Inle Heritage – Myanmarin upein hotelli?

Inle Heritage

Jos minulla olisi jonkinlainen bucket list asioista, jotka vielä haluaisin kokea, niin sillä olisi voinut olla majoittuminen veden päälle sijoittuvaan bungalowiin jollain sopivalla trooppisella saarella.

Inle-järvellä asuimme Inle Heritage -nimisessä pienessä hotellissa. Bungaloweja oli alle kymmenen ja ne sijaitsivat kaikki veden päällä. Tietysti, sillä kaikki on Inle-järvellä veden päällä.

Bungalowimme, etenkin sen kylpyhuone, oli ylellinen ja palvelu oli hyvää, mutta eniten minua ehkä sittenkin hotellissa ihastutti sen vastuullisuus niin ympäristöä kuin yhteisöä kohtaan.

Huoneessamme oli neljä erillistä roskakoria: paperille, maatuville, kierrätettäville ja muille. Lasisissa uudelleentäytettävissä vesipulloissa oli sinetin takana puhdistettua vettä. Suihkuvetemme lämpeni aurinkopanelilla. Harmaavedet johdettiin viheralueelle ennen niiden päästämistä järveen.

Inle Heritage Myanmar Inle Heritage MyanmarInle Heritage Myanmar

Inle Heritage Myanmar
Huomaa lasiset, sinetöidyt vesipullot
Inle Heritage
Aurinkopaneli suihkun seinän takana
Inle Heritage
Terassimme, joille ei tällä kertaa juuri jäänyt aikaa

Koulu 40 oppilaalle

Hotellin yhteydessä toimi hotelli- ja ravintoalan koulu 40 oppilaalle, joista yksi oli nimetty ”meille” ja jostain hän yleensä hetimmiten ilmestyi kun poistuimme huoneestamme kysymään, että voisiko hän olla avuksi.

Inle Heritage
Inle Heritagen ”kylänraittia”
Inle Heritage
Reception-rakennus
Inle Heritage
Venesatama

Hotellin ravintolassa oli jotenkin hellyyttävää kun henkilökuntaa pöytäkuntaa kohti oli niin paljon, sillä opiskelijat työskentelivät yleensä pareittain ja lisäksi taustalla oli vielä ohjaaja varmistamassa, että kaikki sujuu hyvin.

Inle Heritage Inle Heritage Inle Heritage

Viimeisenä iltana huoneessamme oli vielä hellyyttävämpi kirje, jossa – olettaisin hän – kertoo hiukan taustastaan ja tavoitteistaan.

Inle Heritage

Hotelli- ja ravintolakoulun lisäksi alueella viljellään vihanneksia aivan ihanissa pienissä puutarhalaatikoissa ja tarjolla olisi jopa ollut ruuanlaittokursseja, joihin aikamme ei valittavasti tällä kertaa riittänyt.

Inle Heritage Inle Heritage Inle Heritage

Burmalaisten kissojen kylä

35 burmalaisen kissan kansoittamaan kylään sen sijaan järjestimme aikaa – tämä oli pakko nähdä. Burmalaiset kissat olivat ilmeisesti, opimme, aikanaan kuolemassa sukupuuttoon brittien tuotua maahan omia kissojaan, jotka sitten risteytyivät paikallisten kissojen kanssa siinä määrin, että lopulta Myanmarissa ei enää ollut lainkaan puhdasverisiä burmalaisia. 1930-luvulla maailmasta löytyi enää muutamia Brittein saarille ja Yhdysvaltoihin vietyjä puhdasverisiä rodun edustajia. 2000-luvulla näitä alettiin tuoda takaisin kotimaahansa ja osana tätä projektia tässä hotellissa on pieni saari ja pari rakennusta näille kissoille. Muutamia tunteja päivässä vierailijat saavat käydä näitä katsomassa, kuten kissakahvilassa, paitsi, ettei täällä ole kahvia tarjolla, vain kissoja.

Hotellin pienestä paikallisia käsitöitä myyvästä kaupasta olisi meitä enemmän kissoista innostuneille löytynyt myös paljon kissa-aiheisia juttuja.

Inle Heritage Burmese Cat village Inle Heritage Burmese Cat village Inle Heritage Burmese Cat village Inle Heritage Burmese Cat village

Inle Heritage Burmese Cat village
Jokohan tämä meidän katselutunti olisi ohi ja pääsisi taas ulos …

Inle Heritage Burmese Cat villageInle Heritage Burmese Cat village

Ilta Inle-järvellä

Päivän päätteeksi piipahdimme vielä pienelle uima-altaalle, tällä kertaa ei uimaan, vaan ottamaan muutaman kuvan auringon laskusta, mutta pieni uima-allaskin täältä siis löytyi.

Lopuksi, jottei tämä nyt kuullostaisi täysin kritiikittömältä hotellin ylistämiseltä, niin oli siinä yksi huonokin puoli.

Hotelli sijaitsee yhden Inle-järven valtaväylän varrella, joten pitkähäntäveneet porhaltavat sen ohi äänekkäästi pöristen päivän mittaan jokseenkin tauotta. Mutta veneliikenne hiljenee auringon laskiessa, joten yöt olivatkin tällä sitten ihan hiljaisia.

Inle Heritage Inle Heritage

Kirjoitin jutussani Matkusta Myanmariin, tästä hotellista, että palaan siihen ehdottomasti vielä. Kirjoittaessani tarkoitin, että palaan siihen tämän jutun muodossa, mutta jos jostain syystä palaisin vielä Myanmariin, niin todellakin mielelläni palaisin myös Inle-järvelle ja juuri tähän hotelliin.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

14 Comments

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Hotelli ja koulu ovat kokonaisuus ja yritys on voittoa tavoittelematon, eli sikäli kyllä.

 1. says: Marjo

  Upean näköinen paikka! Näyttää ihan sadunomaiselta kun rakennukset ovat veden päällä. Otat varmaan myöhemmin kantaa omassa postausessa matkanne kustannuksiin mutta oliko tämä superkallis paikka? Saattaa olla, että jopa minä olisin viihtynyt täällä sekä katselemassa noita Burman kissoja.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Marjo! Teen myöhemmin kustannusyhteenvedon, jossa tosin ei ole hotellien hintoja per yö, sillä ostimme matkan meille räätälöitynä pakettina. Booking.com näyttäisi tälle hintoja luokkaa 180 euroa yö, joten ei tämä ihan ilmainen ole, mutta tosiaan, upea!

 2. says: tuulanneli

  Mielenkiitoinen paikka. Kiitos esittelystä. Hienoa, että samassa yhteydessä on koulu ja oppilailla mahdollisuus käydä koulua!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *