Sri Lanka – miten ja mihin hintaan?

Sri Lanka feature

Yhteistyössä Aktiv-Resor

Olemme tavanneet avata blogissamme myös matkojemme kustannuksia jo useamman vuoden ajan. Sri Lankan osalta ajattelin lähestyä asiaa hiukan laajemmin kuin vaan listaamalla euroja, sillä Sri Lanka on ollut – ja on – kohde, jonne voi matkustaa usealla tavalla.
Sri Lankan rantalomakohteisiin on tarjolla viikon pakettimatkoja. Vähitellen Sri Lanka ehkä palautuu kiertomatkojakin järjestävien matkatoimistojen tarjontaan. Syksyllä jo ilmoittauduimme Olympia Kaukomatkojen Sri Lankan kiertomatkalle, joka kuitenkin peruutettiin. Seurasimme myös Tema-matkojen tarjonnassa helmikuulle ollut kiertomatkaa, mutta sekin lopulta peruutettiin. Omatoimisestikin maahan voi tietysti matkustaa, niin rantalomalle kuin organisoiden itse perillä haluamansa kierroksen tai muutaman retken haluamiinsa kohteisiin.

Me halusimme ehdottomasti nähdä Sri Lankaa rantoja enemmän – itseasiassa niillä rannoilla ei meille ollut niin väliä – mutta helpolla tavalla. Lentojen ja hotellivarausten lisäksi tarvittiin siis kuljetukset kohteiden välillä ja retkiä kohteissa. Halusimme välttää matkaa, jonka yksittäiset varaukset olisivat paperille tulostettuina täyttäneet pienen mapin. Myös koronaan liittyviä asioita piti huomioida, niin maahantuloon kuin terveysturvallisuuteen liittyi edelleen nippu vaatimuksia. Halusimme, että tukenamme on matkanjärjestäjä, joka pystyy tarvittaessa neuvomaan maahantulosäädöksissä ja johon voisimme mahdollisissa ongelmatilanteissa tukeutua.

Jotkut teistä muistanevatkin, että viime syksynä Dominikaaniseen tasavaltaan ja Kolumbiaan tekemämme matkan suunnitelmat muuttuivat vielä senkin jälkeen kun ensimmäiset lento-, hotelli- ja risteilyvaraukset oli jo tehty, mutta koska olimme käyttäneet matkanjärjestäjää, niin kaikki tarvittavat muutokset onnistuivat ja saimme parin mutkan kautta kasaan juuri sellaisen matkan kuin halusimme.

Sri Lanka juna
Junamatka on useimmilla maahan matkustavilla osa kokemusta – niin meilläkin

Kiertomatka toivetteimme mukaan

Sri Lankan osalta käännyimme Aktiv-Resorin puoleen, sillä heillä oli jo valmiina hyviä ehdotuksia Sri-Lankan kiertomatkoista. Kokemuksesta tiesimme, että näihinkin voi useimmilla matkanjärjestäjillä vielä tehdä muutoksia. Jos emme olisi jo käyneet Malediiveilla, yhdistelmämatka Sri-Lanka ja Malediivit olisi sekin saattanut houkutella.
Aktiv-Resorin Sri Lankan matkamme oli siis kiertomatka, mutta ilman ryhmää, ja ohjelmalla, jonka olimme itse määritelleet, valmiista rungosta aloittaen. Olisimme myös voineet määritellä matkan ihan itse alusta alkaen, mutta valmiista rungosta aloittaminen oli helpompaa.

Värikäs Sri Lanka -matkan ohjelmaehdotusta väljensimme hiukan jonkun päivän kohdalta, vähensimme rantapäiviä matkan lopussa, vaihdoimme yhden Unescon maailmanperintökohteen (Polonnaruwa) toiseen (Horton Plains) ja lyhensimme junamatkan Kandy – Ella väliksi Nanu Oya – Ella.

Aktiv-Resorin valmiit kiertomatkaehdotukset joustavat myös hotellivalintojen suhteen. Tarjolla on majoitukset standard- tai deluxe-luokan majoitukset, ja tilanteessa, jossa olemme pandemian takia matkustaneet viime vuosina aivan liian vähän, halusimme panostaa tähänkin matkaan ja valitsimme deluxe-luokan hotellit. Upeat hotellit ovat nekin usein ihan nähtävyyksiä! Samasta syystä panostimme business-luokan lentoihin. Qatar Airwaysin reitillä Helsinki – Doha – Sri Lanka koneet olivat Airbus 320/330/Dreamliner -tyyppisiä, eli Qatarin Qsuiteja emme (vielä) päässeet testaamaan, mutta kyllä näissäkin koneissa istuimet muuttuivat mukavasti sängyiksi.

Toteuttamamme matkan hinta deluxe-luokan majoituksilla ja businessluokan lennoilla (high season) oli 11 570 euroa kahdelta. Turistiluokassa lentäminen olisi tiputtanut hintaa 1 925 euroa per nuppi ja hotelliluokan tiputtaminen vielä 690 euroa per nuppi eli halutessamme olisimme selvinneet matkasta hintaan 6 340 euroa kahdelta.

Aktiv-Resorin sivuilla olevat valmiit esimerkit on selkeästi hinnoiteltu majoituksen tason mukaan valmiiksi, mutta tietysti hinta voi hiukan muuttua, jos haluat muuttaa ehdotettua ohjelmaa ja etenkin jos haluat vaihtaa lennot businessluokkaan. Nykymaailmassa myös polttoaineen ja valuuttakurssien heilahtelut voivat toki nekin vaikuttaa hintaan, reippaastikin. Toteuttamamme kiertomatkamme ohjelman löydät jutun Suuntana Sri Lanka lopusta. Jutun otsikkokuvassa osittain näkyvän mielestäni kivan Sri Lankan kartan voit halutessasi katsoa kokonaisena tästä.

Tipit eivät kuuluneet matkan hintaan ja niitä maksoimme, pääosan summasta kuljettajalle, yhteensä 175 euroa, kuljettajalle juurikin euroissa, hotelleissa yleensä paikallisella valuutalla.

Qatar Airways
Tästä se alkaa – menolento Dohaan, vaikkakin myöhässä lumimyrskyn takia
Qatar Airways
Paluumatkan alkua odottelemassa Bandaranaiken lentoaseman loungessa
Qatar Airways
Love, work, travel, repeat … muuten hyvä, mutta tässä vaiheessa elämää tuo work jäi vähän hämäräksi :-)

Hotellit

Majoituimme kiertomatkamme aikana seuraavissa hotelleissa:

Heritance Negomboa ja 98 Acres Resort & Spata lukuunottamatta hotellit ja bungalowit kuuluivat Theme Resorts & Spa -ketjuun ja opimmekin jo odottamaan pienissä yksityiskohdissa Aliya Resort & Spassa tutuksi tullutta norsuteemaa :-)

Heritance Negombossa vietimme Dohassa menomatkalla jatkolennolta myöhästymisen takia vain yön illasta aamuun, joten sen osalta luultavasti ihan hieno hotelli meni osaltamme vähän hukkaan.

Aliya Resort & Spa oli täydellinen kokemus kaikilta osin – joskin sen osalta yhtä jos toista olisi voinut antaa anteeksikin upean uima-altaan ja siltä aukevan näkymän takia!

Vielä täydellisempi, jos mahdollista, oli Mountbatten Bungalow Kandya ympäröivillä vuorilla. Rakastin paikkaan liittyvää historian havinaa, ensiluokkaista palvelua ja näkymiä Kandyn kaupunkiin.

Aliya Sigiriya
Aliya Resort & Spa Sigiriya – Mountbatten Bungalowista voi lukea vähän lisää tästä

Muutuimmeko upean alun jälkeen kriittisemmiksi?

Scottish Planter Glendevon Bungalowin sijainti ei kannaltamme ollut paras mahdollinen. Nuwara Eliyan pääkohteemme oli retki Horton Plainsiin ja matkaa sinne kertyi mutkaisilla teillä pari tuntia suuntaansa. Lisäksi jonkinlaiselta päätieltä hotellille vievä viimeinen kilometri oli jyrkkä ja kiharainen ja kunnoltaan huonompi kuin keskimääräinen suomalainen mökkitie. Itse en olisi ehkä edes uskonut, että normaalilla henkilöautolla tuosta tiestä selviäisi ylös, seuraavana päivänä alas ja ylös ja taas lähtöpäivänä alas – pisteet kuljettajallamme, autokin säilyi ilmeisesti ehjänä. Netinkin osalta tämä oli ainoa majoitus, jossa netti ei ulottunut huoneeseen asti, mutta toisaalta pienessä paikassa saimme useimmiten olohuoneen omaan käyttöömme, joten eipä sekään nyt paljoa haitannut.

98 Acres Resort & Spa oli sekin upea, mutta lyhyellä vierailulla hotellin levittäytyminen laajalle alueelle oli vähän työlästä. Toisaalta näkymien takia täälläkin voi kyllä antaa jotain anteeksi ja liikkumiseenkin sai niin halutessaan apua, eli kyydin alueella liikkuvilla golf-autoilla.

Parangi Weligama Bay oli ensimmäinen matkamme hotelleista, jossa mekin saimme tuntumaa Sri Lankaa näinä aikoina vaivaaviin sähkökatkoihin. Maalla ei ole oikein ollut varaa ostaa polttoainetta oli sitten kyse sähkön tuottamisesta tai autoista, ja sen takia päivittäiset pariin osaan jaetut yhteensä jopa 5 tunnin sähkökatkot olivat tavallisia. Paitsi hotelleissa, joissa oli generaattorit. Weligamassa ei ilmeisesti ollut. Parangi Weligama Bayn nettiyhteys oli myös matkamme huonoin, pääosan ajasta sillä ei voinut juuri sähköpostien lukemista vaativampaa tehdä. Mutta silti, Parangi Weligama Bay oli pieni ja sympaattinen hotelli, jossa oli kuitenkin oma uima-allas ja suora käynti rannalle. Poikkesimme uteliaisuuttamme myös läheisessä jättimäisessä Marriotissa ja totesimme, että kertavierailu riitti – Marriotissa ei ollut mitään pientä tai sympaattista, pikemminkin se oli kolkko!

Hotellien osalta matkamme oli kiertomatkaksi mukavasti rytmitetty 1 – 2 – 1 – 2 -yötä, eli aina välillä sentään saimme vähän asettua taloksikin.

Weligama hotelli
Parangi Weligama Bayn hyviä puolia olivat mm. käytännössä oma uima-allas ja ranta suoraan edessä
Aamiainen Sri Lanka
Aamu alkoi tyypillisesti hedelmälautasella

Auto ja kuljettaja/opas

Käytössämme oli sama auto ja kuljettaja lentokentältä lentokentälle. Auto oli normaali sedan-tyyppinen henkilöauto (Toyota Axio). Kuljettajamme oli, miten nyt hän luonnehtisin, hiukan jo vanhempi kohtelias herrasmies, joka puhui hyvää englantia. Vajaan parin viikon matkamme aikana hän oppi jo kivasti tapojamme ja tarpeitamme, tiesi, että tämä reppu, jossa tietokoneemme matkustaa on tärkeä ja siitä pitää pitää erityistä huolta ja että usein ennen hotelliin menoa halusimme käydä kaupassa, mieluiten sellaisessa, jossa myydään Coca Cola Lightia.
Kuljettajamme yöpyi joskus saman hotellin luultavasti juuri kuljettajille tarkoitetuissa huoneissa, joskus muualla, mutta lähistöllä, eli hän kiersi kanssamme koko matkamme ajan, eli oli siinä mielessä koko ajan töissä. Retkikohteissa hän toimi joskus oppaana (esimerkiksi Dambulla, Kandy), mutta monessa kohteessa (esimerkiksi Sigiriya) hän ”luovutti” meidät kohdeoppaalle. Minneriyan safarille hän taisi lähteä kanssamme samaan autoon toimiakseen tarvittaessa tulkkina.
Kandyn kasvitieteellisessä puutarhassa ja Gallessa kiertelimme itseksemme, mutta tämä sopi meille hyvin – toki saimme kohteisiin liittyvät vinkit häneltä etukäteen. Nanu Oya – Ella -junamatkan aikana matkatavaramme kulkivat autossa kuljettajamme matkassa – hän myös järjesti meille junaliput tuolle välille.

Tuktuk -retkiä teimme vaan kaksi: Ellassa Nine Arches -sillalle, jonka näköalapaikalle vievä tie oli liian kapea autollemme ja Weligamasta Mirissan rannalle. Näihin käytimme euroissa yhteensä 14 euroa.

Auto Sri Lanka
Kohdallemme sattui rengasrikkokin Kandyn kaupungissa, mutta homma hoitui ripeästi
Tuktuk Sri Lanka
Tuktukilla ajoimme pari kertaa, muttei sentään tällä Gallessa kuvatussa kulkuneuvossa :-)

Lounaat tai illalliset

Blogiamme pitempään seuranneet tietävätkin jo, että emme matkusta ruokaelämysten perässä, mutta toki meidänkin pitää syödä, muutakin kuin hotellien aamiaiset, jotka kaikki olivat upeita, etenkin ne hedelmälautaset! Bungalow-majoituksissa aamiaiset toteutettiin pitkälti toiveittemme mukaisesti – ja toivomaamme aikaan. Isommissa hotelleissa oli yleensä buffet-aamiaiset.

Söimme päivittäin yhden lämpimän aterian, jota sitten täydensimme tyypillisesti hedelmillä ja kekseillä joko päivän mittaan tai illalla, jos olimme syöneet ison lounaan. Tyypillinen ateria, jonka söimme varmaan joka toinen päivä oli Rice & Curry -tyyppinen kokoelma riisiä, kasvislisukkeita ja kanaa tai kalaa. Välillä valitsimme länsimaisemman vaihtoehdon, hampurilaisen, pizzan tai club sandwichin. Jälkiruuaksi tarjolla oli vanukkaita tai jäätelöä. Lähes kaikki ateriat nautimme hotelleissa, sillä monet niistä sijaitsivat sen verran etäällä muista ravintolavaihtoehdoista.

Matkaeväitä Sri Lanka
Välillä ostimme matkaeväitä tienvarren kojuista – punaiset banaanit olivat tosi hyviä!
Kookostauko Galle
Kookostauko Gallessa

Sri Lanka ruoka

Nuwara Eliya
Nuwara Eliyassa ilmastointia ei tarvittu, mutta lämmitystä kylläkin. Rice & curry -illallinen tämäkin.

Maahantulo- ja muut kustannukset

Jo ennen matkaa maksoimme e-viisumeista yhteensä 65 euroa, PCR-testeistä (matkanjärjestäjän alennuksella) 198 euroa ja pakollisesta vakuutuksesta 21 euroa (kahdelta).
Vaatimus PCR-testistä 72 tuntia ennen ensimmäisen lennon lähtöä poistui jo matkamme aikana eli 1. maaliskuuta, eli sitä ei enää tarvita.

Toiseen puhelistamme ostimme Elisalta Reissunetin n. 20 euron hintaan ja käytimme sitä tien päällä sen verran säästeliäästi, että sen 1 Giga riitti koko matkan ajaksi. Toiseen puhelimeen ostimme paikallisen eSIMin 12 eurolla. Datamäärä oli siinäkin sama.

Lentokenttäpaikoituksesta P3:ssa maksoimme 78 euroa.

sri lanka valuutta
1000 Sri Lankan rupiaa oli matkamme aikana n. 5 euroa – sittemmin valuutan arvo on tästä vielä laskenut

Yhteensä

11 päivän reissumme maksoi siis kahdelta 2 x 5 785 + 564 euroa = 12 134 euroa – ruokamenoja lukuunottamatta.
Kahden hengen aterioihin ja pieniin kauppalaskuihin saimme kahdelta hengeltä kulumaan alle 200 euroa, eli paikallista hintatasoa voisi varmaankin luonnehtia vähintään edulliseksi.

Mirissa Sri Lanka
Teimme me pari rantakävelyäkin Weligaman ja Mirissan rannoilla
Tags from the story
Join the Conversation

24 Comments

 1. Tuo kuulostaa varsin näppärältä ratkaisulta, että on sama kuski ja auto koko matkan ajan. Ensinnäkin tällöin välttää jokapäiväisen vaivan uuden kuljettajan etsimisessä ja toisaalta tavat oppii tuntemaan puolin ja toisin, joka myös sujuvoittaa asioita. Varmaan tulisi itsekin tuohon ratkaisuun päädyttyä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mikko! Näin, helppoa ja toimivaa. Tietysti jos tarkoitus on viettää pitempiä aikoja paikallaan, niin silloin ratkaisu ehkä olisi toinen. Monessa Aktiv-Resorin valmiissa ohjelmaehdotuksessa tosin rantapäivät (joita emme omaan matkaamme juurikaan sisällyttäneet) on sijoitettu matkan loppuun, joten silloin kai kuljettajasta voi luopua viimeisiksi päiviksi ja järjestää lentokenttäkuljetuksen erikseen.

 2. says: Reissu-Jani

  Kiitos kattavasta kustannus- ja majoituskuvauksista.Tuo teidän BC ero ei ollutkaan niin suuri kuin ajattelin. Itse olen Qatarilta ostanut vain EC lippuja ja mahdollisuuksien mukaan ottanut upgraden BC jos sellaista on tarjottu (noin 1-2 viikkoa ennen lähtöä). Kolmelle viimeisimmälle kaukolennoille Qatarilla olen aina saanut ja ottanut lähes kaikille ”legille” tarjoukset BC upgradeen – 10/12 legiä. Viimeksi Zanzibarilla käydessä EC maksoi 700€/hlö/mp, ja BC upgradattuna 1600€/hlö/mp — kun suoraan BC ostettuna hinta olisi ollut 3700€/hlö/mp. Mielestäni upgraden ”sai aika halvalla”. QSuite kannattaa kokea. Se on todella mukava (Qatarin ”First Class”) tapa matkustaa.

  Tuo on hyvä juttu että on yksi ja sama auto ja kuljettaja koko matkan ajan eikä täydy aina miettiä kohteessa että mitenkä seuraavaan paikkaan pääsisi vaikka hotellit niitä varmaan myös tarjoavat. Lisäksi on hauskaa keskustella kuljettajan kanssa kaikista maailman asioista ja tuo että kuljettaja oppii tuntemaan teidät on hyvä juttu. Intiassa minulla oli aina työmatkoilla kuljettaja, joka vie minua hotellin ja toimiston väliä (ja iltaisin ja viikonloppuisin mihin haluan). Hän hoiti aina iltaisin hotelliin viedessään että oli ostanut muutaman kylmän Kingfisher oluen autoon kun matka kesti sen 45 minuuttia ruuhkassa ja 5* hotellissa olut oli todella kallista. Nämä kuljettajat olivat käytettävissä 24/7, koska aina kun soitin niin tuli hakemaan 10 minuutin päästä. Iltaisin tosin sanoin että voi mennä kotiin ja tulla aamulla hakemaan, jos ei ollut tarvetta lähteä enää kaupungille.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jani! Näillä väleillä muuten businessluokka(kin) oli melko täynnä – ei nyt ihan viimeistä penkkiä myöten, eli ehkä näillekin lennoille oli upgradeja saanut, mutten tosiaan nyt sitten tässä tilanteessa yrittänytkään seurata niiden hintoja. Oma auto ja kuljettaja toimi kyllä hyvin – ja vähensihän se näin pandemia-aikaan osaltaan vähän kontaktejakin.

 3. says: Mari/Kodinvaihtaja

  Olen niin pihi, että musta ei olisi satsaamaan enempään kuin turistiluokkaan. Toisaalta en koe turistiluokassa matkustamista edes epämiellyttävänä (ymmärrän pitkäkoipisten ym ongelmat). Olen vähitellen alkanut miettiä, että voisihan hotelliyöpymisien suhteen alkaa satsata laatuun. Toisaalta matkaohjelmani usein niin monipuolinen, että käyn huoneessa vain suihkussa ja nukkumassa – ei ole koskaan halvemmissakaan tullut huonoja kokemuksia. Me ei olla koskaan budjetoitu reissuja tai edes laskettu kuluja. Nopeasti näin jälkikäteen laskien 3vk Guadeloupen reissu maksoi n. 1000€/hlö + ruoka (toki vain kolme yötä hotellissa, kun muut kodinvaihtoa). Kulut (esim auto) toki pienenee, kun kuusi henkilöä matkustaa yhdessä. Tällä kertaa jopa törsättiin jet skihin ja pienkonelentoihin

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mari! No minä olen 180 cm pitkä, joten pitkät matkat vähän tietysti konetyypistä riippuen voivat olla tuskallisiakin. Businessluokan sijaan olemme usein maksaneet lisää Economy Comfort tms. nimellä myytävistä vähän isomman tilan tarjoavista paikoista, mutta tällä kertaa nyt näin – kyllähän ne vuoteeksi avautuvat tuolit ovat mukavia :-)
   Vähän hulppeammat hotellit ovat nekin maailmalla monesti lähes nähtävyyksiä, joten sikälikin niissä on ainakin joskus puolensa. Esimerkiksi Guayanan Georgetownissa ja joissain Karibian kohteissa olemme yöpyneet sittemmin hotelleiksi päätyneissä rakennuksissa, joilla on pitkä historia ja osansa näiden maiden historiassa. Budjetointia mekään harvemmin teemme, mutta jälkilaskelmat kyllä :-)

 4. says: Daniel

  Privaattikuljettaja, ja aina sama, on kyllä varmasti tehnyt matkanteosta helpompaa ja mukavampaa. Onneksi teille sattui hyvä kuljettaja!

  Päättelen tuosta hedelmälautasesta ja länsimaisista ruokalajeista, että uskaltauduitte syömään melkeinpä mitä vain – ja ilmeisesti ilman vatsavaivoja. Hygieniataso lie ilmeisesti huomattavasti parempi kuin Intiassa, vai?

  Kun postausten alussa on tuo yhteistyömerkintä, niin mitä se yhteistyö piti sisällään, kun kuitenkin maksoitte matkasta ilmeisesti ihan normaalihinnan?

  Korona-aikana on saanut todella hyviä hotelleja niin edullisin hinnoin, että nyt kun aletaan palata jo normaalitasolle, niin alan olla aivan hätää kärsimässä. Kun on hyvään tottunut, niin alkaa olla vaikeaa luopua ”saavutetuista eduista”. Mutta hotellit näyttävät aika kohtuullisen hintaisilta tuollapäin sentään. Saas nähdä, miten tässä maailmantilanteessa käy lentolippujen hintojen. Ei hyvältä näytä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Daniel! Tosiaan, emme pahemmin kursailleet ruuan kanssa, mitä nyt siltä osin, että mistä pidämme tai emme pidä. Hygieniataso siis selvästikin, näin jälkikäteen arvioituna, koska emme saaneet missään vaiheessa mitään vatsaoireita, ainakin näissä hyvissä hotelleissa oli hyvä. Olisiko korona ja sen myötä lisääntynyt käsienpesu ja desinfiointi sivutuotteena vaikuttanut tähänkin?
   Tarkkaan ottaenhan en tuossa todennut, että maksoimme tuon hinnan, vaan, että tällaisen matkan hinta on tuo. Eli saimme matkasta reiluhkon alennuksen, eli maksoimme osan matkasta markkinointityöpanoksellamme.

 5. Kuulostaa ihan järkevältä panostaa tähän maailman aikaan sekä lentoihin että parempiin majoituksiin. Onhan sillä hintansa, mutta on omalla terveydellä ehkä vielä isompi hinta. Kuulostaa kaikin puolin hyvältä paketilta.
  Sri Lanka on minulta vielä käymättä, ja on kyllä listalla mukana.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Teija! Tosiaan, vaikkei mistään varmaksi voi etukäteen tietää, niin todennäköisyyksinä ajattelimme, että tietynlainen väljyys lennoilla, hyvätasoiset, ruuhkattomat hotellit, ja oma auto ja kuljettaja pääosan matkaa, vähensi kontaktien määrää ja sen myötä riskejä. Tietysti myös se, että koronatilanne Sri Lankassa oli parempi kuin Suomessa pääkaupunkiseudulla.

 6. Tutun näköinen on tuo Gallen kookostauon paikka :) Junavaunuja on nähtävästi uusittu parin vuoden aikana, näyttävät kovasti hienommilta kuin meidän matkalla.

  Minä nautin matkaa suunnitellessani siitä, että löydän mahdollisimman edullisesti kaiken. Niinpä ajelemme tuktukilla mielellämme. Yli puolet Sri Lankan 16 (äkkiä laskettuna) majapaikasta on olleet pienestä budjetista huolimatta varsin mukavia. Riippuu tietenkin matkaajan tulotasosta, mihin satsaa ja mihin kykenee. Sanoisin, että meidän matka maksoi viidesosan teidän kustannuksistanne.

  Mekin syömme miltei kaikkea matkoilla. Sri Lankassa ei kolme ja kaksi vuotta sitten myöskään ollut liiemmin moittimista vatsan suhteen, vaikka ei vielä pesty koronan takia käsiä ja syötiin kaikenlaisissa paikoissa.

  Tuo kartta on aivan ihana! Mistä olet sen löytänyt?

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi Raija!
   Jossain vaiheessa työuraani toimin myös laatupäällikkönä ja sen tiimoilta opetin (IT-)organisaatiossa laadun käsitettä. Laatu pitäisi kulloinkin määritellä erikseen, tarkoitetaanko sillä (IT-projekteissa) toteutuksen nopeutta, toteutuksen edullisuutta tai vaikka järjestelmän ominaisuuksien moninaisuutta. Joskus se, että järjestelmä valmistuu ajallaan on tärkeintä, silloin se siis on laatua, joskus edullinen hinta on sitä ja joskus taas joku muu.
   Meillä matkailun laatua on mukavuus ja toteutuksen nopeus ja suoraviivaisuus – halpa hinta ei ole sitä erityisesti korostetusti ole.
   Matkustamme usein, kaukomatkojakin entuudestaan tuntemattomiin kohteisiin kertyy useita vuodessa ja jos tekisimme kaiken matkojen valmisteluun tarvittavan tutkimuksen itse, niin siitä tulisi liian työlästä, joten ostamme mielellämme matkanjärjestäjien osaamista tältä osin. Toki meillä voi olla – ja usein onkin – muutama erillinen toive, että perusjuttujen lisäksi haluamme tehdä myös nämä jutut. Emme myöskään ole tykästyneet kovin pitkiin matkoihin – mieluummin pakkaamme reissut aika täyteen ohjelmaa ja pidämme lepopäivät sitten kotona matkojen välissä. Nopeasti etenevillä reissuilla ei oikein jää kohteessa aikaa lähteä etsimään seuraavaa kyytiä tai kohdetta – mutta sitten toisaalta, kun olemme reissussa tyypillisesti max 2-3 viikkoa, niin majoituksen hinta per vuorokausi ei ole niin merkittävä asia kuin jos olisimme matkalla 2-3 kuukautta.
   Tuo karttakin oli osa hyvin matkanjärjestäjän toimesta toteutettua matkaa, eli se oli osa paikallisen opas/kuljettajamme tervetulopakettia :-)

 7. Melkoinen hinta reissusta. Mutta hinnoissa vaikuttaa niin moni valinta. Me pohdimme, ehtiiko 10 päivässä kiertää kaikki paikat, kun rantalomaakin olisi kiva pitää. Ilmeisesti kiertämään ehtii muttei rannalla loikoiluun. Pitääkin tarkastella noita hotelleita tarkemmin vielä, jos ja kun pääsee tuonne.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sari! Niinhän se on, lennoista alkaen, economy, economy plus tms. tai business. Lyhyemmillä lennoilla lentoajat, edullisemmat vai inhimillisemmät lähtö- ja saapumisajat. Montako kohdetta perillä? Miten pitkä reissu? Monenko tähden hotelleja? Liikkuminen julkisilla, taksilla vai auto + kuljettaja yhdistelmällä? Jos vain yhteen – tai kahteen – noista hotelleista panostaisin, niin Aliya Sigiriyaan uima-altaan takia ja Mountbatten Bungalowiin historian havinan ja kaikin puolin upean paikan hengen (ja palvelutason) takia.

 8. Hyvä postaus Pirkko! Yksiä lempipostaustyyppejänne ovat juuri nämä kulupostaukset ja mielestäni on kiinnostavaa nähdä, miten paljon business-luokka tai paremmat hotellit näkyvät hinnassa.

  En ollut itse tullut ajatelleeksi, että matkapaketteja voi räätälöidä noinkin paljon. Sain kyllä lisätietoa siitä, mitä Aktiv Resor tarjoaa, joten siinä mielessä onnistunut yhteistyöpostaus.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sandra! Mukavaa jos pidit ”hintaerittelystämme” myös tuon suhteen, että jos vaikka pienemmällä budjetilla matkustava voisi pitää tuota businessluokka ja paremmat hotellit -hintaa suurena, niin siitä voi myös nähdä, että tinkimällä näistä, niin mihin hintaan sitten päädyttäisiin.

 9. says: Ne Tammelat

  Heti alkoi kiinnostamaan tuo Sri Lanka & Malediivit -yhdistelmä :) Hieno idea tuo, että voi yhdistellä olemassa olevista kiertomatkoista oman mieleisensä. Kuulostaa palveluna sellaiselta, josta itsekin olisin kiinnostunut. Oma kuljettaja koko matkan ajan kuulostaa myös luksukselta.

  Me koimme myös Karibian retkellä helpotuksena sen, että joku järjesti retkiä puolestamme ja huolehti myös yllättävistä aikataulumuutoksista. Sen mitä maksaa siitä palveluna menisi nopeasti, kun joutuisi itse alkamaan soittelemaan ja säätämään tai jopa menettäisi rahansa, jos ei pääsisikään retkelle.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Tarkkaan ottaen tuo auto + kuljettaja taitaa Sri Lankassa olla hyvinkin tavallinen tapa kiertää saarta, eli ei sitä ainakaan kannata valita pois ajatellen, että se oli ”liian luksusta” tai liian kallista. Niinhän tuo usein on, että omatoimisuus onnistuessaan vie sekin oikeisiin kohteisiin ja edullisestikin, mutta huonolla tuurilla juuri SE kohde saattaa jäädä näkemättä ja oikein yllättävissä tilanteissa kustannuksetkin voivat karata.

 10. Minua kiinnostaa myös aina nämä kulupostaukset. On mielenkiintoista nähdä, millaisilla budjeteilla saa mitäkin matkoja. Itse lennän turistiluokassa, mutta näin vanhemmiten oon alkanut laittaa enemmän rahaa kyllä majoituksiin ja päiväretkiin. Minulle tärkeintä on aina uudet kokemukset ja olen niistä valmis maksamaan. Esimerkiksi nyt Keski-Amerikassa ostin meille yksityispäiväretken Copaniin, ja se oli kyllä jokaisen euron arvoinen.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Sinulla on hyvä ote tähän: ”millaisilla budjeteilla saa mitäkin matkoja”, sillä niinhän se on, että vaikka monet tapaavat kehuakin, että kyllä minä olisin tuon tehnyt puolta halvemmalla, niin useimmiten silloin ei kuitenkaan ole yksityiskohtia myöten samasta kokemuksesta. Sitä paitsi juuri näinä aikoina Sri Lanka (ja suomalainen matkanjärjestäjäkin) taitavat kyllä tarvita jokaisen lisäeuron, eli taitavat arvostaa sitä, että joku tälläkin tavalla ”tukee” matkailun elpymistä.

 11. Minä lentäisin kaikki lennot BC:ssa, jos vaan rahat riittäisi :) Kun on kerran päässyt sen makuun, ei turreluokkaan enää haluaisi. Minua miellytti myös ajatus omasta kuljettajasta koko reissun ajan. Melko näppärää, kun ei tarvitse miettiä millä kulkuneuvolla mihinkin menisi ja varsinkin, jos sattuu hyvä tyyppi kohdalle, häneltä saa muitakin kullanarvoisia vinkkejä sekä apua. Minulla on Sri Lanka vielä näkemättä, mutta ehkäpä jonakin päivänä sinne pääsisi. Oliko tämä teidän ensimmäinen kerta Sri Lankassa?

  1. says: Pirkko

   Kiitos Merja! Me olemme nyt olleet ehkä aikaisempaa innokkaampia lentämään BC:ssä kun matkojen määrä per vuosi on ollut niin pieni. Aikaan ennen pandemiaa tuntui fiksumalta jakaa sama rahamäärä mahdollisimman moneen reissuun ja silloin turistiluokassa lentäminen venytti kuitenkin eniten vuosittaista matkabudjettia (vaikkei meillä sellaista oikeastaan olekaan). Nyt toistaiseksi jokainen matka, kaukomatka etenkin, on tuntunut sen verran juhlalta, että sitä kannattaa juhlistaa tälläkin tavalla.
   Sri Lankassa olimme ensimmäistä kertaa vasta nyt, sillä sekin, siinä missä vaikka Dominikaaninen, on ollut yksi niitä kohteita, joita olemme säästelleet myöhempään, kun sinnehän pääsee (siis pääsi) helposti koska vaan vaikka seuramatkalla :-) – no nyt pandemian jälkimainingeissa on otettu vähän mikä on mahdollista ja nämä kohteet ovat olleet helpoimpia maahantulosäädösten osalta. Toista kertaa ei luultavasti meille, maabongareina, tulekaan, ellei nyt sitten jostain syystä koko muu maailma pysy jotenkin kovin kiinni ja vain Sri Lanka auki.

 12. says: Anmarien

  Mukava kun matkailijat avaavat matkojensa kustannuksia rehellisesti. Itse matkustan vieläkin melkolailla budjetilla, mutta joskus voisi olla hauska laittaa hieman enemmän rahaakin kiinni. Tällöin tuntuu, että pitäisi tietää, että joku paikka on oikeasti rahan arvoinen.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Matkoja on erilaisia ja asiat, joita matkailijat arvostavat on erilaisia. Toinen laittaisi isomman summan pitempään oleskeluun kohteessa, toinen taas tasokkaisiin palveluihin, yksi arvostaa sitä, että löytää ne edullisimmat vaihtoehdot, toinen sitä, että kaikki on valmiiksi järjestetyä ja toimivaa :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.