Nollailua Keilaniemessä

Nolla Laguuni Keilaniemi

Kaupallinen yhteistyö: Nolla Company Oy

Kesäkuun alussa sähköpostiini tupsahti viesti Nolla-luontomatkailukoseptista. Siinä kerrottiin Robin Falckin suunnittelema Nolla-mökki on jatkossa kaikkien ihmisten varattavissa useammassa kohteessa.

Nolla-mökistä, alun perin Nesteen kehittämästä prototyypistä tulevaisuuden kesämökiksi, olin kuullut jotain ennenkin ja nähnyt kuvia tästä teltannäköisestä pienestä mökistä.

Nolla-mökki toimii uusiutuvalla energialla: yöpyjien tarvitsema sähkö tuotetaan aurinkopaneelien avulla ja viileinä kesäöinä mökkiä voi lämmittä jätteistä ja tähteistä valmistetulla uusiutuvalla dieselillä.

Lehdistötilaisuus ei mahtunut kalenteriimme, mutta sen sijaan meille tarjoutui tilaisuus kokeilla upouutta Keilaniemen Laguunin alueelle noussutta Nolla-mökkiä ihan käytännössä. Etelä-espoolaisina emme todellakaan kieltäytyneet vaan lähdimme innolla tutustumaan melkein naapuriimme nousseeseen Nollaan.

Nolla Laguuni Keilaniemi

Tällainen on Nolla-mökki

Ekologisesta mökkeilystä kun oli kyse, niin saavuimme paikalle tietysti polkupyörällä. Nuorison viimeisenä lomasunnuntaina Laguunissa oli aurinkoisena iltapäivönä vilinää ja vilskettä, mutta pujottelimme jonojen ohi ”omalle” luodollemme, sen äärimmäiseen kärkeen ja avasimme koodilukon tulevan yön majoitukseemme.

Nollassa oli kaksi hotellitasoista sänkyä joustinpatjoineen kaikkineen, pöytä, tuoli ja kiinteänä kalusteena hyllykkö, jossa oli muutamia astioita ja veneilijöille tuttu Wallaksen liesi/lämmitinyhdistelmä. Myös peitot ja tyynyt kuuluivat mökin varusteisiin ainakin Keilaniemessä, mutta omat lakanat ja pyyhkeet on tuotava mukanaan. Taskulamppu on myös hyvä idea ja puhelimen/tabletin laturi, sillä usb-lataus on istuu Nollassa, mutta valaisimia mökissä ei ole.

Nolla Laguuni Keilaniemi
Yöpymisvarusteemme, mm. lakanat mahtuivat yhteen kassiin
Nolla Laguuni Keilaniemi
Peitot, tyynyt ja jopa päiväpeitto ja koristetyyny kuuluvat mökin varustukseen
Nolla Laguuni Keilaniemi
Meilläkin oli sattumalta mukana Marimekko-lakanat :-)
Nolla Laguuni Keilaniemi
Pienimuotoinen ruuanlaittokin onnistuisi Wallaksella ja mökin astioilla
Nolla Laguuni Keilaniemi
Puhelin ja tabletti latautuvat aurinkoenergialla

Retkieväät vai ravintola Blägä?

Asetuimme taloksi ja ihastelimme maisemaa niin alkuillasta vielä vilkkaalle Laguunin lahdelle kuin isosta ikkunasta merelle mökin toisella puolella. Avoimesta ovesta kantautuivat niin nuorten kuin Länsiväylän liikenteen äänet mökkiin, mutta jos oven sulki, melu vaimeni merkittävästi ja näkymät merelle toiseen suuntaan olivat enimmäkseen kesäsunnuntain rauhallisia: muutama suppailija ja meloja. Harkitsimme hetken itsekin vesille lähtöä – olisihan rannassa ollut parikin Skipperin kaupunkisoutuvenettä sopivasti vapaana, mutta tyydyimme sitten kuitenkin rantanäkymiin.

Jos olisimme varautuneet hyvillä retkieväillä olisimme voineet itsekin valmistaa illallisen mökissämme, mutta valmistautumisemme oli tällä kertaa rajoittunut Laguunin Blägä-ravintolan ruokalistaan tutustumiseen, joten päädyimmekin sinne iltapalalle. Omia juomia meillä sentään oli muutama mukanammekin.

Nolla Laguuni Keilaniemi

Nolla Laguuni Keilaniemi
Blägän Chunky Blue Burger ja bataattiranskalaiset

Nolla Laguuni Keilaniemi

Skipper kaupunkiveneet
Skipper -kaupunkiveneitä ”Nolla-luodolla”

Nolla Laguuni Keilaniemi

Nolla Laguuni Keilaniemi
Nolla-mökki ja nolla-juomat

Länsiväylän varrella

Auringon laskiessa ja Laguunin hiljetessä myös Länsiväylän liikenne sunnuntai-iltana rauhoittui ja kun lopulta pienten lentävien kutsumattomien vieraiden takia jouduimme sulkemaan mökin ovenkin niin totesimme, että sijainnistaan huolimatta täällä on oikeastaan ihan hiljaista.

Niin luontokohde kuin Nolla-mökki tälläkin luodolla on, niin itse jäin illan pimetessä sittenkin ihailemaan Keilanimen urbaania siluettia. Pimeä merihän ei oikeastaan ole maisema, mutta tämä on.

Nolla-mökissä ei ole wc:tä, kylpyhuoneesta puhumattakaan. Laguunin Nollassa tämä on ratkaistu Laguunin wc:iden avulla. Saimme käyttöömme Laguunan portin avaimen, jolla pääsimme käymään wc:eissä myös klo 22 ja 10 välisenä aikana. Kylpyhuoneen virkaa olisi voinut toimittaa myös pulahdus mereen, mutta yhden yön vierailulla lähellä kotoa emme tulleet sitä tällä kertaa tehneeksi.

Nolla Laguuni Keilaniemi

Nolla Laguuni Keilaniemi
Iltauutisista Nollan aamuun

Nolla Laguuni Keilaniemi Nolla Laguuni Keilaniemi

Nolla Laguuni Keilaniemi
Wc:t ovat rannan puolella Laguunin porttien ulkopuolella ja mökin mukana tulevilla avaimilla käytettävissä ympäri vuorokauden

Nolla Laguuni Keilaniemi

Yö kerrallaan varattavia Nolla-mökkejä on pääkaupunkiseudulla Laguunin lisäksi hotelli Rantapuiston yhteydessä ja kohta Isosaaressakin. Katso kaikki kohteet tästä tai varaa oma yösi Keilaniemestä suoraan tästä.

Kannattaa myös lukea kesäiseen lehdistötilaisuuteen paikan päälle ehtineen Annukan perusteellisempi juttu Nolla-konseptista esimerkkinä Hotelli Rantapuiston yhteydessä Itä-Helsingissä sijaitseva Marimekko-Nolla:

Marimekko Nolla – erilainen luontokokemus

Tags from the story
,
Join the Conversation

10 Comments

 1. Hauska konsepti tämä Nolla. Sijaintina Keilaniemen Laguuni on hyvä, niin pääsee nauttimaan sekä luonnosta, että illan pimennettyä kaupunkinäkymästä. Jään mielenkiinnolla seuraamaan, minne kaikkialle Nollat levittäytyvätkään.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Marika! Lisäksi Laguuni on kävelyetäisyyllä metroasemalta. Kaikkein hiljaisin paikka se tosin ei ole.

 2. says: Marjo

  Tämä Nolla-konsepti on mainio! Harmittaa kun ehtinyt tutustumaan Rantapuiston
  Marimekko Nollaan ja katselemaan sitä ihan sisältä käsin. Urbaania mökkeilyä
  vaikka Länsiväylän varrella kuten teillä ja silti maisemien perusteella voisi luulla
  olevansa jossain ihan muualla. Ekologisuus myös puhuttelee!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Marjo! Luinkin myös tuosta Marimekko Nollasta ja mietin, että miten yhdistelmä Nolla ja samaan hintaan hotellihuone (kylpyhuoneen takia, oletan), käytännössä toimisi. Mutta jätetään tutkimatta, Etelä-Espoosta on nii..ii.iin pitkä matka Itä-Helsinkiin :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *