Kevään matkasuunnitelmat

Matkasuunnitelmia feature

Kaupallinen yhteistyö: Tallink Silja ja Järvisydän

Lainaus matkabloggaajakolleegan Facebook-päivityksestä jokin aika sitten: ”Päiväni muuttui juuri mollista duurin puolelle. Miten voikaan kutsu lehdistömatkalle ilahduttaa näin!”

Juurikin näin! Kyseinen päiväni ei ennen Tallink Siljan kutsua ollut ehtinyt olla hyvä eikä huono, mutta jotenkin tuo kutsu merkitsi minullekin käännettä tässä toisessa koronakeväässä. Ilmoittauduimme pikimmiten parin päivän retkelle Ahvenanmaalle ja vielä saman päivän aikana sain sovittua kaksi muutakin kotimaan reissua toukokuulle!

Turusta Föglön saarelle ja Maarianhaminaan

Toukokuun ensimmäisellä viikolla suuntaamme pariksi päiväksi Maarianhaminaan. Aamulaivalla Turusta Maarianhaminaan ja seuraavana iltapäivänä takaisin Turkuun. Ahvenanmaalla suuntaamme aluksi Föglön saarelle ja käymme tutustumassa Jyddön maisemiin pienen vaelluksen merkeissä. Degerbyssä voimme verestää purjehduskesien muistoja ja päivällinen hotelli Carlsrossa esittelee meille saariston uusia vaihtoehtoja. Olin jo viime kesänä kiinnostunut tästä uudesta hotellista, mutta silloin päiväretkellä käynti Föglössä olisi vienyt lautta-aikataulujen takia koko päivän, joten jätimme sen seuraavaan kertaan, joka tuleekin nyt sitten jo muutaman viikon päästä.

Carlsro
Badhotel Carlsro – kuullostaa ihanasti samalta kuin Rantahotelli, jonka uusimman kauden katsoimme Ylen Areenasta vasta hetki sitten

Hotelli Park Alandiassa olemme joskus kauan sitten olleet aamiaisella saavuttuamme Ahvenanmaalle luultavasti aamuyöstä ja Långnäsiin, mutta yötä emme ole siellä aikaisemmin olleet, joten uusia kokemuksia tarjolla tältäkin osalta!

Seuraavana päivänä jatkamme Ahvenanmaan luontoon tutustumista Nåtön luontopolulla siinä missä viime kesänä ehdimmekin jo kiertää Herröskatanin luontopolkua. Vaikka olenkin viettänyt lapsuuteni kesät pähkinäpuitakin kasvavien vehreiden lehtoalueiden lähellä Turun saaristossa, niin jo Herröskatan tarjosi vieläkin vehreämpiä maisemia ja runsaasti erilaisia kukkia ja muita kasveja – Nåtön lehdesniitty ehkä vieläkin enemmän jos mahdollista.

Herröskatan 2020 Herröskatan 2020

Nämä kukat ilahduttivat meitä Herröskatanissa viime kesänä. Sinikeltainen lehtomaitikka, jota kutsutaan myös nimellä svenska flaggan on ihanan värikäs.

Maarianhaminasta palattuamme ajattelimme vielä jäädä ainakin päiväksi Turkuun – eiköhän sitä nyt jo voisi tavata sukulaisiakin taas pitkästä aikaa!

Järvisydämeen Norppasafarille

Kiinnostuin jo viime kesänä hotelli Järvisydämestä, joka tuntui jo viime kesänä olevan yhtä suosittu kohde idän suunnalla kuin hotelli Punkaharju, jossa kävimmekin. Emme kuitenkaan halunneet lähteä sinne syksyllä vaan jäimme odottamaan kevättä ja mahdollisuutta norpparetkeen.

Sovittuamme Ahvenanmaan retkestä tartuin tuumasta toimeen ja saimme sovittua vierailun myös Järvisydämeen, senkin toukokuulle, joka ilmeisesti on parasta aikaa norpparetkeen Saimaalle.

Järvisydämessä monet ystävistämme ja bloggaajakollegoistamme ovat jo käyneet ja paikka tuntuu herättävän tunteita laidasta laitaan. Melkein jännittävää nähdä, että miten me sen tulemme paikan päällä kokemaan!

Kotkan puutarhat ja puuveneet

Kävimme Kotkassa muutama vuosi sitten, mutta tuolloin vierailumme rajoittui Kotkan osalta lähinnä Merikeskus Wellamoon – ei huono kohde sekään tietenkään. Mutta sittemmin luin viime kesänä muutamankin jutun Kotkan puistoista ja Kotkan puuvenekeskuksesta ja ajatus paluusta Kotkaan alkoi itää. Sekin jäi sitten talven yli itämään, erityisesti odottamaan, että puistot alkaisivat edes vähän vihertämään.

Näiltä näkymin ehdimme vielä Kotkaankin ihan toukokuun lopulla. Ajoitukseen vaikutti hienoisesti myös laatikon pohjalta löytynyt vielä toukokuun ajan voimassa oleva hotellilahjakortti – parempihan se on käyttää hotelliin, kuin antaa se paperinkeräykseen!

Suomen Puuvenekeskus Kotkassa ja upea Blue Marlin

Suunnitelmia jo kesä-heinäkuullekin

Siinä missä nämä kolme kotimaan matkaa onnistuin sopimaan yhdessä päivässä asiasta oikein innostuessani, niin seuraavat pari reissua ovat olleet kalenterissamme jo jonkin aikaa:

Juhannuksenkin vietämme taas kerran Maarianhaminassa, tällä kertaa risteilemme sinne suoraan Helsingistä ja takaisin Helsinkiin – helppoa ja kätevää! Jos et ole vielä tutustunut Tallink Siljan kesän sesonkiristeilyihin, niin tsekkaapa ne nyt. Kun risteilyjä per kohde on vaan muutama kesässä, kannattaa varmistaa paikkansa haluamalleen risteilylle ajoissa.

Juhannussalot Kevään matkasuunnitelmat
Tämä juhannussalko odotti pystytystä juhannusaattona Maarianhaminassa viisi vuotta sitten

Heinäkuun alussa suuntaamme pohjoiseen. Ostimme jo kauan sitten jostain VR:n tarjouksesta autojunamatkan Rovaniemelle, josta sitten ajamme vähitellen takaisin kotiin. Rovaniemeltä jatkamme ensin Ranualle, mutta sen pitemmälle tuota 99 euron autojunamatkasta alkanutta reissuideaa emme ole vielä yksityiskohdissaan kehitelleet. Tällä hetkellä odottelemme mm. tietoja siitä miten majakkaretkiä länsirannikolla tulevana kesänä pystytään järjestämään.

Jääkarhut Ranua Kevään matkasuunnitelmat
Viime kesänä näimme karhuja luonnossa, tämä kesänä sitten jääkarhuja, joskin siis eläintarhassa (Kuva: Ranua Zoo)

Tästä se lähtee, matkailukesä, ainakin kotimaan osalta!

Tags from the story
, , ,
Join the Conversation

22 Comments

 1. Nuo majakka- ja muut retket kiinnostaa myös itseäni, tänään ja eilen laitoin kumpanakin päivänä kyselyä liittyen kesän retkiin ja kyselin arvioita, että mahtaako niitä toteutua kesällä. Itse uskon, että retket voisivat hyvinkin olla mahdollisia, mutta senhän näkee sitten.

  Myös Kotka on jonkin aikaa ollut mielessä, en ole tainnut käydä siellä kuin päivän kestäneellä työmatkalla, en siis edes yöpynyt. Kotkan puistot kiinnostavat. Todennäköisesti tuonnekin kuitenkin vasta kesällä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mikko! Pitääkin itsekin aktivoitua noiden retkien tiimoilta varmaan jo ihan lähiaikoina.

 2. says: Daniel

  Missä vaiheessa te saitte / saatte tehosterokotteen? Nythän Eurooppa on kilvan avautumassa. Tänään kuultiin Kreikan ja Ranskan ratkaisuista.

  Kovasti toivoisin, että suomalaisetkin pikku hiljaa uskaltautuisivat tuonne maailmalle. Jotenkin tässä kävi niin, että Suomessa matkailu demonisoitiin täysin, kun taas muut eurooppalaiset ovat suhtautuneet huomattavasti pragmaattisemmin. Malagan kentällekin tuli koneita ympäri Eurooppaa, vaikka toki siellä oli hiljaista normaaliin verrattuna.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi Daniel! Tehosterokotteet ovat ainakin vielä näiltä näkymin kalenterissa toukokuun lopulla. Omalta osaltamme olemme tosiaan ”senioriteettimme” takia joutuneet suhtautumaan matkailuun toistaiseksi aika varovasti, mutta tuo Kreikan avautuminen saattaa kyllä innostaa meidätkin kohta maailmalle – sillä suunnalla kun on muutama kohdevaihtoehto ihan listamme alkupäässä.

 3. says: Laura Linnea

  Kuulostaapa kivalta! Kyllä sitä heti mieli virkistyy kun tulee jotain toivonpilkahduksia tulevista reissuista ja maailman edes pienestä avautumisesta. Saanko kysyä, mitä kautta sait pr-kutsun? Olen sen verran vielä aloitteleva matkabloggaaja, etten ole ehtinyt vielä pr-kutsuja saamaan ja mietin, voisinko tehdä itse asian eteen jotain.

  Minäkin varasin itseasiassa syksylle yhden matkan, mutta olen vielä vähän varovainen sen suhteen, kun ei tiedä voiko toteutua… Toukokuisen Norjan pyrähdyksen suhteen olen jo heittänyt ainakin toisen hanskan tiskiin. Ehkä kotimaanmatkailua täällä Ruotsin puolella sitten kesällä, sekin kyllä kelpaa enemmän kuin hyvin.

  1. says: Pirkko

   Kitos kommentistasi! Näistä reissuista toinen on Tallink Siljan järjestämä – laitan Sinulle lisätietoa mailitse. Järvisydämeen otimme itse yhteyttä ja ”myimme” itse itsemme heille. Eli rohkeasti vaan kontaktoimaan juuri Sinua kiinnostavia kohteita – parhaitenhan näistä toimivatkin juuri ne kohteet, joista olet aidosti kiinnostunut. Norja kelpaisi meillekin kohteeksi tänä(kin) kesänä, mutta saa nyt nähdä miten Norjan avautuminen etenee. Jos samaan tapaan kuin Suomen avautuminen turisteille, niin ei ihan hetimmiten.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Ahvenanmaa kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa – on se sen verran omanlaisensa paikka Suomessa.

 4. Onpa monenlaista kivaa tiedossa!
  Varsinkin tuo Ahvenanmaa kuulostaa ihanalta. Täytyy seurailla, varmaan kirjoitat siitäkin sitten :)

  Näistä mulle tutuin on Kotka ja sen upeat puistot, joissa olen paljon viettänyt aikaa.

  Ihania kesäreissuja!

 5. Kivalta kuulostavia kotimaanmatkailusuunnitelmia kesäksi! Mielenkiinnolla kyllä odotan, että miten matkailun avautuminen lähtee eri maissa käyntiin. Kuten Danielkin tuossa yllä totesi, tuntuu että Suomessa ollaan oltu tähän saakka erityisen varovaisia ja tuomitseviakin kaiken matkustamisen suhteen, mutta kun Eurooppa hiljalleen avautuu ja rokotuskattavuus paranee, odotettavissa voi olla melkoinen matkustusryöpsähdys.

  Täällä Andalusiassa ja muuallakin Espanjassa paikalliset ovat olleet jokseenkin tuskastuneita siihen, että kansainväliset turistit pääsevät tänne lomailemaan, mutta paikalliset eivät saa mennä edes toiseen provinssiin tapaamaan perhettä. Toki vierailijoitakin koskee samat säännöt liikkumisen suhteen, eivätkä rajoitukset ole turistien syytä, mutta turhautuminen on silti jokseenkin ymmärrettävää kun tilanne on jatkunut jo todella pitkään.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anne! Niin, saksalaiset taisivat jo lähteä liikkeelle. Täällä ainakin uutisoitiin paljon heidän pääsiäisreissuista Mallorcalle. Me, henkilökohtaisesti, odotamme myös sitä, että kohdemaissa tilanne normalisoituu, koska emme ole hotellien uima-altailla viihtyviä tyyppejä, niin meidän ei oikein kannata lähteä jonnekin, missä on enemmän tai vähemmän tiukka lockdown vielä päällä.

 6. Ihanaa, että hieman saa taas kalenteriin edes lähiseudun ja kotimaan reissuja laiteltua! Se virkistää mieltä varmasti. :) Teimme myös joku tovi sitten yhteistyöristeilyn Viking Linen kanssa ja pelkkä 24h risteily sai jo puntit väpättämään onnesta, heh. Ahvenanmaa on varmasti kaunis paikka, en ole koskaan käynyt. Tuo norppailu kiinnostaa erityisen paljon, odotan innolla kokemuksianne sitten sieltä! Suloisia ovat ja muutenkin luontomaisemat kohdallaan. Kieltämättä odotan myös tuota Järvisydämen kokemusta, sillä taannoin tuli luettua sieltä myös hieman negatiivisempaa kokemusta ja se toi rehellisen virkistävästi myös toista näkökulmaa tuohon paljon hehkutettuun paikkaan. En ole koskaan ollut itse, joten eihän voi tietää ennen kuin itse kokee, mutta toivottavasti teillä olisi mukava reissu! :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Monen montakin kertaa Ahvenanmaalla jo käyneenä suosittelen ehdottomasti käyttämään tätä ”toinen Suomi-kesä” -tilaisuutta hyväkseen ja poikkeamaan Ahvenanmaalla – on se sen verran omanlaisensa Suomen mittakaavassa. Järvisydän ilmeisesti tosiaan on herättänyt tunteita suuntaan ja toiseen, eli katsotaan nyt sitten miltä se meistä tuntuu :-)

 7. Kuulostaapa kivalle! Jään mielenkiinnolla odottelemaan varsinkin tuota Järvisydäntä. Me olemme haaveilleet siellä käymisestä mutta sieltä tuntuu tosiaan olevan vähän ristiriitaisia kokemuksia. Juhannus Ahvenanmaalla on varmasti myös hieno kokemus. Siellä taitaa olla kivat juhannusperinteet, vähän erilaiset mihin me olemme tottuneet. On ihanaa kun on jotakin kalenterissa mitä odottaa!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Paula! Tuo on niin totta, että se, että on edes jotain suunnitelmia, virkistää kyllä kummasti. Lisäksi niistä saa ainakin pienimuotoisia deadline-efektejä, eli sitä tulee tehokkaammaksikin taas, kun ajattelee, että hei, tuo tai tuo homma pitäisi viedä maaliin ennen kun lähdetään … vaikka Maarianhaminaan.

 8. Pikku reissut kyllä piristää ja on kyllä kivaa kun alkaa jo olla taas jotain mitä odottaa! Itsekin jäin pohtimaan tuota Linnean kysymystä noista kutsuista, tai itseasiassa jäin enemmän pohtimaan näitä yhteistöitä kun oon kirjoittanut matkablogia jo 6 vuotta, enkä yhtäkään yhteistyötä ole koskaan tehnyt. Ei ole mitään hajua miten se edes toimii ja mitä pitää tehdä, tai jotenkin oon ajatellut että täytyy olla tosi hyvä/suosittu jotta yhteistöitä edes saisi järkättyä. Oon sitten vain kirjoitellut ”omia kokemuksia”, ilman että mikään taho on ollut siellä taustalla…

 9. Tässä on paljon kivoja suunnitelmia! Ahvenanmaa on aina vähän mielessä, mutta toistaiseksi ei ole laitettu tuumasta toimeen. Föglö olisi siksi kiinnostava, että oma sukuni on sieltä kotoisin. Kiinnostavaa kuulla sitten, mitä mieltä te olette Järvisydämestä. Norppasafari oli kyllä tosi hieno kokemus, Saimaa oli kuvankaunis kolme vuotta sitten aurinkoisena aamuna.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sonja! Föglö olisi meitäkin kiinnostanut, mutta valitettavasti tuon bloggaajareissun ohjelma ehti jo muuttumaan siten, että Föglön sijaan päädymme taas kerran Bomarsundiin. Norppasafaria odotan itsekin mielenkiinnolla!

 10. says: Daniel

  Pikku hiljaa tässä on rohkaistunut varailemaan matkoja jo vähän pidemmällekin tulevaisuuteen. Tosin se tarkoittaa tässä vaiheessa paria kuukautta, eikä normaaliaikojen melkeinpä vuotta. Tässä kuussa olisi tarkoitus nähdä pyramidit ja vältellä yli-innokkaita kauppiaita Kairossa. Ensi kuussa sitten toivon mukaan sadekauden jälkeinen Sansibar ja lopuksi muutama päivä Dar es Salaamissa. Heinäkuulle otin ja varasin satasella Wizzairin lennot Burgasiin, joka vaikuttaa pikaisen googlailun perusteella ihan mukiinmenevältä kaupungilta muutaman päivän matkalle.

  Kesäkuulle olisi myös Bukarest varattuna, mutta Blue Air on perunut lentonsa nyt jo niin monta kertaa, että sen varaan en laske enää lainkaan. Saattavat lentää ehkä kerran viikossa, mutta en minä viitsi siellä viikkoa olla. 60 euron liput ovat kuitenkin sen verran edulliset, että pitänee taas siirtää niitä sitten eteenpäin, jos peruutuksia tulee.

  1. says: Pirkko

   Kiitos (taas) kommentistasi Daniel! Jos nyt vaikka sen toisen rokotuskerran jälkeen yrittäisi aloittaa Euroopasta, jos se vaikka jo onnistuisi pelkällä koronatodistuksellakin. Tosin usein muutenkin olemme viettäneet kesää Suomessa ja Pohjoismaissa. Mutta ainakin sama täällä tuokin, ettei oikein mielekkäälle tunnu tehdä suunnitelmia kovin kauas eteenpäin.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.