Cinque Terre ja Toscana – kustannusyhteenveto

Cinque Terre feature

Cinque Terre ja Toscana vielä kerran: näin paljon euroja, näin monta pistettä ja näin monta matkajuttua :-)

Albatrosin valmismatka, sisältäen puolihoidon, eli tässä on mukana enemmän ruokakuluja kuin yleensä kustannuserittelyissämme, maksoi 1 259 euroa per nuppi, eli yhteensä 2 518 euroa. Royal Albatros -jäseninä nyt jo kolme Albatros-matkaa tehneinä saimme ruhtinaalliset 39 euroa alennusta listahinnasta, joka toukokuun lähdöllä oli 1 298 euroa.

Viareggio Cinque Terre kustannukset
Viareggion satama, n. 4 km Lido di Camaoiren hotelliltamme

Omatoiminen retkeilymme kolmena matkaan sisältyneenä vapaapäivänä tarkoitti 139 euroa junalippuihin, paikallisbusseihin ja takseihin. Hotellin tältä kannalta huono sijainti 4 kilometria Viareggion keskustasta Lido di Camaoiren rannalla rokotti taksimatkoina 15-20 euroa suunta ja bussimatkakin, ne pari kertaa, kun paikallisbussia jaksoimme odottaa, 5 euroa (kahdelta) per suunta.

Seitsemän hengen omatoimiretki Vincin kylään tilaamallamme pikkubussilla maksoi osaltamme museolippuineen 72 euroa.

Tippejä hellyimme maksamaan hotellin henkilökunnalle ja bussikuskeille 24 euroa ja pieniin matkamuistoihin, postikortteihin, käytimme 8 euroa.

Viareggio
Viareggio on tunnettu karnevaaleistaan, mutta nyt ei ollut niiden aika

Tällä kertaa matkustimme poikkeuksellisesti Iirislahdesta Helsinki-Vantaalle mennen tullen takseilla yhteishintaan 136 euroa, koska automme oli huollossa matkamme ajan. Viikon paikoitus lentokentällä maksaa yleensä alle puolet tästä ja etenkin myöhäiseen iltaan sijoittuneella paluumatkalla taksia sai lentokentällä hetken jonottaa, joten käyttänemme taas jatkossa kyllä ensisijaisesti omaa autoa.

Yhteensä viikon reissu kahdelta maksoi siis muutaman euron alle 2 900 euroa, eli 1 450 euroa per nuppi.
Ajatellen sitä, että hinta sisälsi myös kolme retkipäivää kaikkine kustannuksineen ja paitsi vaatimattomat aamiaiset myös jonkinlaiset kolmen ruokalajin illalliset, niin matka menee, ainakin meillä, kategoriaan edulliset matkat.

Seitsemän juttua seitsemältä päivältä

Mitä tällä rahalla sitten sai? Nämä kokemukset:

Cinque Terre kustannukset
Bloggaaja blokkaa näköalan hotellihuoneemme parvekkeelta Lido di Camaoiressa :-)

Montako pistettä?

Meriharakkahan tunnustautuu maabongariblogiksi, joten otetaan tähänkin yhteenvetoon myös matkan pisteet. Italia ei tietenkään ollut meille uusi maa, mutta niin Most Traveled People kuin Nomadmanian -järjestelmistä Liguriasta, joka oli meille uusi Italian maakunta, sai pisteen! Eri järjestelmien mukaiset päivitetyt kokonaislukemat löydät sivulta Käydyt maat.

Myös uusia Unescon maailmanperintökohteita tuli San Gimignanosta ja Cinque Terrestä, joten ei tämä pistemielessäkään mikään turha matka ollut.

Cinque Terre postikortit Cinque Terre kustannukset

Join the Conversation

24 Comments

 1. says: Martina

  Tuttuja maisemia häämatkaltamme. Lido di Camaioren auringonlaskut ovat upeita. Tuli ihan nostalginen olo tuosta kuvasta, jossa bloggaaja blokkaa. :D Pitäisiköhän joskus laskea omatkin pisteet, vaikka en varsinaisesti mielläkään itseäni maabongariksi.

  1. Kiitos Martina! Mukavaa, jos joku on pitänytkin Lido di Camaioresta – me emme oikein innostuneet, kun enimmäkseen yritimme olla jossain muualla ja se ei ilman autoa ollut ihan helppoa tuolta käsin.

 2. Tuo osa Italiaa on vieras minulle, mutta kiinnostaa kovasti. Viikon kiertomatkasta alle 1500 euroa/henkilö tuntuu tosiaan suht edulliselta. Unescon maailmanperintökohteet ovat kyllä aina olleet käymisen arvoisia. En ole seurannut pisteitä ja maabongausta netistä. Jotenkin otan joka asiasta stressiä, suorituspaineita ja koen alemmuutta, en halua sitä matkailusta :)

  1. Kiitos Eija! Osalla maabongareista on tiukkojakin tavoitteita. Meilläkin oli joskus ensin 100 aluetta ja sitten 100 maata, mutta nyttemmin ajattelemme lähinnä, että on kiva nähdä edelleen uusia maita, mutta varsinaisia numerotavoitteita emme enää ajattele.

 3. Kiitos linkityksestä Volterra, San Gimignano ja Lucca -postaukseen.

  Tuo teidän reissunne oli kyllä ihan edullinen. Olen Italiassa niin paljon veivannut vuokra-autolla ja kierrellyt hotelleja, joten on tietty käsitys sitä, mitä mikäkin maksaa. Tietty harmi, jos hotellien sijainnit olivat huonoja, mutta kaikkea ei aina voi saada : )

  1. Kiitos itsellesi, kivoista jutuista! Me olemme vähemmän vuokra-autolla tuolla suunnalla kierrelleet, mutta toisaalta taas olemme erilaisia kiertomatkoja kuluttaneet aika paljon ja Albatros tosiaan on siinä kategoriassa halpa – ei nyt niin halpa kuin TSS Travel, mutta kuitenkin. Mutta toki hinta näkyy laadussa kun vertaa vaikka Albatrossia ja Olympia Kaukomatkoja!

 4. says: Minea

  Onpa sinulla ollut mahtava reissu Italiassa. Itselle tämä alue on vielä tuntemattomampi joten kiitos inspiraatiosta?

  1. says: Pirkko

   Kiitos Minea! Maita ja etenkin alueitahan maailmassa riittää, joten ei ihme, jos joku ei vielä ole kuullut tästä(kään) :-)

 5. says: Terhi

  Tuo oli kiertomatkaksi edullinen hinta, eri matkatoimistoilla tuntuu olevan suuret erot hinnoissa, ehkä laadussakin. En osaa sanoa kun en ole niin paljon käyttänyt matkatoimistoja. Vahinko, etteivät hotellit menneet ihan nappiin. Maiden ja alueiden laskeminen on hauskaa ajanvietettä vaikken lukeudukaan maabongareihin.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Terhi! Albatros on edullinen, mutta sen vastineeksi ryhmät ovat suurehkoja ja hotellit vähän syrjässä. Puhtailla kiertomatkoilla, jossa joka yö mennään uuteen hotelliin, niiden sijainnilla ei olekaan niin väliä, mutta jos koko viikko ollaan samassa paikassa, niin sillä alkaa jo ollakin.

 6. says: Piyya

  On mielenkiintoista seurata tuota maabongaustanne ja pisteidenlaskua. Omat pisteet olisi niin vaatimattomia että ne voi vielä pitää omassa päässä.
  Ja nuo Cinque Terren postaukset on aivan mahtavia.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Piyya! Euroopan reissuja en nyttemmin enää suunnittele edes alueiden mukaan, valtiothan tuli katettua jo muutama vuosi sitten, mutta kiva huomata, että kas, tämäkin on myös meille uusi alue, jopa pistelistoilla :-)

 7. says: Reissu-Jani

  Viikon valmismatkaksi Italiassa ok-hintatasoa – kaiketi, jos oli vielä puolihoito. Offtopic: Taksien hinnat Suomessa kovat. Olen itse jättänyt uudistuksen jälkeen käyttämättä taksia vapaa-ajan matkoilla, ja alkanut käyttämään erittäin hyvin toimimaan juna yhteyttä vaikka joudunkin pari kilometriä asemalle kävelemään laukkujen kanssa. Tosin jos lähtö ennen klo 8 tai saapuminen klo 22 jälkeen, niin tällöin autolla kentälle parkkiin jos matka on enintään viikko. Työmatkoilla käyttänyt taksia kentälle/kentältä, ja havainnut että kiinteää hintaa ei uskalleta antaa tai sitten se on poskettoman korkea.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jani! Arvokastahan tuo taksimatkailu Suomessa on – mutta tällä kertaa sen osaltamme maksoi pieneen liikennevahinkoon liittyen vastapuolen vakuutuksesta saamamme seisontakorvaus :-) Muuten tapaammekin käyttää autoa, sillä pitkälläkään matkalla paikoitus lentokentällä ei maksa kuin toisen suuntaisen taksimatkan verran.

