Blogimme tavoitteet

Bloggaamisesta harrastuksena (tai jopa ammattina) puhuttaessa kehotetaan asettamaan blogille tavoite ja/tai määrittelemään selkeästi oman blogin mitä ja kenelle.

Nopeasti mietimme  aihetta jo syksyllä blogillemme käyntikorttia tilatessa ja tiivistimme sen silloin yhteen lauseeseen muotoon: ”Maabongareiden matkailuaiheinen blogi – matkakertomuksia yli 100 maasta”.
tavoitteet
Palasin ajatukseen silloin tällöin blogimaailmaa sapattivapaani aikana enemmän seuratessani ja erityisesti osallistuessamme parillekin bloggaamista käsitelleelle kurssille, joten tässä, nyt,
Meriharakka.net -blogin tavoitteet:

  • Maabongauksesta kiinnostuneiden lukijoiden ykkösblogi, joka innostaa ihmisiä tutustumaan maailmaan laajasti, jopa tavoitteellisesti

  • Matkapäiväkirja – myös itsellemme

Tavoitteellinen matkailu voi äärimmilleen vietynä olla vierailu kaikissa itsenäisissä maissa (tai jopa kaikilla TCC-, MTP- tai TBT-alueilla), mutta myös esimerkiksi käydä kaikissa Euroopan maissa tai käydä uudessa maassa joka vuosi.
Haluamme innostaa ihmisiä tutustumaan maailmaan laajalti: mieluummin enemmän ja joskus hiukan epämukavastikin kuin hemmotellen ja shamppanjaa nauttien jo tutuksi tulleessa kohteessa.

workingMatkapäiväkirjana tarjoamme perustiedot kohteista: mitä ehdit näkemään päivässä ja tai kolmessa ja mitä kannattaa mielestämme nähdä ja kokea.
Kerromme myös kokemuksiamme matkanjärjestäjistä, etenkin niistä, jotka vievät Sinut halutessasi lähes minne tahansa ja kerromme millä hinnalla missäkin olemme käyneet. Emme arvioi hotelleja tai ravintoloita mainintoja tarkemmin, sillä emme erityisesti panosta niiden valintaan, riittää, että täyttävät tietyt perusedellytykset.

Lukuja ja laatua

Google-AnalyticsBloggaamista harrastuksena ryhdittämään ja asetettujen tavoitteiden seuraamiseen ehdotetaan työkaluja kuten päivityskalenteria ja määrällisisten ja laadullisten tavoitteiden asettamista. Päivityskalenteriin liittyy myös suunnitelma sisällön jakamisesta eri sosiaalisen median kanavissa.

Näiden osalta asetamme blogillemme seuraavat tavoitteet:

  • Julkaisemme keskimäärin kolme uutta juttua viikossa ja jaamme niitä Facebookissa omalla sivullamme ja (jutusta riippuen) mahdollisesti myös Reissupostauksia -sivulla tai omille ystävillemme, Twitterissä ja soveltuvin osin Instagramissa. Pinterestiäkin saatamme kokeilla jossain määrin, mutta täysillä Meriharakka.net ei siellä toistaiseksi ole.
  • Seuraamme lukijamääriä Google Analyticsin kautta ja julkaisemme ne Meistä/About -sivulla neljännesvuosittain
  • Analysoimme suosituimmat jutut (lukijamäärät, kommentit) kuukausittain, kuluneen kuukauden aikana julkaistuista ja kaikista jutuista ja yritämme käyttää tätä tietoa panostamalla aina jatkossa enemmän lukijoita kiinnostaviin aiheisiin, kunhan ne pysyvät blogimme aihepiirissä!

Laadullisten tavoitteiden osalta pyrimme niin parempaan kieliasuun kuin parempiin kuviin. Lupaan yrittää tuottaa lyhyempiä lauseita ja väliotsikoita.

Kuvien osalta lupaamme yrittää oppia lisää niin digijärjestelmäkameroidemme käytöstä kuin kuvaamisesta yleensä. Näin siitäkin huolimatta, että blogissamme teksti säilyy pääosassa myös jatkossa ja silloin kun haluamme julkaista enemmän kuvia teemme sen erillisinä kuvakansioina.

Emme tässä vaiheessa aseta lukijamäärätavoitteita, emme blogin emmekä Facebook-, Twitter- ja Instagram -seuraajien osalta – keskitytään nyt ensin näihin.

hyvä juttu

Uusien juttujen suosituimmat 15.3. – 14.4.

  • K -merkityt jutut keräsivät näistä eniten kommentteja.

Bloggaamiseen (ja lehtikirjoittamiseen) liittyvät jutut tuntuivat olevan suosittuja, ehkä siksi, että ne olivat henkilökohtaisempia kuin matkakertomustyyppiset jutut. Matkakertomuksiakin tällä jaksolla oli tarjolla, Kirgiisian ja Kazakstanin suunnalta, ja niitäkin suosituissa löytyi, mutta vasta näiden jälkeen.
Serlachiuksen suosiota selittää osittaan tietysti myös se, että sitä jaettiin myös museon omissa kanavissa, joiden lukijamäärät ovat suurempia kuin meidän.

Kaikista jutuista suosittuja myös 15.3. – 14.4.

Pääsiäistä selittää tietysti pääsiäisen osuminen tälle jaksolle. Uber-jutut nousevat aina kun tästä ilmiöstä kirjoitetaan lehdissä ja olisikohan Albatrosilla taas tarjolla tuo matka Pohjois-Espanjaan kun ihmiset hakevat siitä tietoa?

(Tätä juttua hahmotellessani luin esimerkiksi tällaista englanninkielistä juttua aiheesta.)

 

Tags from the story
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.