Kuukauden kuva ja Everything Everywhere

galapagos_fea

Tämän kuukauden kuukauden kuva ei olekaan omani vaan Everything Everywhere -sivustoa ja blogia ylläpitävän Gary Arndtin.

everythingeverywhere galapagos

Kuva on Galapagokselta, Bartolome Islandilta. Galapagos on kautta aikojen yksi vaikuttavimmista paikoista ja samaiselta saarelta olemme mekin ottaneet kuvan mutta lähes 10 vuotta vanha kuvamme jää laadussa kyllä pahasti jälkeen tätä Garyn kuvaa.

Galapagos
Meriharakan Galapagos Islands

Blogijuttumme olivat 9 vuotta sitten paljon nykyistä niukempia, mutta Bartolomen saaresta kirjoitin päiväkirjaani näin:

Iltaretki Bartolomen saarella – laavasaari, jonne nousimme rakennettuja portaita pitkin ylös näköalapaikalle. Tuulista ja pölyistä. Master & Commander –leffan otoksia oli kuulemma kuvattu Bartolomesta. Ensimmäinen saariretki oli ns. dry landing, eli kumiveneestä pääsi kengät jalassa saareen ja takaisin. Näimme myös ensimmäiset merileijonat, pingviinejä, pelikaanin,haikaran, harvinaisen amerikan meriharakan, laavaliskon …

Galapagoksella kävimme muuten juuri lokakuussa, joten sikälikin tämä sopii hyvin blogimme Kuukauden kuva -sarjaan. Tämän vuoden lokakuun matkat jäänevät kahteen kotimaan matkaan:  käymme Turussa katsomassa Åbo Svenska Teaternin Stormskärs Maja -näytelmän ja Hangossa Hangon elokuvajuhlilla.

everythingeverywhere blog

Mutta, takaisin Everything Everywhere -blogiin. Garyn blogi on valokuvablogi, eli hän julkaisee lähes päivittäin kuvan jostain päin maailmaa. Kuvat ovat lähes jokaisesta maailmankolkasta, sillä onhan hänellekin jo kertynyt yli 100 maata, vielä reilummin TCC-alueita ja lähes 300 Unescon maailmanperintökohdetta. Matkakuvia, järjestettynä maanosittain ja maittain sivustolla on katseltavissa yli 20 000. Gary kävi Suomessa ja Ahvenanmaalla tänä kesänä, joten mukana on myös muutama kuva Suomesta.

Pienessä sarjassani maabongareiden blogeja maailmalta kuuluu nyt tämän esittelyn myötä nämä jutut:

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Join the Conversation

2 Comments

  1. says: Katja

    Täytyypäs tutustua tähänkin maailmanmatkailijaan ja kuviin. : )
    Haastoin teidän blogin mukaan #blogisitarina:an., jos ei kukaan muu oo vielä kerinny. :D

  2. says: Pirkko

    Kiitos kommentistasi Katja! Ja tuo blogini tarina on työjonossa, kiitos vaan (toisesta) haasteesta :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.