 8. says: Sandra

  Todella säntillisesti olet pitänyt kirjaa kaikista kuluista, kun tipitkin ovat mukana. Itse yritän aina laittaa menoja ylös, mutta usein ensimmäisen päivän jälkeen alkaa kirjanpito unohtua.

  Mielestäni matkanne oli varsin edullinen kun huomioi, mitä kaikkea se sisälsi eikä Italia maana ole todellakaan matkailijalle se edullisin.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sandra! Vuosien mittaan rutiinin oppii … osaltaan kanssa seurantaa ulkomailla tehostaa se, että ajatus siitä, että joku varastaa jotain tai huijaa jossain tilanteessa on lähempänä kuin kotona ja siksi yritämme pysyä aika tarkkaan ajan tasalla siitä, että paljonko rahaa kulloinkin pitäisi olla jäljellä.

 9. Levanto on hyvä kohde majoituspaikaksi Cinque Terrelle, jos budjetti ei kohtaa oikein varsinaisiin kyliin. Levanto on La Spetziaan verrattuna pikkukaupunki, mistä on yhtä helppo mennä junilla kyliin. Toki La Spetzian etu on lukuisat venematkat, mutta itseltä pisteet Levantolle. Näin off-topic :-)

  Itse en ole koskaan oikeastaan laskenut, mitä reissun kokonaiskulut ovat. Toki joskus lasken reissussa mitä rahaa kuluu, mutta en ole ynnännyt yhteen niitä itse matkan kanssa. Toki voisi joskus niin tehdä ja olisi varmaan järkevääkin, mutta pahoin pelkään, että sitten saattaisi tulla paha maku :-D Mutta yleisesti ottaen omat reissut ovat olleet eurojen arvoiset. Oikeastaan reissuilla enemmän lasken sitä, että ns. turhat kulut eivät ole yli 10% käytetystä rahasta. Näihin lasken sellaiset asiat, mitkä olisi voinut saada edullisemmin ja samalla laadulla. Joitain asioita tulee reissussa ostettua tietoisesti vähän turhankin kalliilla, mutta yleensä siinä säästetään sitä arvokkainta eli aikaa. Toisaalta sitten erinäköisiin taksisäätöihin ja muihin kusetusyrityksiin kolmannen maailman maissa menee aina joku summa eli jos pysyy alle kymmenessä prosentissa, niin ei hätää :-)

  Veikkaan kuitenkin, että tuo teidän kokonaisbudjetti reissulle ei mene edullisesta, varsinkin, jos eivät matkatoimiston reissuja käytä. Mutta raha on jokaisella oma käsite, toiselle kallis on halpa. Kokonaiskuluna viikon reissulta kahdelta 3000e on tuollaisella reissulla sellainen, että se on varsin kohtuullinen omalla ajattelulla.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Rami! Meillä tuo 1500 euroa nuppi menee kategoriaan edullinen, etenkin kun se sisälsi kaiken, illallisia myöten. Ja etenkin kiertomatkatyyppisillä reissuilla arvostamme sitä, että kaikki yksityiskohdat on valmiiksi mietitty, bussit, laivat, pääsymaksut, paikallisoppaat ja aukioloajat. Kaupunkilomat, joissa ei tarvita kuin lennot ja hotelli (ja pari taksia) tapaammekin useimmiten kasata itse.

  2. Kyllähän tuo kaikkien ruokailujen sisältyminen hintaan tekee reissusta kyllä edullisen eli muutan mielipiteeni :-) Ei ole kokonaiskustannuksena paha reilu 200e / nuppi / päivä kokonaiskustannukset. Itsellä menee reissussa perillä 100e päivä varmasti pelkästään ravintoloihin, saati muut kustannukset & matkat päälle.

  3. says: Pirkko

   Kiitos Rami :-) Tosin nuo täysihoitoillalliset eivät nyt ihan gourmet-ruokaa olleet, mutta hyvin niillä hengissä selvisi ja useimmiten se riittää meille reissussa(kin). Toki joskus voi olla syödä vähän hienomminkin, mutta jäihän meille vielä lounaat.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Toki useimmiten valmiin matkan hinta on hiukan (tai paljon) kalliimpi riippuen matkan tasosta, mutta me maksamme usein mielellämme siitä kaikesta työstä mikä liittyy matkan suunnitteluun ja varauksiin – ja siitä, ettei perillä tarvitse säätää autovarausten tai taksien kanssa. Tosin sellaisiakin reissuja on tehty, esimerkkinä Deturilla Tunisiassa, että omatoimivaihtoehdot lennot + sama hotelli olisi maksanut enemmän kuin kombo Deturilta.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *