Georgia

Armeniasta alkanut Etelä-Kaukaasian kiertomatkamme jatkui Georgiassa, jossa yövyimme Tbilisissä 2 yötä ja Gudaurissa yhden yön – päiviä Georgiassa kertyi kolme, sillä lensimme Bakuun vasta kolmannen päivän iltana.

Matkalta kirjoitin tuoreeltaan seuraavat jutut Georgiasta:

Suunnilleen nämäkin jutut kattavat kukin yhden päivän Georgiassa.

Lisäksi kirjoitin mukavasta illallisestamme Koti Kaukasiassa blogia (blogi sittemmin poistunut verkosta, toimittajan huomautus 25.2.2016) pitävän Marietan kanssa Tbilisissä.

Valokuvia Georgiasta koottuna yhdeksi kuvakertomukseksi voit halutessasi katsoa täältä.

IMG_4499

Tbilisissä riitti mukavasti katsottavaa ainakin yhdeksi päiväksi – toinenkin olisi varmaan vielä mennyt. Retki Mtskhetaan ja Goriin näytti maasta hiukan enemmän ja autolla liikuttaessa nämä menivät suht mukavasti päivässä. Tuosta Tbilisin nautittavuutta hiukan vähentävästä liikenteen kaaottisuudesta, alikäytävien likaisuudesta ja kerjäläisistä mainitsinkin jo lyhyesti koko kiertomatkastamme kirjoittamassani yhteenvedossa.

Gudauriin ajettaessa kävi muutamaan kertaan mielessä, että mitä varten me nyt oikeastaan menemmekään tänne yhdeksi yöksi sen sijaan, että olisimme palanneet Tbilisiin, etenkin kun oli hiukan sateista ja tietä sai kiermurrella ylöspäin melko pitkään, mutta hotelli (Carpe Diem) siellä oli ihan ok ja kun aamulla muutamaan otteen pilvetkin sen verran väistyivät, että näimme Kazbegin alueen lumihuippuiset vuoret, niin retkessä tännekin alkoi olla järkeä. Paikallisoppaamme mukaan useimmat kiertomatkoja Georgiassa tekevät käyvät myös täällä, tutustuvat historialliseen Georgian Military Highwayhin ja poikkeavat Ananurin luostarissa. Ananuri olikin positiivinen yllätys – tällä Etelä-Kaukaasian kiertomatkalla, jolla näimme näitä luostareita ja kirkkoja todella paljon Ananuri oli mielestäni yksi kauniimmista. Ainakin Georgian kaunein!

Paikallisoppaamme Georgiassa oli Visit Georgia -toimistosta.

Ja lopuksi vielä kuva reitistämme Tbilisin ulkopuolella  (klikkaa kuvaa, jos haluat nähdä reitin paremmin):

Out of Tbilisi

Tags from the story
, , , ,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *