11 päivää pizzajonossa

Pizza Edvin

Espoon Kauklahdessa on selvästikin jotain erilaista kuin Espoon muissa lähiöissä.

Syksyllä 2019 sikäläisestä K-Supermarket Lasihytistä kuului kummia: kaupan käynnin yhteydessä voi halutessaan nauttia vaikka lautasellisen tapaksia ja lasin viiniä. Pitihän se kavereiden innoittamana testata, vaikka meiltä onkin Kauklahteen pitempi matka kuin Helsingin keskustaan! Tapakset olivat hyviä ja K-Supermarket Lasihyttikin vaikutti ihan hyvältä ruokakaupalta.

Lasihytti
Tapaksia ruokaostosten lomassa – viinin skippasimme keskellä päivää

Myös kalakauppa Maxin kala ja Halmeen leipomo ovat ainakin Espoossa ylittäneet uutiskynnyksen viime vuosina.

Pizza Edvin Napoletana

Kuukausi sitten Kauklahti nousi taas otsikoihin. Paikallisen pizzerian pizzoja jonotetaan kuulemma viikkoja..

Koronakevät pakotti Markus Nikon ja Satu Ilolan sulkemaan Helsingissä sijainneen lounasravintolansa. Hetken mietittyään kauklahtelainen pariskunta päätti perustaa pizzerian kotikulmilleen. Ravintolalle löytyi sympaattinen vanha pieni tyhjillään ollut kivirakennus Kauppamäellä, jonka he kunnostivat pieneksi pizzeriaksi. Paikan sydämenä on italialainen pizzauuni. Menneisyyttään niin liha- kuin maitokauppanakin toiminut rakennus oli saanut taas kerran uuden elämän.

Asiakaspaikkoja ravintolassa on vain kuusi, eikä niitäkään ei ole vielä keskellä koronapandemiaa otettu käyttöön. Pizzoja myydään vain ”ajanvarauksella” mukaan – ja pizzajono on kuulemma viikkojen mittainen.

Tämähän kuullosti haasteelta! Luettuamme Hesarin jutun Pizza Edvin Napoletanasta (vain tilaajille) tutkimme paikan pizzalistaa  ja muutaman yrityksen jälkeen saimme tilattua kaksi pizzaa sunnuntai-iltapäivälle 11 päivän päähän tilauksesta! Ensimmäisella yrityksellä ei ollut yhtään vapaata aikaa niiden noin kahden viikon aikana, jolle pizza-aikoja jaetaan. Parilla muulla yrittämällä olisi voinut saada yhden pizzan myöhään jonain iltana. Pizzeria on toistaiseksi auki vain neljänä päivänä viikossa, mutta harkinnassa on aukiolopäivien lisääminen ja suurempi uuni.

Pizzeria Pizzauuni

Sunnuntaina ajoimme loskakelissä Kauklahteen hakemaan pizzamme. Tässä ne ovat, pizzat Edvin ja Salami. Edvinissä tomaattikastikkeen, mozzarellan ja pecorinon lisäksi pepperonia, gorgonzolaa ja tuoretta jalapenoa, Salamissa napoli salamia ja tuoretta basilikaa. Napolilaiselle pizzalle tyypillisesti pizzojen pohjat ovat ohuita ja hiukan venyviä, mutta reunat kauniin pulleita, täplikkäitä.

Pizza Edvin Salami Pizza Edvin
Pizza Edvin

Lämmitimme pizzat kotona 20 kilometrin kotimatkan jälkeen saamiemme ohjeiden mukaisesti n. 5 minuuttia 150 asteessa ja kyllä ne maistuivat! Pitäisikö laittaa toinen tilaus sisään, ehkä sinne parin viikon päähän …

Vai pitäisikö sitä jäädä odottamaan rokotuksia ja maailman aukeamista ja napolilaista pizzaa oikein Napolissa?
Ihan samanlaisilta ne tosin näyttävät siellä kuin täälläkin!

teijan pizza
Kuva Lähdetään taas -blogin jutusta Maailman parhaan pizzan jäljillä (Napolissa)
Tags from the story
,
Join the Conversation

2 Comments

  1. Näyttääpä herkullisilta pizzoilta! Enpä muista Roomassa käynnin jälkeen syöneeni kunnon napolilaista pizzaa, mutta tuo tosiaan näyttää tosi hyvältä. Itselläni on tullut oikeasti mieleen käydä Napolissa syömässä pizzaa ja onhan siellä ympäristössä paljon kiinnostavaa nähtävääkin.

    1. says: Pirkko

      Kiitos kommentista! Tämä(kin) oli mielenkiintoinen esimerkki siitä, miten muuttuvat olosuhteet tuottavat myös jotain uutta, eli koronasulut uuden pizzerian Espoon Kauklahteen.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *