Postikortteja Rodokselta

Rodos feature

Ei tullut syysmatkaa Ranskaan Champagnen alueelle, vaan sen sijaan syysmatka Rodoksen saarelle.
Jos loppukesän matkoistamme Balille ja nyt Rodokselle on löydettävissä jokin teema, niin se voisi olla ”kohteet, joissa kaikki muut kuin me ovat jo käyneet”. Olemme kiertäneet Kreikan saaria niin Joonian kuin Dodekanesian merellä purjeveneellä ja käyneet Kreetalla, mutta tätä ennen emme olleet koskaan käyneet Rodoksella.

Vuosi sitten syksyllä oli jo kevyttä yritystä, mutta olimme silloinkin syysmatkan osalta liikkeellä liian myöhään ja kaikki sopivat matka/lentovaihtoehdot olivat jo silloin lopussa – kausihan täällä päättyy jo lokakuun lopulla ja sen myötä suorat lennot, emmekä olleet innostuneita rehjuamaan saarelle mutkan kautta, ei se sen arvoiselta tuntunut.

Aurinkomatkalla!

Mutta tänä syksynä löytyi sitten sopiva ajankohta ja Aurinkomatkojen sopiva valmismatka. Edellisestä Aurinkomatkastamme onkin luultavasti jo ainakin kymmenen vuotta, eikä tätä enää oikeastaan valmismatkaksi tunnistaisikaan – jos ei niin halua. Hotellivalikoima on laaja kuin Booking.comissa, lentojen osalta pystyi valitsemaan päivän ja aamun tai illan ja hotellikuljetuksetkin olivat valinnaisia. Joitakin retkiä on tarjolla, mutta nekin taitavat pääosin olla ns. kansainvälisiä retkiä, joissa suomen kieli on korvanapissa, jos sielläkään. Oppaiden hotellivastaanotot on korvattu applikaatiolla ja 24/7 chatillä.

Rantalomailusta vähemmän perustavina valitsimme hotellin Rodoksen vanhan kaupungin kupeesta: Rodos Park Suites & Spa, josta siitäkin Spa taitaa jäädä kokematta – uima-allasta sentään olemme hyödyntäneet melkein päivittäin. Hotellin sijainti on myös osoittautunut loistavaksi, eli kaikki Rodoksen kaupungin kohteet ovat kevyesti kävelyetäisyydellä.

Rodos

Rodoksella aloitimme tietysti ensin Rodoksen vanhasta kaupungista.

rodos Postikortteja Rodokselta
Katso kuvat Facebookin puolelta tästä

Seuraavaksi laajensimme kävelyretkiämme Rodoksen Akropolille, edelleen Rodoksen kaupungissa pysyen.

rodos syntymäpäivä Postikortteja Rodokselta
Katso kuvat Facebookin puolelta tästä
Seuraavina päivinä ”löysimme” myös rantabulevardin, tuulimyllyt, majakan ja opimme miten pääsee kävelemään vallihaudassa.

rodosranta Postikortteja Rodokselta
Katso kuvat Facebookin puolelta tästä

Lindos

Isompaa saarikierrosta emme halunneet tehdä, mutta Lindoksen Akropoliksen halusimme nähdä, joten ilmoittauduimme Aurinkomatkojen Lindos-retkelle, joka näin talvikaudella toteutetaan bussiretkenä. Tälle retkelle ilmoittautuneita olikin ilmeisesti niin monta, että retken veti oikea suomenkielinen (kreikkalainen, mutta suomea ihan hyvin puhuva) opas. Aikaa Lindoksessa oli neljä tuntia, eli ihan riittävästi.

lindos
Katso kuvat Facebookin puolelta tästä

Koskinou ja Kalithea Springs

Pohdimme hetken Aurinkomatkojen retkivalikoiman saarikierros -retkeä, mutta sitten koko päivä bussissa (ja erilaisissa maistelutilaisuuksissa) ison ryhmän kanssa alkoi tuntua tylsältä ja päädyimme taksilla (60 euroa) tekemään lähiretken värikkääseen Koskinoun kylään ja läheiselle Kalithea Springs -rannalle.

koskinou
Katso kuvat Facebookin puolelta tästä

Marmaris

Rodokselta pistäydyimme myös Sea Dreams -laivayhtiön päiväretkellä Erdoganin Turkissa (hyi!) Marmariksessa. Maa- ja aluebongaria sinne veti Marmariksen alueesta saatava Nomadmania -piste. Olisi niitä vielä Venäjälläkin, mutta Putinin Venäjälle en olisi enää lähtenyt useammankaan pisteen reissulle.

marmaris (postikortteja rodokselta)

Tags from the story
,
Join the Conversation

18 Comments

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mikko! Tässä meidänkin hotellissamme asuu kyllä rantalomailijoitakin, tai siis tässä hotellissa uima-allaslomailijoita, jotka aloittavat aamunsa asettelemalla pyyheliinan valitsemalleen aurinkotuolille. Me viihdymme hyvin sisällä huoneessa tai parvekkeella hotellihuoneella ollessamme, joten antaa heidän asetella pyyhkeitään, ei ole meidän juttumme :-) Uimassa on kuitenkin kiva käydä, mutta siis siten, että uidaan parikymmentä kierrosta altaassa, ehkä ½ tuntia ja sitten tehdään jotain muuta – ei kuitenkaa altaan reunalla!

 1. says: Reissu-Jani

  Rodos on yllättävän monipuolinen ja ISO saari. Paljon on nähtävää, jos haluaa muutakin kuin rannalla tai altaalla makoilua. Rodoksen vanhasta kaupungistakin löytyy paljon nähtävää ja ”hei, hei, kukkuluuruu, lonkeroa on” ravintolat voi hyvinkin kiertää kaukaa eikä niitä oikeastaan ole – vaikkakin pari suomalaista ravintolaa ja baaria kaupungista löytyy niin kaipaaville. Rodoksen sisämaa vuoristoineen oli upea paikka autoilla ja pysähdellä pienissä kylissä ja niiden tavernoissa. Rodokselta pääsee helposti laivalla muille saarille. Itse kävin Symin saarella joka oli aivan mahtava paikka.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jani! Iso saari tosiaan on, sen näki jo Lindoksen retkellä, mutta roadtrippejä ja joka / joka toinen yö majapaikan vaihtoa pyrimme välttämään, jos se ei merkittävien kohteiden takia ole välttämätöntä ja Lindosta ja Rodoksen kaupunkia lukuunottamatta emme saarta sillä lailla ”merkittävänä” pitäneet :-) Toki menit mihin tahansa, niin ainahan jotain löytyy – joku taisi juuri Hesarissa väittää, että tämä pitää paikkansa jokaisen Suomen kunnankin osalta.
   Paneuduimme sitten Rodoksen kaupunkiin tarkemmin, teimme kävelyretkiä rannalla ja vallihaudassa ja teimme lähiretkiä mm. Koskinoun kylään ja Kalitheaan. Muutaman suomeksi huutelijan ohitimme vanhassa kaupungissa, mutta pääosin mielestäni kreikkalaiset ovat vähemmän päällekäyviä kuin espanjalaiset Kanarilla ne pari kertaa kun siellä on käyty.

 2. says: Mari/Kodinvaihtaja

  Air Baltic aloitti Tampereelta suorat lennot Rodokselle. Joten jos ei tilanne muutu, niin varmasti jossain vaiheessa tulee mentyä, kiitos vinkeistä.

 3. Rodos on hieno lomakohde, sille ei voi mitään, vaikka se onkin yksi turistirysä. Itse tosin tykkään käydä myös rannoilla, ja kohdevalintaan vaikuttaa aika usein se, löytyykö lähistöllä jokin hieno ranta. Tykkään kyllä erilaisista merimaisemista, ei pelkästä valkoisesta hiekasta.
  Minä lähtisin Venäjälle nyt ihan mielelläni ja juuri Putinin perässä, jos olisin taitava palkkamurhaaja. Sen päästä saisi nyt pisteitä varmuudella?.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Nadine! Rodos on kuitenkin iso saari, joten lähtemällä sitä kiertelemään vaikka autolla löytäisi luultavasti paljon paikkoja, joissa turisteja ei juuri vastaan kävele. Itse viihdyimme pääosin saaren pääkaupungissa, mutta sieltäkin löytyy kivoja ei-ruuhkaisia kohtia, kuten vaikka reitit vallihaudassa. Rantaakin on myös pääkaupungissa, vaikka toki esimerkiksi lapsiperheet taitavat pääosin valita jonkun rantojen monista lomakylistä, jotka elävät vain keväästä syksyyn ja suljetaan kokonaan talveksi.

 4. Rodoksella tuntuu tänä vuonna käyneen monikin tuttu. Meiltä on jäänyt toistaiseksi väliin. Saari taitaa kärsiä vähän vanhasta maineestaan (suomalais)turistisena paikkana, vaikka tokihan siellä on paljon nähtävää ja koettavaa ja hienon näköistäkin. Mekään ei olla erityisiä rantapetoja, hotellin uima-allas on kyllä plussaa. Paljonko sillä ehtii sitten aikaa viettää, on aina eri asia.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Ismo! Ja me kun lähdimme Rodokselle vähän sillä ajatuksella, että ”kaikki” muut ovat siellä jo käyneet – ilmeisesti ei ihan kaikki :-)
   Viikon reissulla ehdimme kyllä uima-allastakin hyödyntää – koti-Suomessa tapaan käydä kerran viikossa vesijumpassa ja siinä yhteydessä myös uida matkaa – täällä ehdin viikon mittaan uimaan 4 x 30 minuuttia, eli allas oli riittävän suuri matkan uimiseenkin.

 5. Hei jee, kiva lukea tästä teidän Rohoksen reissusta. Puntaroitiin pitkään kesälomaa Rodoksen ja Kreetan välillä, mutta päädyttiin sitten jälkimmäiseen. Tuo Koskinoun kylä näyttää aivan todella upealla, niin ”kreikkalainen” kuin olla ja pystyy.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Itse asiassa Koskinou ei ole tyypillinen kreikkalainen, sillä talot eivät ole niitä perinteisiä valkoisia kuutioita – mutta väritykseltään toki.

 6. says: Ne Tammelat

  Ei olla mekään koskaan käyty Rodoksella! Artikkelin perusteella siellä kyllä voisi olla näkemisen arvoista tarjolla. Rantakohteet ei meitäkään kiinnosta, ja ehkä Rodoksesta on tullut sellainen ennakkokäsitys, että rantakohdehan se.

  Kiitos näistä vinkeistä. Ehkäpä matka vie meidätkin vielä joskus Rodokselle. :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentista! Ehkä teillekin siis tukikohdaksi Rodoksella sopisi pääkaupunki, joka ei ole ”vain rantakohde”, vaikka toki sieltäkin rantaakin löytyy.

 7. Omasta Rodoksen reissusta on yli 20 vuotta. Mietin sitä jossain vaiheessa uudestaan, mutta se sitten jäi. Olisi hauska käydä katsomassa miltä saari näyttää tänä päivänä. Täytyy kyllä myöntää, ettei kovin kirkkaat mielikuvat ole enää 20 vuoden takaa. Kosin saarelle teimme silloin päiväretken, se on jäänyt mieleen.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Merja! Rodos taisi olla jossain määrin myös ”koronakohde”, eli ensimmäisiä taas suht helppoja kohteita. Me emme sinne vuosi sitten ”ehtineet”, mutta nyt sitten.

 8. says: Laura Linnea

  Rodos on mullakin käymättä, oon käynyt Kreikan saarista vain Kreetalla, joka onkin varmaan se toinen suosittu. Rodos vaikuttaisi hyvältä paikalta etätöihin. Sopivan pieni, ettei tule hirveää fomoa kaikesta mitä ei ehdi tehdä, mutta sopivan suuri jotta tekemistä riittää. Ja rantaviivaa riittää, joten työpäivän jälkeen saisi helposti aivot vapaalle.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Rhodoksella on tosiaan kokoa ja sen myötä siellä riittäisi tosiaan lääniä vaikka pitemmänkin oleskelun aikana päivä tai viikonloppuretkille.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.