Mitä Lähi-idän kiertomatka maksoi

Qatar dinar

Maailmanympärimatkastamme syksyllä tein ensimmäisen kerran myös julkisen yhteenvedon matkan kustannuksista ja ajattelin, että tällainen yhteenveto muistakin matkoista voisi olla kiinnostava – eli tässä Lähi-idän kiertomatkamme kustannukset:

Räätälöity matkapaketti Starlight Toursilta

5286

– lennot Hki – Istanbul – Aqaba ja Amman – Doha – Manama – Kuwait – Istanbul – Hki
– 11 hotelliyötä (keskimäärin 4 tähden hotelleissa)
– lentokenttäkuljetukset
– Jordanian retkipaketti Aqabasta Ammaniin (Wadi Rum, Petra)
Dyyniretki Qatarissa (yksityisretki 2 hengelle)

188

Auto ja kuljettaja ½ päivää Bahrainissa

86

Viisumit (Jordania ilmainen Aqabassa, Qatar, Bahrain, Kuwait on arrival)

75

Taksit ja kuljettajan (Jordania) tipit

123

Lentokenttäpaikoitus (halvempi kuin taksi kentälle ja takaisin)

73

Pieniä matkamuistoja ja valuuttakuluja

72

Yhteensä 2 hengeltä

5903

Ja kuten aikaisemmin, ruokaa ja mahdollisia muita kuin matkamuistotyyppisiä ostoksia en laske matkan kuluiksi – syömmehän me kotonakin.
Valuutanvaihtokuluja oli ehkä suhteessa hiukan tavanomaista enemmän, sillä vaihdoimme tarvitsemamme pienet määrät käteisvaluuttaa lentokentillä tai hotelleissa, koska se oli helpointa, ja sitten taas vaihdoimme ne valuutasta toiseen valuuttaan maasta lähtiessämme. Ainoastaan Jordanian dinaareja olimme vaihtaneet valmiiksi Suomessa ennakoiden aamuyöstä tapahtuvaa saapumista – eipä silti, tilaamatta ei muiden maiden valuuttaa Forexista olisi saanutkaan.

star

Matka oli ensimmäinen Starlight Toursilla tekemämme matka ja päädyimme siihen, koska myös Qataria, Bahrainia ja Kuwaitia kiertänyt tuttavapariskuntamme oli tätä toimistoa käyttänyt, joten tiesimme heillä olevan kokemusta alueesta.
Ja ensikokemuksemme oli ihan positiivinen – saimme juuri haluamamme matkan, haluamallamme ajoituksella, ja hyvin meille ja matkaamme sopivat hotellit. Parin kohteen osalta vaihdoimme itse hotellit hiukan edullisimpiin ajatuksella, että kun olemme kohteessa vain pari yötä, niin eiköhän tuokin vältä, mutta näin jälkikäteen arvioiden, olisi ehkä kannattanut vaan luottaa Starlightiin! Matkaa suunnitellessamme muutimme päiviä ja kohteiden järjestystä pariinkin otteeseen ja toimiston palvelualttius riitti silti hyvin. Matkan aikana otimme kerran yhteyttä toimistoon – Jordanian lumisade hermostutti paikallisen kuljettajamme siinä määrin, että tuntui parhaalta konsultoida matkan järjestäjää, joka sitten paikallisen yhtiön kautta onnistuikin rauhoittamaan kuljettajan ja pystyimme pitämään alkuperäisen aikataulumme – lumesta huolimatta.
Jos jotain kehitettävää pitäisi keksiä, niin toivoisin tällaiseen kiertomatkaan liittyvien dokumenttien ja niiden päivitysten ehkä vielä selkeämpää hallintaa jollain tavalla – välillä oli melkein työlästä kerätä kasaan oikeita versioita kaikista tarvittavista yli kymmenestä lentolipputulosteesta (varmuuden vuoksi), hotelli- ja kuljetusvouchereista ja muista viime hetken ohjeista! Ja osaa vouchereistä tällä kertaa oikeasti tarvittiin, ihan paperilla!

Seuraava Starlight Toursin meille (ja tällä kertaa myös yhdelle tuttavapariskunnallemme) järjestämä matka onkin muuten jo ihan nurkan takana – toukokuussa on vuorossa Armenia – Georgia – Azerbaidjan -kierros.

Join the Conversation

2 Comments

  1. Miten sujui toinen matka Starlight toursin kautta?
    Itse olisin kiinnostunut ottamaan heiltä räätälöidyn matkan Intiaan, mutta Intia itsessään jo arveluttaa ja lisäksi tästä matkan järjestäjästä löytyy vähäisesti kokemuksia.
    Kiitos ?

    1. says: Pirkko

      Kiitos Mariia! Olemme käyttäneet Starlightia tosiaan pariin otteeseen ja lisäksi ystävämme ovat käyttäneet heitä vielä meitäkin enemmän ja mielestäni kaikki kuulemamme kokemukset ovat olleet positiivisia. Meillä oli Petraan mentäessä jopa pienoinen kriisitilanne lumen takia ja otimme sen tiimoilta yhteyttä Suomeen Starlightille ja kaikki järjestyi oikein hyvin, eli ovat tarvittaessa avuksi myös matkan varrella.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *