Instagram-kesä

Instagram-kesä feature

Miellän edelleen blogin ”pääkanavaksemme” vaikka julkaisemmekin pieniä juttuja myös vain blogin Facebook-sivuilla ja pieni kertomuksia ainakin melkein päivittäin Instagramissa julkaisemiemme kuvien myötä. Yritän kuitenkin myös liittää nämä sosiaalisen median kanavat ainakin silloin tällöin osaksi blogiakin ajatellen niitä lukijoitamme, joita sosiaalisen median alustat eivät kiinnosta. Tosin eivät nämä maailmat eri tarinaa kerro. Keräsin tätä juttua varten tiedot suosituimmista Instagram-kuvistamme noin kevät- ja syyspäivän tasauksen väliltä ja pääosin suosituimmat kuvat liittyvät myös blogimme samalla ajanjaksolla suosituimpiin juttuihin. 

Tyypillisesti auringonlaskukuvat ovat Instagram-kuvien suosituimpia – ja niin tälläkin kertaa. Ainakin nyt kesällä olemme kuitenkin ottaneet niitä harvemmin sen myötä, että onhan niitä tässä vuosien myötä tullut otettua. Keskikesällä auringonlaskut ovat myös aika myöhään! Listan kärjessä on kuitenkin auringonlaskukuva Kalajoelta ja neljäntenäkin auringonlaskukuva, ihan kotikulmiltamme. Tuosta pinkistä kuvasta pidän itsekin, Kalajoella hotellihuoneen parvekkeelta otetun kuvan suurta suosiota vähän ihmettelen. Kuvaa Air Veteranista, eli DC-3:sta lentokentällä, sen sijaan en ihmettele – kyllähän tuo kone ja etenkin sillä lentäminen on aika mahtava juttu. Juttumme saaristohotelli The Baröstä on ollut yksi kesän luetuimpia – uusi hotelli selvästi kiinnostaa monia. Pari kuvaa Trondheimistakin päätyi kärkitusinaan, jokirannan värikkäät talot ja kauppakadun sateenvarjokatos. Yli 100 maata kuvina -sarjammekin on hiljakseen jatkunut myös kesän yli, mutta niistä vain kuva Tiikerinpesän luostarista Bhutanissa mahtui tähän joukkoon. Kesän kotimaista luontomatkailua edustavat hyvin kuvat saimaannorpasta ja Torronsuon pitkospuista.

9 + 3 kuvaa

Keväällä tekemän talviyhteenvedon lopussa jaoin yhden avokälyni Marin ottaman kukkakuvan. Vähän myöhemmin keväällä satuin jakamaan myös Meriharakan Instagram-tilillä ns. Repostina Marin ottaman kuvan sinivuokosta. Tarkkaan ottaen se kuuluisi tuohon ylläolevaan ruudukkoon sijalla 5, mutta päätin rajata sen omiin kuviimme, joten saakoon Marin upea kuva sinivuokosta sijansa tässä:

Jutun otsikkokuvan kaksi kuvaa, toinen Kuolemanlaaksosta, toinen The Barön aamiaiselta, sijoittuivat sijoille 11 ja 12. Tuo Kuolemanlaaksosta otettu kuva on minulle vähän mysteeri, ei sen suosio vaan se, miksi sen nyt kesällä tulin jakaneeksi. Ehkä siksi, että jossain vaiheessa kesää taidettiin uutisoida uusista lämpötilaennätyksistä Death Valleyssä.

Join the Conversation

10 Comments

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mikko! Meille ei tänä kesänä oikein eläimiä tullut kameralla sopivasti vastaan – mutta selfietkin toimivat ainakin jossain määrin :-)

 1. says: Reissu-Jani

  Auringonlaskut menevät aina eniten katsottuihin ja toki riippuu paljon miten kuvan tägää. Myös uutiset eri maista kuten Afganistanin tilanne sai paljon ”tykkäyksiä” kun julkaisin kuvia rajalta vuoden 2017 matkan osalta. Myös Kreikan matkan kuvia on katsottu todella paljon kun matkustaminen alkoi hieman vapautumaan myös Suomessa. Eniten katsottu kuva taitaa kuitenkin olla Australiassa kuvattu Koala…

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jani! Kreikka-juttuja on tosiaan taidettu lukea kautta kaikkien matkablogien tänä kesänä, onhan se ollut yksi niitä harvoja suht helppoja kohteita tänä kesänä. Katsotaan nyt, jos vaikka mekin vielä sinne syksyllä päätyisimme, kun kesällä emme sittenkään niihin 40 asteen lämpötiloihin halunneet lähteä.

 2. Hienoja kuvia! Ei ihme, että ne ovat keränneet tykkäyksiä ja IG:nne on suosittu :) Tiikerinpesä ja norppa ovat suosikkini näistä, tykkään siis ilmeisesti eläinaiheisista kuvista :D

  1. says: Pirkko

   Kiitos! Suosittu ja suosittu – suosituimpia lienee ne, jossa ihmiset jakavat koko elämänsä, me kun jaamme lähinnä matkoihin liittyviä juttuja. Mutta kukin valitsemallaan tavalla, tietysti!

 3. Kiva ja mielenkiintoinen postaus! Mukavan erilaisia kuvia näköjään mahtuu tuohon suosituimpiin, etteivät kaikki sentään ole auringonlaskukuvia :)

  Mietin hetken, minkälaisiin kuviin sitä itse kiinnittää Instagramissa eniten huomiota. Ensin meinasin vastata eläinkuvat, mutta kyllä ne ihmiset tilin takana sekä kauniit maisemat (myös ne auringonlaskut, haha!) kiinnostavat :) Eli kaipa se on sitten monipuolisuus tileissä ylipäätään, mikä lopulta koukuttaa.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Eveliina! Ihmiset, silloin jos ne ovat jotenkin tuttuja, maisemat, ja ehkä tosiaan myös ne eläimet, ainakin söpöt :-)

 4. Upeita kuvia! Pitäis muuten varmaan itsekin tsekata mitkä on ollut oman IG suosituimpia tai ylipäätään miten se edes katsotaan, oon edelleen ihan onneton instan käyttäjä :D

  1. says: Pirkko

   Kiitos Katja! Tuo Instagram-maailma jos mikä on kyllä yllättävä – jos auringonlaskut ja -nousut jätetään pois, niin muista kuvista ei koskaan oikein tiedä, että ovatko ne hittejä vai huteja :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *