Lounasretki Pentalaan

Ravintola Paven Pentala

Kaupallinen yhteistyö Saaristoravintola Paven

Yhä parempien vesibussiyhteyksien myötä Pentalan saarella voi piipahtaa vaikka vaan lounaalla. Tai uuden iltaliikenteen myötä illallisella. Me piristimme hiukan koleaa ja harmaata päiväämme lounaalla Esbo Segelföreningenin Saaristoravintola Pavenissa. Matka Pentalaan taittuu vaikka Soukan Klobbenista ja lounasretkeen sopivat lähdöt ovat esimerkiksi 12:40 Klobbenista ja paluu 14:25 Pentalasta. Jos haluaa samalla viettää pitempäänkin aikaa Pentalassa ja tutustua esimerkiksi Gurlin taloon, niin seuraava lähtö takaisin päin on 16:25.
Kaikki saaristoveneiden aikataulut löydät täältä ja nyttemmin myös Reittiopas osaa ne, eli siitä vaan kohteeksi Pentala ja Reittiopas neuvoo reitin perille asti.

Paven-ravintola (linkki poistettu, sillä Pentalan ravintoloitsija on tämän jutun kirjoittamisen jälkeen lienee ainakin kertaalleen jo vaihtunut) on kuten kai lähes kaikki pursiseurojen ravintolat avoinna kaikille – vain seuran rapujuhlat yhtenä iltana elokuussa varaavat koko ravintolan vain jäsenille. Veneellisille löytyy laituripaikkoja ihan ravintolan edestä ja vaikka Pentala ei sanan varsinaisessa merkityksessä vierasvenesatama olekaan, niin ravintolaillan päätteeksi voi toki jäädä yöksikin laituriin.

Ravintola Paven PentalaRavintola Paven PentalaRavintola Paven jälkiruokaRavintola Paven Pentala

Pavenin lounaslistalta valitsimme ravintolan klassikkona tunnetun Toast Skagenin ja sen lisäksi testasimme grillattua mustekalaa. Toki merelliseltä listalta löytyy myös reilu hampurilainen, kanaa ja kasvisrisottoa, eli jotain jokaiselle!

Grillattu mustekala-annos on päätynyt Pavenin listalle myös Etelä-Euroopassa työskennelleen Milan myötä: mehevä mustekala-annos on sikäläinen vastine pyttipannulle, mutta suomalaiselle tietysti pyttipannua paljon mielenkiintoisempi vaihtoehto!

Toast Skagen Paven
Ravintola Paven Pentala

Grillattu mustekala Paven
Grillattua mustekalaa,varhaisperunaa, tuoretta pinaattia ja sitruuna-oliiviöljyvinaigrettea

Jälkiruokavaihtoehdot rajoittuvat kakkuihin – vai voiko kolmesta kakkuvaihtoehdosta puhua ”rajoituksena”? Meille ainakin juustokakku mansikkahillolla ja sitruunapiirakka jäätelöllä riittivät oikein hyvin vaihtoehdoiksi! Tumma suklaakakku tuntui tällä kertaa liian raskaalta vaihtoehdolta.

kakut
Sitruunapiirakkaa ja vaniljajuustokakkua

Ravintola Paven ja Cafe Lilla Stugan

Ravintola Paven toimii pursiseuran vuonna 1913 rakennetussa paviljongissa ja tarjoaa lounashetkelle ajattoman merellisen ympäristön.
Hyvällä tuurilla pääset seuraamaan pursiseuran nuorien purjehdusharjoituksia, sillä Pentalan saaressa ja sen ympäristössä järjestetään paljon purjehduskursseja. Ravintolan välittömässä läheisyydessä oleva uimaranta on varattu purjehdusseuralaisille, mutta Pentalan saarella on mahdollisuus uimiseen myös saaren keskellä sijaitsevan Pentalan järven koillispäässä tai Diksandin rannalla.

Pentala Pentala Pentala Espoo

Ravintolan lisäksi Pentalassa on myös pieni suloinen kahvila: Cafe Lilla Stugan. Jos Pentalan retkelläsi et kaipaa ateriaa, niin miten olisi kahvin tai teen seuraksi kesän kunniaksi reilu munkki?

Cafe Lilla Stugan Pentala Cafe Lilla Stugan Pentala

Lopuksi vielä alennusvinkki: Jos matkaat Pentalaan saaristoveneellä ja pidät Toast Skagenista, niin käypä tarkistamassa veneen esitehylly. Tänä vuonna avatusta uudesta Pentalan iltayhteydestä kertova esite toimii myös 20% alennuskuponkina Toast Skageniin.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

10 Comments

  1. Kiitos! Paven on ravintolana ihan kohtuullisen kokoinen, mutta tuo Cafe Lilla Stugan on kyllä niin kotikutoisen sympaattinen – kuin kävisi kaverin lasten ylläpitämässä leikkimökissä :-)

 1. says: Marleena

  Ihanan näköisiä paikkoja! Tuolla ravintolassa varmasti viihtyisi hyvin useammankin kesä illan ?

  1. says: Pirkko

   Kiitos Marleena! Vielä kun kesä vähän tästä lämpeäisi, niin nämä saarikohteet olisivat parhaimmillaan …

  1. says: Pirkko

   Kiitos Heli! Näitä onkin pääkaupunkiseudulla kivasti – riittää melkein joka viikolle, etenkin jos ottaa rantaravintolat mukaan!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.