Matkailuaiheisia juttuja tältä viikolta

Seuraavaa matkaa odotellessa … Lasse sattui löytämään jutun Lee Abbamontesta, jonka tavoitteena on olla maailman nuorin ihminen, joka on käynyt kaikissa Traveller’s Century Clubin maalistan 321 maassa. Nyt kasassa on 305 maata ja kaveri on 33-vuotias. Tällä hetkellä nuorin on vähän yli 37-vuotias, joten teoriassa tämän Lee Abbamonten tarvitsee käydä enää vain 4 maassa per vuosi saavuttaakseen uuden ennätyksen. No tietysti sillä logiikalla, että vaikeimmat jäävät varmaan helposti viimeiseksi, niin voihan siinä neljässä per vuosikin olla tekemistä.

 

Toinen matkailujuttu käsitteli National Geographic -lehden äskettäin julkaisemaa The 10 Best of Everything -kirjaa. Kirjan listojen joukossa on tietysti myös lista maailman parhaista saarista ja se menee näin:

  • Nantucket (USA)
  • Isles of Scilly (UK)
  • Saba (Karibialla)
  • Kanarian saaret
  • Fair Isle (Skotlanti)
  • Lord Howe Island (Australia)
  • Capri (Italia)
  • Channel Islands (USA, Kalifornian edustalla)
  • Tahiti (Ranskan Polynesia)
  • Andamaanit (Thaimaa)

Ja miten sattuikin, seuraava matkamme suuntautuu … Nantucketiin!

Tuo Lord Howe 600 km Australiasta itään oli edellä mainitun Lee Abbamonten suosikkisaarten listalla, mutta täytyy tunnustaa, että ennen tätä viikkoa en ollut koskaan kyseisestä saaresta kuullutkaan.
Scilly-saaret minäkin olisin nostanyt henkilökohtaiselle parhaat saaret listalle ilman muuta!

Nantucketissa suunnitelmissamme on myös tavata kirjailija, joka on innoittanut minua tutustumaan saareen. Tässä ote Nancy Thayerin viimeisimmistä infokirjeestä:
“I’ve had fans-women I love-contact me on Facebook to say they’re coming to Nantucket and could we meet for coffee? This summer I’m meeting a woman from Massachusetts and a woman from, I’m not kidding, Finland.”

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.