Gdansk, Gdynia ja Sopot – näin sen toteutimme

Wizz Air Turku Gdansk

4 vuorokauden mittainen matkamme Gdanskiin rakentui Wizz Airin lennoista, hotellista, Tours by Localsin kahdesta retkipäivästä ja kahdesta ”vapaa-päivästä” Gdanskissa.

Wizz Air – valitettavasti

Suoria lentoja Helsingistä Gdanskiin ei lokakuulle löytynyt, mutta Wizz Air lentää Turusta Gdanskiin (ja takaisin) noin joka toinen päivä, joten päätimme sitten tyytyä tähän vaihtoehtoon ja ajaa Gdanskiin päästäksemme Iirislahdesta Turun lentokentälle ja takaisin. Wizz Airin lento Turusta Gdanskiin kestää kuitenkin vaan 1½ tuntia siinä missä vaihdolliset vaihtoehdot Helsingistä kestivät kaikki vähintään viitisen tuntia. Lisäksi suora lento oli helpompi ajatellen eri maiden mahdollisia koronaan liittyviä lomakkeita tai muita vaatimuksia.

Kokemuksemme Wizz Airistä oli ensimmäinen – ja ehkä myös viimeinen.
Olin etukäteen ymmärtänyt, että sinänsä älyttömän halpoihin lippuihin ei käytännössä kuulu lainkaan matkatavaroita, ellei niitä saa tungettua ihan pieneen reppuun, mitä emme halunneet tehdä ajatellen jo kamera- ja tietokonevarusteita. Päätimme siis ostaa lentolaukut molemmille, mutten ymmärtänyt sivuston tyrkyttäessä Priority-vaihtoehtoa, että se olisikin ollut ainoa tapa ostaa juuri ne koneeseen tuotavat lentolaukut ja ostinkin siis vahingossa 2 pientä (10 kg) ruumalaukkua.
Tyrkytettyyn Priority-vaihtoehtoon olisi ilmeisesti kuulunut Priority check-in, lentolaukku JA ruumalaukku ja istumapaikan valinta ja ajattelin, että voisin ostaa näistä vain tarvitsemani, eli lentolaukun, mutta ehei, se ei ollutkaan mahdollista. No, onneksi lentolaukkumme ovat kovaa mallia ja kestävät siis hyvin ruumaan laitonkin. Mukanamme oli myös pienet päiväreput, jonne saatoimme kentällä siirtää elektroniikan ja kosmetiikan. Gdanskin ja Turun kentät olivat molemmat myös sen verran pieniä, että ruumalaukkuja ei kauaa lennon laskeutumisen jälkeen tarvinnut jonotella. Mutta silti, olisi niin mukavaa, jos lentolippuja ostaessaan voisi helposti ja ymmärrettävästi valita haluamansa ja maksaa valintojensa mukaan sen sijaan, että valitset paketeista, joista mikään ei tarjoa juuri sitä mitä haluaisit ostaa!

Istumapaikka-arpajaiset

Istumapaikat, jos niiden valinnasta ei halua maksaa, arvotaan sisääntsekkauksen yhteydessä (max 48 tuntia ennen lähtöä). Menomatkalla järjestelmä ”arpoi” meidät vierekkäin, mutta paluumatkalla eri puolille konetta, jolloin päädyimme lopulta maksamaan toisen meistä paikan siirrosta toisen viereen pyydetyt 10 euroa.
Jäin myös hetkeksi miettimään, että miksiköhän tuo sinänsä tympeä järjestelmä ”arpoi” meidät vierekkäin mennessä mutten tullessa – satunnaisuuteenkaan en oikein usko, sillä jos paikat todella olisivat satunnaisia, niin mikä olisi todennäköisyys sille, että A321-tyyppisessä koneessa, jossa on n. 200 paikkaa, kaksi satunnaisesti valittua paikkaa olisivat vierekkäin.

wizz air turku Gdansk Gdynia Sopot
Matkat Turun lentoasemalla ovat kivan lyhyitä, niin paikoitusalueelta lentoasemalle kuin porteille
wizz air turku gdansk
Jos vielä joskus lentäisimme Wizz Airillä, maksaisimme luultavasti suosiolla WIZZ Priorityn
wizz air turku Gdansk Gdynia Sopot
Reput olisi, muka, pitänyt laittaa penkkien alle, mutta tästä säännöstä ei tunnuttu välittävän lennolla kumpaankaan suuntaan
wizz air turku gdansk
Posankka on lennähtänyt paitsi Turun satamaan myös Turun lentoasemalle

Rajamuodollisuudet

Olemme kahdesti rokotettuja, joten Puolan osalta tarvitsimme vain EU:n rokotetodistuksen ja Puolan vaatiman yhteystietolomakkeen (Karta Lokalizacji Podró?nego, KLP). Jälkimmäisestäkään en ole ihan varma, sillä ainakaan meiltä ei missään vaiheessa kysytty niitä. Lennolla KLP-lomakkeita jaettiin paperisinakin, eli ne olisi voinut täyttää vielä lennollakin, muttei sekään minulle selvinnyt, että mitä lentohenkilöstö teki, jos mitään, täytetyillä lomakkeilla.

Puolaan mennessä passi ja rokotetodistus riittivät, samoin Suomeen tullessa. Turun lentoasemalla näin ensimmäisen kerran Finentryä koskevan ohjeen, jossa todettiin, että täytä se tarvittaessa, eli ilmeisesti jos tarvitset koronatestiä. Ainakin alkuun kovasti rummutettiin, että se pitää täyttää aina Suomeen paluuta varten ja nytkin olimme sen täyttäneet tämänkin matkan osalta siltä varalta, että lentoyhtiö olisi päättänyt sitä vaatia, mutta eipä siitä tälläkään matkalla kukaan ollut missään vaiheessa kiinnostunut!

Gdansk Gdynia Sopot
Helsingissä on kuulemma jo siirrytty pistokokeisiin vihreällä linjalla, mutta Turussa tarkistettiin kaikkien rokotustodistukset. Lisäksi kysyttiin onko ollut jossain muualla kuin Puolassa. En tiedä mitä olisi tapahtunut, jos olisi ollut.

Holiday Inn Gdansk saarella

Hotellin valitsimme sijainnin ja uudenkarhean tuntuisen hotellin vaalean sisustuksen perusteella. Neljä yötä tuntui myös riittävältä syyltä maksaa vähän enemmän tilavammasta huoneesta ja näköalasta. Olimme valintaamme oikein tyytyväisiä, niin huoneeseen, aamiaiseen kuin hotelliin kokonaisuutena. Siivous oli koronan takia edelleen tarjolla vain pyynnöstä ja pyysimme sitä kerran vierailumme puolivälissä.

Hotellin Booking.comin arvioissa joku oli pitänyt sijaintia tällä pienellä Spichrzówin saarella huonona siksi, että saari tarkoittaa tietysti aina sinne johtavien siltojen ylitystä, mutta meidän mielestämme siltoja oli niin monta, että riippuen siitä mihin olimme menossa aina joku niistä oli juuri kätevällä paikalla. Lisäksi ainakin meillä osa kohteista oli saaren toisella, osa toisella puolella, jolloin saari oli todellakin kätevästi kaiken keskellä.

Holiday Inn Gdansk Gdynia Sopot
Valkoinen Holiday Inn Gdansk
Holiday Inn Gdansk
Näkymä perhehuoneesta numero 210
holiday inn Gdansk Gdynia Sopot
Tällainen huone meillä oli (kuva hotellin sivuilta)
Holiday Inn Gdansk
Osa kamera- ja elektroniikka-arsenaalia, jonka takia haluan, että hotellihuoneessa on kunnon työpöytä
Holiday Inn Gdansk Gdynia Sopot
Holiday Innin aula – ja oudoin näkemäni koronasäädös

Tours by Locals -retkiä

Halusimme nähdä paitsi Gdanskin myös Elblagin kanavan (ja Malborkin linnan) ja kolmoiskaupungin muut kaupungit, eli Gdynian ja Sopotin. Näiden kahden ”kokopäiväretken” osalta päädyimme melko nopeasti valmista retkitarjontaa tutkittuamme valitsemaan Tours by Locals -järjestön kautta meille räätälöitävät kaksi retkipäivää. Löysimme sopivan oppaan ja vaihdettuamme hänen kanssaan tusinan verran maileja meillä oli valmiit sävelet ensimmäisenä päivänä toteuttamallemme Elblag + Malbork -retkelle ja viimeiselle päivälle jättämällemme Gdynia + Sopot -retkelle, jonka sitten vielä sovimme kätevästi päättymään iltapäivällä lentokentälle. Tämä oli neljäs kerta kun käytimme Tours by Locals -järjestön välittämää paikallisopasta ja kuten aikaisemmatkin kokemuksemme siitä, nämäkin retket menivät ihan nappiin. Saimme juuri sitä mitä halusimme, oppaamme Michael puhui alkujaan irlantilaisena, mutta Puolassa jo 30 vuotta asuneena, tietysti loistavaa englantia, osasi kohteemme erinomaisesti ja tarjosi ensimmäisen retkipäivän päätteeksi meille vielä hyviä vinkkejä kahdelle omatoimiselle Gdanskin päivällemme. Lisäksi saimme bonuksena nipun Michaelin ottamia yhteiskuvia meistä eri kohteissa.

Kirjoitinpa muutama vuosi sitten Tours by Locals -kokemuksistamme pienen jutunkin.

Tours by locals Gdansk Gdynia Sopot
Tours by locals Gdansk Gdynia Sopot
Harvakseltaan, mutta kuitenkin jotenkin säännöllisesti olemme käyttäneet Tours by Localsin retkiä eri puolilla maailmaa
Sopot Grand Gdansk Gdynia Sopot
Grand Hotel Sopotin kuvaseinältä puuttuvat vielä kuvamme :-)

Kävellen ja Bolt-takseilla

Gdanskissa liikuimme ihan keskustassa kävellen, mutta vähän kauempana oleviin kohteisiin kuten Europejskie Centrum Solidarnosciin (Euroopan solidaarisuuskeskus), Westerplattenille ja Zaspan lähiöön otimme Bolt-taksin, jotka olivat Gdanskissa edullisia ja lähes aina saatavilla muutamassa minuutissa. Paluumatkalle Westerplattenin niemeltä valitsimme turistilaivan siitä huolimatta, että matka sillä oli tietysti turistihintainen, mutta halusimme saapua kaupunkiin Motlava-jokea pitkin ja paluuhetkellämme tämä laiva oli juuri sopivasti lähdössä.

Gdansk Gdynia Sopot
Hotellilta Solidaarisuus-museolle, Westerplattenille ja Zaspan lähiöstä hotellille

Näin paljon matka maksoi

Lennot Wizzairilla 158 (2 laukkua mennen tullen, 1 istumapaikkamaksu)
Lentokentälle/lentokentältä 45 Paikoitus Turun lentokentällä
  17 Taksi Gdanskin lentokentältä hotellille
Hotelli 506 Holiday Inn Gdansk (4 yötä)
Retket 384 Tours by Local, 2 päiväretkeä
Museot 9 Solidarnosc
  7 Toisen maailmansodan museo
  2 Postimuseo
Paikalliskuljetukset 18 Laiva Westerplattenilta Gdanskiin
  15 3 x Bolt-taksi
Yhteensä 1162 (kaikki kahdelta)

Ruokaa en tähän laskelmaan ole sisällyttänyt, mutta siihen käytimme neljässä päivässä n. 125 euroa – eli halpaahan tuo oli. Päivän pääateria maksoi tyypillisesti n. 25 euroa, maitobaarissa söimme yhden aterian, joka maksoi n. 7 euroa juomineen. Hotellin olimme varanneet, kuten lähes aina, siten, että aamiainen sisältyi huoneen hintaan.

Zlotyjä emme vaihtaneet matkan aikana lainkaan, eli maksoimme kaiken luottokorteilla. Kyselimme tästä vähän oppaaltamme ensimmäisenä aamuna ja hän kertoi Puolan olevan Ruotsin jälkeen yksi Euroopan parhaita maita sen suhteen, että kortilla pärjää joka paikassa. Pankkiautomaatteja näytti kyllä olevan kaupungilla sen verran taajaan, että jos olisimme johonkin tarvinneet käteistä, niin sitä olisi luultavasti helposti löytynyt.

Gdansk ruoka
A bar mleczny — ”milk bar” eli valtion tukema puolalainen kahvila, joka tarjoaa halpaa ruokaa
Gdansk ruoka
Chleb i Winossa tulimme syöneeksi maittavat annoksemme niitä kuvaamatta :-)
Gdansk ruoka
Toisen maailmansodan museossa halusimme syödä lounaan ravintolan sijainnin (4. kerros museossa) takia, mutta ihan kelvollinen tämä hampurilainen oli

Päiviä Kolmoiskaupungissa

Gdanskin, Gdynian ja Sopotin tunnelmiin pääset lähiviikkoina noin näiden juttujen myötä:

Julkaisujärjestys saattaa olla toinenkin, otsikointikin, mutta ainakin nämä asiat jäivät mieleeni Itämeren etelärannalla viettämästämme viikosta.

Kolmoiskaupunki
Join the Conversation

34 Comments

 1. says: MH

  Tuo Wizz-priority on kyllä ihan ehdoton. Pienellä hinnalla saa monta etua. Istumapaikoista sen sijaan emme kahden aikuisen lyhyillä matkoilla ole suostuneet maksamaan. Viimeisimmällä Kaunasin lennollakin (tasan tunti Turusta) oli niin kiva istua ja lukea rauhassa, kun puoliso kuorsasi suureen ääneen muutaman rivin päässä.
  Onhan tuo Wizz aika halpisyhtiö, mutta Turun seudulla asuvalle kuitenkin oikein kiva vaihtoehto.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Priorityn hinta olisi tosiaan kelvannut minullekin oikein hyvin siinä vaiheessa, kun liian myöhään, ymmärsin, että lentolaukkua ei saakaan ostettua koneeseen millään muulla tavalla kuin ostamalla tuon paketin :-(

 2. says: Nadine

  Halpalentoyhtiöt ovatkin tunnettuja siitä, että niiden palvelualttius lähentelee nollaa. Ihme, ettei tarvitse itse räpytellä koneen siipejä :)

  Olimme lentäneet Wizzairilla tuota samaa Turku-Gdansk reittiä kymmeniä kertoja, kun asuimme vielä Turun seudulla. Siihen tottuu kyllä. Ei osaa sanoa, miten se nyt menee, mutta silloin joskus palvelut sai lisätä ja vähentää yksitellen. Itse lensimme aina Prioritylla, koska meillä oli kanta-asiakas alennusta siihen.

  Niin, se on totta. Vuonna 2004 Puolassa sai jo maksaa kortilla raitsikkaliput kioskilla.

  Gdanskin alue on yksi lempipaikoistamme Puolassa. Emme tosin asuneet hotelleissa kun ensimmäisen kerran, Scandicissa muistaakseni. Sen jälkeen otettiin aina kämpän. Se on perheellisille huomattavasti mukavampaa kuin hotelli.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Nadine! Nyt olisi pitänyt osata napata se Priority ensimmäisenä valintana. Kun sen tyynesti ohitti, niin seuraavassa vaiheessa tarjottavat laukut osoittautuivatkin sitten lopulta olevan ruumalaukkuaja, eli lentolaukkua ei pystynyt ilmeisesti erikseen ostamaan lainkaan. Wizz Airin kanta-asiakasohjelmaan en tämän kokemuksen jälkeen, ainakaan ei-turkulaisena, ajatellut liittyä :-)
   Gdansk oli ihan mukava! Senioripariskuntana taas tilava hotellihuone noin neljän tähden hotellissa ja hotelliaamiainen on enemmän meidän juttumme kuin kämppä, johon pitäisi itse ostaa ruuat – ja pahimmillaan vähän siivotakin.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mira! Koronapassilla Eurooppa on kyllä jo aika kivasti auki – mitä nyt jotain lomakkeita pitää täyttää enemmän kuin ennen.

 3. says: diinamaria

  Olen käynyt Gdanskissa kuusi kertaa, kun täältä Turusta on niin helppoa hypätä lentokoneeseen ja 1,5 tunnin päästä onkin jo Puolassa. Sopot on myös ihana kaupunki ja sielläkin olen muutaman kerran yöpynyt. Olisi ihana päästä Sopotin rannoille kesällä. Täytyy kyllä taas pian pitkästä aikaa tehdä joku pidennetty viikonlopun reissu Puolaan :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Turkulaisille Wizz Air onkin varmasti kätevä yhteys – ja kunhan sen kautta oppii toimimaan, niin varmaan lentoyhtiönäkin lähes kelvollinen :-)

 4. says: Reissu-Jani

  WizzAirilla kanssa Turusta kerran lentänyt Gdanskiin. Jäi mieleen hirveä juoksukisa koneeseen kun matkustajat yrittävät täten saada matkatavarat nopeasti ylös talteen. Entinen kuitenkin jäi mieleen se ahtaan paikan lähes ”kammo”, eli penkit olivat todella lähellä toisiaan. Naama lähes kiinni edeltävää penkki ja minullakin polvet ihan kiinni istuimessa. Oli yksi ”Via Dolorosa” lentomatkoista. Mutta kun ”saatiin niin halvalla ne lennot”… Onhan näitä ollut, mm. Ryanarin 1€ lennot Tampere-Riika aikoinaan, tähän päälle 400km ajoa pääkaupunkiseutu – Pirkkala ja 25€ pysäköintimaksu.

  Näissä ”Location Form” lippujen täyttämisessä on tullut ihan sekavaa. Latviaan piti tehdä eikä niitä kukaan sitten rajalla tarkistanut saati rokotetodistuksia.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi Jani! Emme ole tavanneet enää pitkään aikaa metsästää halpoja lentoja vaan pikemminkin mukavia yhteyksiä, mutta Gdanskin osalta näin syksyllä tuo oli ainoa suora vaihtoehto. Turku ei itse asiassa ollut paha, näin Helsingistä länteen asuvalla. Matka lentokentälle Turussa ei ehkä ollut kuin runsas tunti pitempi kuin matka Helsinki-Vantaalle, mutta tietysti pitemmälle matkalle pitää varata vähän enemmän vara-aikoja. Nyt mennään sitten ”äärimmäisyydestä toiseen”, loppukuun Napolin reissun varasimme Lufthansan lennot business-luokassa :-)

  2. says: Nadine

   Hassua, mulla Latvian lomake ja rokotustodistus tarkistettiin jo ennen kuin pääsin Riian bussiin ?. Liene lomake oli kiinnitetty lentolippuun, niin kuin mulla oli Ryanairilla lentäessä? Ilman niitä ei olisi päässyt edes ostamaan lippua.

  3. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Olemme liikkuneet rajojen yli vain lentäen ja lentokentillä on aina riittänyt pelkkä koronatodistus tänä vuonna. Katsotaan nyt sitten miten seuraavalla kerralla, suuntana Italia Saksan kautta. Ainakaan Lufthansa ei lippuja ostettaessa ollut asiasta yhtään kiinnostunut.

 5. says: Daniel

  WizzAir, huh. Olen lentänyt kahdesti ja lennän jatkossakin, mutta se vaatii kyllä perehtymistä ja paneutumista ihan kunnolla, ettei tule yllätyksiä. Matkustajaprofiili on hyvin erilainen kuin mihin on tottunut vaikkapa Finnairilla, mikä tekee kaikesta toiminnasta erittäin hidasta ja työlästä. Esimerkiksi Skopjen lennoilla vain harvalla oli mitään yhteistä kieltä Turun lentoaseman turvatarkastajien kanssa, joten se kellariin sijoitettu jono oli todella hidas, samoin oli kovin työlästä virkailijoiden yrittää selittää lukuisten nyssäköiden kantajille, miksi niitä ei saakaan tuoda koneeseen.

  Kun pääsee ilmaan, niin sitten kaikki menee ihan hyvin. Ainakin mun lennoilla henkilökunta on ollut ystävällistä ja koneessa on ollut sen verran tyhjää, että on voinut vaihtaa tyhjälle riville istumaan.

  Tuo käsipuhallinkielto on oikeastaan kaikista järkevistä ja järjettömistä koronasäännöistä ehdottomasti sieltä järkevimmästä päästä. Se puhallin nimittäin todistetusti levittää kaikki bakteerit ja virukset erittäin tehokkaasti ympäri koko wc:tä. Siitä on ihan tutkimustietoakin.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Daniel! Totta, check-in -tiskin jonokin eteni melko hitaasti kummassakin päässä, mutta toisaalta, siinä vaiheessa kentällä ei nyt enää ole kiire, sillä kuitenkin tilanne melko todennäköisesti johtaa ennemmin tai myöhemmin siihen, että kaikki pääsevät koneeseen. En jotenkin osannut ajatella tuota hiustenkuivaajakieltoa noin rationaalisesti, jotenkin sitä ajatteli, että tässä hotellihuoneessa asumme vain me, mutta kyllähän siellä oli asunut ennen meitäkin ihmisiä ja pyysimme me neljän yöpymisen hotellissa kerran välisiivouksenkin.

  2. says: Daniel

   Ai se oli teidän hotellihuoneenne hiustenkuivaaja – kuvittelin, että hotellin aulan wc:n käsienkuivaaja. Sitten tuo kyllä tuntuu aikamoiselta liioittelulta!

 6. Paljonko noista laukuista siis joutuikaan maksamaan ekstraa? Tuntuu kyllä, että koko ajan lennoilla kaikki palvelut ovat niukempia ja niukempia ja toisaalta, että kaikesta ekstrasta saakin sitten maksaa. Puolaan olisikin mukava toteuttaa reissu, kun sellainen meiltä koronan vuoksi peruuntui.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mikko! Olisiko tuo vajaa 160 euroa jakaantunut siten, että varsinaiset lennot olivat luokkaa 60 euroa ja loput olivat laukkuja, eli luokkaa 20-30 euroa per (ruuma)laukku suunnasta riippuen. Lentolaukun olisin halunnut ostaa, mutten sitten ”osannut”, eli en ymmärtänyt, että sen olisi saanut vaan sillä priority-lisällä, joka oli kyllä vielä enemmän kuin tuo 20-30 euroa per suunta ja nuppi.

 7. says: Tuula's life

  Mielenkiintoinen postaus. Muistan viime käynniltämme. että meilläkin oli jotakin hämminkiä matkalaukkujen kanssa. Mutta jos sinne taas matka käy, niin Wizz Priority. Kiitos vinkistä.
  Muutaman kerran on tullut Gdanskissa käytyä. Ja myös Gdyniassa ja Sopotissa on tullut käytyä. Viimeisellä kerralla Gdanskiin menimme ihan sen uuden Toisen maailmansodan museon takia. Joka olikin loistava nähtävyys.
  Ja Gdanskiin olen mennyt myös laivalla. Vietiin Baltic Princess telakalle Gdanskiin Turusta. Se oli Tallink Siljan erikoismatka.
  Kiitos kivasta postauksesta. Ja mielenkiinnolla odotan noita jatkopostauksia.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Tuula! Tuo Toisen maailmansodan museo oli tosiaan hieno, eli palataan siihen toivottavasti jo alkavalla viikolla, siis blogijutun merkeissä!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Melissa! Omatoimireissullahan vaihtoehdot taitavat olla seikkailla ihan omatoimisesti tai sitten paikallisten organisoimat retket, ei kai niitä Puolassa muitakaan oikein voi olla :-) Tai no, ehkä jos siellä kävisi pakettimatkalla tai risteilyllä.

 8. Kiitos taas yksityiskohtaisesta budjetin erittelystä, ne on aina mielenkiintoista lukea! Olipa epäselviä nuo Wizz Airin vaihtoehdot, mutta hyvä että jatkossa tietää sitten, jos tulee tuota lentoyhtiötä käytettyä. Hauska konsepti tuo maitobaari

  1. says: Pirkko

   Kiitos Katariina! Juu, ei tullut minusta Wizz Airin ystävää, mutta ensi kesänä Finnairkin taitaa taas lentää tuonne Helsingistä suoraan.

 9. Minä lensin syyskuussa ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa Norwegianilla, ja sielläkin piti nyt tavata laukkusäännöt moneen kertaan. Lentolaukuista kun pitää nyt maksaa erikseen ja repun koko on erittäin pieni. Päädyimme ottamaan yhden ruumalaukun per kaksi matkustajaa, ja pienet reput lisäksi koneeseen. Hyvä asia tuossa uudistuksessa on se, että koneeseen menosta puuttui nyt täysin se loputon taistelu niistä ylälokeroiden paikoista, joka ennen on ollut Norwegianin koneissa todella tuskallista.

  Ja iso peukku maitobaareille – me tutustuttiin konseptiin aikoinaan Krakovassa.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Katja! Totta, on mennyt lentäminen vaikeaksi. Sinänsä minulle olisi ihan ok, että maksan siitä mitä haluan, vaikka että rasti ruutuun perushinnan lisäksi joka ikinen juttu, mutta vaikeinta on nykyisin ymmärtää, että mitä light/priority/jotain muuta paketteihin kuuluu/ei kuulu ja voiko niitä sitten täydentää tai ei voi ja missä vaiheessa. Tuosta ylälokerotappelusta voisi myös päästä sillä, että oikeasti vaadittaisiin, että kaikkien ihmisten kaikki nyssykät yhteensä mahtuisivat siihen lentolaukkukokoon, sillä välillä näkee kyllä lentolaukkumitoissa olevia käsilaukkuja tai reppuja sen lentolaukun lisäksi, siinä missä oma oikeustajuni sallisi sen lisäksi pienen laukun, joka todellakin helposti mahtuu jalkoihinkin.

 10. Voi kamala mikä ihana matkakuume tästä nousikaan! Kun näki kuvia lentokentältä ja lennoilta ja ahhh… Ensi vuonna sitten! Joo, näiden halpalentoyhtiöiden kanssa on aina vähän ylimääräistä säätämistä. Halvoilla lipuilla saadaan houkuteltua ja sitten kaikenmaailman lisämaksuilla sitten katetaan loput kulut. Jos siihen osaa varautua/asennoitua niin menee varmasti ihan ok, mutta jos tulee aivan puskista kaiken maailman lisämaksua, niin ymmärrän hyvin jos menee maku koko touhusta. Halvimmillaan oon joskus muistaakseni lentänyt 10e (Tampere-Riika / Ryanair) ja kyllä siinä miettii, miten ihmeessä se voi kannattaa…

  1. says: Pirkko

   Kiitos Elina! Modulaarinen hinnoittelukin on ihan ok, mutta se saisi sitten kyllä olla läpinäkyvää ja siten toteutettu, että haluamansa asiat olisi helppo valita ja maksaa vaan niistä. Nämä erilaiset paketoinnit, jotka vielä tietysti eri yhtiöillä ovat sisällöiltään erilaisia, ovat vähän haastavia ymmärtää.

 11. Kiitos kattavasta postauksesta ja vinkeistä! :)
  Ei ole tullut matkustettua Wizz Airilla eikä nyt ehkä ensimmäisenä tee mielikään. Gdansk olisi kyllä mielenkiintoinen kohde!

  Laitan muistiin tuon Tours by Localsin, kiitos! Paikallisten oppaiden järjestämät hyvät retket ovat yleensä olleet itselle kohokohtia reissuilla ja sellaisia haluaa kannattaa :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Emilia! Gdansk on kyllä hyvä yhdistelmä: lyhyt matka-aika, edullista ja paljon nähtävää.

 12. Gdansk on ihana. Ja minusta tuo hotellin sijainti on kyllä hyvä. Omituista jos joku ei siitä ole tykännyt. Noh, ehkäpä ihmiset haluaa olla ihan vanhankaupungin keskellä, mutta tuo saari on oikein kiva. Ja tietty jokiranta.

  Ruoka tuolla oli niin hyvää ja edullista, että sinne voisi tehdä ihan ”ruokamatkankin”.

  Puolassa tosiaan pärjää kortilla joka paikassa. Elokuussa kun kävin Euroopassa autolla, en edes muistanut, että Puola ei ole euromaa. Tankatessa aloin katsomaan, että mitäs lukuja tuolla taululla onkaan :D

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anna! Meillä on viime vuosina ollut muutamakin reissu näihin ei-euromaihin, kuten Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan ja nyt Puolaan, joilla olemme matkan alkupuolella ajatelleet, että pitäisiköhän sitä nostaa jossain vaiheessa vähän paikallista rahaa, mutta sitten se on jäänyt ja hups, kohta onkin oltu matkan viimeisessä päivässä, eikä sitä paikallista valuuttaa ole mihinkään tarvittu!

 13. Tuo on ärsyttävää halpalentoyhtiöillä, kun liput on edullisia, mutta niihin ei kuulu mitään. Sitten kun ostat sitä ja tätä lisää, nousee hintakin. Myös epäselvyydet mitä mihinkin hintaan kuuluu on raivostuttavaa. Puola voisi olla pitkästä aikaa ihan varteenotettava vaihtoehto. Olen käynyt yli 20 vuotta sitten Varsovassa, mutta sieltä löytyisi muitakin mielenkiintoisia kohteita kuten Gdansk.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Merja! Omalta osaltani tuon harmituksen syynä oli juurikin se, että oli vaikeaa ostaa haluamansa asiat, ei niinkään hinta!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *