Suuntana Sri Lanka

sri lanka byrokratia feature

Kaupallinen yhteistyö: Aktiv-Resor

Päivitys 13.3.2022: Maaliskuun 2022 alusta Sri Lanka poisti täysin rokotetuilta vaatimuksen PCR- tai antigeenitestistä.

Pitäydyimme pahimman korona-ajan jälkeen matkustamisessa aluksi kohteissa, joihin ei tarvittu PCR-testejä, ei ennen matkaa eikä kohteessa. Yhdet lennot Osloon siirsimme jo myöhemmäksi, kun Norja välillä alkoi tekemään testejä maahan tultaessa: emme halunneet ottaa riskiä päätyä karanteeniin muualla kuin kotona. Tammikuisen Espanjaan suuntautuneen matkamme jälkeen aloimme kuitenkin taas pohtia kaukomatkan mahdollisuutta meille uuteen maahan ja kohtuullisilla koronaehdoilla ja -tilanteella.

Kohteeksi valikoitui Sri Lanka.
Matkan suunnittelimme yhdessä Aktiv-Resorin kanssa ja muutaman suunnittelukierroksen jälkeen meillä olikin jo lentoliput ostettuna ja kiertomatka maustesaarella majoituksineen varattuna. Aktiv-Resorin sivuilla on lähtökohdaksi tarjolla useampia reittivaihtoehtoja saarelle, mutta niihin on myös mahdollista tehdä muutoksia yksilöllisten toiveiden mukaisesti. Me esimerkiksi vähensimme rantalomaosuutta ja lisäsimme Horton Plainsin. Halusimme ehdottomasti tässä edelleen jatkuvassa pandemiatilanteessa matkanjärjestäjän kaukomatkalle mahdollisesti muuttuvia tilanteitakin ajatellen. Aktiv-Resoria käytimme jo ensimmäisenä pandemiakesänä ”vain” Norjaankin matkustaessamme ja silloin suunnitelmat koronatilanteesta johtuen muuttuivatkin pariin kertaan, mutta kaikki muutokset onnistuivat kannaltamme hienosti.

aktivsrilanka
Sri Lankaan olisi kätevästi voinut yhdistää Malediivitkin, mutta kävimme siellä jo kerran, joten pitäydyimme nyt ”vain” Sri Lankassa :-)

Seuraavaksi anoimme viisumit. Homma hoitui kätevästi netissä, viisumit olivat sähköposteissamme 5 tuntia anomuksen tekemisen jälkeen. Facebookin Official Hello Again Sri Lanka Tourism 2021/22 10 000 hengen Facebook-ryhmässä joillakin oli ollut ongelmia näiden tiimoilta, ilmeisesti Visalla maksettaessa, mutta ainakin Mastercardilla homma hoitui alta aikayksikön (36 dollaria eli n. 32 euroa per nuppi).

sri lanka eta

Stressaavat PCR-testit

Seuraavaksi varasin ajat PCR-testeihin vajaa 72 tuntia ennen ensimmäisen lentomme lähtöä PR2You -nimiseltä yritykseltä Jätkäsaaressa SMAL-alennuksella hintaan 99 euroa nuppi todistuksineen. Facebook-ryhmissä joku kyseli tuon 72 tunnin määritelmää, mutta ainakin IATA:n sivulla oleva ohje on mielestäni ihan selkeä todetessaan, että ”PCR test taken most 72 hours before departure from the first embarkation point”, eli ajan määrittää Helsingistä lähtevän lennon lähtöaika.

Sen jälkeen alkoikin sitten jännittää. Olemme saaneet kaikki kolme koronarokotusta, välttäneet arkielämässämme suurempia ihmisjoukkoja, emmekä ole mielestämme olleet sairaina. Silti, mahdollisuus siihen, että olemme sairastaneet oireettoman koronan ja että virusta löytyisi testissä vielä pitkään sen jälkeenkin, oli teoriassa olemassa. Viimeisellä viikolla skippasin jo vesitreenitkin, sillä uimahallissa on vähän vaikeampaa pitää etäisyyksiä ja huonolla tuurilla pukuhuone on täynnä koululuokkia. Tapasimme ystäviämme ulkona ja käytimme kirjastossa pistäytyessämme FFP2-maskeja.

Viivästin kaikkia lähtövalmisteluja ajatuksella, että aloitetaan pakkaaminen vasta kun olemme saanet ne tarvittavat negatiiviset tulokset – kaikki muu tuntui kohtalon uhmaamiselta!

Perjantai-iltan kävimme sitten Jätkäsaaressa testeissä ja tulokset saimme sähköpostiimme seuraavana aamuna jo ennen aamukahdeksaa, eli noin 15 tunnissa. Molemmat negatiivisia – nyt voimme vihdoinkin aloittaa pakkaamisen ja uskoa matkan toteutumiseen!

covidkuva

Oli aika edetä matkavalmistelujen seuraavaan vaiheeseen, eli ostamaan pakollista COVID-vakuutusta ja täyttämään terveystietolomaketta.

Vakuutus ja terveystietolomake

Kaikkien Sri Lankaan matkustavien on ostettava netistä 12 dollaria maksava vakuutus siltä varalta, että sairastuu Sri Lankassa koronaan. Sen kuulemma voi ostaa vielä lentokentällä Sri Lankaan saavuttaessakin, mutta helpompihan se on ostaa valmiiksi.
Vakuutusten ostamisessa meillä olikin hiukan haasteita, sillä sivusto tarjosi välillä eri vaiheissa 404:sta, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin, eli saimme vakuutuksest ostettua jo Suomessa.

Terveyslomakekin täytetään tietysti netissä ennen lähtöä ja siihen liitetään PCR-testin tulos, rokotustodistus ja passikopio. Tämän osalta pienen haasteen tarjosi pdf-dokumenttien muuntaminen kuvamuotoon, mutta selvitimme sen ottamalla dokumenteista kuvakaappauksia. Toinen vaihtoehto olisi ollut tulostaa ne ja ottaa niistä kännykällä kuvat. Sekä testitulos että rokotustodistushan on joka tapauksessa syytä ottaa mukaan myös paperille tulostettuna.

sri lanka health declaration

Siinä se sitten olikin – näin siis täysin rokotettujen osalta. Sri Lankan Hello again -sivuilta löytyvät ohjeet selkeästi erikseen eri rokotusstatuksen omaaville.

Täysin rokotettuja ei näiden steppien jälkeen enää testata maahan saavuttaessa ja he saavat liikkua saarella vapaasti heti saapumisestaan alkaen.

Lennot Qatar Airways

Lennot Sri Lankaan halusimme ehdottomasti Dohan kautta Qatarilla – paitsi hyvien yhteyksien takia myös siksi, että paluuseen emme tarvitsisi PCR-testiä. Transit Dohassa ei sitä vaadi,  koska Suomi ei sitä kansalaisiltaan vaadi, niin paluumme pitäisi onnistua näin. Toki parissakin viikossa voi tapahtua mitä tahansa, mutta näin siis näiltä näkymin.

Samaan tapaan kuin syksyllä ostaessamme Lufthansan lentoja Münchenin kautta Napoliin tartuimme tälläkin kertaa business-luokan lentoihin, sillä hintaero turistiluokan lentoihin oli mielestämme hyvin kohtuullinen. Vanhemmiten (ja yhden keuhkoveritulpan jälkeen) olemme muutenkin panostaneet pitkiin lentoihin, vähintään ostamalla Economy Plus tai Priority tms. paikat, jos sellaisia on ollut tarjolla.
Tai ehkä tämä jo kolmas reissumme pandemia-aikaan business-luokan lennoilla on vaan osa yleisempää trendiä, jonka mukaan nyt kun lopultakin taas pääsee matkustamaan, ihmiset ovat aikaisempaa halukkaampia käyttämään siihen niin matkanjärjestäjän palveluita kuin rahaakin!

Pandemia-ajan matkustussäännöissä on aina huomioitava myös transit-kenttien mahdolliset lomake- ja muut vaatimukset ja lentoyhtiöiden vaatimukset. Qatar Airwaysin osalta vaatimuksena oli eräänlainen vakuutus siitä, että olet tietoinen kaikista matkaan liittyvistä vaatimuksista, siis tietyllä tapaa kai lentoyhtiön ”vastuuvapauslomake”.

qatar
… ja tämän alla nippu asioita, jotka allekirjoituksellasi olet vakuuttanut ymmärtäneesi.

Yllättäen yötä Dohassa

Helsingistä lähtiessämme maanantai-iltana eteläisen Suomen yli kulki taas kerran vähän reippaampi lumimyrskyrintama. 16:30 Dohaan lähtevä koneemme ei ihan ehtinyt sen alta, vaan pääsimme lopulta matkaan vasta n. klo 18:30, mikä tarkoitti sitten perillä Dohassa, että alunperin hyväntuntuinen 2½ tunnin vaihtoaika ei riittänyt vaan menetimme yölentomme Colomboon. Mutta ei hätää, onneksi Qatar Airwaysillä oli myös aamulento Dohaan, joten lopulta myöhästyimme alkuperäisestä saapumisajastamme Colomboon vain (?) 8½ tuntia.
Lyhyen yön vietimme Qatarin businessloungessa Dohan kentällä. Kyseisessä jättimäisessä loungessa olisi ollut useampiakin alueita, joissa oli ihan nukkumiseen tarkoitettuja ”hyttejä”, mutta aamuyöstä saapuessamme ne olivat kaikki jo varattuja, mutta lopulta oikeasti ystävällinen henkilökunta löysi meille vapaan ”olohuoneen”, jonka sohvalla + parista nojatuolista ja rahista rakentamallamme toisella vuoteella tuli nukuttua ihan hyvin useampi tunti ennen seuraavaa lentoa.

helsinki vantaa Doha airport qatar airways

Perillä Sri Lankassa

Tähän maailman aikaan maahantulo on aina aavistuksen jännittävää vaikka miten olisi etukäteen lukenut mielestään kaikki ohjeet ja toiminut niiden mukaan.

Osaltamme passintarkastus sujui ongelmitta pelkällä passilla – ilmeisesti tieto etukäteen hakemistamme viisumeista oli järjestelmässä.
Matkatavarahihnan ja tullin jälkeen oli vielä edessä terveystarkastuspisteet, joista yritimme selvitä pelkällä QR-koodilla, kuten ohjeet olivat vähän lupailleet. Osaltamme kuitenkin ilmeisesti lennon numeron vaihtuminen toiseksi tarkoitti, että QR-koodimme ei ollutkaan voimassa, vaan jouduimme palaamaan taakse tiskille täyttämään terveystietolomakkeet ja jonottamaan uudelleen tarkistuspisteeseen, jossa sitten kummaltakin tarkistettiin lomake, PCR-testitulos ja rokotetodistus. Onneksi sentään PCR-testitulokset kelpasivat edelleen vaikka olimmekin viipyneet matkalla ennakoitua pitempään!

Sri Lanka Health Declaration Form

Ensimmäiseksi yöksi Negomboon

Tätä kirjoittaessani olemme asettuneet ensimmäiseksi vuorokaudeksi Negomboon, josta matkamme jatkuu näin:

 • Dambulla Rock Caven *) kautta Sigiriyaan (2 yötä)
 • Sigiriya Rock Fortress *) ja Minneriyan kansallispuisto
 • Kandyn Temple of the tooth relic *), yöpyminen Kandyssa (1 yö)
 • Peredeniyan puutarhan kautta siirtyminen Nuwara Eliyaan (2 yötä)
 • Horton Plains *)
 • junamatka Nanu Oyasta Ellaan, yöpyminen Ellassa (1 yö)
 • aamuretki Mini Adam’s Peakille, siirtyminen Weligamaan (3 yötä)
 • päiväretki Galleen *)
 • lähtöpäivä tukikohtana Weligama illalla tapahtuvaan lähtöön asti

Meille tyypilliseen tapaan – ja Aktiv-Resorin ja heidän paikallisen yhteistyökumppaninsa rakentamana – tiedossa on tiivis pariviikkoinen tarkoituksena nähdä oleelliset asiat Sri Lankasta. Tai ainakin nyt niin paljon kuin tässä ajassa on mahdollista. Säätiedotus lupaa aurinkoista, polvistä ja sateitakin ja 30 asteen pinnassa olevia lämpötiloja rannikolle, vähän yli 20 astetta ylängölle (mm. Nuwara Eliya), mutta eivätköhän nuo kaikki vaihtoehdot ole Etelä-Suomen räntä- ja loskakelejä parempia!

Negombo Heritage

Jos vaikka nyt sitten lopultakin kokisimme Sri Lankan!
Ensimmäisen kerran olimme sinne lähdössä joskus 90-luvun taitteessa, mutta silloin matkatoimisto peruutti matkan maassa jo silloin jonkin aikaa riehuneen sisällissodan ottaessa taas lisää kierroksia. Toinen yritys on viime syksyltä, jolloin olimme jo ilmoittautuneet Olympian Sri Lankan kiertomatkalle, mutta sekin sitten peruuntui, joko osallistujien vähyyden tai rokotetuiltakin vielä silloin vaaditun lyhyen karanteenin takia. Mutta eikös se niin ollut, että kolmas kerta toden sanoo.

*) Unescon maailmanperintökohde
Sri Lankassa on kahdeksan Unescon maailmanperintökohdetta, 6 kulttuurikohdetta ja 2 luontokohdetta.  Parin viikon reissulle saimme mahdutettua nämä 4 + 1 – vaikka emme nyt intohimoisesti näiden perässä matkustakaan. Kulttuurikohteista skippaamme etäisyyksien takia Polonnaruwan ja Anuradhapuran ja luontokohteista samasta syystä Sinharajan metsän.

Jutun otsikkokuva ei ole vielä meidän ottamamme vaan täältä PxHere.

Tags from the story
Join the Conversation

18 Comments

 1. Tulee olemaan kiinnostavaa seurata teidän matkaanne Sri Lankassa. Emme ole siellä käyneet, mutta suunnitelmissa on ollut. Rantakohteet meilläkin jäisivät vähiin. Kuten sinulle aiemmin kirjoitinkin, matkustamisessa on ylimääräistä jännitystä rajoitusten ja niiden mahdollisen muuttumisen vuoksi, nyt teille tuli hieman lisäjännitystä alkumatkaan. Onneksi kuitenkin pääsitte hyvin perille.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Marika! Ensimmäinen ”oikea” päivä Sri Lankassa takana ja kaikki hyvin :-) Mitä nyt jo ensimmäisenä päivänä tuli vähän yllättäen vastaan se, että Dambullan luolatemppeleihinkin oli ihan kiitettävästi helteessä kiipeämistä, eli lähemmäs 400 askelmaa. Tuo viivästys ensimmäisen lennon osalta sai jo pelkäämään, että joudummeko perillä uusimaan PCR:ää ja jos vaikka matkan varrella olisi tarttunut oireeton korona, niin entäs sitten, mutta ei jouduttu, eikä kyllä mitään oireita ainakaan ole ollut.

 2. says: Daniel

  ”Tähän maailman aikaan maahantulo on aina aavistuksen jännittävää vaikka miten olisi etukäteen lukenut mielestään kaikki ohjeet ja toiminut niiden mukaan.”

  Juuri näin! Ensin pitää jännittää Seutulassa, että lähtöselvitysvirkailijan ja minun tulkintani kaikista epäselvistä säännöistä on yhteneväinen ja sitten vielä perillä, että passiukot ja terveystädit ovat hekin samoilla linjoilla ja kaikki tarvittavat proopuskat on varmasti mukana. Ei tämä helppoa ole, mutta niin vaan minäkin pääsin perille tänne Sansibarille, ja ihan aikataulussa, ja ilmaisella HUS-testillä, jonka tulos tuli tällä kertaa vain kuudessa tunnissa. Ilmeisesti uudet kriteerit tarkoittavat reippaasti vähentyneitä testausmääriä, kun ajankin olisi saanut vaikka 20 minuutin päähän.

  Nuo kehitysmaiden nettilomakkeet ovat kyllä ”hauskoja”. Yleensä ne hyväksyvät epäloogisia tiedostomuotoja, hirvittävän pieniä tiedostokokoja, ja menevät muuten vain jumiin ja juntturaan. Saa siinä vaivaa nähdä, ja välillä vähän googletella käännöksiäkin, kun osa kentistä on sujuvasti englanniksi ja osa sitten, niin kuin minun tapauksessani, swahiliksi.

  Ettekö käy Colombossa lainkaan, ja onko siihen joku erityinen syy? Mä en ole Sri Lankassa käynyt ollenkaan, ainakaan vielä, ja aivan erityisesti kiinnostaa hygieniataso. Että miten ”intialaista” tuolla on. Hyvää ja antoisaa matkaa!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Daniel! Näin juuri. Every Passport Stamp -Facebook -ryhmässä joku juuri kaipaili aikoja, jolloin matkailu oli helppoa ja hauskaa.
   Meillä ei toisaalta ehkä ihan moraali venynyt tuohon HUS testiin, toisaalta emme kyllä edes selvittäneet, että miten siitä sitten saa sen tarvittavan todistuksen negatiivisesta tuloksesta – tuo matkatoimistokoodin 99 euroa nuppi hintakaan ei nyt niin paha ollut ainakaan ajatellen matkan kokonaishintaa :-) Columboa ei kukaan ihan hirmuisesti ole kehunut, tai ei ainakaan ole sattunut silmiini, ja toisaalta olemme vähän suurkaupunkeja koronan tiimoilta vältelleet, sillä niissähän niitä ihmisiä kaikkialla yleensä on eniten. Vuorokaudessa täällä olemme todenneet, että kyllä ihmisiä, siis turistejakin, täällä on, muttei ruuhkaksi asti, eli ihan hyvä aika tämä taitaa olla Sri Lankassakin käydä.

   Vuorokausi hyvissä hotelleissa ja privaattikuskilla hyvällä autolla liikkuessa emme ainakaan vielä oikein osaa tuosta hygeniatasosta sanoa mitään. Tuskin huonompi ainakaan kuin Intiassa, mutta Intian kokemuksemmekin ovat jo yli 10 vuoden takaa.

 3. says: Reissu-Jani

  Vuoden sisällä on tullut tehtyä neljä matkaa (Malediivit, Kreikka (ei ollut tarpeeksi rokotuksia tällöin), Namibia ja Tansania) joihin piti ottaa etukäteen PCR testit, ja sitten ”jännittää” tulosta että pääseekö matkaan vai ei. Tiettyä lisäjännitystä se toki toi matkaan ja pahimmillaan rahallista menetystä olisi voinut tulla myös eikä matkavakuutuksista olisi ollut mitään apuja. Olen aina ottanut sen yksityiseltä puolelta (PR2You, jossa muuten alennuksen saa kun vain sanoo Qatarilla lentävänsä..) enkä käyttänyt, ehkäpä eettisesti jopa väärin, julkisen sektorin testejä (HUS). Onneksi PCR testien hinnat ovat hieman laskeneet – 200 eurosta nykyiseen noin 100 euroon per nenä, mutta kallista se on edelleen verrattuna mitä muissa maissa veloitetaan testeistä.

  Qatarilla olen itsekin kolme kaukomatkaa vuoden sisään tehnyt, ja erittäin tyytyväinen olen ollut lentoyhtiön palvelutasoon – hakkaa Finnarin 6-0. Lisäksi olen saanut jokaisella lennolla upgradettua business luokkaan huomattavan edullisesti. Suoraan BC liput ovat olleet yleensä 2-3 kertaa kalliimpia kuin economy+upgrade. Viimeksi Sansabarin matkan lennot economy+upgrade 1600€/hlö/mp kun taas business olisi ollut 3700€/mp/hlö. Osaakohan sitä enää kaukolentoja jatkossa economyssa tehdäkään…

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi Jani! Samaa mieltä tuosta, että vaikka veronmaksajana ja riskiryhmäläisenä (eikös kaikki yli 65-vuotiaat lasketa siihen), HUSinkin testejä kait voisin käyttää, niin matkailutarkoituksessa minusta niistä voin ja niistä kuuluukin maksaa.
   Qatarin menolentomme oli vähintään ok kokemus, siis busineksessä ja tosi kivasti hanskasivat myös lumimyrskystä johtuneen myöhästymisen, mukaanlukien loungen henkilökunta, joka keskellä yötä järjesteli meille nukkumapaikkoja, vaikka varsinaiset paikat olivatkin kaikki varattuja.
   Juuri niihin aikoihin kun olimme lentoja varaamassa businessluokan lentojen ero turistiin oli menopaluussa luokkaa tonnin verran per nuppi, mikä oli meidän (ja Aktiv-Resorin) mielestä sen verran hyvä hinta, että otimme ne suoraan.

 4. Teillä on ja tulee olemaan miltei samanlainen kuin meidän reitti Sri Lankassa. Tai oikeastaan yhdistettynä kaksi meidän reittiä, koska olimme siellä kahtena peräkkäisenä talvena. Aikamoista reissaamista, minkä jälkeen päätettiin että pitää levätä vähän enemmän tulevilla matkoilla.

  Viimeksi kävimme Sigiriyassa ennen Dambullaa, peräkkäisinä päivinä kiivettiin siis aika hurjasti. Edellisellä reissulla kävimme Ellassa ja Gallessa ja rannikolla Tangallessa.

  Tänä talvena olimme Thaimaassa, ja tuli ikävä Sri Lankaan. Toivottavasti tykkäätte yhtä paljon kuin me! Minä ainakin palaudun siellä tosi paljon nopeammin kuin kotimaassa, vaikka nuo kiipeämiset on niin hurjia.

  Pitää pysyä kuulolla, miten matkanne sujuu :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Vähänhän näin kiertomatkalla tulee tosiaan tuota ”reissaamista” – ja muuttoja hotellista toiseen 1-2 yön välein. Mutta toisaalta omalla autolla ja kuskilla se on kuitenkin sujunut aika helposti. Yritämme kattaa nyt pääosan kaikesta tällä saarella, sillä maabongareina tuskin palaamme tänne toista kertaa ellei nyt maailma pysy kovin suljettuna ja jostain syystä vain tämä avoimena.

 5. says: Mari / Kodinvaihtaja

  Muistan edelleen miten järkyttävää oli odottaa kuuden ihmisen testituloksia. Ällistykseksi kaikki silloin neg – myöh 5/6 sairastanut koronan. Oltiin päätetty, että jos joku sairaana, niin hän jää pihamökkiimme ja muut lähtee reissuun. Meille oli tulossa kolmen viikon matkan ajaksi kolme eri kodinvaihtoperhettä, ei olisi voitu kaikkien matkaa pilata (plus heidän koteihin tulevien kodinvaihtajien ja taas heidän koteihin…)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mari! Voin kuvitella, että isommalla joukolla tuo vaikeuskerroin tosiaan kasvaa eikä kaikilla tosiaan ole mahdollisuuksia tai halua etukäteiseristykseenkään. Osaltamme yksikin positiivinen olisi tarkoittanut reissun perumista, emme olisi jakaneet kahden hengen matkaseuruettamme osiin, etenkin kuin toisenkin sairastuminen olisi tietysti ollut todennäköistä.

 6. Kyllä olen moneen kertaan sanonut, että matkustamiseen on tullut sellainen ylimääräinen jännitysmomentti kun testituloksia odotellaan. Vaikka olisi minkälaista vakuutusta ja varasuunnitelmaa, niin olisi ikävää jäädä kotiin lähtevästä koneesta tai ylipäätään edes siitä matkalle lähtevästä. Ja vääriäkin tuloksia voi tulla. Toistaiseksi meidänkin matkat on onnistuneet hyvin mutta kaikilla muilla ei ole ollut yhtä hyvä tuuri. Mutta ei sitä voi loputtomasti kotonakaan olla ja siirtää elämää tuonnemmaksi. Hyvää reissua sinne! Sri Lankassa käynnistä olen haaveillut jo ihan nuoresta, niin kiva lukea teidän postauksia.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Paula! Ihan vaan Facebookin matkailuryhmiä ja muuten somea seuraamalla olen tosiaan nähnyt ainakin muutamia matkan siirtymisiä positiivisten testitulosten takia. Mutta kyllä nämä kaikki lisäpaperityöt ovat vähintäänkin vähän kurjia!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sari! Sri Lankan osalta tuo testivaatimuskin sitten poistui, eli lähdimme vaan viikkoa ”liian aikaisin”. Täytyykin päivittää tuo juttu siltä osin hetimmiten palattuamme.

 7. says: Elina

  Mielenkiintoista on kuulla teidän Sri Lankan reissusta! Sri Lanka on itsellä ollut kyllä yksi parhaimpia! <3 En oo vielä kaikkia postauksia ehtinyt kirjoittaa (oltiin marraskuussa 2018) :D mutta tuloillaan on, teidän reissusuunnitelman loppupäässä on tuttuja kohteita. Nautinnollista matkaa! :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Elina! Vierastan vähän näitä ”parhaita” listauksia maiden osalta, kun kaikki ovat niin omanlaisiaan, mutta kieltämättä, ollaakseen ”pieni saari” Sri Lanka tarjoaa kyllä paljon!

 8. Kyllä tämä matkustaminen on tänä päivänä jännää hommaa! Olen ollut koko pandemia-ajan Suomessa, matkailu ei ole houkuttanut, sillä tuo ylimääräinen säätö ja jännitys, vie minulta liikaa energiaa ja matkustamisen ilon. Toivottavasti pian päästään edes vähän normaalimpaan aikaan, ainakin siten, että on yhtenäiset ja selkeät matkustusohjeet sekä dokumentit. Luulen, että se yritys, joka tulee huomioimaan ja paketoimaan asiakkaalle nämä matkailuun liittyvät pakolliset dokumentit menestyy jatkossa.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Martta! Niin mekin ensin ajattelimme, että vältämme ylenpalttisesti dokumentteja tai testejä vaativia kohteita, mutta kun tämä kaikki tuntuu vaan venyvän ja venyvän, niin mekin vähän olemme venyneet. Testit kohteessa ja siihen liittyvä karanteeririski ovat toistaiseksi vielä olleet meillekin ei-juttuja. Kaukomatkamme olemme näin korona-aikaan ostaneet matkanjärjestäjiltä vaikkakin ne on räätälöity vain meille, ja kummaltakin, niin Starlight Toursilta (Dominikaaninen + Kolumbia) ja Aktiv-Resorilta, on tarvittaessa saanut kivasti neuvoja byrokratiaan liittyen. Lisäksi he ovat osaltaan matkamme aikana seuranneet mahdollisesti muuttuvia säädöksiä, mikä reissun päällä voi olla haastavaakin.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.