Toukokuun kuvia

Toukokuun matkoja

Matkakuvia toukokuulta vuosilta 2018 – 2020 – teemana juomat ja kukat:

Hotel Adlon, Berliini

Hotel Adlon Berliini toukokuun kuvia
Hotel Adlonin kahvilassa nautittu cappuchino – onnistuu tietysti myös hotellissa asumatta!
Hotel Adlon Berliini toukokuun kuvia
Vaatimaton kukkakimppu huoneessamme

Toukokuussa 2018 toteutimme yhden siinä vaiheessa jo jonkin aikaa Listallani olleen matkahaaveen, joka oli selkeästi hotellihaave. Halusin asua, edes yhden yön, Brandenburgin portin välittömässä läheisyydessä sijaitsevassa Hotel Adlonissa. Yöstä juuri tässä hotellissa olin alkanut haaveilla katsottuni saman nimisen televisiosarjan.

Niinpä sitten varasimme Hotel Adlonista huoneen yhdeksi yöksi. Varauksen tehtyäni otin yhteyttä hotellin markkinointitiimiin ja kerroin olevani matkabloggaaja ja kysyin, että voisivatko he esitellä meille hotellia. Tämä järjestyi ja iloksemme, kun saavuimme hotellille, saimme myös upgraden ja sen myötä pienen sviitin, jonka ikkunat olivat Brandenburgin portin suuntaan. Etenkin illan pimetessä näky oli upea ja taisimmekin jättää verhot auki koko yöksi!

Hotel Adlon

Hotel Adlonin osalta venytän teemaa vielä yhden kuvan verran. Hotellikierroksellamme saimme kurkistaa myös vielä hienompiin sviitteihin kuin omamme ja prinssi Philipin muistoa kunnioittaen tässä vielä hotellin kuninkaallisesta sviitistä otettu kuva. Samaa ihailemaamme öistä näköalaa Brandenburgin portille ovat myös kuningatar Elisabeth ja prinssi Philip joskus katselleet.

Hotel Adlon Berliini

Cinque Terre

Cinque Terre 2019 toukokuun kuvia
Vernazzassa nauttimamme makea Sciacchetrà-viini tarjoiltiin keksien kera
Cinque Terre 2019
Corniglian kylässä katu voi näyttää vaikka tältä

Toukokuun 2019 päämatkamme suuntautui Italiaan Cinque Terren maisemiin Ligurian rannikolle ja Toscanaan.

Olimme osallistuneet aikaisemmin parille Albatrosin matkalle ja kun heillä oli tarjolla helppo ja edullinen matka tälle suunnalle niin valitsimme sen. Opimme kuitenkin, että Albatros lienee parhaimmillaan puhtailla kiertomatkoilla, sillä niillä hotellien ”omituinen” sijainti ei haittaa niin paljon, kun hotellille saavutaan kuitenkin vasta illalla ja matkaa jatketaan seuraavana aamuna. Koko viikko samassa hotellissa kaukana toimivasta julkisesta liikenteestä pienessä keväällä vielä melko autiossa rantakylässä ei toiminut hyvin. Lisäksi Albatrosin matkassa olisi tällä matkalla jäänyt kaksikin Cinque Terren kylistä näkemättä, mutta onneksi reissussa oli sen verran vapaapäiviä, että ehdimme korjaamaan asian omatoimiretkillä.

Kaikki juttumme tästä matkasta voit lukea vaikka aloittaen tästä.

Cinque Terre ja Toscana – kustannusyhteenveto

Toukokuussa 2019 kävimme myös risteilyllä Riikassa ja Viipurissa Saimaan kanavaa pitkin Lappeenrannasta ja kiersimme samalla matkalla vähän muutenkinkin Itä-Suomea reittiä mm. Savonlinnassa ja Juvalla, mutta kuukauden päämatka oli kuitenkin ehdottomasti Cinque Terre, joka sekin oli jo hetken ollut Listallamme ennen tämän matkan toteutumista.

Hanko, Tulliniemi

Trip-mehuja toukokuun kuvia
Juhlistimme ensimmäistä koronakevään matkaamme mehutetroilla :-)
Ruohokanukka toukokuun kuvia
Ruohokanukoita luontopolun varrella Hangossa

Toukokuun 2020 vietimme edelleen pitkälti Espoossa – emme tainneet käydä kertaakaan Helsingissäkään. Matkat olivat muuttuneet Espoon luontopolkujen kiertämiseksi ja kulttuurikohteet Le Bureau -sarjan katsomiseksi. Toukokuun viimeisellä viikolla kuitenkin repäisimme ja lähdimme luontopolulle Hankoon asti, tosin vaan päiväseltään. Ravintolat olivat vielä kiinni ja jouduimme nauttimaan lounaaksi ostamamme noutopizzan autossa ennen kotimatkaa!

Tästä retkestä kirjoittamamme juttu Suomen eteläisimmästä luontopolusta on ollut yksi viime vuoden luetuimpia juttujamme, jota luetaan paljon edelleen:

Suomen eteläisin luontopolku

Jutun otsikkokuva on toukokuulta 2021 Espoosta.
Kirsikkapuita on runsaasti myös Iirislahdessa – ei tarvitse lähteä tungeksimaan Roihuvuoreen!

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Join the Conversation

4 Comments

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mikko! ”… kuulostaa hauskalta …” – ja lisäksi pääsee käymään Suomen eteläisimmässä kärjessä :-)

 1. Uteliaisuuttani googlasin Hotel Adlonia ja eka tulos tarjosi samannimistä Maarianhaminassa. ? Löysin sitten tuon Berliinin hotellin. On kyllä tyylikäs paikka. Alle 300€ hintaan irtoaisi halvin huone. ?

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sini! Ihan syystä tuolla Berliinin Adlonilla on ne viisi tähteä, eli kyllä hinnalle on katetta. Huoneet, joista näköala on Brandenburg Torin suuntaan taitavat olla vielä aavistuksen kalliimpia …

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.