Nouakchott – retkikohde Kanarialta?

Mauritania kustannukset feature

Ehkä lomailet Kanarian saarilla joka talvi? Ehkä olet kiertänyt jo useimmat saaret: Teneriffa, Fuenteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, jopa pienempi La Gomera ovat jo tulleet tutuksi.

Miten olisi seuraavaksi retkikohteeksi Nouakchott, Mauritanian pääkaupunki?

Lennot, viisumi, hotelli ja päiväretki

Binter Canarias -lentoyhtiö lentää Gran Canarialta kolme kertaa viikossa Nouakchottiin. Suora lento kestää vajaa kaksi tuntia. Lennoista maksoimme, kahdelta, 838 euroa.

Mauritaniaan tarvitaan viisumi, mutta sen saa saavuttaessa Nouakchottin lentokentältä, kunhan mukana on 55 euroa (per nuppi), tasarahana.

Binter Canarias Boeing 737 Kanarialta Mauritaniaan
Binter Canariasin kone Nouakchottin kentällä
Nouakchott Kanarialta Mauritaniaan
Nouakchottista lähteviä lentoja – ei niitä nyt ihan villisti ole …
Nouakchott
Paluumatka alkamassa

Nouakchottissa asuimme Mauricenter -nimisessä hotellissa 3 yötä hintaan 325 euroa.
Otimme hotellilta myös lentokenttäkuljetukset: meno-paluu maksoi 25 euroa (per huone).

Hotel Mauricenter Nouakchott
Hotel Mauricenter Nouakchott Hotel Mauricenter Nouakchott

Hotel Mauricenter Nouakchott
Testasimme hotellin uima-altaankin, joskin helmi-maaliskuun vaihteessa vesi oli vielä melko jäätävää!

Jos valitsisin hotellin uudelleen, niin ehkä valitsisin sittenkin Kerran elämässä -sivuston suositteleman Azalaï Marhaba -hotellin. Hinnallisesti hotelleissa ei juuri ollut eroa, mutta Azalain sijainti on parempi.
Yhdet ystävämme asuivat myös Semiramis HMJ -nimisessä hotellissa ja olivat siihen hyvin tyytyväisiä – sen hintataso näyttäisi olevan aavistuksen edullisempi.
Mauricenteriin päädyimme itse asiassa siksi, että lopulta Semiramikseen majoittuneiden ystäviemmekin piti ensin asua Mauricenterissä, mutta heidän hotellinsa vaihtui viime hetkellä, mutta me emme enää viitsineet lähteä vaihtamaan varaustamme siihen.

mauritanian best toursOppaamme Lemine Mauritanian Best Tours

Jos Nouakchottista haluaa nähdä jotain, niin kannattaa varata päiväretki. Mauritanian Best Tours -sivustolta varaamani koko päivän retki oli mielestämme hyvä, opas oli mukava ja puhui hyvää englantia.  Retkestä maksoimme yhteensä 260 euroa, eli meidän osuutemme näin kahden pariskunnan kesken jaetusta retkestä oli 130 euroa.

Yhteensä maksoimme 3 vuorokauden Mauritanian retkestämme siis 1428 euroa eli 714 euroa per nuppi, kun lähtöpaikkana oli Las Palmas.

Ruoan hinnasta laitoin joitain kommentteja edelliseen juttuun Nouakchottista, jossa luettelin myös joitakin testaamiamme ravintoloita. Mauricenterin hotelliaamiaiset (eivät kuuluneet huoneen hintaan) maksoivat 10 euroa per nuppi per päivä, mutta kyllä buffet-aamiaisella oli syötävää hyvinkin tuon hinnan edestä.

Hotel Mauricenter NouakchottHotel Mauricenter NouakchottHotel Mauricenter Nouakchott

(Palaan vielä myöhemmin Kanarian osuuden kustannuksiin, eli toki matkamme Helsingistä lähtien yöpymisineen myös Gran Canarialla maksoi enemmän, mutta koska omakin alkuperäinen ideamme oli yhdistää Mauritania joskus Kanarian matkaan, niin päätin eritellä Mauritanian Kanarialta käsin omana kokonaisuutenaan.)

Kohdejuttuja Nouakchottista ja Mauritaniasta

Mauritaniaan kohteena voit perehtyä vaikka näiden juttujemme myötä:

Kerran elämässä Mauritania
Tai lukemalla Mauritaniasta ja Nouakchottista Kerran elämässä -sivun jutut:

Danielin kirjoittamissa jutuissa maata käsitellään enemmän matkaoppaan tapaan siinä missä me kerromme omista kokemuksistamme Nouakchottissa. Kannattaa siis lukea niin Danielin kuin meidän jutut, jos Mauritania alkaa kohteena kutkuttaa.

Omalta osaltamme Suuren Guineanlahden kiertomatkan ja tämän Nouakchottissa poikkeamisen jälkeen Afrikka saa nyt hetkeksi jäädä: kevättalvella, keväällä ja kesällä suuntaamme muihin maanosiin, mutta kuka sen tietää, jos jo taas vaikka ensi talvena nakertaisimme pienen palan meille vielä tuntematonta Afrikkaakin!

Tags from the story
,
Join the Conversation

8 Comments

 1. says: Daniel

  Mainiota, juuri tällaisena ”päiväretkenä” Nouakchott on parhaimmillaan. No, ei ehkä ihan yhden päivän retkenä sentään, mutta muutaman päivän pistäytymisenä. Vähän kalliimpi toki kuin Keihäsmatkojen possujuhlaretki, mutta myös aika paljon elämyksellisempi!

  Nyt olemme jo mainostaneet Mauritaniaa niin paljon, että kohta siellä on varmaan suomalaisbuumi, ja meidän on aika alkaa lähetellä provisiolaskuja Mauritanian matkailuministeriöön. ;) (Oli pakko googlata, ja maassa todellakin näyttäisi olevan sellainen: Ministère du Commerce, de l’Industrie et du Tourisme! Jotenkin luulen, että viimeksi mainitulla osastolla on aika leppoisat työpäivät…)

  Kiitokset myös linkityksistä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos taas kommentistasi! Maabongarille tämä oli maapisteenä lähes edullinen, mutta tietysti ihmiselle, joka lähtee Kanarialle vaan auringon ja rantojen takia, ei kannata lähteä Nouakchottiin.
   Saudi-Arabiassa päädyttiin keskustelemaan turismista vastaavan ministerin kanssa – ehkä olisi pitänyt yrittää audienssia täälläkin :-)
   (Saudi-ministerin kanssa satuimme saman museon pihalle samaan aikaan.)

 2. says: Marjo

  Jännää miten tuo tuota Saharan hiekka tekee ihan harmaaksi vai pitäisikö sanoa ruskeaksi?
  Toisaalta eikös Mauritanian maaperästä ole yli puolet Saharan hiekan peittämäänkin. Jos tuolla sataisi – mitä varmasti tapahtuu aniharvoin – sade olisi varmasti myös ihan ruskeaa. Muistan kerran kun olin Etelä-Portugalissa ja parvekkeella oli uimapuku sekä pyyhekuivumassa.
  Aamulla kun otin niitä pois sieltä olivat ihan ruskeita. Sirocco-tuuli sateineen oli tullut Saharasta ja hiekka oli satanut alas.
  Aika mielenkiintoinen maa kuitenkin teidän muiden postausten perusteella :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Marjo! Päädyimme käyttämään tuolla sanaa beige, sellainen tylsä vaaleanruskea väri, jota menneinä vuosina ainakin aina tarjottiin kaikille kevätpoplarin väriksi ja jota en ikänä moiseksi kelpuuttanut :-)
   Saharaahan pääosa tuosta maasta on – ja siis hiekalla aika paljon lyhyempi matka Nouakchottiin kuin Portugaliin!

 3. says: Diiskuneiti

  Olin Fuerteventurassa helmikuussa ja oli I H A N A A. Se oli eka kertani kanarialla, minne en koskaan ajatellut kyllä edes meneväni heh :D Nouakchottiin meno ja siellä olo vaikuttaa aika tyyriiltä. Oli tosi kiva lukea kohteesta, koska se oli minulle ihan uusi, mutta ehkä en itse lähtisi :-)

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Toki ihmiselle, joka ei erityisesti ole kiinnostunut uusista kohteista (kuten me), retki Kanarialta edelleen Mauritaniaan maksaa jonkin verran, mutta maabongarille tuo oli oikeastaan edullinen reissu – paljon enemmänkin olemme maapisteistä maksaneet!
   Mukavaa kuitenkin, jos Sinäkin sen verran luit juttua, että ehkä tämän jälkeen muistat ainakin hetken, että Mauritania on lähellä Kanariaa.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Elina! Tunnustus rehellisestä tunnustuksesta – mutta ehkäpä nyt maailmankuvasi tältä osin taas avartui hiukan :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *