Hawaijille ja Tahitille

Runsas viikko sitten meillä oli ilo osallistua nuoren maailmanmatkaajan häihin Tampereella. Nyttemmin nuoret ovat jo aloittaneet häämatkansa maailman ympäri:
Etelä-Afrikan kautta Australiaan ja sieltä edelleen Hawaijille ja Tahitille.

Häämatkakohteita

Iso osa 10 viikon häämatkasta sijoittuu Tyynen meren saarilla, joille morsian menetti sydämensä jo vuosia sitten. Suomessa hän on tätä rakkauttaan vaalinut harrastamalla perinteisiä tansseja Tyynenmeren saarilta, mm. juuri Tahitilta ja Havaijilta Tahiti ’Oa ’Oa -ryhmässä.

Maailmanympärimatka häämatkana tai nuorten matkat maailman ympäri eivät tietenkään enää ole niinkään harvinaisia, meidänkin vain rajallisesti nuoria pareja sisältävässä ystäväpiirissämme tiedämme toisenkin parin, joka äskettäin kiersi maailmaa puoli vuotta häidensä jälkeen, mutta etenkään Minnalla ei ole tarvetta kerätä tälle matkalle kovin montaa maata tai kohdetta, sillä hän on nuoresta iästään huolimatta käynyt jo melkein kaikkialla, 116 maata käytynä jo ennen 30 ikävuottaan!

Suomesta Australiaan
Australiasta Los Angelesiin

Hawaijilla suunnitelmissa on useampi saari ja Ranskan Polynesiassa myös lähes legendaarisessa maineessa oleva Bora Bora (joka meiltä jäi syksyllä 2013 väliin ”vain” Tahitilla ja Moorealla vieraillesssamme).

Matkabloggaajana et ehkä Minnaa vielä tunne, sillä hän on toistaiseksi valinnut selkeän linjan: matkablogia kirjoitetaan vaan matkalla. Mutta nyt tämä huikea matka maailman ympäri on alkanut, ja blogiin kertyy hienoja luontopainotteisia juttuja lähes päivittäin, joten laitapa seurantaan, Honua Nui.

Tätä kirjoitettaessa kissankasvatustakin harrastava nuoripari on jo mm. silittänyt leijonanpentuja!

Kuva Honua Nui -blogista
Kuvat Honua Nui -blogista – luvalla

Minnasta ja hänen perheestään voit lukea myös Oma aika -lehdessä pari vuotta sitten olleesta jutusta Matkaajien kärkijoukoissa.

Join the Conversation

43 Comments

 1. Kiva kun toit esille uuden matkabloggaajan.) Huh, mikä määrä maita noin nuorella iällä! Tässähän tuntee itsensä reilun 50 maan kokemuksella aivan noviisiksi :D Aivan mielettömät häämatkakohteet.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Elina! Olen hiukan auttanut Minnaan alkuun blogin kanssa ja siksi mielelläni jaan hänen blogistaan tietoakin. Ja tosiaan, Hawaijille ainakin itsekin tässä mielellään lähtisi :-)

 2. says: Virpi /Täynnä tie on tarinoita

  Huikea määrä käytyjä maita nuorella naisella! Ja huikea on häämatkakin! Täytyypä laittaa seurantaan hänen blogi, kiitti linkistä! :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Virpi! Minnahan on vanhempiensa kanssa aloittanut matkailun jo vauva-ikäisenä, mutta ainakin sulhasella on tuollakin reitillä vielä uuttakin nähtävää :-)

 3. Monta on maita kertynyt!

  Mielenkiintoinen blogi, mutta seurattavaksi ei jää. Kappalejako on melko raskasta lukemisen kannalta ja kuvat liian pieniä makuuni. Leijonanpentujen silittämisestäkin voidan olla montaa mieltä…

  Mutta varmasti ihana häämatka. Kyllä tuo kelpaisi : )

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi Anna!

   Kuvien ja tekstin suhde lienee hiukan makuasia – itse tykkään nimenomaan lukea tarinaa ja blogit, joissa on paljon isoja kuvia ja muutama tekstirivi lähes vaikeasti löydettävissä niiden välissä jäävät minulta helpommin väliin :-)

   Mutta noiden leijonanpentujen osalta olet kyllä oikeassa, että siinä kyllä enemmän ”suojellaan” puiston pitäjän bisnestä kuin leijonia. Itse olemme viimeksi käyneet Tansaniassa ja siellä eläimet ovat enemmän oikeasti villejä kuin Etelä-Afrikan nykyisin melko ahtaissa puistoissa.

 4. says: sarrrri

  Ihana häämatka, kiitos blogivinkistä! Tosin minäkin tykkään kyllä yleensä siitä että kuvat ovat kunnollisen kokoisia. :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi sarrrri!
   Tuohon kuvakuvioon kommentoinkin juuri yllä Annalle, että makunsa kullakin :-)

 5. says: Jenni / Globe Called Home

  Hei kiitos taas uuden matkabloggaajan tuomisesta meidän lukijoiden tietoon! Kiinnostaa todellakin nähdä, mitä he kirjoittavat Havaijista – ja tietty noista muistakin paikoista. ;)

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi Jenna! Mielelläni promoan uusia ”yrittäjiä” :-)

 6. says: Henna/suurin onni

  Onpa huikea maasaldo! Kiva saada lukulistalle uusia matkablogeja… erityisesti jutut Tahitista ja Havaijista kiinnostavat, sillä en ole niillä kulmilla toistaiseksi ollenkaan matkustellut. Afrikkajutut sen sijaan herättävät omia (häämatka)muistoja :) Tosin parin muun kommentoijan tavoin kaipaisin kuvia vähän isommiksi… ei välttämättä sellaisiksi jättikokoisiksi, jotka täyttävät puolet blogista, mutta nyt niitä tekee mieli klikkailla yksitellen auki ja se on tekstiä lukiessa vähän rasittavaa.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi Henna! Ehkä Minna jossain vaiheessa harkitsee tuota kuvakokoa – tosin kuten jollekin totesin, niin tästä on useampia mielipiteitä ja reissun päältä juttuja tehtäessä myös kuvien latausnopeudella on merkitystä. Omalta osaltani arvostan tuoretta juttua yli isojen kuvien :-)

  2. says: Henna/suurin onni

   Se on kyllä ihan totta, itsekin kirjoitimme matkablogia 7 kk häämatkalta ja kuvien latailu oli toisinaan tuskastuttavan hidasta erityisesti afrikkalaisten nettiyhteyksien varassa, Aasiassa päästiin jo vähän helpommalla. Tosin kuvienhan ei tarvitse tiedostoina olla kovin isoja, vaikka näkyisivät vähän isompana blogissa ja nuokin saa klikkaamalla varsin isoiksi, joten taitaa olla blogin säädöistä kiinni eikä tiedostokoosta. Mutta tietysti, kukin omalla tavallaan ja oman makunsa mukaan :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Arja! Nämä reissaajat ovat reissussa syyskuun puoleen väliin asti, joten taidat ehtiä halutessasi seuraamaan heitä vielä ihan reaaliajassakin :-)

 7. Kiva kuulla itselle tuntemattomista matkablogeista! Sattuneesta syystä häämatka-aiheet kiinnostavat itseä tällä hetkellä kovastikin ja juuri tuonne Tahitille minäkin haluaisin matkallamme päästä (koska onhan se osa Ranskaa) :D

  1. says: Pirkko

   Kiitos Hanna! Tahitista Minnalta on varmaan tulossa juttua kohta – ja parin vuoden takaa myös me kirjoitimme mm. Moorealta.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi Annika! Minnalla taitaa vielä olla hiukan opittavaa paitsi bloggaamiseen liittyen myös matkailun etiikkaan liittyen, mutta osa näistä jutuista ovat sellaisia, että vaativat perehtymistä, oli sitten kyse norsuratsastuksesta, tiikerin kanssa poseeraamisesta, leijonanpennun silittämisestä tai orpokodeista. Ihan suoraan ei aina huomaakaan, että tässä jutussa on jotain vikaa.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Terhi kommentistasi! Osittain Minna saa tietysti kiittää vanhempiaan isosta osasta noista maista :-)

 8. Kiitti matkablogivinkistä! Semmosia seutuja, että on vasta saanut niistä haaveilla. Kyllä noita koluttavia saaria tuolla suunnalla vaan riittäis. Sen verran pitkä matka, että jos tonne tulis lähdettyä, niin pitäis useempi saari käydä läpi ja aikaa varata ruhtinaallisesti. :-)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Lotta! On tuo Tyyni Valtameri tosiaan aika kaukana. Meilläkin on Hawaiji vielä kokematta :-(

 9. says: Minna

  Heippa!

  Kiitos kommenteista.
  Aloittelin blogiani viime vuonna eli se on vielä vähän harjoittelua. Blogini perustuu päiväkirjaan, jota olen kirjoittanut matkoilla 10-vuotiaasta lähtien ja viime vuonna siirryin sähköiseen päiväkirjaan. Tekstin tyyli on sen mukaista. Se palvelee ensisijaisesti minua itseäni päiväkirjan muodossa, josta sitten saatan tehdä vähän muutoksia valmiiseen blogiartikkeliin.

  Toistaiseksi olen aktivoitunut blogini kanssa vain matkoilla ja blogini elää hiljaiseloa muun ajan. Opiskelen Helsingissä ja käyn samalla töissä Tampereella. Tanssiharrastukseni on myös Helsingissä. Aikaa ei yksinkertaisesti ole vielä riittänyt blogini päivittämiseen muulla ajalla, mutta tulevaisuudessa ehkä.

  Eläinten suhteen yritän pitää eettisiä rajoja. En ratsasta norsulla enkä halua kannustaa tai rahoittaa eläinten huumaamista. Eläimiä kovasti rakastavana ihmisenä eläinkohteet ovat ihan huippuja matkoilla ja kovasti pitää itse pohtia missä raja menee.

  Kuvien koosta en osaa sanoa. Meidän koneella ne näyttävät ihan hyviltä. Kengurusaarella yhden kuvan lataamiseen meni tosiaan 5 minuuttia että aika kauan…

  Kommentit ovat tervetulleita jatkossakin.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Minna!
   Kuten jo sähköpostitsekin tästä keskustelimme, niin pidä vaan oma tyylisi, kyllä tänne blogimaailmaan mahtuu meitä ja yksi tykkää yhdestä toinen toisesta.
   Ja ajatellen sitä, että olette häämatkalla, niin kunnioitettavan paljon ja nopeasti olet juttuja kirjoittanut!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Rami! Erityisen mukavaa, jos seuraat jatkossakin. Ainakin nyt häämatkansa aikana Minna onkin kirjoittanut juttuja lähes reaaliajassa – kunnioitettavaa!

 10. Kas, tämähän vaikuttaa mielenkiintoiselta! Pitääpä laittaa seurantaan. Taidetaan harmillisesti juuri ehtiä Havaijilta pois alta, muuten olisi voinut käydä nuortaparia onnittelemassa ihan henkkoht :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Miika & Gia! Nuoripari on parilla eri saarella Hawaijilla 6-22. elokuuta, teidän aikatauluanne en niin tarkasti tiedä, mutta tsekatkaa tuosta :-)

 11. says: Kiia

  Nuo Tyynenmeren saaret houkuttelevat kyllä kovasti. Tähän asti on jäänyt käymättä, mutta ehkä tästä voisi etsiä inspiraatiota tulevaisuuden saarihyppelyille ;)

 12. says: Pirkko

  Kiitos Kiia! Ketäpä ei houkuttelisi – ovat vaan sen verran kaukana, ettei niille ihan pidennetyllä viikonlopulla pääse :-)

  1. Kiitos Erja kommentistasi! Tosiaan, taisi juuri olla viikonlopun Hesarissakin juttua siitä, että ihmiset ovat lakanneet arvostamasta tavaraa ja tajunneet, että kokemukset ovat arvokkaampia.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *