Matkabloggaajan päivä – kulissien takana

Kaartin brunssi

Ystäväni kysyi minulta taannoin, että teenkö mitään muuta kuin matkustamiseen liittyviä asioita. Oli ollut puhetta siitä, että matkalta palattuamme olin, tietysti, jo suunnittelemassa seuraavaa matkaa.

Ja kieltämättä, edellisestä matkasta on tätä kirjoitettaessa kulunut 10 päivää ja aika paljon on sinäkin aikana tapahtunut matkailurintamalla vaikka kotona olemmekin olleet.

Bornholm ja Kööpenhamina

Kesän matkoistamme ensimmäinen suuntautuu Bornholmiin.
Valitsimme lentovaihtoehdon. Sen sijaan, että olisimme ajaneet Tukholman kautta Ystadiin, lennämme sinne Kööpenhaminan kautta. Samalla vietämme taas kerran muutaman päivän Kööpenhaminassakin – tuleepahan kerrattua tämä usein lempikaupungiksenikin mainitsema kaupunki.

Nyt matkaan liittyvät varaukset on tehty, mutta ainahan omatoimimatka teettää tällä saralla töitä.
Hotellin, Griffen Spa, Rønnesta varasin, peruutuskelpoisena, jo maaliskuun puolella, sillä Bornholmilla, kuten yleensä kesäisillä saarikohteilla majoituskapasiteettia on niukalti huippusesongin vierailijamääriin nähden.
Aluksi en meinannut enää maaliskuussakaan löytää Bornholmilta majoitusta lainkaan, mutta asiaa selvitellessäni opin, että viikko ennen juhannusta siellä järjestetään tanskalaiset politiikkaviikot tyyliin SuomiAreena Porissa tai Almedalsveckan Visbyssa, joten kun siirsin matkaamme viikolla eteenpäin, niin majoituksiakin alkoi taas löytyä.

City hotelli aamiainen Matkasuunnittelu Blogiyhteistyö
City hotellin aamiainen – kuva hotellin sivuilta, mutta tällaisena mekin sen muistamme

Viime viikolla selvittelin sitten lentoyhteyksiä ja varasin menon Helsingistä Norwegianilta, lennot Kööpenhamina – Rønne -välille Danish Air Transportilta ja paluun Kööpenhaminasta Finnairilla. Rønne – Kööpenhamina – Helsinki DATilla ja Finnairilla ei ollut halvin vaihtoehto, mutta sellainen, jossa vaihto Kööpenhaminassa ei ollut omalla vastuulla ja mahdolliset laukutkin pitäisi saada kyytiin jo Rønnessa Helsinkiin asti.
Kööpenhaminasta varasin saman hotellin, jossa asuimme viimeksi siellä käydessämme, eli Best Western Plus Hotel City Copenhagenin Nyhavnin läheltä: pidimme niin hotellista kuin sijainnista, joten miksipä sitä vaihtamaan. Hintaa piti tosin taas hetki nikotella kuten viime keväänä Amsterdamin ja Brysselin hotellihintoja: ei ole halpaa Länsi-Euroopassa matkustaminen.

BornholmBornholm

Bornholm on luonteva jatko pohjoisten saarien sarjallemme: Huippuvuoret, Färsaaret, Grönlanti, Gotlanti … Veljeni poikkesi Bornholmilla viime kesän purjehdusreissullaan ja ajattelin jo silloin, että tuonne!
Seuraavan kesän saarikohde voisikin sitten ehkä olla Helgoland?

(Ylläolevat pari kuvaa Bornholmilta ovat Pixabaysta.)

Kaakkois-Suomen kierros

Kotiinpaluumme jälkeen olen myös viimeistellyt blogiyhteistyönä toteuttamaamme Kaakkois-Suomen kierrosta. Olemme lupautuneet kesän aikana käymään Prime Hotels -ketjun useimmissa hotelleissa ja kirjoittamaan niistä. Vaikkakin teemme blogiyhteistöitä aika harvoin, niin tämä tuntui sopivalta, sillä pyrimme viettämään kesät pääosin Suomessa ja saatoimme yhdistää tähän myös omia retki-ideoitamme.

Touko-kesäkuun vaihteessa teemme siis kierroksen Espoo – Lappeenranta – Viipuri – Savonlinna – Hyvinkää – Espoo. Viipurissa käymme päiväristeilyllä yhteistyössä Saimaa Travelin kanssa. Savonlinnan ja Hyvinkään välillä poikkeamme ehkä myös isäni haudalla Lammilla.


This photo of Spahotel Casino is courtesy of TripAdvisor

Automatkalle ei tarvitse etsiä lentoja, mutta kyllä blogiyhteistöistä sopiminen aikataulutuksineen vaatii sekin aika monta viestiä suuntaan ja toiseen!

Jo ennen tätä kierrosta käymme tutustumassa hotelli Katajanokkaan pääsiäisenä, samaisen Prime Hotels -yhteistyön puitteissa ja myöhemmin kesällä on vielä tarkoitus viettää yö Itä-Helsingissä, hotelli Rantapuistossa.

Heideken ja Naantali

Turkulaisena innostuin Emma-teatterin näytelmästä Heideken vaikken siellä olekaan syntynyt (isäni muistiinpanojen Lääninsairaala lienee nykyinen TYKS). Siis toimeksi: pressiliput näytelmään ja Naantalista majoitus yhdeksi yöksi. Naantalissa olemme yöpyneet useammankin kerran, joten tällä kertaa lähestyin ehdotuksella blogiyhteistyöstä Kultaranta Resortia ja sainkin asian sovittua toivomallani tavalla. Naantalissa olemme aikaisemmin yöpyneet niin Naantalin Kylpylässä kuin Pikku-Lintula idyllisessä mökissä, joten on kiva päästä kokemaan vielä lisää Naantalin majoitusvaihtoehtoja.

Heideken Emma-teatteri Matkasuunnittelu Blogiyhteistyö

Blogimatkoista ja -yhteistöistä

Näiden muutaman blogiyhteistyön lisäksi olen viimeksi kuluneen viikon mittaan käyttänyt hetken aikaa tehdäkseni päätöksiä parin muun vaihtoehdon ohittamisesta. Tarjolla olisi ollut tutustumista Ilmajokeen, mutta se osui samalle lauantaille, kuin sukujuhlat Porissa, joten tarjosin sitä eteenpäin bloggaajakolleegoilleni.

Heinäkuussa Haminassa järjestetään Miekat, muurit ja musketit -historiafestivaali, johon meiltä pyydettiin tarjousta, mutta pienen harkinnan jälkeen emme halunneet vielä sitoa heinäkuun aikataulujamme, joten etsin tähän muutaman muun asiasta kiinnostuneen matkabloggaajan ja tarjosin heidän tietojaan eteenpäin.
Omalta osaltamme saimme tarjouspyynnön viimekesäisen #KotHamAdventuren tiimoilta kirjoittamamme jutun Juoksuhaudoissa ja bunkkereissa takia –  hyvin tehty työ poikii usein lisää töitä tällä saralla.
Luultavasti samasta syystä majoituksen saaminen Naantalista oli helppoa.

Osan yhteistöistä teemme kaupallisina, eli laskutamme tekemästämme työstä, mutta osan teemme edelleen oravannahkakauppana, eli teatterilippuja, majoitusta ja illallista vastaan kirjoitamme kokemastamme.

Muiden blogien innoittamana

Sen lisäksi, että kirjoitan usein kolmekin blogijuttua viikossa, niin pyrin lukemaan muiden blogeja, niin kotimaisia kuin ulkomaisia.

Vaalisunnuntain ohjelmamme löytyikin, äänestämisen lisäksi, bloggaajakolleegoiden vinkeistä.

Kaartin brunssin ”löysimme” Periaatteen nainen -blogista ja Nick Brandtin näyttelystä muistutti Tanjan matkassa maailmalla -blogi.

Kaartin brunssia voimme mekin suositella: todella laaja valikoima kylmiä ja lämpimiä ruokia – ja jälkiruokia mielenkiintoisessa miljöössä. Matkailijoiden kannattaa poiketa Kaartin ravintolaan vaikka vaan seinällä olevien karttojen takia! (Osasta karttaa kuva tämän jutun otsikkokuvana.)

Kaartin brunssi Kaartin brunssi Matkasuunnittelu Blogiyhteistyö

Kaartin brunssi
Jälkiruokaosaston ehdoton suosikkini: Banoffee pie!

Nick Brandtin töitä kävimme katsomassa Salossa muutama vuosi sitten ja Kansallismuseossa syyskuun alkuun asti auki oleva näyttely tarjoaa taas hienon otoksen niitä ja uudenlaisen näkökulman Afrikan villieläinten tilanteeseen.

Behind the Scenes -esittelyvideon voi katsoa vaikka jo ennen näyttelyä:

Nick Brandt Inherit the Dust Matkasuunnittelu Blogiyhteistyö Nick Brandt Inherit the Dust Nick Brandt Inherit the Dust

Seuraavat reissut

Viimeksi kuluneen viikon panostus matkasuunnitelmiin ajoittui matkoihin ajalle toukokuun lopusta kesäkuun loppuun. Ihan seuraavat matkat on tietysti sovittu, varattu ja suunniteltu jo vähän tätä ennenkin, eli tällä hetkellä koko lista näyttää tältä:

 • Hotelli Katajanokka pääsiäisenä (Prime Hotels -yhteistyö)
 • Riikan risteily (Tallink Silja -yhteistyö)
 • Cinque Terre
 • Kaakkois-Suomen kierros (Prime Hotels ja Saimaa Travel -yhteistyö)
 • Heideken Naantalissa (Emma-teatteri ja Kultaranta Resort -yhteistyö)
 • Bornholm ja Kööpenhamina.

Suunnitelmiin heinäkuusta eteenpäin palaamme veikkaisin aikaisintaan Italian matkan jälkeen.

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

20 Comments

 1. says: Kirsi

  Olipa mielenkiintoista lukea vähän siitä mitä kulissien takana tapahtuu, varsinkin kun itse on bloggaajana ihan aloittelija ?

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Matkailu (tämä ensin), mutta jossain määrin myös tämän blogin kirjoittaminen, on kyllä vienyt viime vuosina erityisesti meitä. Aikansa tätä – ja joskus ehkä sitten taas jotain muuta.

 2. Meinasin juuri kommentoida täysin samoilla sanoilla kuin Kirsi! :) Pelkän matkustamisenkin takana on todella paljon kaikkea näkymätöntä työtä majoitusten kilpailuttamisesta reissupäivien tarkempaan suunnitteluun, blogista puhumattakaan. Vaikka välillä itsellä menee päivä pelkästään blogitekstejä sisään hakatessa, on se vaan kuitenkin sen arvoista! <3 Saa nähdä, miten oma ajankäyttö menee, jos joskus olisi vielä yhteistyökuvioitakin tehtävänä :)

  Mukavalta kuulostaa teidän reissukesä! Cinque Terre olisi itselläkin haaveissa vielä joskus, kun palailen täältä Aasiasta syksyllä Suomeen.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Iida! Tuo ”reissupäivien tarkempi suunnittelu” onkin meillä vielä monen näidenkin reissun osalta tekemättä – kiitos muistutuksesta :-)

 3. Mukavasti teillä on tulossa reissuja, ja näistähän osin puhuimmekin viime viikolla livenä Malesian suurlähetystössä :-) Aika kivasti olet saanut yhteistöitä sovittuja reissuihin, niin ei siltäkään kantilta ainakaan blogista jutut kesken lopu – joskei loppuisi muutenkaan :-D

  Tuo Riikan risteily on varmasti kiva, mukavaa, että Silja tekee noita erityisristeilyitä. Ja tosiaan onhan tuo Cinque Terre mahtava, toivottavasti ei ole vielä tuohon aikaan liikaa turisteja.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Rami! Niin joo, lisäksi on näitä erilaisia tapahtumia, joihin mekin molemmat aina välillä päädytään ihan kotikulmilla! Juuri ilmoittauduimme Linnanmäen kesäkauden avajaisiin :-)
   Riikan risteily on tietysti Riikan kannalta lyhyt, mutta koska kaupunki on meille ennestään jossain määrin tuttu, niin kertausreissuna tämä kuullostaa rennolta ja kivalta.
   Ja toukokuu ei liene vielä pahinta aikaa Cinque Terrelläkään.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sari! Kotimaan osalta tosin laiskoina autoilijoina suunnitelmamme rajoittuvat useimmiten eteläiseen Suomeen, mutta kaipa sekin voidaan kelpuuttaa Suomi-matkailuksi :-)

 4. says: Marjo

  Mielenkiintoisia reissuja on Meriharakoilla tulossa! Cinque Terre on näistä varmasti itseäni eniten kiinnostava kohde kun olen ikuinen Italia fani. Riikassa voisi itsekin piipahtaa taas koska edellisestä käynnistä on muutamia vuosia. Köpis on myös yksi suosikkikaupunkini.

  Kun näin postauksen kansikuvan arvasin heti missä olette käyneet. Kaarti on NIIN tärkeä paikka itselleni ja sitä paitsi ruoka äärimmäisen maukasta. Oma isäni on suorittanut tuolla asepalvelustaan ja olen itse tehnyt paikasta TaiKin oppisopimuskoulutuksessa ”funkiksen opinnäytetyön”. Pitäisi saattaa vanhat diat 2000-luvun alusta digitaaliseen muotoon niin voisin tehdä postauksen miltä rakennus silloin näytti. Tästä pääset kurkkimaan minun Kaartin brunssi postaukseeen
  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/2017/03/ravintola-kaartin-brunssi-tunnelmia.html

  1. says: Pirkko

   Kiitos Marjo! Kaartiin päätymisemme oli meille, espoolaisina :-), ihan puhtaasti matkablogien seuraamisen tulos – mutta ei todellakaan ollut huonompi tulos!
   Olisikohan tuo Sinun juttusi sieltä sattunut ilmestymään jonkun reissumme aikana ja sen takia se ei, vielä, saanut meitä lähtemään tuonne. Upeasti olet kyllä taustoittanut tuota ravintolaa siellä vieraileville!

 5. says: Terhi

  Täytyisi varmaan käydä katsomassa tuo Heideken-näytelmä, itse kun olen siellä syntynyt ja kaksi lapsistanikin.
  Peukku Bornholmille, minulla on sieltä hienoja muistoja. Myös Cinque Terre oli vallan hurmava, kirjoittelen siitä ennen kuin muistot haalistuvat.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Terhi! Bornholmia olen kyllä odottanut pienellä innolla jo viime kesästä lähtien kun jotenkin tajusin, että tämä saari Itämerellä on meiltä vielä jäänyt katsastamatta.

 6. says: Sandra

  Oli mielenkiintoista lukea tätä postausta. Jotenkin odotin, että jotain matkailuun liittyvää kulissien takana tapahtuu, mutta että näin paljon! Tietenkin kilpailuttamiset, varausten teko ja suunnittelu vievät oman aikansa, mutta teidän päivät taitaa oikeasti koostua aika paljon matkustamisesta ja sen suunnittelusta.

  Todella monta yhteistyötä myös tiedossa! Onnittelut, olette saavuttaneet hienon aseman tässä Suomen matkablogiskenessä!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sandra!
   Matkustamista, siitä kirjoittamista tai sen suunnittelua – eikös kuullostakin ihan hyvältä elämältä :-)
   Yhteistöille osaltamme on tyypillistä, että etsimme ne itse, sillä silloin ne ovat parhaiten meidän ”näköisiämme” – toisaalta tietysti joskus pitää lähteä jonnekin tietämättä melkein mistä on kyse ja löytää asioita, joista ei tiennytkään pitävänsä!

 7. Mukavaa jos piditte brunssista :) Nyt tekisi sinne mieli uudestaan itsekin – mutta jos ensin koluaisi muutaman uuden paikan!

  Ja Nick Brandt pitäisi kyllä käydä katsomassa, kiitos taas muistutuksesta.

  1. says: Pirkko

   Kiitos! Nick Brandtia ”pitää” aina käydä katsomassa, kun hänen töitään on tarjolla :-)

 8. Kivalta suunnitelmalta kuulostaa. Cinque Terre on ehdoton lemppari, joka ryösti meidän sydämet jo pre-honeymoonillamme muutama vuosi sitten. Toivottavasti teillä on aikaa pysähtyä kyliin illoiksi. Tunnelma muuttuu dramaattisen viehkeästi, kun päiväturistit kaikkoavat kylistä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Eve! Vaikka valmismatkalla Cinque Terreen olemmekin menossa, niin ajattelimme ottaa rennosti ja luultavasti skipata osan retkipäivistäkin, sillä esimerkiksi Pisa ei mielestämme ole toisen vierailun arvoinen, joten aikaa pitäisi olla.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *