Lisää luettavaa?

bongariblogeja feature

Olemme ainakin markkinointiyhteyksissä tavanneet väittää olevamme ainoa suomenkielinen maabongausharrastuksesta kirjoittava blogi.

Mutta toki suomenkielisiä matkablogeja, joihin on jo kertynyt juttuja monipuolisesti maailman eri maista on monia muitakin.

Joko tunnet nämä, kaikilla takana jo yli 70 maata:

Irtiottoja

irtiottoja
Irtiottoja -blogin viimeaikaisia Instagram-kuvia

Irtiottoja -blogia (blogi poistunut) kirjoittava Laura on tätä kirjoitettaessa käynyt 74 maassa.
Ihan kaikki maat eivät ole edustettuina vuonna 2015 aloitetussa blogissa, mutta kunnioitettava määrä kuitenkin. Ja tällä matkailuhistorialla Lauran tulevatkin kohteet ovat ehkä astetta eksoottisempia, joten kannattaa tutustua!

Irtiottoja - Maabongareiden matkablogeja
Irtiottoja -blogin maailmankartta

Ennen matkaamme Myanmariin luin Lauran blogista juttuja sieltä ja ainakin saarivaltiot Sri Lanka ja Fidzi ovat kohteita, joissa emme ole vielä käyneet, joten saatan palata vielä lukemaan Lauran juttuja niistäkin joskus tulevina vuosina.

Jetlaggies

Jetlaggies
Jetlaggies -blogin viimeaikaisia Instagram-kuvia

Jetlaggies -blogia kirjoittaa pariskunta Eve ja Lasse. Maita pariskunnalla on koluttuna 70 ja nyttemmin mukana matkassa kulkee myös parivuotias maailmanmatkaaja, joka ensimmäisenä ikävuotenaan ehti jo kokemaan 9 maata.

Tiesitkö muuten, että Nomadmanian suomalaisten alle 10-vuotiaiden sarjan kärjessä olevalla Lumilla on jo 57 maata käytynä?

Jetlaggies - Maabongareiden matkablogeja
Jetlaggies -blogin maalistaa

Väli- ja Etelä-Amerikka ovat hyvin edustettuna Even ja Lassen -blogissa ja suunnatessamme, ehkä jo tulevana vuonna, Costa Ricaan, Dominikaaniseen tasavaltaan, Guatemalaan, Kolumbiaan ja Nicaraguaan – tai edes joihinkin näistä – saatan hyvinkin tutustua kohteisiin Even juttuja lukemalla.

Mutkia matkassa

mutkia matkassa
Mutkia matkassa -blogin viimeaikaisia Instagram-kuvia

Mutkia matkassa -blogia kirjoittava Emma matkustaa paljon – niin paljon, että hän päätyi pari kuukautta sitten Iltasanomienkin matkailusivuille.

Myös Emmalla on jo yli 70 maata koettuna, mutta ihan kaikki niistä eivät ole blogiin asti päätyneet. Blogijutut käydyistä maat löytyvät listoina maanosittain – hiukan hankalasti, kuten helposti käy, kun listoista tulee pitkiä – mutta toki blogissa on hakutoimintokin.

Emma oli sattumalta kesällä Skotlannin ylämailla ja Isle of Skyella samoihin aikoihin kuin mekin ja tulevista matkakohteistamme esimerkiksi Tadzikistaniin saatan tutustua lukemalla Emman juttuja tuolta suunnalta, vaikka ihan samoihin maisemiin emme olekaan suuntaamassa.

Maailmanmatkaajien jäsenten blogit

Maailmanmatkaajien jäsenien blogeista ainakin seuraavat päivittyvät säännöllisesti ja kertovat usein maailmasta vähän Tallinnan ja Thaimaan ulkopuoleltakin. Ei niin, että Tallinnassa tai Thaimaassa olisi mitään vikaa: itsekin olemme ensimmäiseen menossa jouluksi ja juuri palasimme jälkimmäisestä!

Mutta jos siis haet jotain muutakin:

Havaintoja matkan varrelta

Havaintoja matkan varrelta -blogissa on viimeisen vuoden mittaan tehty autolla matkaa maailman ympäri. Aluksi auto laivattiin Uruguayhin, josta matkattiin Etelä-Amerikan eteläiseen kärkeen ja sieltä pohjoiseen, aina Alaskaan asti. Pohjois-Amerikasta auto laivattiin Venäjälle, josta matka on jatkunut läpi Aasian, Turkkiin ja nyt jo Eurooppaan.

Kerrassaan huikea seikkailu, jota kannattaa niin seurata kuin vaikka lukea jutut tältä matkalta alusta loppuun.

Havaintoja matkan varrelta

Reissu-Janin matkat

Reissu-Janin matkat -blogia kirjoittavan Janin matkat ovat viime vuosina osuneet jossain määrin samoille seuduille kuin meidänkin, joko niin, että me ”ehdimme” ensin tai sitten toisin päin. Tuoreimpina juttuina Janin blogissa on tällä hetkellä tarinaa Bhutanista, joka on todella sen verran erilainen maa, että vaikkei sinne olisi menossakaan, niin siihen voi olla mielenkiintoista tutustua.

Janin blogin blogissa on muuten suoraselkäisesti listattuna kaikki hänen lentomatkansa monen vuoden ajalta. Kannattaa huomata, että 76 CO2-tonnin lukema ei siis ole yhdeltä vuodelta vaan yli kahdeltakymmeneltä.

Meriharakan lentokartassa, jonka julkaisimme jo matkayhteenvedossamme, vuoden 2018 lukema näytti olevan 9,9 CO2-tonnia (per nuppi).

reissujani

SNmatkakuvaaja objektiivissa maailma

Sakari Niemen uusimmassa blogissa SNmatkakuvaaja objektiivissa maailma on harvakseltaan, mutta kuitenkin säännöllisesti ilmestyviä matkajuttuja meidän tapaan jo hiukan seniorimmalta maailmanmatkaajalta.
Sakarin jutuissa on usein aivan erityistä syvyyttä sen myötä, että hän on vieraillut monissa kohteissa aikaisemminkin, ehkä jo vuosikymmeniä sitten, joten hän voi halutessaan verrata kokemuksiaan omiin aikaisempiin kokemuksiinsa.

Sakarin juttuja ja kuvia on netissä useampana kokonaisuutena: ”tiekartan” niihin löydät tästä.

SNmatkakuvaaja

Sattumalta yllä valitsemani kolme blogia, jotka ovat minusta kuluneen syksyn mittaan olleet erityisen kiinnostavia, ovat miesten kirjoittamia (vaikka hekin pariskuntina matkustavat), mutta toki Maailmanmatkaajien jäsenten blogilistalla on myös naisten kirjoittamia blogeja.

Kaikki maailman maat – kahdesti

Lopuksi vielä hurjin maabongaustavoite, josta olen koskaan kuullut:

https://garfors.com/2018/12/visiting-every-country-twice/

… jonka norjalainen Gunnar nyt onkin jo saavuttanut. Maailmassa on luultavasti jo satoja ihmisiä, jotka ovat käyneet kaikissa maailman maissa, mutta Gunnar taitaa kyllä olla maailman ainoa ihminen, joka on tehnyt sen kahdesti!

https://garfors.com/2018/12/every-country-twice-oops-i-did-it-again-198/

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *