Scandic Plaza – ja muut Turun hotellit

Scandic Plaza Turku

Yövyimme, taas kerran, Turussa yhden yön verran hotellissa viime viikonloppuna 40-vuotisluokkakokoukseni tiimoilta. Tällä kertaa valintamme osui Scandic Plazaan, sen keskeisen sijainnin ja siitä edellisillä käynneillämme jääneen kivan fiiliksen takia.
Tuo kiva fiilis tulee minusta eniten hotellin valoisasta, modernista ja skandinaavisesta sisustuksesta. Halvemmallakin Turussa voi yöpyä, mutta aina ei ehkä kannata laskea kymppejä.

Scandic Plaza Turku

Hotellihuonetta en tällä kertaa todellakaan kuluttanut juuri yötä enempää: mukana ollut puoliso ehti sentään hotellille jo hiukan aikaisemmin.

Öinen Turun keskusta oli rauhallinen ja kaunis kun palasin Ravintola Koululta hotellille. Vasta tuolloin huomasin myös hotellin oven edessä olevat lainapyörät: ei ollut tällä reissulla niille tarvetta, mutta ihan kiva idea, Turkuhan on hyvä pyöräilykaupunki.

Scandic Plaza Turku Scandic Plaza Turku

Scandic Plazan aamiainen oli, jos ei nyt loistokas, niin vähintään erinomainen. Leivän ystävänä arvostan aina paikan päällä leivottua leipää.
Ainoa miinus menee muutamalle (miespuoliselle) kanssa-asujalle, joka halusi pöytämme vieressä arvioida jotain kolmatta henkilöä käyttämällä vähintään yhden kirosanan joka lauseessa. Melkein puutuin keskusteluun, olisin ehdottanut siistimpää kieltä ja mieluiten jossain muualla kuin välittömässä läheisyydessämme, mutta jätin nyt sitten kuitenkin sen tekemättä.

Ruokaan ja juomaan liittyen: pidin hotellin aulan pienestä kaupasta.
Luultavasti sieltä ostamani juoma ei tullut yhtään sen halvemmaksi kuin että olisin ottanut sen minibaarista, mutta valikoima oli laajempi ja tarjolla oli muutakin kuin juotavia.

Scandic Plaza Turku

Viimeksi kesällä yövyimme Turussa Original Sokos Hotel Seurahuoneella, joka sekin on ihan mukava paikka ja sijaitsee tasan yhtä keskustassa.

Turun hotellit ovatkin tulleet meille tutuiksi viimeisten vuosi(kymmenien) mittaan, sillä kummankin sukua asuu kaupungissa ja hakeudumme mieluummin hotelliin kuin jonkun olohuoneen lattialle.

Scandic Plazan ohella olemme käyttäneet keskustan Sokos-hotelleja, Seurahuoneen lisäksi myös Hamburger Börsiä ja Citybörsiä.

Scandic Juliassakin olemme yöpyneet pari kertaa kauan sitten: menomme Turussa ja sen sijainti eivät ole oikein kohdanneet, mutta toki sen hyvänä puolena on esimerkiksi lyhyt etäisyys Rantakadun moniin ravintoloihin.

Radisson Blu Marina Palace putosi aikoinaan listoiltamme kovin synkkien (aamiais)ravintolatilojen ja menetetyn uima-altaan takia. Pari vuosikymmentä sitten sukulaislasten ollessa vielä alle 10-vuotiaita, vietimme monta hyvää hetkeä hotellin katolla vielä silloin olevassa uima-altaassa.

Park Hotel lähellä rautatieasemaa on kai lähes ainoa boutique-tyyppinen hotelli Turussa ja ulkoa päin kallis hotelli onkin todella idyllinen, mutta sen ainoan kerran kuin siellä uteliaisuuttamme yövyimme, niin saamamme tumma huone ei ihastuttanut. Hotelli ei myöskään suhtautunut kovin innostuneesta silloinkin mukana olleeseen lapseen, jolle olisi tarvittu junnupatja.

Best Western Hotel Seaport satamassa on kivan raikas ja joskus keskustaa ehkä hiukan edullisempi, mutta tosin sitten jo vähän opiskelija-asuntotyylinen ja sijainti vaatii melkein auton (tai jonkun muun kulkuneuvon) matkalle keskustaan.

Bore-laivaa Aurajoen rannalla voisi olla kiva joskus kokeilla, vaikka se ei tähdillä voikaan kilpailla: saisikohan sieltä jotenkin saman hytin, jossa viimeksi matkustimme silloin kun laiva oli vielä Kristina Regina?

Myös usein Turussa hotellissa yöpyvät ystävämme kehuivat äskettäin Centro-hotellia: ehkä sekin olisi kokeilemisen arvoinen.

(Juttua ei ole tehty yhteistyössä Skandic Plazan kanssa, kunhan nyt vaan aidosti satumme siitä pitämään.)

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *