Tammikuun kuvia

Tammikuu feature

Taidanpa ”matkattoman tammikuun” innoittamana elvyttää Kuukauden kuva -sarjamme. Vuosina 2014-2017 tapasin julkaista yleensä kuukauden ensimmäisenä päivänä yhden kuvan kyseisenä kuukautena tehdyltä matkalta ja kertoa vähän muistakin kyseisenä kuukautena toteuttamistamme matkoista – tai kyseisen kuukauden matkasuunnitelmista.

Keskityn nyt vuosiin 2018-2020, eli tässä tammikuun kuvia näiltä muutamalta edelliseltä vuodelta:

Kakslauttanen 2018 Tammikuun kuvia
Tammikuussa 2018 toteutimme haaveemme yöpyä lasi-iglussa ja toteutimme sen Kakslauttasessa. Emme, suomalaisina, innostuneet koiravaljakkoajelusta, mutta päädyimme kuitenkin talvisella kävelyllä katselemaan koiria tauollaan.
Togo 2019 Tammikuun kuvia
Tammikuussa 2019 kiersimme Guineanlahtea. Tämä kuva on Togon fetissimarkkinoilta, mutta kävimme samalla reissulla myös Beninissä, Ghanassa, Norsunluurannikolla, Kamerunissa, Sao Tomella ja Angolassa.
Sarvikuono Senegal Tammikuun kuvia
Tammikuussa 2020 Gambiassa käydessämme kävimme myös Fathalan luonnonpuistossa Senegalissa. Eihän se vedä vertoja itäisen tai eteläisen Afrikan luonnonpuistoille, mutta olihan se kiva nähdä, että Länsi-Afrikassakin on mm. kirahveja, seeproja ja tämä sarvikuonokin.

Vuoden 2021 tammikuu saattaa jäädä matkattomaksi – ellei sitten innostuta vielä ensi viikolla jollekin yhden yön lähimatkalle.
Tai virtuaalimatkalle: tiistaina 26.1. olisi tarjolla Aventuran suositussa Matkaillat verkossa -sarjassa Ecuador ja Galapagos – kohteita, joissa olemme kyllä olleet, mutta voisihan sitä mennä mukaan verestämään matkamuistojaan näistä kohteista.

Jutun otsikkokuva on tammikuulta 2020 Espoosta

 

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

10 Comments

 1. Hurjan näköinen kuva tuolta Togosta!

  Tuli itsekin nyt varattua tuollainen lasi-iglu kevättalveksi. Emme päätyneet tuohon Kakslauttaseen, sillä se meitä häiritsi se, että iglut näyttävät olevan niin lähellä toisiaan. En tiedä onko se todellisuudessa ongelma. Toivottavasti näkyisi revontulia!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mikko! Meitä ei häirinnyt tuo, että iglut ovat samalla kentällä – ne katot kun kuitenkin oikeastaan ”aukeavat” vaan ylöspäin. Revontulista joku taisi sanoa, että 4-7 yötä on minimi, että voisi jollain varmuudella niitä nähdä. Me olimme kaksi yötä, mutta ei osunut silloin kohdalle – joskus aikaisemmin Saariselällä olen niitä kyllä nähnyt.

 2. Lasi-iglu, siitä minäkin olen haaveillut, vaan jääkö haaveeksi, aika näyttää. Nämä teidän matkakohteet ovat ihan mielettömiä ja niin erilaisia. Todellisia maailmanmatkailijoita olette. Lyhyitä ovat meidän matkamme. Ja ”matkaton tammikuu” on täällä ainakin odotettavissa.
  Mukavaa tammikuuta toivottelen.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Tuula! Kakslauttasen iglut taisivat olla ensimmäisiä Suomessa – ja myös melko askeettisia. Nyttemmin näitä taitaa olla lähes jokaisessa kohteessa ja usein se lasikatto on vaan osuus hyvinvarustellusta mökistä, eli ei tarvitse tinkiä mukavuudesta vaikka lasikaton alla nukkuisikin.

 3. says: hanna

  En edes tiennyt että tuommoisia virtuaalimatkoja järjestetään! Aika hauskaa. Kotimaassa matkailu on noussut kyllä ihan hirveään arvoon, mutta en malta odottaa että pääsee myös ulkomaille. Vielä on niin paljon nähtävää ja koettavaa :)

  hanna

  1. says: Pirkko

   Kiitos Hanna! Virtuaalimatkoja on aika paljon nykyisin tarjolla. Näissä Aventuran matkoissa paikalliset oppaat esittelevät kohteitaan studiossa, mutta Naantalin matkakaupalla on myös sellaisia, joissa paikalliset oppaat liikkuvat kohteessa reaaliajassa kameramiehen kanssa. Ihan kivoja vaihtoehtoja molemmat – reaaliaikaisina kuitenkin eri juttu kuin vaan katsella jotain videoita.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Normaaliaikana, siis aikaan ennen koronaa, kun Gambiaan tehtiin vielä ihan ”perusseuramatkoja”, niin sieltä tuo Senegalin puolella oleva Fathalan luonnonpuisto on helposti saavutettavissa, saattoi siihen aikaan olla ”edullisin vaihtoehto sarvikuonoretkeen” :-)

 4. says: Marjo

  Muistan tuon teidän Togon matkan ja nuo ”eläimet” ovat kyllä aika hurjia – ehkä myös vähän pelottavia. Virtuaalimatkalle voisi olla aika jännää osallistua. Kyllä tässä nämä oikeat matkat ovat kauppareissuja lukuunottamatta aika kortilla.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Marjo! Näitä virtuaalimatkoja tosiaan on nyt monenlaisia, jopa sellaisia, että opas kiertää kameran kanssa kohteessa ja olet mukana kierroksella reaaliajassa!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.