevan Walo Rooftop Barin. Emme tällä kertaa niinkään juomien kuin näkymien takia.

Vaikkakin parhaat näkymät kuulemma ovatkin ylös ravintolaan vievästä näköalahissistä, niin kiipesimme myös katon sateessa autiolle terassille ja olivat ne näköalat sieltäkin torille ja muuallekin Turkuun jokseenkin hulppeat! Eli suosittelemme, mekin: jos käyt Turussa, niin käy myös Walo Rooftop Barissa. Vaikka sateella. Yhdeksännen kerroksen sisätiloissa voit myös nauttia juomasi sisätiloissa, tunnelmoiden kaupungin kattojen yllä sateelta suojassa.

Walo Rooftop Bar Turku

Walo Rooftop Bar Turku
Uusi Hamburger Börs rakentuu kuvan vasemmassa laidassa

Walo Rooftop Bar Turku

Walo Rooftop Bar Turku
Alvar Aallon suunnittelema funktionalistinen Turun Sanomien toimistorakennus kuvan oikeassa laidassa

Jos et vielä ole tutustunut Turun keskustan isoon uudistukseen, niin suosittelen tätä lyhyttä videota:

Ravintola Maininki

Turun Pursiseuran ranta ja ravintola ovat olleet meille jo vuosia tuttuja paikkoja, mutta edellisestä nykyisessä Ravintola Mainingissa nautitusta ateriasta oli silti jo ehtinyt vierähtää hetki.

Keväällä satuin lukemaan uutisen, että Maininki oli päässyt Netflixin sarjaan Restaurants on the Edge (Unelmien näköalaravintolat) toistaiseksi ainoana Pohjoismaisena ravintolana. Lisäsin ravintolan hetimmiten seuraavan Turun vierailumme ”listalle”! Olin jo ennen Maininki-jakson katsomista katsonut useimmat kyseisen sarjan jaksoista, sillä ne sopivat niin aiheiltaan kuin kestoltaan loistavasti lennoilla katsottaviksi – siis aikaan ennen koronaa.

restaurants on the edge restaurants on the edge

Sää oli syyskuun alkupuolella jo hiukan syksyinen, mutta lauantain lounaallekin näytti kuitenkin riittäneen asiakkaita sateen uhasta huolimatta. Kolmen hengen ryhmämme testasi pääruokamenua monipuolisesti. Halloumisalaatti, lohikeitto ja pippuripihvi olivat kaikki hyviä vaihtoehtoja. Seurueen naisille maistui vielä jälkiruuaksi mansikat Mainingin tapaan – vielä kerran tänä kesänä mansikoitakin!

Tätä kirjoittaessani  ravintola Mainingin kesäkausi 2020 on jo päättynyt, mutta käy katsomassa Netflixistä ravintolasta kertova juttu ja lisää se ensi kesän ”listallesi”. Ja sitä ennen, voit katsoa ohjelman ravintolasta Netflixistä.

Maininki Ruissalo Turku Maininki Ruissalo Turku Maininki Ruissalo Turku Maininki Ruissalo TurkuMaininki Ruissalo Turku Turun Pursiseura Ruissalo

Tags from the story
,
Join the Conversation

2 Comments

  1. Turusta on aina mukava lukea reissuvinkkejä. Se on oma opiskelukaupunkini ja viihdyin Turussa erittäin hyvin. Tänä kesänä perinteinen Turku-visiitti jäi tekemättä, mutta viikon kuluttua olen sinne menossa. Tulee varmaan itsekin käytyä kurkkaamassa torin myllerrystä.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Marika! Voisinkohan minäkin kutsua Turkua opiskelukaupungikseni, jos opiskelin siellä ensimmät 12 kouluvuottani :-) Nyttemmin vierailemme kaupungissa ainakin kerran vuodessa, useimmiten useimminkin.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *