Paluu Karibialle!

Jätkäsaari Karibia

Selailin matkabloggaajakolleegoiden blogeja tässä jonain iltana ja päädyin lukemaan Mahoton reissaaja -blogin Karibia-juttua ja innostuin. Tänne, lähdetään mekin! Siis Jätkäsaaren kautta Karibialle.

Aloitimme Bahamalta. Siis Bahamankadulta. Ei näkynyt uivia possuja, ei.

Bahamankatu

Bahamalla kävimme Karibian risteilyllä jouluna 2013:

Bahama

stilettikorkokantapossut
Jos uivat possut kiinnostavat, niin lue Stilettikorkokanta -blogin juttu.

Bahamalta koukkasimme pohjoiseen, Bermudalle – tai siis tässä tapauksessa etelään. Bermudan kolmio oli kovasti vielä keskeneräinen, mutta ehkäpä kyseiseen lahteen Jätkäsaaressa pystyy vielä joskus tulevaisuudessa häviämään.
Ei näkynyt bermudashortseja tänään.

Bermudan kolmio Jätkäsaari

Bermudalla kävimme kauan kauan sitten, syksyllä 1989:

Bermuda (ja Kanada) 1989

Seuraavana vuorossa oli vielä enemmän vaiheessa oleva Kuuba – mutta näinhän se kait on Karibiallakin eikä vain Jätkäsaaressa, että Kuuba käy vielä lähivuosina läpi isoja muutoksia. Hemingway ei tainnut kuitenkaan ihan näillä kulmilla asustella missään vaiheessa.

Kuubankatu Jätkäsaari

Kuubassa vietimme melkein viikon syksyllä 2013 maailmanympärimatkamme aluksi. Suosikkikaupunkini oli Trinidad, vaikka kyllä Havannassakin oli puolensa:

Trinidad Kuuba

Trinidad – Unescon maailmanperintökohde Kuubassa

Hetkessä Atlantin yli

Täällä Atlantin ylitys tapahtuu hetkessä – siinä missä veljeltäni joku vuosi sitten kului siihen useita viikkoja. Mutta hän olikin liikkeellä purjeveneellä, ei pyörällä.

Purjehdus yli Atlantin – ARC 2017

Me ylitimme Atlantin tällä kertaa toiseen suuntaan: Kuubalta suoraan Kanarian saarilla. Turisteja näkyi Kanarialla, ehkä koronatilanteesta johtuen aika vähän. Mitä nyt jokunen Wolt-kuski, muutama rakennusmies ja äiti lastenrattaineen.

Kanariankatu Jätkäsaari

Kanarialla poikkesimme viimeksi lyhyesti mennen tullen matkalla Mauritanian pääkaupunkiin Nouakchottiin. Yllättäen lentoyhteydet Las Palmasin kautta olivat parhaat tuota kautta, ainakin, jos ei pannut pahakseen lyhyttä vierailua Kanarialla. Emme panneet. Menomatkalla tutustuimme Playa de Arinagaan ja paluumatkalla Las Palmasin kaupunkiin – edellisestä vierailusta olikin jo vierähtänyt hetki:

Vuorokausi Las Palmasissa

Kanarialta palasimme Atlantille ja matkasimme pohjoiseen, Azoreille. Tosin oikeasti taas Jätkäsaaressa etelään – eivät mene ihan kohdalleen nämä ilmansuunnat täällä! Eivät kukkineet (vielä?) hortensiat eikä näkynyt valaita. Pari delfiiniä kylläkin!
Parhaiten me olemme muuten nähneet valaita Alaskassa, vaikka niitä Azoreillakin näimme. Ketchikanissa näimme jopa miten valaat toteuttivat bubble-net feeding -ryhmän. Siis ryhmän, jossa ne puhaltavat kuplia saalista kiertäessään, ympäröivät kalat näillä kuplilla tiukkaan ympyrään ja nousevat lopulta pintaan samalla hotkaisten saaliin suuhunsa.

Atlantinkatu Jätkäsaari

Azorienkuja Jätkäsaari

Azoreilla vietimme viikon heinäkuussa 2010, pääosin Ponta Delgadalla, mutta kävimme myös päiväseltään Hortalla:

Azorit

Jätkäsaari delfiini

Kierroksen päätteeksi palasimme Bahamalle – onhan se luonteva siirtymä Azoreilta. Karibian aurinkokin löytyi, sisäpihalta.

Bahamankatu Jätkäsaari Karibian aurinko Jätkäsaari

Jos Jätkäsaari, Helsingissä, ei ole Sinulle paikkana tuttu, niin alla pari karttakuvaa, jotka saattavat auttaa tämän Karibian paikallistamisessa:

Jätkäsaari yleis Jätkäsaari kartta 1

Me tutustuimme alueeseen pyörällä, mutta raitiovaunu numero 9 näytti huristelevan sekin pitkin Atlantinkatua, joten sillä sitten, jos et satu pyörällä olemaan lähiseudulla.

Pyöräretki Jätkäsaareen

Kiitos Helena retki- ja muisteluideasta – tai tarkkaan ottaen ne kai kuuluvat ystävällesi Marialle, eli välitäthän kiitokset hänellekin!

Jutun otsikkokuva on sekin, tietysti, Karibialta, siis Jätkäsaaresta. Värit ainakin ovat kohdallaan!

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

16 Comments

 1. Muutamassakin vastavalmistuneessa kohteessa on tullut Jätkäsaaressa vierailtua työn puolesta ja nytkin pitäisi yhdessä paikassa käydä ensi kuussa, mutta se peruuntunee koronatilanteen vuoksi. En ollut kuitenkaan tietoinen, että Jätkäsaaressa on tuon nimisiä katuja. Bahamalla ei ollakaan ehditty vielä käymään, mutta se on omalla listalla Karibialla olevien kohteiden kärkipäässä. Kuubassa meidän suosikki oli puolestaan Vinales, kun taas Trinidadista ainakin itse pidin kaikkein vähiten, johtuen aggressiivisesta kaupustelusta, jota erityisesti siellä esiintyi.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mikko! Me emme (oikeassa) Kuubassa käyneet Vinalesissa ja Trinidadissa parissa päivässä emme osuneet niinkään aggressiivisiin kaupustelijoihin (tosin vierailusta on jo kohta kahdeksan vuotta) – sen sijaan, kun yhtenä iltana eksyimme vähän pienen kaupungin pimeille kujille, niin paikalliset ihan ystävällisesti opastivat taas oikeaan, siis hotellimme suuntaan.

  1. says: Minna M

   Olipa hauska postausidea! Karibialla en ole käynyt ja Jätkäsaaressa käynnistäkin on jo aikaa.

  2. says: Pirkko

   Kiitos Minna! Meille nämä kulmat osuivat sikäli kivasti kohdalleen, että kaikissa noissa paikoissa olemme käyneetkin, siis niissä oikeissa :-)

  3. says: Pirkko

   Kiitos Mira! Hyvinhän tuo tuohon kaupunginosaan sopivat, sillä noista maisemistahan isot laivat seilaavat lähelle tai kauemmaskin :-)

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Joskus kannattaa selvästikin vilkaista, että mitä kaikkea kivaa nimistösuunnittelijat ovat keksineet :-)

 2. says: Daniel

  Onpa hauska idea! Seuraavaksi sitten Euroopan pääkaupunkeja Arabianrannassa tai vähän eksoottisempia paikkoja Toukolassa?

  Ysiratikka jää toistaiseksi Saukonpaateen. Atlantinkatua ja komeaa siltaa pitkin se pääsee kulkemaan 3.5. alkaen, jolloin ratikka kiertää koko saaren.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Daniel! Ihan tarkkaan tuosta ratikasta ei tullut otettua selvää, kun tosiaan olimme pyörillä liikenteessä.
   Piti käydä oikein tutkailemassa tuota Arabianrantaa ja Toukolaa, mutta niiden osalta ei nimistö osunut niin nappiin kuin tämä Karibia-kokonaisuus, että olisimme ”käyneet” jokaisella kadulla, no Euroopan kaupungeissa kyllä, mutta ei ihan kaikkialla Toukolan Aasiassa.

 3. says: Terhi

  Joskus olen Jätkäsaaressa käynyt, mutta en ole lueskellut kadunnimiä. Ideana hauska, nykyään saa tyytyä tämänlaiseen Karibiaan.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Terhi! Joskus on kiva, että periaatteessa vaan ulkoiluretkelläkin on joku kohde, vaikkei sitten tätä kummallisempi. Aina ei jaksa näin vielä keväällä märistä luontopoluistakaan innostua :-)

 4. says: Ne Tammelat

  Hih! Tämä oli loistoidea!

  Jätkäsaari on sijanniltaan tuttu ja sen Verkkokaupan ja Clarionin puoleista rantaa on tullut sahattua useastikin. Sensijaan tuo rakenteilla ollut puoli on jäänyt aivan tutkimatta.

  Tämän postauksen myötä opin, että sinnehän on kesän tullen lähdettävä uusia(kin) maita bongaamaan! :-D

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentista! Vähänhän tuo on vielä keskeneräistä kivierämaata tuo Jätkäsaari, mutta oma viehätyksensä siinäkin on, että näkee alueita kun ne vasta rakentuvat ja sitten ehkä parin vuoden päästä valmiina, viimeisteltynä istutuksineen kaikkineen. Tuolla alueella näytti jo nyt olevan paljon ravintoloita ja kahviloita, mutta kävimme siellä ravintolasulun aikana, joten emme päässeet niihin tutustumaan tällä kertaa.

 5. says: Diiskuneiti

  Hauska hyvänmielen postaus. Teillä oli varmasti kiva pyörälenkki reissuja muistellen. En olekkaan hetkeen Helsingissä käynyt ja Jätkäsaari on tainnut kasvaa aikatavalla :)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.