Wienin kahvilat

Wien

Olen useassa yhteydessä kertonut ystävilleni tarinaa liittyen Wieniin ja kakunpaloihin. Joulukuussa 1984 vietimme Wienissä kokonaisen viikon ja kahviloiden kaupungissa päätimme, että syömme kakkua joka päivä. Neljä päivää meni hyvin, kakut maistuivat ja joulukuisen viileässä kaupungissa oli mukava poiketa milloin mihinkin kahvilaan. Viidentenä päivänä valitsin pähkinäisen kakunpalan, jota en enää jaksanut syödä kokonaan. Kaikki nämä vuodet olemme silloin tällöin palanneet tähän kokemukseen, että kerran Pirkko ei jaksanut syödä kakkua! Siis minä, kaikelle makealle perso, kakkujen ja suklaan takia ylipainoinen ihminen.

Tällä kertaa aloitimme Wienin kahvilakierroksen Hotel Sacherin Cafe Mozartista. Sattumalta se vaan tuli ensimmäisenä vastaan meitä ja ilahduimme tälläkin kertaa hieman viileässä säässä ajatuksesta poiketa kahvilaan hetkeksi lämmittelemään ja vielä tuttuun kahvilaan! Kaikkea sitä ihminen muistaa vuosikymmeniä.

Sacher-kakku Cafe Mozart Wien Kaakao kermalla Cafe Mozart Wien

Tällä kertaa sachertorttu ja kaakao kermavaahdolla teki kauppansa!

Myöhemmin päivällä, vatsa täynnä wienerleikettä ja perunasalaattia, satuimme vielä kulkemaan toisen kuuluisan kahvilan, Cafe Centralin, ohi ja poikkesimme sisään ihailemaan miljöötä ja kakkutarjontaa. Onneksi emme olleet juuri nyt tauon emmekä kakunpalan tarpeessa, sillä jono kahvilaan oli jonkinmoinen. Tässä kahvilassa on jotain samaa kuin Laduréessa Pariisissa tai vaikka Cafe Tortonissa Buenos Airesissa. Kaikkien pienenä ongelmana nykyisin tietysti se, että ne ovat niin kuuluisia ja sen myötä niin suosittuja.

Cafe Central WienCafe Central Wien

Näiden kahden heti ensimmäisen päivän kävelyreitillemme sattumalta osuneiden kahviloiden lisäksi tuleville kolmelle päivälle listalla ovat ainakin Cafe Demel ja ehkä myös Cafe Sperl. Ja kakkulistalla ainakin Apfelstrudel. Mutta ehkä tällä kertaa emme nyt ainakaan ”tavoittele kakunpalaa” jokaiselle päivälle.

Mutta mahtui ensimmäiseen Wienin iltapäiväämme myös yksi kohde tälle Wienin matkallemme hahmotelmasta varsinaisesta ”ohjelmastakin”. Kävimme katsastamassa runsaassa 30 vuodessa reippaasti vaalentuneen Stephanzdomin ja nousimme jopa sen pohjoistorniin katsomaan kaupunkia hieman ylempää.

Stephansdom WienStephansdom Wien

Stephensdomin vieressä olevan Hotel am Stephansplatzin aulankin kävimme katsomassa: asuimme täällä edellisellä Wienin matkallamme, mutta siellä ei tullut yhtään sellainen olo, että täällä olemme olleet ennenkin. No ehkä se oli tässä ajassa jo remontoitu kerran tai kaksikin!

 

 

Tags from the story
,
Join the Conversation

21 Comments

 1. Mä olen kanssa perso kaikelle makealle, tänäänkin oon jo syönyt kaksi jäätelöä. Yleensä myös ”paikallista” suklaata tulee maistettua, ja kyllä kakkuja tai muita herkkuja pitää myös maistaa useimmiten.

 2. Oi mitä ihania kakkuja! Muutama vuosi sitten Salzburissa Sacher-kahvilassa, ja olihan se ”alkuperäinen” kakku hyvää. Matkoilla yksi parhaita juttuja on maistella paikallisia kakkuja ym. leivoksia.

 3. Oi mikä kakku. Hauska kuulla, että niihinkin voi joskus (vaikkakin tilapäisesti) kyllästyä. Viileät, tai sateiset, säät kaupunkimatkalla ovat kyllä erinomainen tekosyy viettää paljon aikaa kahviloissa, sitä minäkin mielelläni harrastan :)

  1. Kiitos Mira! Sade tai kyllmä olisi tietysti ”oikeuttanut” vielä useampaan kahvilavisiitiin, mutta tällä kertaa sää valitettavasti suosi meitä etenkin ensimmäisen päivän jälkeen :-)

 4. says: salaine

  Wien on matkalistalla, sillä sielläkään en ole käynyt. Mutta toisaalta on ihanaa, että on jotain mitä odottaa! Nuo kahvilat kakkuineen, aivan mahtavia. Todellakin yksi kaupunkimatkailun kohokohta onkin kävellä ja istahtaa taas johonkin ihanaan kahvilaan nauttimaan herkuista ja katselemaan ihmisvilinää. Ja erityisesti sadesäällä. Muuten huomasin Lontoossa, että kun on hyvin suojannut itsensä sateelta, ei sekään haittaa. Minulla oli sadeviitta ja se oli todella käytännöllinen.
  HIH tuli mieleeni Kuuban matka, siellä tuli istahdettua mutta näitä konditorioita siellä ei oikein ollut, vaan piti juoda mohitoa. Onneksi sitä sai alkoholittomanakin.

  1. Kiitos salaine! Voin lämpimästi suositella Wieniä – on se sen verran mukava ja monipuolinen kaupunki. Ja samoja kokemuksia Kuubasta, tuollaista pientä taukoa ex tempore siellä oli ainakin vielä pari vuotta sitten hankala pitää, kun kahviloita tai vastaavia ei juuri ollut.

 5. says: Sir Bizler

  Olen Wienissä käynyt pariin otteeseen ja tosiaan hyviä kahviloita on tullut eteen. Erittäin mukava ja eläväinen kaupunki. Täytyisi lähteä taas joku kerta piipahtaa ?

 6. Ollaan suunniteltu avokkini kanssa moneen kertaa matkaa Wieniin, mutta vielä ei olla päästy puheesta pidemmälle. Mä luulen, että jos näytän noi kakkukuvat hänelle niin lennot lähtisi varaukseen samantien ;)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Tero! Wienhän on kyllä muutenkin monipuolinen kohde ja jos vaikka Bratislavakin on näkemättä, niin Wienistä pääsee sinne kätevästi laivalla.

 7. Ah, olisipa unelmaa päästä Wieniin kiertämään kahviloita! Ihanan näköisiä kakkuja ja onhan Wien ihan tunnettu kahviloistaan. Voisin varmaan kiertää niitä monta päivää vaikka tosiaan jossain vaiheessa varmaan tulisi kakkuähky.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Paula!
   Niitä kahviloita kyllä Wienissä riittää, näistä kuuluisista aina lähes joka korttelissa oleviin vaatimattomampiin ehkä, mutta kotoisiin, kahviloihin.

 8. says: Reetta

  Sacher-kakkua Mozart-kahvilassa – voisin minäkin maistaa! :D Mulla on Japanin-matkoilla aina kauhea lista ruokia, mitä pitää ehtiä syödä matkan aikana. Koska lista ja valikoima on erittäin runsas, lopputuloksena palaan Japanin-reissuilta yleensä pari kiloa painavampana kuin lähtiessä…

  1. says: Pirkko

   Kiitos Reetta! Sehän tuossa on, että per päivä tai viikko ei oikein kuitenkaan määräänsä enempää voi syödä :-(

 9. Itse en juo kahvia, enkä oikeastaan syö kakkua&leivoksiakaan. Sitä vastoin usein reissuilla kyllä kuvaan kauniita konditorioiden näyteikkunoita. Wienissäkin olen istunut paljon mielummin hyvän vehnäoluen äärellä ja sitä kautta ihmetellyt kaupungin vilinää. Toki olen joskus ollut seuramiehenä, jotta matkakumppanit ovat saaneet Sacher-kakkunsa siellä nautittua :-)

 10. MÄ rakastan kakkuja ja viime kesänä Wienissä oli kyllä hankalaa kävellä siellä kahviloiden ohi ilman ettei olisi käynyt maistelemassa herkkuja. Muutaman kerran piti vielä ottaa boksiin mukaan hotellillekin iltapalaksi suklaakakkua, kun ne oli niin houkuttelevasti siinä ikkunassa. :D Nams,nams ihan liian herkullisen näköisiä kuvia sulla täällä!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *