Kuwait

Palataan vielä hetkeksi Kuwaitiin, jonka valokuviin tartuin matkan jälkeen ensimmäisenä.
Eli tässä vielä pieni kokoelma valokuvia Kuwaitista – ole hyvä!

Lisää Kuwaitin kuvia

Kuwaitista kirjoitin matkan aikana jutut:

Ja lisäksi tältä Lähi-idän kiertomatkaltamme olen kirjoittanut myös Kuwaitista yhteenvetojutuissa

Jos jollain, niin Kuwait yllätti meidät lähinnä normaaliudellaan.
Toki tiukka islamilaisuus näkyi katukuvassa naisten pukeutumisena ja alkoholin puuttumisella maasta, mutta kadut, rakennukset, hotellit ja nykyaikaiset ostoskeskukset olivat hyvin samanlaisia kuin muuallakin. Köyhyyttä ja kerjäläisiä emme nähneet – mutta miksi olisimme, varakkaassa öljyvaltiossa. Vierastyöläisiä oli täälläkin paljon ja heidän työ- ja oleskeluehtonsa jättävät varmaan pohjoismaisilla standardeilla paljon toivomisen varaa, mutta ehkä työ Kuwaitissa (tai Qatarissa tai Bahrainissa) on heille kuitenkin parempi vaihtoehto kuin ei mitään kotimaassaan Intiassa, Pakistanissa tai Nepalissa.

Erityisesti Kuwaitissa kiinnitimme huomiota liikenteeseen – ehkä vähän siksikin, että tietoja takseista netistä etsiessämme yksi löytämämme tieto asiasta oli, että vaikeinta on löytää kuljettaja, jonka tavoitteena ei ole kuolla liikenteessä! Kuwaitissa ajettiin tosiaan lujaa – autot olivat uusia, isoja tai nopeita (urheiluautoja) ja vähänkin isommilla teillä ajettiin kovaa. Aikaisin aamulla matkalla lentokentälle satuin istumaan autossa siten, että näin nopeusmittarin ja ison osan matkaa se näytti lähes 150 km/t lukemaa. Kuwaitissa asuimme niin lähellä ostoskeskusta, että taksin saaminen ostoskeskuksen edustalta oli helppoa ja mittarit menivät ongelmitta päälle. Yksittäisestä ravintolasta paluukyydin saaminen vaati taksin tilaamisen – satunnaisia taksin tarvitsijoita on niin vähän, että taksin saaminen kadulta ei kohtuullisella odotusajalla onnistu –  ja silloin saimme taas hiukan kalliimman tilaustaksin, jossa ei ollut mittaria, mutta kuljettaja antoi hinta-arvion, joka piti paikkansa (ja oli ihan kohtuullinen): kyydistä Salmiyahista Kuwait Towersille maksoimme 7 euroa ja Kuwait Towersilta museon kautta (Shuwaikhin alueella) Salmiyahin hotellialuelle maksoimme 13 euroa.
Lentokenttäkuljetukset kuuluivat matkapakettiimme, joten emme selvittäneet niiden hintaa erikseen.

Tags from the story
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *