Mallorcaa vuokra-autolla

Monet Mallorcalla käyvät taitavat vuokrata auton koko matkansa ajaksi jo lentokentältä, mutta koska halusimme viettää ensin muutaman päivän Palman vanhan kaupungin sydämessä, emme ottaneet autoa koko ajaksi: Palman vanhan kaupungin kujilla siitä ei olisi ollut mitään suurempaa iloa.

Selvittäessämme vaihtoehtoja Palmasta Playa de Murolle siirtymiseen, tulimme siitäkin siihen tulokseen, että bussi läheiseltä linja-autoasemalta seuraavan hotellimme ovelle on hyvä vaihtoehto, etenkään kun emme Playa de Murollakaan heti kuvitelleet autoa tarvitsevamme. Joten lopulta sitten vuokrasimme auton vain yhdeksi päiväksi.

Pollensa Salesca

Suunnitelmiemme epämääräisyydestä johtuen emme olleet varanneet autoa etukäteen ja kun niiden tarkentuessa sitten kysyimme autoa Europcarilta, ei heillä ollut enää automaatteja tarjolla, joten otimme riskin ja vuokrasimme pienen Opel Corsan paikalliselta Salesca-vuokraamolta 34 euron päivähintaan, kuulemma sisältäen kaikki tarvittavat vakuutukset ilman omavastuuta.
Ehkä näin olikin, ehkä ei, mutta meille ei yhtä sakkoa lukuunottamatta sattunut mitään emmekä tuota enempää ole vielä ainakaan maksaneet.

Sakko Port Soller

Pysäköintisakko Port de Sóllerissä oli muuten meille uusi tuttavuus sikäli, että siinä oli kaksi hintavaihtoehtoa: 80 euroa normaalilla, luultavasti parin viikon, maksuajalla tai 15 euroa, jos maksamme sen 48 tunnin sisällä sakon parkkimaksuautomaattiin.
Valitsimme, tietysti, jälkimmäisen, ja meillä oli vielä sikäli tuuria, että etsiessämme 15 euroa tarvittavina kolikoina, sattui lappuliisa paikalle, ja saimmekin maksaa maksun suoraan hänelle, seteleinä.
Sakon olimme ihan ansainneet, sillä olimme olleet niin innoissamme saatuamme vapautuvan paikan läheltä rantabulevardia, että emme huomanneet paikan olevan, tietysti, maksullinen.
Ja kuluihan siihen lounaaseen, rantaravintolan aurinkoisella terassilla hetki …

Mallorcan ajoreittimme

Ajoreittimme suunnittelimme edellisenä iltana parin etukäteen hahmotellun kohteen: Serra de Tramuntanan Unescon maailmanperintöalueen ja Campanetin tippukiviluolien ympärille. Pollensan, Sóllerin ja Port de Sóllerin pienet kaupungit tulivat ensin mukaan vaan siksi, että osuivat sopivasti reitillemme, mutta löytyi niistäkin kustakin Tripadvisorin avulla jotain meitä kiinnostavaa: Pollensasta 365 porrasta, Port Sóllerista vanhan Sóller – Palma -reitin junan pääteasema ja Sóllerista kasvitieteellinen puutarha.
Lisääkin kohteita olisi tietysti löytynyt, vaikka Valldemossan kaupunki, mutta ajoimme tälläkin reitillä vietimme lähes 12 tuntia, joten enempää ei yhteen päivään olisi mahtunut.

Kilometrejä kierroksellemme kertyi vaan noin 160, mutta etenkin 52 kilometriä Pollensasta Sólleriin kiemurrellen vuoristotietä ylös ja alas vei aikaa. Tie oli kyllä erinomaisen hyvässä kunnossa ja liikennettä oli maanantai-aamuna vain vähän, pyöräilijöitä lukuunottamatta. Vuoristotiellä näkemämme pyöräilijät olivatkin hiukan eri tasoisia kunnoltaan, varusteiltaan tai taidoiltaan kuin me!

Serra de Tramuntana pyöräilijöitäSerra de Tramuntana

Serra de Tramuntanaan pitäisi kai oikeasti tutustua vaeltamalla sen mahtavissa maisemissa, mutta tyydyimme siis katsomaan näitä maisemia autosta ja muutamalta pysähdyspaikalta. Erityisesti pari pientä järveä korkealla vuorten keskellä menivät oikeasti kategoriaan postikorttimaisemat! Vuorijonon korkein vuori, Puig Major, 1445 metriä, on armeijan ja tutkijoiden käytössä, mutta eipä sekään sen katsomista haitannut.

Serra de Tramuntana
Serra de Tramuntana Serra de Tramuntana Puig MajorSerra de Tramuntana

Muihin kohteisiin kierroksemme varrella palaan kohta toisessa jutussa – mekin pidimme Serra de Tramuntanan jälkeen pienen tauon :-)

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *