Konkarimatkailijoiden vinkit Suomi-lomaan

Konkarimatkailijoiden vinkit Iltasanomat

Toimittaja Jesse Kuparinen soitti viime torstaina kysellen missä päin Suomea tänä kesänä matkailemme, ”nyt kun ulkomaille ei pääse”.

Valmis juttu ilmestyi lauantai-aamuna ja siihen oli koottu meidän vinkkiemme lisäksi Adalmina’s Adventures -blogia kirjoittavan Anna-Katrin kesäsuunnitelmia ja vinkkejä. Tällä kertaa toimittaja ei kysellyt kuvia juttuun vaan kuvitti sen arkistokuvilla – näköjään niitäkin jo meistä on lehdille kertynyt. Jutun voit lukea tästä.

Osaltamme kesän viettäminen pääosin Suomessa ei kuitenkaan ole kovin poikkeuksellista, sillä jo useampana vuonna kesämatkamme ovat suuntautuneet Suomeen tai Pohjoismaihin, poikkeuksena viime vuosilta lähinnä matka Mongoliaan, sillä Mongolia ei oikein ole talvikohde. Keväällä ja syksyllä suuntana on ollut Eurooppa ja kaukomatkat sijoittuvat talvikuukausiin. Rajummin korona muuttaa matkailuamme vasta marraskuusta eteenpäin jos kaukokohteet pysyvät ”kiinni” vielä silloinkin.

Kerroin siis toimittajalle jo tekemistämme matkoista Mathildedaliin ja Tampereelle ja tuolloin vasta tulevista matkoistamme Maarianhaminaan ja Itä-Suomeen.

4 kesäretkeä Suomessa

Lopuksi juttelimme hiukan myös Suomi-kohteiden helmistä, joita minusta edustavat mm. Unescon maailmanperintökohteet ja niistä erityisesti Verla, joka meillä jäi viimeiseksi seitsemän kohteen hienosta sarjasta.

Verlan puuhiomo ja pahvitehdas

Join the Conversation

10 Comments

 1. says: Daniel

  Siis ovatko toimittajat vieläkin noin pihalla? Luulin, että kun Hesari vihdoin viikkojen odotusten jälkeen joskus ehkä toukokuussa teki sen jutun, jossa kerrottiin, että kyllähän ulkomaille saa mennä, kun menee vaan, niin tuo touhu olisi vähän järkevöitynyt. Mutta olihan eilenkin taas lehdissä juttua siitä, miten nyt ”saa” matkustaa mm. Saksaan. No joo.

  Jesse voisi yllättyä, jos hänelle selviäisi, miten asiat oikeasti ovat. Laskin 41 maata, joihin me suomalaiset saamme nyt matkustaa ilman testejä, karanteeneja tai muita rajoituksia. Vain viisi niistä on Euroopan ulkopuolella. Se on sitten vähän eri asia, kannattaako lähteä vaikkapa Tansaniaan juuri nyt.

  Terveisiä Salzburgista. Tämä on oikein mukava kaupunki, vaikka Finnairin suorat lennot vaihtuivatkin Lufthansan vaihdollisiin. Luulen, että aasialaislaumojen täyttämänä Salzburgin-kokemukseni olisi aika erilainen, joten ehkä juuri nyt oli kuin olikin oikea aika käydä täällä. Täytyy melkein kiittää hotellia siitä, että eivät suostuneet perumaan nonrefundable-varausta :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi :-)
   Ehkeivät ne nyt kuitenkaan ihan pihalla ole, mutta yrittävät vastata lukijoiden toiveisiin.
   Vaikka Suomesta onkin koko ajan saanut lähteä niihin maihin, jotka suomalaisia olisivat ottaneet vastaan, niin monet meistä, mekin, ovat kuitenkin katsoneet parhaaksi noudattaa noita suosituksia ja rajautua maihin, jotka arvioidaan sen verran pieniriskisiksi, että niistä voi palata Suomeen ilman karanteenia. Silmiini sattui myös jostain uutisista luku, että yli 70% ei aio tänä kesänä matkustaa ulkomaille. Toisaalta tähän saattaa kyllä myös vaikuttaa se, että monen lomat ovat jo alkaneet juhannukselta tai heinäkuun alussa ja lomasuunnitelmat on tehty silloin vallitsevan tilanteen mukaan.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Tosin viime päivien uutisten perusteella esimerkiksi saaristosta ja saaristolautoista tuntuu että suomalaisia on jo liiaksikin Suomessa liikkeellä!

 2. says: Reissu-Jani

  Suomi-loma teki ihan hyvää tänä vuonna, ja tulihan samalla käytyä ne puuttuvat Unescon kohteet (Struve ja Petäjäveden kirkko) – ei ehkäpä muuten olisi niissä käyty hetkeen, ja kolme viikkoa Lapissa oli mahtavaa — ei turisteja ollut vielä paljoakaan.

  Verlassa pitäisi käydä varmaan uudestaan. Se oli erittäin upea kohde – kun siellä kävin muutama vuosi sitten intialaisten vieraiden kanssa. Ihmettelivät muutenkin Suomen upeaa luontoa ja esim. piti pysähtyä jossain 6-tien varrella ottamaan kuvia keltaisista rypsipelloista.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jani! Pitäisikö tunnustaa, että joskus on kyllä käynyt mielessä pysäyttää auto oikein keltaisena hohtavan rypsipellon laitaan ihan suomalaisenakin :-)

 3. Hyviä vinkkejähän teiltä Suomeenkin tuli, vaikka itse Iltasanomien juttu oli vähän sekava: oliko tarkoitus antaa säästövinkkejä vai Suomi-matkailuvinkkejä?? Ikään kuin olisi tungettu kaksi ideaa samaan juttuun, jälkimmäinen olisi teidän ja Anna-Katrin kanssa toiminut vallan mainiosti.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Heli! Taisi toimittajalla olla mielessä tuo ”säästövinkit”, mutta sitten kumpikaan meistä ei suostunut ”säästämään” :-)

 4. Pakko myöntää, etten oo käyny kun yhessä Suomen Unesco-kohteessa, nimittäin Suomenlinnassa. Joskus oli ideana kierrellä niitä, mutta se sitten jäi, kun ulkomaiden kutsu oli paljon kovempi. Lapsena on tullu kierreltyä tosi laajalti Suomen kohteita, joten siinä mielessä ei oo enää aikuisena oikein innostanu. Vaikka onhan täälläkin paljon kaikkea hienoa, ja nyt käytiin viikko sitten pitkästä aikaa Kolilla. Oli kyllä paljon porukkaa.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Cilla! Kyllä mekin ensin aloimme niitä maailmalla kiertää ja vasta sen jälkeen selvittää, että mitäs näitä Suomessa onkaan. Siinä vaiheessa huomasimme, että niistähän on vasta tullut parissa käytyä (Raumalla ja Suomenlinnassa). Paikattiin sitten asia parina seuraavana kesänä :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *