Kello Viiden Tee

Kello viiden tee-feature

Espoon rantaraitin varrella on useampia ravintoloita ja kahviloita.
Meitä lähimmät ovat Haukilahden venesatamassa Haukilahden Paviljonki ja Cafe Mellsten, mutta nyttemmin askeleemme ovat yhä useammin vieneet Nokkalan niemessä sijaitsevaan Nokkalan Majakkaan, jonka makeat vaihtoehdot erityisesti ovat vieneet kielen mennessään, joten innostuin heti lukiessani Nokkalan Majakan Kello Viiden Tee -vaihtoehdosta.

Nokkalan Majakka avattiin, rantakahvilaksi ehkä hiukan oudosti, jo yli vuosi sitten vuoden vaihteessa, talvea vasten, mutta ihmiset taisivat, jo talvella, hyvin löytää tämän uuden ja raikkaan taukopaikan – mekin. Kesällä paikka oli usein jopa niin ruuhkainen, että ohitimme sen suosiolla!

Kello viiden tee Nokkalan Majakka

Lounas- ja kahvilatarjoilujen ohella ravintola toteuttaa myös hiukan erilaisilla teemoilla iltatapahtumia, kuten fondue-iltoja, tasting menuja ja tämän Kello Viiden Teen.

Aikaisemmin olemme Suomessa nauttineet kunnollisen iltapäiväteen Helsingissä Salutorget -ravintolassa ja Kämp Brasseriessa, mutta olisihan se mahtavaa nauttia sellainen kävelyetäisyydellä kotoamme. Hintakin näytti olevan kympin halvempi kuin Helsingin vaihtoehdoissa eli hyvinkin inhimillinen 14,90 per nuppi.

Tammikuun viimeisenä iltana

Nokkalan Majakassa teen kanssa tarjottavia suolaisia ja makeita vaihtoehtoja oli ehkä hiukan vähemmän kuin kalliimmissa vaihtoehdoissa. Alkuillan pieneksi ateriaksi ainakin meille niitä oli kuitenkin ihan riittävästi.

Menu kuulemma vaihtelee hiukan viikottain (Kello Viiden Tee on tarjolla vaan keskiviikkoiltaisin klo 17-19), mutta klassikot, kurkkuvoileivät, pysyvät sillä viikosta toiseen.

Kello viiden tee-3

Tammikuun viimeisen päivän menu näytti tältä:

 • skonssi ilmakuivatulla kinkulla
 • lohileipä
 • karjalanpiirakka ja munavoi
 • tuorejuusto-kurkkuleipä

Kello viiden tee-4 Kello viiden tee-5

 • mustikkamurupiiras
 • appelsiini-suklaakeksi
 • suklaabrownie
 • mini laskiaispulla

Kello viiden tee-7 Kello viiden tee-9

Teeksi saattoi valita mustan, vihreän tai yrttiteen, jokaisesta vain yksi vaihtoehto. En tullut kysyneeksi, että jos mustan teen vaihtoehto Darjeeling Broken Singtom ei olisi minulle maistunut, että olisiko sen tilalle voinut saada jotain muuta. Sen sijaan kysyimme, että olisiko Lasse, vannoutunut kahvinystävä, voinut saada teen sijaan kahvia, mutta siihen tarjoilu ei joustanut.

Kello viiden tee-6

Kello Viiden Teelle ei voi pistäytyä ihan ex tempore, vaan pöytä on varattava etukäteen – niin siksi, että tarjottavaa riittää kaikille halukkaille, kuin tietysti siksi, että seurueelle löytyy vapaa pöytä. Tammikuun viimeisenä päivänä tee-seurueet näyttivätkin täyttävän jos ei nyt ihan koko ravintolaa, niin ison osan siitä kuitenkin.

Tammikuisen illan hämärtyessä istuimme mielellämme meren äärellä yli tunnin nauttien hitaasti tarjoiltavat yhden toisensa jälkeen. Kotimatka kuun valaisemaa rantaraittia pitkin oli sekin hieno kokemus – verrattuna siihen, että olisimme rehjunneet Helsingin keskustasta kotiin autolla, metrosta puhumattakaan.

Kello viiden tee-10

Nokkalan majakkakin on tietysti Länsimetron myötä lähempänä myös Helsingissä asuvia – matkaa Matinkylän metroasemalta Nokkalanniemeen on kilometrin verran, mutta etenkin jos satut asumaan Etelä-Espoossa, niin käy ihmeessä testaamassa tämä Kello Viiden Tee jonain keskiviikkoiltana.

Kello viiden tee-11

Nokkalan majakka on jo ennen meitäkin innostanut matkabloggaajia kirjoittamaan kokemuksistaan ihan blogijutuksi asti:

 • Meanwhile in Longfield -blogin (linkki poistettu blogin poistuttua) seurue nautti majakanvartijan leivät (tutut meillekin!) ja
 • Pää Pilvissä -blogin seurue kokeili (sponsoroidusti) fondueiltaa.

Meanwhile in Longfield Pää pilvissä

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

16 Comments

 1. Kiitos muistutuksesta – Turussakin on paikka, jonka kello viiden teetarjoiluja on kehuttu, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi käydä. Pitääpä käväistä – ja kysyä ensin miniäehdokkaalta se paikan nimi;)

 2. says: Pirkko

  Kiitos kommentistasi! Ehkä meidänkin pitäisi tuo selvittää – aina silloin tällöin tulee Turussa kuitenkin käytyä.

 3. says: Kirsi

  Asun kävelymatkan päässä Nokkalan Majakasta. Käymisen arvoinen paikka! Viime syksynä eräänä lauantai-iltana oli tunnelmallista juoda kahvia hitaasti nautiskellen ja seurata samalla auringonlaskua ja pimenevää iltaa. Olen toki käynyt siellä muulloinkin, mutta tuo ilta muistuu erityisesti mieleen.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Kahvilan sijainti näköaloineen on kyllä upea – eikä ne tarjottavatkaan huonoja ole :-)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Heli! Aivan, tuo suomalaisuus, mekin valitsimme ensimmäiseksi syötäväksi karjalanpiirakat :-)

 4. Voi miten kiva postaus ja kiitos linkkauksesta meidän blogiin! Kello viiden tee olisi mahtava päästä testaamaan, kiitos tuhannesti vinkistä. Paikka on niin kaunis ja upealla paikalla, että siellä viihtyisi vaikka joka viikko.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Huli! Mielelläni linkkasin mukavan juttunne, tietysti.

 5. Sattuipa sopivasti, pysähdyimme juuri eilen Majakkaan myöhäiselle lounaalle kävelylenkin yhteydessä! Tuo kello viiden tee on ollut pitkään mielessä ja harmittelin kun en viimeksi Lontoossa päässyt sitä kokeilemaan, joten nyt täytyy ehdottomasti käydä se kotinurkissa kokeilemassa! Ikkunasta eilen kattelin ja ihmettelin, että kestääkö jää jo kävelyä?

 6. says: Pirkko

  Kiitos Martta! Majakka on kyllä kiva lisä tämän rannan ravintolatarjontaan. Tänä vuonna emme ole vielä jäälle uskaltautuneet – monena vuonna kyllä.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.