Huhtikuun kuvia

Huhtikuu Koukkuniemi

Huhtikuun kuvia vuosilta 2018 – 2020, samaan tapaan kuin helmikuussa ja tammikuussa – teemana tällä kertaa maapallot:

Korkkinen maapallo Bryssel Huhtikuun kuvia

Huhtikuussa 2018 kävimme kertaamassa Amsterdamia ja Brysseliä. Ajoittaen matkan Amsterdamiin siten, että saatoimme käydä myös ihailemassa kevään tulppaaneja niin Keukenhofin puutarhassa kuin pyöräretkellä alueen tulppaanipeltojen keskellä. Sattumalta, asiaa niin etukäteen suunnittelematta, olimme Amsterdamissa myös Kuninkaan päivänä – siinä tungoksessa ei paljon turvavälejä ollut! Korkkinen maapallo oli kuitenkin myytävänä Brysselissä asuntomme lähellä olevassa kirjakaupassa. Kävimme siellä sen takia kahdesti, mutta lopulta jätin sen kuitenkin ostamatta!

Maapallo Turkmenistan venäläinen basaari Huhtikuun kuvia

Huhtikuun 2019 ”maapallo” on samaiselta Tadzikistan – Uzbekistan- Turkmenistanissa matkalta kuin maaliskuinen kuva Turkmenistan Airlinesin lentokoneesta. Viimeisenä päivänä Ashgabatissa vierailimme nimellä ”Venäläinen basaari” tunnetulla torilla/markkina-alueella, jossa myynnissä oli niin elintarvikkeita kuin vaatteita ja koriste-esineitä. Kuvan maapallo kiinnitti hetkeksi huomioni, muttei sekään päätynyt matkaamme. Viralliseen kurssiin vaihtamallamme valuutalla ostettaessa kaikki oli sitä paitsi kallista ja lopulta päädyimme ostamaan vaan pussillisen mandariineja.

Puhallettava maapallo Huhtikuun kuvia

Huhtikuussa 2020 elimme jo koronakevättä Suomessa, poikkeusoloissa ja taisi olla kaksi ja puoli viikkoa kestänyt Uudenmaan sulkukin meneillään. Huhtikuisena matkakohteena, myös blogissa, siis kotimme Iirislahdessa.
Jos vuodessa matkojen osalta onkin ollut hiljaiseloa, niin hienoisia kodinkunnostushommia vuoteen on kertynyt: divaanin uudelleenverhoilu, eteisen uusi matto, toisen wc:n uusi kansi, uusi kahvinkeitin (samanlainen kuin vanha, tietysti, en pidä muutoksista kotona) – viimeisimpänä vohvelirautakin teki paluun keittiöömme. Kevään pihatöinä olemme jo hankkineen verkkoaidan perennapenkin ympäri kanien harmiksi ja kunnostaneet lintujen juoma-altaan talven jäljiltä lintujen iloksi.

Huhtikuussa 2021 emme taida matkustaa mihinkään päiväretkiä kauemmas. Rhodos oli jo ajatuksissa, mutta Kreikan avautuminen ilman karanteenia siirtyi eteenpäin. Ehkä toukokuussa, ainakin kotimaassa.

Lisää karttoja

Karttapalloja – tai karttojakaan – olemme kotiuttaneet etenkään matkoiltamme vain vähän.
Reissujani-blogia kirjoittava bloggaajakolleegani esitteli äskettäin sosiaalisessa mediassaan uusimman karttahankintansa. Tämä puinen, mitoiltaan 2 x 1,5 metriä oleva kartta näyttää kyllä tosi tyylikkäältä. Pitäisiköhän tutkia, että saisiko joltain seinältä raivattua noin paljon tyhjää tilaa!

puukartta
Kartta on kotoisin verkkokaupasta Latviasta ja sitä saa näköjään monessa koossa ja värissä. Käydyt maat voi halutessaan merkitä karttaan tyylikkäillä lippupinsseillä, jotka voi hankkia kartan mukana, mutta Jani on toistaiseksi ainakin jättänyt: yli 80 pinssiä värittäisi kyllä karttaa jo näkyvästi!
puukartta Eurooppa
Yksityiskohta Euroopan kohdalta – ihan lilliputtivaltioita lukuunottamatta kaikki kohdallaan!

Jutun otsikkokuva on huhtikuulta 2021 Espoosta.
Viimeiset jäälautat Koukkuniemen rannassa huhtikuun alussa.

Join the Conversation

6 Comments

 1. Vähän mekin ollaan karttoja tai karttapalloja matkoilta tai oikeastaan muutenkaan hankittu. Joku karttapallo taitaa löytyä, mutta se ei kovin tyylikäs ole. Jonkinlainen kartta on kuitenkin ollut suunnitelmissa hankkia ja tuota puista karttaa voisikin tosiaan harkita.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mikko! Eniten käytän suunnittelussa juuri karttapalloja, joita minulla on parikin, ”leluversioita” molemmat. Pallolla hahmottaa etäisyydet ja suunnat minusta parhaiten.

 2. Anopin luona olen katsellut hyllyn päällä joutilaana olevaa karttapalloa ”sillä silmällä”. Se on toki vuodelta miekka ja kirves ja sieltä löytyy niin Neuvostoliitto kuin Jugoslavia, mutta voisihan se olla kiva lisä työhuoneeseen. Amsterdamista tuli mieleen viime vuoden pääsiäiselle suunniteltu reissu, joka piti tietysti siirtää. Olisin halunnut mennä katsomaan tulppaanipeltoja, mutta ne saavat nyt odottaa. KLM:n voucherit pitää käyttää tämän vuoden loppuun mennessä, joten jospa syksyllä pääsisi reissuun tai sitten pitää kinua taas lisäaikaa.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Merja! Toivotaan nyt, että edes syksymmällä maailma aukeaisi, niin Sinulle kuin meillekin!

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Jugoslavian alue on myös yksi kohta maapalloissa, joista saa vähän ajoitusta karttapallolle :-) Ja sitten tietysti ihan viimeisimpinä vaikka Etelä-Sudan tai vaikka Eswatini maan nimenä. Tosin viimeksimainittu tapaa karttapalloilla olla niin pieni maa, ettei sen nimeä välttämättä mahdu mukaan lainkaan.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.