Maaliskuun blogihaaste

Travellover haastoi minut vastaamaan blogissani näihin kysymyksiin,  joten – tässä!

1. Oletko joutunut tinkimään jostain matkailuharrastuksesi vuoksi?

Kotikaupungissa, Helsingissä tai kotimaassa tulee tehtyä turhan vähän samoja asioita kuin matkalla: käveltyä kaupungilla, syötyä ravintoloissa, kierreltyä ostoskeskuksissa, jotenkin ei vaan aika riitä arkena ja loma- tai vapaapäivät tulevat enimmäkseen vietettyä matkoilla!

2. Jos saisit matkustaa tulevaisuudessa vain kolmessa maassa, mitkä ne olisivat?

Tällä hetkellä sanoisin Brittein saaret, Espanja ja Tanska – näissä kaikissa on alueita vielä koluamatta tai paikkoja, johon olisi kiva palata.
Saahan näitä sitten vaihtaa, kun nämä on koluttu riittävän tarkkaan?

3. Kuinka monella kielellä pystyt tilaamaan lasin viiniä / oluen / jäätelön?

Suomen lisäksi ruotsiksi, englanniksi, ranskaksi, espanjaksi ja saksaksi – jos ihan vaan yhdellä fraasilla saa pisteen, niin kaipa tuon voisi melko helposti oppia useimmilla kielillä, vaikka vielä norjaksi, tanskaksi, italiaksi ja portugaliksi.

4. Kenet julkisuuden henkilön ottaisit mukaan autiolle saarelle?

bhxEn nyt oikein perusta näistä ”julkisuuden henkilöistä”.
Michael Palin tuskin olisi käytettävissä, mutta hänellä olisi ainakin hyviä matkajuttuja.

5. Kuka on idolisi/esikuvasi?

Tämäkin on vaikea, kun en oikein perusta idoleihinkaan.
Pysähdyin joskus Madeleine Albrightin tai Hillary Clintonin matkoista kertovien juttujen äärelle, mutta en ole kovin paljoa kiinnostunut politiikasta.
Joku (naispuolinen) toimittaja, mutten osaa kuitenkaan nimetä ketään.

6. Pidä matkailumielessä pieni mainospuhe kotikaupungistasi. Miksi siellä kannattaisi vierailla?

Espoo on ihana kesäkaupunki, erityisesti Etelä-Espoon rantaraitin maisemissa kannattaa kävellä, lenkkeillä, pyöräillä. Ja rannan satamista pääsee saaristolaivoilla lähisaariin viettämään kesäpäivää – kesä kaupungissa on kuin kesä maalla.
Myös Emma on lähes aina vierailun arvoinen.

rantaraittia bh3

7. Minkä maanosan, maan tai alueen ruoasta tai ruokakulttuurista pidät eniten?

Ranskassa tavallinen arkiruokakin työpaikkaruokaloissa tai kokoushotelleissa on lähes aina erinomaista. Pidän myös juustoista ja leivonnaisista, joten jos yksi maa pitäisi valita, niin olisikohan Ranska sittenkin turvallisin valinta.

8. Jos et olisi suomalainen, minkä maalainen olisit, eli oletko huomannut muistuttavasi jotain toista kansallisuutta tai koetko yhteenkuuluvuutta johonkin kansaan?

Brittien kanssa tapaan helposti tuntea tietynlaista hengenheimolaisuutta ja jotenkin tunnen olevani kotonani myös siellä.

9. Juna vai bussi? Metro vai ratikka? Laiva vai lentokone? Miten matkustat mieluiten?

Junalla, jos pitää junan ja bussin välillä. Euroopassa ja Japanissa olemme jonkin verran lyhyempiä matkoja junalla matkustaneetkin. Päiväretki Lontoosta Cardiffiin oli mukava, samoin päiväretki Budapestistä Bratislavaan.
Riippuu kaupungista: Tukholman käytimme metroa päivittäin siellä asuessamme – autokin meillä oli, mutta se seisoi pääosin tallissa. Metroa käyttäisin myös Lontoossa ja Pariisissa, mutta New Yorkissa taksia ja Zürichissä ja Genevessä ratikoita.
Lentokone mieluummin kuin laiva, vaikka joskus risteilykin on hyvä vaihtoehto. Purjeveneessä on oma viehätyksensä – koti kulkee mukana ja voit kuitenkin herätä joka aamu uudessa satamassa.

05Borsto3

10. Mikä on erikoisin tarina jonkin matkasi takana, siis miksi päätit lähteä johonkin kohteeseen?

Tämä lienee ylitse muiden: poikkeaminen Gaboroneen, Botswanassa, vain siksi, että olen mieltynyt Naisten etsivätoimisto -kirjasarjaan, joka sijoittuu sinne.
Kirjojen viemänä olen myös päätynyt St Ivesiin Cornwallissa ja Nantucketin saarelle Bostonin edustalla.
Erikoisin tarina matkalta on varmaan yö, jona Makedonian poliisi nouti meidät Golem Gradin saarelta.

11. Suosikkikuvasi, jonka olet matkalla ottanut? 

Ehkä tämä kuva Tansaniasta.
Teknisesti kuva jättää jo toivomisen varaa verrattuna nykykameroilla otettuihin kuviin, mutta matka oli minulle henkilökohtaisesti tärkeä ja luonto uskomattoman hienoa.

bh1
Lassen ottamista kuvista tämä taukokuva Uuden-Seelannin Eteläsaarella.
bh2

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *