Meistä / About

(In case you’d rather read this in English)

Meriharakka 150 maata

 

Tervetuloa Meriharakoiden matkaan! Blogimme on maabongaustakin harrastavan senioripariskunnan matkablogi, johon on kertynyt jo tarinoita jo yli 150 maasta.
Tarinoiden julkaisun aloitimme jo vuonna 2004, joten saatamme hyvinkin olla vanhin suomenkielinen matkablogi. Tosin vanhimmat jutut kertovat enemmän matkailusta laineilla, eli purjehdusreissuistamme.

Matkustamme kaikkialle maailmassa, meille uusia maita suosien, mutta kerraten myös Eurooppaa, jonka kaikissa maissa olemme jo vähintään kertaalleen käyneet.
Kesäisin suosimme Suomea ja pitempien reissujen välissä poikkeamme mielellämme kiinnostaviin taidenäyttelyihin ja käymme katsomassa hyviä näytelmiä.

Blogistamme löydät myös maabongausharrastuksen perusteet ja omat maa- ja aluelukumme.

Matkoistamme kirjoitamme myös vuosittain yhteenvedon ja ajoittain kerromme tulevista matkoistamme.

Somekanavamme ja seuraajamäärämme

Yksittäisiä lukijoita blogillamme oli vuonna 2023 163 551 (Google Analytics, Users). Sivulatauksia oli 208 313. Lähes 20 blogivuoden jälkeen kasvua edelleen 9 % vuodessa (yksittäiset lukijat, vuoden 2022 luku 149 945).

Lukijoistamme 65% oli naisia ja ikäryhmittäin eniten lukijoita tulee ryhmistä 65+ ja 55-64, mutta tavoitamme myös nuorempia lukijoita, varsinkin 35-54-vuotiaita.

Somekanavillamme oli seuraajia 31.12.2023  (31.12.2022):

X (entinenTwitter) ei enää ole aktiivisessa käytössämme.

Blogiyhteistöitä

Blogiyhteistöitä teemme jonkin verran kohteiden kanssa, joista olemme kiinnostuneita – ja jotka ovat meistä kiinnostuneita. Viimeisimpinä esimerkiksi tällaisia:

Kaikki yhteistyössä jonkun yrityksen kanssa tekemämme jutut, myös vanhemmat, löydät selaamalla blogimme Yhteistyössä-kategorian juttuja.

Näistä lukijamme pitävät

Vuoden 2023 luetuimmista jutuista voit lukea tästä:

Vuoden 2023 luetuimmat jutut

Yhdessä ja kilvoitellen

Olemme mukana Rantapallon Matkakumppaneissa.
Olemme myös aktiivisesti mukana useammassakin Facebookin matkailuaiheisessa ryhmässä, kuten esimerkiksi Reissupostauksia ja Suomalaiset Reissaajat.

Cisionin Suomen matkailublogien vuosittain julkaistavassa rankingissä Meriharakka sijoittui tammikuussa 2017 sijalle 6. Vuoden 2017 jälkeen uutta rankingiä ei ole julkaistu.
Viikottain päivittyvällä Blogit.fi –sivustolla olemme usein matkablogien kärjessä tai sen tuntumassa.

TOP-10-MATKABLOGIT-2017

Rantapallo

Meriharakka mediassa

Olemme kertoneet matkailuharrastuksestamme, erityisesti maabongauksesta, muutamissa lehtijutuissa ja jutelleet aiheesta pariin otteeseen radiossa ja televisiossa.

Tämä Kodin kuvalehden juttu 150 maan bongaaja on uusin, eli vuodelta 2023:

150 maan bongaaja

Vuonna 2022 olimme mukana Kauneus & Terveys -lehden jutussa Hyvän olon keitaat ja paikallislehtien jutussa Vanhat säännöt eivät nyt päde.

Apu Terveys Veritulppa

Kaikki meistä tehdyt lehti-, televisio- ja radiojutut, myös vanhemmat, löydät selaamalla blogimme Mediassa-kategorian juttuja.

Save

Meriharakan kuukausikirje

Kuukausikirjeelläämme on jo lähes 900  tilaajaa – tilaa omasi tästä:


Haluatko meidän kertovan tarinoitasi?

Olemme jatkuvasti avoimia uusille yhteistyökuvioille – jos olet matkailualan toimija tai median edustaja, ota yhteyttä!

          • pirkko.schildt(at)iki.fi
          • lasse.schildt(at)iki.fi

Käyntikortti

0 replies on “Meistä / About”