Viikko Alicantessa 569 euroa

Viikko Alicantessa hinta

Koronakauden matkustamiselle tyypilliseen tapaan ostimme lennot Alicanteen vain 5 päivää ennen matkaamme. Lennot olivat silti mielestämme edulliset – ilmeisesti lentojen kysyntä on edelleen alhaalla. Menolennon ostimme Finnairin pisteillä, 50 000 + 32 euroa businessluokassa (kahdelta): aikaiselle aamulennolle ajatus väljemmästä tilasta ja kunnon aamiaisesta houkutteli. Paluulennon ostimme Norwegianilta, lähtöhinnaltaan 55 euroa (per nuppi) kertyi lopulta hintaa 191 euroa (kahdelta) kun lisäsimme perushintaan normaalikokoiset lentolaukut (2 x 9,90) ja valitsimme istuinpaikat koneen etuosasta (2 x 30 euroa, ostettuna vasta kentällä).

Note to myself: Norwegianin istumapaikat kannattanee suosiolla ostaa samalla kun ostaa liput, eikä luottaa siihen, että kyllä ne arvotut paikat ovat ok – ne ovat kuitenkin ihan takana eikä kumpikaan paikoista ole käytävän vierellä. Sisääntsekkauksen jälkeen paikkoja ei voi enää vaihtaa, rahallakaan, netissä, vaan asiaan voi palata vasta lähtöselvityksessä. No onneksi meillä sattui kivasti olemaan joutoaikaa Alicantesta lähtiessämme, kun ehdimme aikaisempaan lentokenttäbussiin kuin olemme kaavailleet.

Finnairin pisteitä olemme muutamaan otteeseen käyttäneet pitkien lentojen upgradeihin, mutta nyttemmin taidamme harvemmin lentää kaukokohteisiin Finnairilla, sillä uusia maita meillä ei enää Finnairin suorien päässä oikein ole, joten menköön ainakin osa niistä vaikka tällaisiin matkoihin ennen vanhenemistaan.

Lennot yhteensä (kahdelta): 223 euroa + 50 000 Finnairin pistettä.

Viikko Alicantessa hinta

Finnair Business aamiainen Viikko Alicantessa hinta Norwegian Viikko Alicantessa hinta

Lentokentille ja lentokentiltä

Helsingin päässä jätimme auton P3:een ja maksoimme siitä ennakkovarauksella 70 euroa.
Alicanten lentokentältä menee bussi keskustaan 20 minuutin välein ja kyseinen bussi kiertää vielä kaupunkia sillä lailla mukavasti, että useimpiin kohteisiin, myös meidän hotellillemme, löytyi alle 500 metrin päässä oleva pysäkki. Tullessamme maksoimme vielä bussista 2 x 3,85 euroa, mutta sittemmin tulimme netistä lukeneeksi, että senioreina olisimme selvinneet – ja paluumatkalla selvisimmekin – 2 x 0,95 eurolla!

Lentokenttäkuljetukset yhteensä siis 80 euroa.

lentobussi

Hotelli keskustassa

Hotellin varasimme Booking.comin kautta ja sen arvioihin luottaen. Kriteereinä hyvät arviot, iso huone/huoneisto ja meille hyvä sijainti, eli lähellä rautatie- ja linja-autoasemaa. Päädyimme Eurostars Centrum -hotelliin ja sen juniorsviittiin. Hotellin sijainti oli toiveittemme mukainen ja sen aamiainen vaihtoehdoiltaan vähintäänkin riittävän runsas. Juniorsviittiin vähän petyin sikäli, että sen pohjaratkaisu oli sellainen, että ovesta suoraan oli iso kylpyhuone, vasemmalla makuuhuone ja oikealla olohuone. Olisin mieluummin suonut olohuoneen sohvaryhmän olevan jotenkin liitettynä makuuhuoneeseen, samaa tilaa, mutta oma syy tietysti, etten asiaan paneutunut tarpeeksi huoneen kuvia katsoessani. Huoneistossa oli myös iso terassi, joskin senkin käyttö tammikuussa jäi aika vähäiselle.

Paluulennolla päädyin väkisin kuuntelemaan kanssamatkustajien keskusteluja heidän asumisestaan Alicantessa ja tällä pienellä otoksella tuntui, että Alicanten vuokra-asunnoissa tai Airbnb:eissä toistui samat ongelmat Portugalin rannikolla vuokraamissamma kalustetuissa asunnoissa taannoin. Huonekohtaisten ilmalämpöpumppujen kanssa pelaaminen tuottaa liian kylmän tai kuuman lopputuloksen ja kuuma vesi on satunnainen ylellisyys. Eurostars Centrum -hotellin ilmastointi toimi asteelleen ja oli hiljainen ja suihkusta tuli kuumaa vettä.

Pisteitä myös kadun toisella puolella sijainneesta isosta Mercadona -supermarketista ja paristakin hedelmämyymälästä!

Hotellista maksoimme kuudelta yötä 666 euroa, sisältäen aamiaiset.

Eurostars Centrum Alicante Eurostars Centrum Alicante

Eurostars Centrum aamiainen
Crurroja ja canapee-keksejä  (suosikkini!) aamiaisella
Eurostars Centrum aamiainen
Jokaiselle omat ottimet buffet-pöytään, tietysti, korona-aikaan

Eurostars Centrum Alicante

Terassilla Viikko Alicantessa hinta
Näkymä terassilta linnoitukselle – oleilu siellä tammikuussa vaati kyllä takin, muttei sentään maskia, kuten Alicanten kaduilla!
Viikko Alicantessa hinta
Auringonlaskukuva terassilla – huomaa El Corte Inglesistä tehty huivilöytö, alennusmyynnin loppumetreillä 11 euroa :-)

Retkiä junalla, autolla ja bussilla

Viikon aikana teimme kolme retkeä.

Ensimmäinen niistä suuntautui Murcian kaupunkiin, jonne matkustimme junalla (n. 1,5 tuntia suuntaansa). Perillä Murciassa kustannuksia kertyi vaan yhdestä museovierailusta (8 euroa) (Salzillo) ja aikataulusyistä museolta takaisin rautatieasemalle ottamastamme taksista (10 euroa). Junaliput maksoivat (menopaluu) 16 euroa nuppia.

Murcian retkelle kertyi hintaa siis melko tarkkaan 50 euroa.

Viikko Alicantessa hinta
Maskeihin erikoistuneen kaupan valikoimaa Murciassa

Viikko Alicantessa hinta

Sunnuntaina suuntasimme Benidormin kautta vuoristoon vuokra-autolla.
Perjantai-iltana varaamastamme keskiluokan autosta (halusimme ehdottomasti automaattivaihteisen auton, joita ei kaikkein pienimmissä luokissa ollut) maksoimme 72 euroa (sisältäen täysvakuutuksen ja navigaattorin). Bensaan kului hybridiautolla ajettaessa 15 euroa (n. 9 litraa) 184 kilometrillä.

Benidormissa paikoitus löytyi vain parkkitalosta, mutta hinnaltaan se oli enemmän kuin kohtuullinen (1,10 euroa). Algarin putouksillekin oli pääsymaksu (6 euroa kahdelta) ja ymmärrettävästi Guadalestin linnoitukselle (8 euroa kahdelta).

Autoretken hinta: 102 euroa.

Vuokra-automme Alicante
Alicantesta vuokraamamme auto
Guadalest parkkipaikka
Guadalestin linnoituksella paikoituskaan ei ollut haastavaa – tammikuussa siis

Kolmas retki suuntautui Elchen maailmanperintöpalmuja katsomaan. Sen teimme bussilla (matka-aika n. 40 minuuttia suuntaansa). Elcheenkin olisi voinut mennä junallakin, mutta niitä meni harvemmin kuin busseja.
Huerta del Cura -puistoon oli pääsymaksu (8 euroa kahdelta seniorilta) ja bussiliput maksoivat 2,30 euroa suunta (per nuppi).

Elchen retken hinta – ei paha: 17 euroa.

Elche Unesco
Elchessä oli paljon isoja palmuja, mutta Facebook-seuraajamme pitivät erityisesti tästä pienestä palmusta :-)
Elche Unesco
Pieniä kaktuksia olisi saanut Elchessä ostaa eurolla kappale, mutta emme harkinneetkaan niitä käsimatkatavaroihin

Koko reissu ruokamenoja ja muutamaa pientä ostosta lukuunottamatta siis 1 138 euroa kahdelta tai 569 euroa per nuppi.

Muutama sana ruuastakin

Vaikkakaan en ruokamenoja laske matkailuun liittyviin menoihin, perusteluna, että söisimme me Suomessakin – ja moneen kohteeseen verrattuna kalliimmalla, niin muutama havainto kuitenkin ruokaankin liittyen.
Ruokaan saimme kulumaan alle 20 euroa päivässä per henki hotellihuoneen hintaan sisällytetyn aamiaisen lisäksi. Tällä sai yhden aterian ravintolassa ja välipalan/iltapalan ja juomat kaupasta hotellihuoneeseen. Ruoka oli läheisestä Mercadonasta ostettuna suomalaiseen hintatasoon verrattuna oikeasti halpaa. Ravintola-aterioiden hinnoissa ero Suomen hintatasoon ei ollut niin suuri.

Puerta del Marin rantaravintolassa
Puerta del Marin rantaravintolassa
Kinkkuja ruokakaupassa
Kinkkuja ruokakaupassa
Viiniä ruokakaupassa
Viiniä ruokakaupassa
 tete a tete viikko alicantessa hinta
Kukkakaupan edustalla olleet tete-a-tetet ehtivät viikossa jo kukkaan
Tags from the story
, , ,
Join the Conversation

21 Comments

 1. Ihan kivaan hintaan saitte lomailtua viikon Alicantessa. Ehkä verrattuna meidän matkustustottumiksiin tuo hotelli oli hieman kalliimpi kuin olisimme maksaneet, mutta toisaalta, olen aika huono löytämään edullisia lentoja, joten niihin olisi mennyt varmasti enemmän. Lopputulema oli siis kenties ollut aika sama.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mikko! Hotellista maksoimme ehkä vähän enemmän myös isomman tilan takia. Tosin tuon sviitin pohjaratkaisu osoittautui vähän meille huonoksi – ja erilaiseksi kuin kuvissa. Olisi varmaan pitänyt vaatia kuvan mukaista ratkaisua heti saapuessamme, mutta juuri silloin ei ollut aikaisen aamulennon jälkeen siihen energiaa :-) Useampi yö samassa hotellissa alle 15 neliössä, etenkin talvikaudella, jolloin on riski, että huoneessa joutuu viettämään aikaakin, menee vähän ahtaaksi. Tosin tällä reissulla säät olivat kyllä ihan riittävän suotuisia, eli kovin paljoa ylimääräistä aikaa emme huoneessa viettäneet.

 2. Ei pahan hintainen loma laisinkaan. Edullisia retkiä ja hotelli vaikutti, että hinta-laatu-suhde on ok. Pisteillä lentämällä vähän toki säästi, mutta halvalla lensi tuo halpalento-Norski. Täytyypä tässä joku kerta itsekin hypätä sen siiville. Minulla oli sen lennot viime toukokuussa jo Barcelonaan, mutta ne peruttiin.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Finskillä ja Norwegianilla(kin) on kuitenkin aika paljon suoriakin yhteyksiä Euroopassa. Pandemia-aikaan ei ihan huvikseen tai pienen hintaeron takia kannata ottaa ylimääräisiä transitteja.

 3. says: Daniel

  Käsimatkatavara täynnä kaktuksia, kuulostaa aivan Aku Ankka -tarinalta! Sinne sitten pitkäkyntinen työntää kätensä kun yrittää varastaa lompakkoa ja huonostihan siinä käy…

  Käytin Finnairin pisteitä jo koronan alkuvaiheessa ahkerasti ja sitten vielä ostin aikamoisen potin lisää, kun oli hyvä kampanja. Ne ovat nousseet arvoon arvaamattomaan, sillä siinä missä jotkut lentoyhtiöt sallivat koronan vuoksi hyvinkin avokätisesti muutosten ja peruutusten tekemisen, Finnair on ollut näissä niin tiukka, ettei heiltä uskalla lähteä rahalla lippuja ostamaan ollenkaan tässä jatkuvasti muuttuvien matkustussääntöjen viidakossa.

  Pistelippu tuo mukanaan rajattoman maksuttoman muutoskelpoisuuden ja peruutusmahdollisuuden vielä viime metreillä – pisteet saa kaikki takaisin, jos ei huvita lähteä, ja ainoa tappio on se 30–40 € vero, kohteesta riippuen. Myös saatavuus pisteillä on ollut nyt erinomainen.

  Kun Finnair on täyttänyt kassaansa pisteitä myymällä, niin hintakin on ollut erittäin maltillinen, eli tällä systeemillä bisneksessä Dubaihin 334 € ja Singaporeen 976 € (menopaluut).

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Joo, olisihan sitä voinut ostaa vaikka yhden ja kuljettaa sitä käsilaukussa ja vaikka hylätä sitten ennen paluulentoa :-)
   Meillä noita Finnairin pisteitä on vieläkin jonkin verran varastossa – ja tekemällä mm. kaikki ruokaostokset Finskin Masterilla, niin niitä kertyykin vähän koko ajan.
   Kaukomaiden taas joskus avautuessa, niin veikkaisin, että lentomme tulevat olemaan enemmän vaikka Qatarilla tai KLM:llä kuin Finnairilla – ei nyt niin, että Finnairissakaan mitään vikaa olisi, mutta tavoittelemamme kohteet eivät enää kovin usein ole Finnairin suorilla (ainakaan) tavoitettavissa.

 4. No niin, varsin passeliksi hintaan olette päässeet lomailemaan :) Ja muutenkin nauttimaan monipuolisesti erilaisista jutuista.

  Nämä budjettipostaukset ovat aina hurjan mielenkiintoisia, joten kiitos tästä! :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Eveliina! Mukavaa jos nämä kiinnostavat. Kun entisena taloushallinnon ammattilaisena tulen kuitenkin pitäneeksi ihan privaatistikin kirjaa menoista, niin nämä syntyvät sen verran helposti, että useimmiten tulen tällaisen reissun jälkeen toteuttaneeksi.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sari! Juuri nyt lentoja tosiaan saa vielä edullisesti, mutta jenkkisivustot ainakin povaavat hintojen nousua niin inflaation kuin kysynnän nousun takia viimeistään syksylle ja kehottavat ihmisiä varaamaan nyt – tai sitten kyse on vaan markkinointikikasta :-)

 5. Reissubudjetit kiinnostavat aina, joten tämä oli kiva yhteenveto ja mukavan kuuloinen reissu ihan hyvään hintaan! Vähän ihmettelen tuota kuuman veden puutetta, eihän täällä Iberian niemimaalla tarkene talvisin mitenkään ilman. :D

  1. says: Pirkko

   Kiitos Johanna! Tuo kuulemani kommentti oli tietysti toisen käden tietoa, mutta ehkä joissakin asunnoissa on käytössä boileri, joka tietysti voi rikkoontua …

 6. says: Susanna

  Olen tainnut myös olla tuossa Eurostars hotellissa, eikös se sijainnut mäen päällä? ja toisen ingles tavaratalon lähistöllä. Ensin huone oli ok mutta kun varasin lisäöitä meinasin saada toisen huoneen käytävältä jossa tehtiin remonttia. Olen käynyt kaksi kertaa alicantessa, toisen kerran menin junalla Barcelonasta. Palmukadut ja palmupuistot jäi mieleeni sellaisina joista erityisesti pidin tuollapäin ja linnoitus, mutta sen näin alhaaltapäin. Ennen tuon teidän matkan hinnalla sai Italian matkojakin, mutta nyt ei ehkä enää.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Lähistöllä oli parikin El Corte Ingles -tavarataloa, mutta toisaalta näitä oli Alicantessa kait ainakin kaksi, eli toinen tuossa rautatie- ja linja-autoaseman puolivälissä, toinen lähellä kauppahallia, joten enpä tiedä, oliko sama :-) Palmuja Alicantessa (ja ympäristössä) tosiaan kivasti riittää!

 7. says: Susanna

  Se kuuman veden loppuminen oli ihan yleistä ja ns.tavallista Alicantessa mutta myös Italian saarilla, ainakin tavallisissa loma-asunnoissa boilerit pieniä ja kuuma vesi loppui nopeasti kesti se ehkä 5 min. Hotelleissa riitti vesi hyvin, hotelleissa lienee suuremmat boilerit tai muut systeemit. Menin kerran Espanjasta Ranskaan ja siellä vesi riitti hyvin. Mutta kesällä kuuman veden loppuminen ei minua haitannut, kun oli kuuma niin mielellään laski viileää vettä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Susanna! Juu, kuumaa suihkua, ainakin talvella, arvostavana hotelli oli siis oikein hyvä valinta + tietysti se valmis aamupala :-) Ehkä jos viikkoa pitempään viipyisi pitäisi tutkia asuntovaihtoehtojakin.

 8. Teillä on ollut edullinen reissu! Minullekin on kertynyt Finnairin pisteitä aikamoinen läjä, kun ennen koronaa tuli lennettyä sinivalkoisin siivein kaukokohteisiin. Nyt ei ole matkoja suunnitteilla, mutta jos johonkin Euroopan kohteeseen lentäisi Finnairilla, voisi ottaa matkustusluokan korotuksen (jos sattuu olemaan tilaa). Ystäväni lähti puoleksi vuodeksi Alicanteen vuorotteluvapaan ajaksi. Mietinnässä on, että menisin häntä moikkaamaan.

 9. Eipä hassumpi hinta viikon lomasta. Joskus kyllä tuntuu, että olisi kiva asua taas Euroopassa kun voi suht edullisesti ja parissa tunnissa siirtyä toiseen maahan. Meillä täällä Yhdysvalloissa on pitkä matka joka paikkaan. Tai kaippa sekin on suhteellista.

  En tiennytkään, että Finnairilla voi myös ostaa yhdensuuntaisia lentoja hyvällä hinnalla. Ennenhän melkein kaikki lentoyhtiöt velottivat yhdestä suunnasta saman tai enemmänkin kuin meno-paluusta. Sen takia käytettiin paljon Norwegiania koska sen tiimoilta saattoi sitten palata eri paikasta kotiin kuin minne oli lentänyt. Mutta nythän Norski ei enää lennä Yhdysvaltoihin. Täytyy pitää tämä mielessä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Paula! Joo, minusta nuo yhdensuuntaiset lennot onnistuvat järkevästi nykyisin Euroopassa ainakin noin kaikilla yhtiöillä ja kaikilla reiteillä.

 10. says: Nadine G

  Jokaisessa meistä asuu pieni tirkistelijä ? Aina on kiva tietää, mitä toinen on matkastaan masannut.
  Tämä kuulostaa aika järkevältä ratkaisuna ja hyvää hinta-laatusuhde matkassa oli. Itsekin olen huomannut, että hotellihuoneen mukavuus vaikutta aika paljon matkan kokonasuuteen. Ei siitä ainakaan kannata tinkiä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Nadine! Hotellihuoneenkin merkittävyys riippuu tietysti parista seikasta, jotka vaikuttavat siihen, että miten paljon aikaa siellä todennäköisesti vietetään. Euroopan talvessa kiva hotellikotimiljöö on tärkeä, samoin tietysti jos ollaan useampi yö samassa hotellissa.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *