Sponsored video: Norwegian Cash Pointit maksavat matkasi!

Norwegian feature

Otin viime syksynä käyttöön Bank Norwegianin Visa-kortin.
Paljon matkustavana Visa on mielestäni edelleen varmin vaihtoehto maailmalla, vaikka käytössämme on myös Diners ja Mastercard-kortit.

Vaikkakin jo Visa oli vahva suositus tälle kortille, niin kieltämättä minua kiinnostivat myös, paljon matkustavana, kortilla ansaittavat Cash Pointit.

Viimeksi innostuin  Cash Pointeista varatessani lentoja syksyn Alaskan matkallemme. Edetessäni paluulentomme Seattle – Lontoo – Helsinki kohtaan maksu tarjolla oli myös mahdollisuus maksaa osa lippujen hinnasta pisteillä ja minähän tartuin siihen – lähes 100 euroa, kelpasihan se!

Cadiz Spain
Iltanäkymä Apartementos Maierin terassilta Cadizissa tammikuussa 2017

Käyttämäni Cash Pointit ovat kertyneet tosi vaivattomasti. Piti oikein tarkistamani vajaan vuoden mittaan tekemiäni luottokorttiostoksia ja näistä ne kertyivät:

 • Norwegianin lennot Madridiin ensi viikolla
 • Intian valtameren risteilyn laivalla maksamamme kulut, lähinnä retket
 • Lauttamatka Algeciraksesta Ceutaan tammikuussa
 • Lentokenttäpaikoituksia Helsinki-Vantaalla
 • Hotellimme Cadizissa tammikuisella Algarven matkallamme
 • Uusi matto eteiseemme – yli 20 vuoden jälkeen se oli jo tarpeen
 • Hectorin joulukuisen konsertin liput
 • … muutama vierailu suosikkivaatekaupassani  …

Yli puolet korttini käytöstä kertyi kuitenkin ihan pienistä arkipäiväisistä ostoista, eikä suinkaan näistä vähän suuremmista.

Gudrun Sjöden
Varautumista kesän matkoihin

K-kaupoissa kerään Plussa-pisteitä ja S-kaupoissa S-pisteitä, mutta kaikkialla muualla maksan nykyisin Bank Norwegianin Visa-kortilla. Itse asiassa maksan sillä myös S-kaupoissa, sillä lakkasin käyttämästä S-ryhmän Visa-korttia sen myötä, että he alkoivat periä kuukausittaista laskutusmaksua, vaikka maksaisinkin koko laskun joka kuukausi kerralla. Ehkä pitäisi K-kaupassakin alkaa käyttää K-Mastercardia vaan pisteisiin ja maksaa ostokset Bank Norwegianin Visa-kortilla, niin tulisi kerättyä molemmat pisteet kotiin!

Eteisen mattomme
Uusi eteisen mattomme – jos uusisi vielä ruokasalinkin matonkin,
siitäkin saisi kivasti pisteitä …

Luottokorttien kulut ulkomailla

Luottokortteihin liittyvistä kuluista puheenollen.
Tarkkana miehenä Lasse teki jokin aika sitten tutkimusta korttien kuluista ulkomailla ja Bank Norwegianin Visa-kortti hakkasi muut niin ostoksissa kuin automaattinostoissa.
Ostoksissa suomalaisten pankkien valuuttamuutoskulu on 1,95% siinä missä Bank Norwegianin 1,75% ja siinä missä suomalaiset pankit ottavat automaattinostoista valuuttamuutoskulun lisäksi 3% + 2 euroa, niin Bank Norwegianin Visalla rahaa nostettaessa ei tule muita kuluja kuin tuo valuuttamuutoskulu.

Näin kerrytät Cash Pointeja

Mutta palataan vielä Norwegianin Cash Pointeihin.

Sinäkin haluat matkalle, vaikka Barcelonaan. Cash Pointit voivat vielä Sinut vaikka sinne.

Bank Norwegianin Visa-kortilla maksamisen lisäksi Cash Pointeja voit kerryttää myös lentämällä Norwegianilla ja lukuisien yhteistyökumppaneiden palveluja ostamalla (vaikka maksaisit muullakin tavalla).

Mm. tuota GetYourGuide -palvelua käytimme juuri Marokon matkallamme Ait-Ben-Haddoun -retkemme järjestämiseen.

Norwegian Cash Points Get Your Guide
GetYourGuide

(Yhteistyössä Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelman kanssa.)

Tags from the story
Join the Conversation

6 Comments

 1. says: Rosita

  Mäkin heräsin tuohon kortinkäyttöön ja cash points-jahtiin tässä kuussa! Makselen kortilla jo isoja ostoksia, mutta ehkäpä makselen pienemmätkin sinusta inspiroituneena. Tuossa Norskin kortissa on hyvin korkea korko, olikohan todellinen vuosikorko jopa 22%! täytyy siis aina maksaa luottokorttilasku heti pois. Pistejahtia se ei tietty haittaa :)

 2. says: Pirkko

  Kiitos kommentistasi Rosita! Tuo on kyllä totta, että luottokortit tulevat todella kalliiksi jos niitä päätyy käyttämään oikeasti luottoon – itse tapaan käyttää kaikkia kortteja maksukortteina, eli maksan koko laskun aina kerralla, joten en aina tule edes ajatelleeksi näitä hurjia korkoprosentteja, mutta hyvä, että muistutit asiasta.

 3. says: Ne Tammelat

  Mielenkiintoista pohdintaa ja vertailua. Tosin nyt juuri Norwegianin toiminta ottaa kovasti päähän myöhästyneiden lentojen vuoksi ja he eivät kuulemma vastaa reklamaatioihin niiden osalta (homma AirHelpin kautta käsittelyssä). Toivottavasti tämän luottokorttipuolen asiakaspalvelu toimii paremmin.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Huomenna tuleekin taas testattua Norwegianin lento, tällä kertaa Madridiin. Saa nähdä miten käy – toivottavasti ei tarvita AirHelpiä …

 4. Mulle on kertynyt kivasti pisteitä kun olen lentänyt Rovaniemelle flex-lipuilla. Hintaero ei ole iso, jos varaa viime tipassa kuten mä yleensä.

  Yksi hyvä etu paljon norjalaisella lentävälle on myös palkinnot, esim ilmainen istumapaikka ja laukku kun tarpeeksi lentoja on kasassa.

  1. Kiitos Tanja! Me emme ole vielä, lentoja kun hajoitamme tasaisesti kaikille yhtiöille :-) kerättyä Norwegianilla noita palkintoja. Toisaalta maksamme kyllä joskus paikasta ja laukusta, kun sen tarpeelliseksi koemme, joten olisihan tuokin hyvä etu.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *