Tallinna – uutta ja uudistettua

Tallink City

Kaupallinen yhteistyö: Tallink Silja

Matkamme Tarttoon alkoi – paitsi nopealla Suomenlahden ylityksellä Tallinkin Star -aluksella – myös tutustumisella uudistettuun Tallink City -hotelliin. Olimme yöpyneet siellä (ainakin) kerran ennenkin, mutta koronatauon jälkeen hotelli oli muuttunut ihan toiseksi. Tallink Siljan toimittajille ja bloggaajille järjestämällä matkalla saimme tilaisuuden kuulla myös lennokkaan tarinan hotellin uudistumisen takana. Kun maailma keväällä 2020 sulkeutui, Tallink Silja teki nopean päätöksen, että nyt on Tallink City -hotellin uudistamisen aika ja nyt se tehdään katosta lattiaan mitään vanhasta säästämättä. Aikataulu on tiukka, sillä eihän alkuun kukaan uskonut, että koronatauosta tulisi niin pitkä kuin siitä sitten tuli, mutta viime kesänä ihan keskustassa sijaitseva hotelli avautui uudelleen ja uudistettuna.

Korona vaikutti korona-aikaan toteutettuun remonttiin siten, että remonttia suunniteltaessa oli jo nähtävissä, että ihmiset haluavat enemmän tilaa ympärilleen, perheet viettävät enemmän aikaa yhdessä ja matkallakin saatetaan tarvita tiloja vaikka etätyölle tai -koululle.

Remontin jälkeen hotellissa on 324 huonetta, joista aikaisempaa suurempi osa on perushuoneita isompia: perhehuoneita, deluxe-huoneita ja sviittejä.
Hotellin yleisissä tiloissakin on nyt aikaisempaa enemmän mahdollisuuksia ”eristäytyä” omaksi ryhmäkseen, aina aulassa sijaitseva työskentelytiloja myöten. Myös kaksikerroksisessa City Grill House -ravintolassa uskoisi löytyvän tilaa aikaisempaa väljemmin. Hotellin kellarikerroksen uusi rentoutumisalue käsittää kolme erilaista saunaa, rentoutumisalueita ja kauneushoitolan. Uima-allasta rentoutumisalueella ei ole ja sen myötä alue tuskin kiinnostaisikaan lapsia, joten se onkin selkeästi rajattu yli 18-vuotiaiden käyttöön.

Tallink City
Tallink City
Tallink City
Tallink City
Tallink City
Huoneestamme oli näköala Viru-keskuksen suuntaan. Tämä näkymä rakennuksen toiselta puolelta oli kyllä melkein kauniimpi!
Tallink City
Hotellin julkisivun urkupillien takana on tarina, jonka voit halutessasi lukea tästä

Porrastreenit hotellin portaissa!

Jos tämä kaikki kuullostaa tavanomaiselta, niin hotellin kuntosali ei sitä ole. Tai no, tarkkaan ottaen hotellilla ei ole kuntosalia, mutta neuvostohistoriaakin omaavan talon väljiin portaisiin on toteutettu nykyisin niin muodissa olevat kuntoportaat! Olemme yöpyneet sadoissa, ehkä tuhannessakin, hotellissa ympäri maailmaa ja tällaista oivallusta ja toteutusta emme ole nähneet aikaisemmin koskaan missään. Portaita voi nousta kymmenen kerrosta ja valoisan portaikon vaaleilla seinillä on matkan varrella niin tietoiskuja kuin motivaatiolauseita. Porrastasanteilta löytyy esimerkiksi puolapuut.

Tallink City
Tallink City
Tallink City
Tallink City
Jännittävä kylmä/kuuma-allas

Huonetyyppejä jokaiselle

Uudistusten myötä myös palvelut ovat monipuolistuneet, ja hotellissa huomioidaan esimerkiksi lapsiperheet aiempaa paremmin. Hotelliin on rakennettu uusi leikkipaikka perheen pienimmille, lisäksi uudistetut perhehuoneet ja juuri lapsiperheiden käyttöön suunniteltu sviitti soveltuvat erinomaisesti matkustamiseen lasten kanssa.

Saimme myös, paitsi kivan kuvauksen hotellin remontista, myös mahdollisuuden kurkistaa eri huonetyyppeihin. Yön vietimme perhehuoneessa, jossa oli ison parivuoteen lisäksi iso oleskelutila, jonka sohvasta olisi saanut lisävuoteen. Hulppeisiin sviitteihinkin oli mukava kurkistaa, vaikka kahteen henkeen matkustaessamme harvoin pitäisimme sviittimajoitusta hintansa arvoisena, sillä harvoin matkustamme oleillaksemme hotellissa. Joskus juhlapyhinä kyllä – ehkä joulu kauniissa uudessa sviitissä voisikin olla hyvä idea.

Hotellin sisustus on tälläkin kertaa sisustusarkkitehti Meelis Pressin käsialaa ja toistuva teema kautta linjan on voikukka! Voikukka, sillä sehän selviää vaikka mistä ja nousee joka kevät vaikka asvaltin koloista kohti uutta kesää ohikulkijoita ilahduttamaan. No, ehkä kaikki eivät ilahdu voikukista pihanurmikollaan, mutta ajatus sitkeästä kukasta on silti mielenkiintoinen.

Sviiteistä iloisin on lasten sviitti. Hotellin ideana on huomioida niin haluttaessa lapsiasiakkaat aivan erityisesti. Lasten sviitin varanneessa perheessä hotellin pääasiakkaita ovat perheen lapset, joskin vanhemmatkin saavat tulla mukaan ja heillekin on sviitissä sentään varattu makuuhuone, sellainen tavallisen tylsä :-)

Kid's suite
Kid's suite
Kid's suite
Nämä kuvat ovat lasten sviitin lasten makuuhuoneesta. Kuvia muista sviiteistä (ja lasten sviitin aikuisten makuuhuoneesta löydät halutessasi hotellin sivuilta.

Illallinen City Grill Housessa

Illallisen nautimme hotellin ravintolassa, City Grill -ravintolassa, ja valitsemamme vaihtoehdot grillattu punajuurisalaatti/mausteinen thaimaalainen kanakeitto, pippuripihvi / entrecote ja crème brûlée /brownie olivat kaikki maittavia. Alkuruokana nauttimani punajuurisalaatti, jossa oli mm. karamellisoitua vuohenjuustoa, omenaa ja hasselpähkinöitä osui ihan nappiin ainakin minun makuuni. Jälkiruuaksi olin – crème brûlée -fanina – valinnut luonnollisesti crème brûlée -vaihtoehdon, mutta brownie vaniljakastikkeella oli ainakin esillepanoltaan näyttävämpi!

City Grill Tallinna
City Grill Tallinna
City Grill Tallinna
City Grill Tallinna

Kadriorgin puisto

Ryhmäreissulla hotelliesittelyn ja illallisen väliin jäi tällä kertaa itse Tallinnalle aikaa vain muutama tunti. Sen varalle olimme laatineet jo etukäteen suunnitelman, että tällä kertaa emme kävele vakioreittiä kukkamyyjien ohi Raatihuoneen torille emmekä kiertele Kaubamajassa – kahviloista ja ravintoloista puhumattakaan, sillä olimmehan illalla menossa syömään pitemmän kaavan mukaan. Sen sijaan halusin vierailla Kadriorgin puistossa, jonne emme tätä ennen olleet yhdelläkään Tallinnan vierailullamme päätyneet. Olin etukäteen vähän huolissani siitä, että syyskuun alkupuolella puutarhan loisto olisi jo mennyt, mutta ihan turhaan – hienosti sen monet kukkaistutukset kukkivat edelleen. Tai oikeammin tietysti, nyt kukkivat syyskukat, keväällä puutarhassa kukkivat tietysti kevätkukat ja kesällä kesäkukat.

Tallink City -hotellista otimme taksin Kumun museolle, mutta sen näyttelyt eivät tällä kertaa olleet kohteemme vaan käytimme sitä vaan puistokävelymme alkupisteenä. Menomatkalle otimme tiukan aikataulumme takia taksin Kumun museolle, mutta käveltyämme jo puiston läpi takaisin hotellin suuntaan kävelimme sitten lopunkin matkan hotellille, eli Kadriorgin puistokaan ei ole kovin kaukana Tallink City -hotellista. Ratikallakin olisi puiston suuntaan ilmeisesti päässyt, muttemme tulleet selvittäneeksi tätä vaihtoehtoa sen enempää.

Kadriorgin puisto on näyttävä palatsi- ja kaupunkipuisto, joka alettiin rakentaa jo vuonna 1718 Pietari Suuren määräyksestä. Puistossa on säilynyt 1700-, 1800- ja 1900-luvun puistosuunnitteluesimerkkejä.
Puiston suosituimpia alueita ovat Joutsenlampi ja Kadriorgin palatsi sekä näiden välillä kulkeva kävelytie. Puistossa on myös museoita, kuten jo mainittu Kumu ja Johannes Mikkelin taidemuseo ja useita patsaita. Tällä, ensimmäisellä kerralla, ehdimme kuitenkin vasta saamaan jonkinlaisen yleiskuvan tästä isosta puistosta.

Kadriorg
Kadriorg
Kadriorg
Kadriorg
Kadriorg
Kadriorg
Kadriorgin palatsi
Kadriorg
Joutsenlampi
Kadriorg
Kadriorg
Jaan Poskan patsas Kadriorgin puistossa – ja vähintäänkin viitseliäs kukkasommitelma
Kadriorg
Tags from the story
,
Join the Conversation

10 Comments

 1. Tuo Tallink City Hotel kuulostaa oikein mainiolta majoituspaikalta, pitääkin laittaa hotelli mieleen seuraavaa Tallinnaan kohdistuvaa matkaa varten. Ja varsin kivalta tuo Kadriorgin puisto näyttäisi. Voi hyvin kuvitella sen olevan mukava paikka viettää kiireetöntä aikaa.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mikko! Kadrirogin puisto taitaa toimia aika moneen vuodenaikaan kivan rauhallisena ”välikohteena” ainakin.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mari! Meitä vaan yleensä tapaa houkutella hotellin ulkopuolinen maailma enemmän kuin hotellihuone tai kylpylä, olivat ne sitten miten hienoja tahansa. Tietysti jos kohdalle sattuisi tosi huono sää, niin sitten ehkä :-)

 2. says: INDIVUE

  Tuo uudistettu Tallink City Hotel oli kyllä tyylikäs ja mainio palveluineen kaikkineen, porrastreeniä unohtamatta. Tein YouTubeen hotellista sekä sen ravintolasta City Grill Housesta videot, jos kiinnostaa.
  Mitä taasen Kadriorgin puistoon tulee, niin siinäpä hyvä matkavinkki! Palatsi vaikuttaa kiehtovalta.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Hotelli oli tosiaan vähintäänkin ihan ok.
   Itse olen – vai onkohan tämä jopa ikäluokkatyypillinen ominaisuus – tosi huono katsomaan videoita. Tapaan usein seurata somea, jopa lukea blogeja liikenteessä tai jossain jotain odottaessani ja usein niille tilanteille tyypillistä on, ettei ääni oli hyvä idea ja videoissa usein sitä ääntä on mukana. Samoin pidän mahdollisuudesta selailla jutun kiinnostavia kohteita, eikä sekään oikein videoissa onnistu.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Katja! Itsekin pidin kovasti huoneiden harmonisesta ilmeestä ja tehostevärinä käytetystä keltaisesta.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *