Millä hinnalla Havaijille?

Havaiji kustannukset

Syyskuinen matkamme Alaskaan ja Havaijille koostui kahdesta risteilystä ja muutamista lisäpäivistä ennen Alaskan risteilyä ja risteilyjen välissä niin Vancouverissa kuin Honolulussa. Alaskan ja Vancouverin osuuden kustannuksista tein oman yhteenvetonsa jo muutama viikko sitten, mutta jätin silloin Havaijin pois, sillä ajattelin, että vaikka meille Alaska ja Havaiji olikin sopiva yhdistelmä, niin ehkä vielä sittenkin on tavallisempaa lähteä Alaskan risteilylle tai Havaijille.

Pride of America

Mutta asiaan, eli Havaijin osuuden kuluihin – alla oleva erittely siis ilman Helsinki – Seattle – Helsinki -välin lentoja, sillä ne olivat mukana Alaskan risteilyn kustannuserittelyssä, kahdelta hengeltä n. 1 700 euroa.

Lennot, risteily ja hotellit

Havaiji kulut1
Vancouverista lensimme Honoluluun Westjetillä ja Honolulusta takaisin Seattleen Hawaiianilla. Jätimme Havaijin lentojen varaamisen ehkä vähän turhan myöhään, sillä Seattle – Anchorage -välillä näytti kulkevan lentoja niin taajaan ja niin halvalla, että tuudittauduimme ajatukseen, että tilanne olisi jokseenkin sama Honolulun lentojen osalta, mutta näin ei sitten kuitenkaan ihan ollut – olihan lentomatkaakin kuitenkin n. 6 tuntia suuntaansa.
Eli vinkki tältä osin, lentoihin Honoluluun asti kannattanee suhtautua kuten pitkiin lentoihin ja varata ne ajoissa.

Lentolippujen hintoihin olen tuossa sisällyttänyt myös 42,75 euroa (50 dollaria) laukkumaksuja kahdelta laukulta kummallekin lennolle. Nämä maksut maksettiin luottokortilla vasta sisääntsekkauksen yhteydessä. Yritin jopa kevyesti selvittää, että olisiko ne voinut maksaa etukäteen, mutta ilmeisesti ei.

Havaijin risteilyjen kalleudesta kerroin jo matkaa varatessamme: risteilyhän on Yhdysvaltain sisäinen risteily ja siten se ei ole verovapaa ja ulkomaisen henkilökunnan määrä laivalla on rajattu 25 prosenttiin.
Saimme kuitenkin risteilyn hinnasta pienen alennuksen (yhteensä n. 500 euroa) blogiyhteistyönä, mikä tietysti paransi tilannetta hieman.

Ennen matkaa pohdimme kyllä myös vaihtoehtoa liikkua saarelta toiselle lentäen, mutta näin jälkeenpäin olemme todella tyytyväisiä siihen, että valitsimme risteilyn, joka mahdollisti kaikkien saarien näkemisen viikossa, kun aikaa ei mennyt ”pakkaa – lähde lentokentälle – lennä – ota taksi hotellille – pura” -kuvioon joka toinen päivä.

Pride of America
Honolulun satama

Ennen risteilyä asuimme pari yötä Waikiki Beachillä Pacific Beach -hotellissa, sillä pitihän sitä nähdä vähän Honoluluakin.

Yöpyminen Seattlen lentokenttähotellissa oli vain lentoaikataulujen takia – Seattlea emme enää tälle matkalle mahduttaneet.

Retket

Havaiji kulut2 Pride of America
Päädyimme ostamaan laivan retken lähes jokaisessa satamassa, vaikka etukäteen niitä olimmekin varanneet vähemmän kuin Alaskaan (vain Haleakalan ja Volcanoes Parkin).

Mauilla ”retki” Lahainaan tuli edullisemmaksi laivan bussilla kuin taksilla edestakaisin.

The Director’s Cut -retki Kauailla näyttää olleen kallein valitsemistamme retkistä, mutta ehdottomasti hintansa arvoinen!

Retken Pearl Harbouriin ostimme Pearl Harbor Visitor Bureaun sivuilta kun halusimme helpon ja varman vaihtoehdon vierailla tuolla tiettynä päivänä.

Taksit olivat Havaijilla suomalaiselle edullisia. Tuon viimeinen siirtymä Honolulussa, satamasta lentokentälle, olimme varautuneet tekemään taksilla, sillä laivayhtiön 25 dollaria per nuppi tuntui liian kovalta hinnalta, kun meitä sentään oli kaksi, mutta kun terminaalissa asiallisen näköinen nuorimies ehdotti meille minibussikyytiä hintaan 10 dollaria nuppi otimme sen, etenkin kun meillä ei vielä siinä vaiheessa ollut kovin kiirekään, joten oli aikaa katsoa, että toimiiko tämä vai ei – ja toimihan se.

Havaiji Kauai
Lu’au jäi näkemättä, kun viiden tunnin mittaiseksi arvioitu iltaretki päiväretken jälkeen ei enää innostanut. Seuraavalla kerralla sitten!

Muut kulut

Havaiji kulut3
Norwegian Cruise Line myy Euroopassa kaikki risteilyt nykyisin All-inclusivena, joten meillä oli kattavat juomapaketit, mutta ”verollisella” risteilyllä kaikki juomaostokset piti silti ensin ”maksaa” ja sitten seuraavana yönä hyttilaskusta pyyhittiin niiden osalta pois muut kulut paitsi verot. Kahdelta hengeltä ei sitten lopulta kuitenkaan jäänyt veroja maksettavaksi kuin tuo 13 euroa, mutta prosessi oli kyllä vähän työläs ja sotkuinen.

A President from Hawaii Obama
Vaihtoehto matkamuistoksi tämäkin

NCL Onboard credits -summa koostuu sekä hyvityksistä, jotka saimme siksi, että olimme jo (!) toisella NCL:n risteilyllä, että 25 dollarin korvauksesta siitä, että onnistuivat ensin rikkomaan toisen matkalaukkumme yhden sarana kun kuljettivat sen terminaalista hyttiimme. Laivan verstas sai kyllä onneksi saranan korjattua ihan hyvin, mutta saimme tuon verran vaivan palkkaa siitä, että jouduimme kuljettamaan matkalaukun respaan ja noutamaan sieltä.

Nettikulut puuttuvat tästä laskelmasta, sillä osana blogiyhteistyötä saimme ilmaiseksi käyttöömme samanlaisen 250 minuutin nettipaketin kuin Alaskankin risteilyllä (paketin hinta 110 euroa). Havaijilla pystyi kyllä myös satamissa hyödyntämään aika monessa paikassa ilmaista wifiä.

Pienen alennuksen ja ilmaisen nettipaketin lisäksi saimme blogiyhteistyönä yhden illallisen erikoisravintolassa, jonka nautimme brasilialaisessa churrascariassa.

Churrascaria Pride of America
Caipirinhat alkuun!

Churrascaria Pride of America
11 lihavaihtoehtoa – joista vaan muutaman ohitimme
Churrascaria Pride of America
Lisukkeina riisiä, perunamuhennosta, perunoita ja sieniä
Churrascaria Pride of America
Vihreä puoli ylös: Sinulle tarjotaan lihavaihtoehtoja yksi toisensa jälkeen
Punainen puoli ylös: Nyt riittää, siirrytään jälkiruokiin!

Melkein ainoat suomalaiset laivalla

Pride of America -aluksella emme omalla risteilyviikollamme tavanneet muita suomalaisia matkustajia. Yhden suomalaisen kuitenkin tapasimme, eli laivan hotellipuolen johtajan Kaj Turusen. Kaj on alunperin Porvoosta, mutta päätynyt maailmalle jo kauan sitten, ensin hotellimaailmaan ja sittemmin risteilyaluksille. Pride of American hotellipuolta hän on ehtinyt jo johtaa useamman vuoden.

Pride of America suomalaisia

Muun jutustelun lomassa ilmaisin myös tyytymättömyyteni juomapaketteihin, erityisesti siihen, että jos haluan hytissä valokuvien käsittelyn ja muistiinpanojen teon lomassa  juoda Pepsiä, niin se pitää hakea baarista ja kuljettaa hyttiin lasissa.
Kaj päätti sitten ratkaista tältä osin ongelmani juomapakettien kanssa lähettämällä hyttiimme sangollisen Pepsi-tölkkejä!

Tarjosipa Kaj meille vielä yhden aterian erikoisravintolassakin, joten tällä risteilyllä päädyimme paitsi brasilialaiseen Moderno Churrascariaan myös ranskalaiseen Jeffersson’s Bistroon.

Pride of America

Pride of America on kokoluokaltaan suunnilleen samanlainen kuin Alaskan risteilyllä kotinamme toiminut Norwegian Sun, eli keskikokoinen. Laivalle mahtuu 2 186 matkustajaa ja 927 hengen miehistö.

Pride of America

Hytti

Hytiksi valitsimme tällekin risteilylle ikkunahytin, josta näköala voi olla rajoitettu – joka meidän tapauksessamme osoittautui ikkunan edessä osittain olevaksi pelastusveneeksi. Havaijilla parvekettakin olisi teoriassa voinut käyttää vähän enemmän kuin Alaskassa, mutta risteily oli jo tälläkin hyttivaihtoehdolla sen verran arvokas, että emme halunneet siihen enempää panostaa. Ja riittihän laivassa hyvin yleisiä ulkotiloja niiksi harvoiksi hetkiksi, jolloin päiväsaikaa kannella ehdimme olemaan.

Pride of America

Pride of America
Pyyhe-eläimet olivat osa risteilyelämää myös Pride of Americalla

Ravintolat

Pääosin ruokailimme risteilyn perushintaan kuuluvissa ravintoloissa, eli 5. kerroksen pääravintolassa, jossa ruoka tarjoiltiin pöytään ja 11. kerroksen buffet-ravintolassa. Aamiaisen nautimme retkiaamuina useimmiten hytissä, jonne sen sai tilata ilman sen kummenpia palvelumaksuja tälläkin aluksella.
Olimme ihan tyytyväisiä tähän ”perusruokaankin”, tosin buffetissa valikoima oli melko samanlainen päivästä toiseen, mutta laajasta valikoimasta saattoi toki tehdä vähän erilaisia valintoja eri päivinä.

Kuudennen kannen Cadillac Dinner -ravintola oli ovela sisustukseltaan ja auki kai ympäri vuorokauden, mutta emme valitettavasti löytäneet sen ruokalistalta kovin moneksi ateriaksi mieluisia vaihtoehtoja. Tämä ravintola levittäytyi myös kannelle, joka Havaijin lämmössä jossain tilanteessa onkin varmaan mukava vaihtoehto, vaikkemme sitä melko myöhään illalla ravintolassa käydessämme tulleetkaan testanneeksi.

Pride of America Pride of America

Pride of America Cadillac
Aika mielenkiintoinen alkuruoka: neljännes valkokaalia, jonka päällä kylmä aurajuustokastike ja muutama pekoninmuru!

Kuvallinen henkilöllisyystodistus

Tuoreen Alaskan risteilykokemuksen jälkeen havainnoimme ehkä Pride of America -laivalla erityisesti laivojen välisiä eroja ja yksi ero kaikkiin aikaisempiin risteilyihimme oli, että rantaan mentäessä oli aina oltava mukana paitsi laivan kortti myös kuvallinen henkilöllisyystodistus, jota kysyttiin niin satama-alueelle tultaessa kuin laivaan sisälle tultaessa. Ehkä tämä lisäkerros turvallisuuteen johtui siitä, että olimme Yhdysvaltojen alueella.

Pride of America

Juomapaketit

Juomapaketeista emme pitäneet Pride of Americalla sen enempää kuin Norwegian Sunillakaan. Muutama ero laivoissa kuitenkin niihin liittyen oli:

 • jo kustannusyhteenvedossa mainitsemani verollisuus, eli verot piti maksaa paketista huolimatta
 • vesipullot toimitettiin kaikki hyttiin kerralla risteilyn alussa, mikä oli oikeastaan ihan hyvä juttu, eipä kukaan häirinnyt alkuillasta päivittäisten vesipullojen tuonnilla
 • kaikki tarjoilijat eivät tuntuneet olevan ihan selvillä juomapaketeista ja niiden käytöstä – ehkä siksi, että niitä oli myyty vain eurooppalaisille (tai vain ei-amerikkalaisille) joten kaikki tarjoilijat eivät ehkä törmänneet niiden käyttäjiin kovin usein.

Pride of America juomapaketti

Kuntosali

Havaijilla Alaskan risteilyllä minua vaivannut lievä flunssa oli jo jäänyt taakse ja ehdimme muutaman kerran poikkeamaan laivan kuntosalillakin, siitä huolimatta, että meripäiviä ei tällä reitillä ollut yhtään.
Kuntosali oli ihan riittävän iso ja monipuolinen: lämmittelylaitteita pitkä rivi, mutta myös laitteita ja painoja kaikille perusliikkeille.

Kuntosalilla Pride of America Kuntosalilla Pride of America

Valokuvat

Laivan valokuvaajien ottamia kuvia emme tällä risteilyllä päätyneet ostamaan yhtään. Jotenkin he eivät olleet ihan niin kivasti läsnä eri satamissa, retkistä puhumattakaan, kuin Alaskassa ja jotenkin onnistuimme ohittamaan tilaisuuden kuvauttaa itsemme kapteeninkin kanssa.

Valokuvakuvio oli tällä laivalla toteutettu toisin kuin millään aikaisemmalla laivalla, jolla olimme risteilleet: täällä ei ollut isoja valokuvaseiniä vaan jokaisessa kuvaustilanteessa kuvaaja kysyi hytin numeron ja omia kuviaan saattoi sitten käydä katsomassa omasta mapistaan niin halutessaan.

Valokuvaajien ohella laivassa oli kiva ilmainen selfie-automaatti, josta sai oman kuvansa lähetettyä itselleen sähköpostiin tai postattua suoraan Facebookiin. Alla yksi esimerkki lähes jokailtaisista otoksistamme!

Pride of America valokuva-automaatti

Kohdekuvaukset

Lopuksi vielä linkkilista jo aikaisemmin kirjoittamiini kohdejuttuihin Havaijin risteilyltämme:

Pride of America Hawaii

Reittikuvaan vielä sellainen kommentti, että meitä olosuhteet suosivat ja kiersimme tosiaan Hilosta Konaan Kilauean tulivuoren ohitse.

Saarten nimet eivät tuossa laivayhtiön tekemässä reittikartassa näy, mutta siis Honoluluhan on Oahulla, Kahului oli satamamme Mauilla, Hilo ja Kona Big Islandilla ja Nawiliwili Kauailla.

Pride of AmericaPride of America

Viimeinen ilta Pride of American kannella – ja viimeinen Havaiji-juttumme.
Seuraavat sitten Vancouverista, joka jäi vielä väliin kun siirryin suoraan Alaskasta Havaijiin tai sitten jo Saudi-Arabiasta, jonne olemme lähdössä ensi kuun alussa.

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

24 Comments

 1. says: Ne Tammelat

  Melkoisen tyyris risteily, mutta varmasti jokaisen euron väärti. Upeita paikkoja olette nähneet. Kiva, kun avasit kustannuksia noin tarkasti, näkee hyvin mitä mihinkin osioon kannattaa varata. Hassua, että tuo juomaveroprosessi saatiin hoidettua noinkin hankalasti :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos! Havaijin risteilyä pitäisi kait verrata siihen, että asuisi noilla saarilla hotellissa ja lentäisi niiden välillä, eli lennot, hotellit ja matkat lentokentille suuntaan ja toiseen kullakin saarella. Ei sekään ihan halpaa ole – ja työlästä. Lisäksi tosiaan tuo vaatimus, että 75% henkilökunnasta on amerikkalaisia, amerikkalainen minimipalkkavaatimus ja verollisuus tekevät Havaijin risteilystä lähes tuplasti vaikka Alaskan-risteilyn hintaisen. Tosin Alaskan risteilymme oli kauden viimeisiä, eli sen hinta oli jo siksikin edullinen.
   Havaijilla ei myöskään ole sellaista kilpailua varustamojen välillä kuin Karibialla tai Välimerellä, sillä näitä saaria kiertää vaan tämä yksi laiva!

 2. Tuo churrascaria!

  Olisin istunut siellä joka ilta. Viimeksi olen tuollaisessa syönyt Ra’s al-Khaimanissa ja voi jestas että oli hyvää. Pitää vaan osta olla syömättä itseään ähkyyn halvoista lihoista, kuten kana ja possu ja malttaa odottaa niitä parempia paloja kunnon pihvikarjasta. Vieläkin tulee heti kuola suuhun, kun muistelee.

  Edelleen mietin tuota juomapakettisysteemiä ja erityisesti vesipulloja. Kun nuo vedet oli juotu, niin pitikö ostaa jostain lisää vai saiko pulloja täyttää jossain ilmaiseksi. Siis mullahan menee vettä monta litraa jo yhdessä päivässä. Yhden yönkin aikanakin juon sen puolilitraa.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anna! Me olemme käyneet churrascariassa Riossa, Nairobissa ja nyt täällä Pride of Americalla ja täytyy myöntää, että tämä Moderno Churrascaria oli mukavalla tavalla sivistynyt versio tästä konseptista ja olisimme saattaneet harkita tuota vaikka olisimme siitä joutuneet maksamaankin. (Toisaalta, saimme valita yhden erikoisravintolan blogiyhteistyön merkeissä ja valitsimme useasta ravintolasta juuri tämän, eli sikäli me teimme valinnan juuri tämän hyväksi.)

   Meille riitti litra vettä per päivä kun joimme lisäksi mehuja, pepsiä, viiniä, kahvia ja mitä milloinkin. Lisäksi joimme päivisin rannoilla. Ilmaista nestettä oli tarjolla buffetruokailuissa ja jotkut taisivat siellä pullojakin täyttää, vaikka se ainakin teoriassa taisi olla kiellettyä.

 3. says: Sandra

  Eihän tuo halpa ole, mutta varmasti kaiken väärti. Olisi varmasti mielenkiintoinen kokemus ja paljon olette päässeet näkemään.

  Erityisesti tuo internet vaikutti aivan mielettömän kalliilta! Olisi jäänyt minulla sometukset väliin tuolla maksulla.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sandra! Jos 110 euroa jakaa kahdelle ja 7 päivällä niin päädytään johonkin vajaaseen 8 euroon per nuppi per päivä – ja sillä pysyy kyllä jo ajan tasalla. Eihän se ilmaista ole, mutta sen verran vielä (Alaskan risteilyllä) suostuimme netin käytöstä maksamaan, etenkin kun siellä satamissa ei juuri ilmaista wifiä ollut – Havaijilla ilmaisten wifien löytäminen oli helpompaa.

 4. says: Eveliina

  Tuota matkaa varten saisin vuoden jos toisenkin säästää, mutta kuullostaa aivan uskomattomalta kokemukselta! Nuo Hawaijin saaret olivat itselleni vielä aivan uusia tuttuvuuksia. Pakko joskus päästä itsekin!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Eveliina! Kesti tuo meilläkin, Havaijille asti päätyminen, vuosikymmeniä, vaikka paljon eri suunnilla olimmekin matkustaneet. Emme sitten enää, ajatellen, että tämä on osaltamme mitä todennäköisimmin ensimmäinen ja viimeinen kerta Havaijilla, halunneet käydä siellä säästöbudjetilla ja rajaten ehkä vierailumme vaan Oahun saarelle (Honoluluun).

 5. Kiitos perusteellisesta kustannuserittelystä sekä risteilyesittelystä! Aika kallista tuntuu olevan. Voi olla, että meidän porukan Hawajin risteily saa odotella vielä jonkin aikaa… Nimimerkki: ”Halvat lennot rulaa”. ;)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Heidi! Matkailustrategiansa kullakin ja luultavasti jokainen löytää sen itselleen sopivimman. Me olemme vuosien mittaan ohittaneet lukuisan määrän lentodiilejä pysyen karkeasti ottaen itse laatimassamme matkailusuunnitelmassa ja päätyen sitten, tosin usein vähän kalliimmalla, juuri niihin kohteisiin, joissa haluamme kulloinkin käydä.

 6. Mielenkiintoista lukea näitä yhteenvetoja, vaikka ei itse ehkä tuollaiselle risteilylle (vielä) tulisi lähdettyä. Tuo juomapakettikäytäntö kuulostaa monimutkaiselta, mutta kai se jotenkin liittyy verotukseen.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anne! Tuo juomakuvio oli tosiaan Havaijilla tuollainen ensin laskutetaan ja sitten hyvitetään risteilyn verollisuuden takia. Pääosa maailman risteilyistä käy useammassa maassa ja hyödyntää verovapautta. Näin oli myös Alaskan risteilyllä, jolla kävimme juuri tätä ennen: se lähti Yhdysvalloista ja päätyi Kanadaan. Havaijille ei kuitenkaan kansainvälisillä (verovapailla) risteilyllä pääse paitsi viettämällä lukuisia päiviä merellä ja silloinkin ne pistäytyvät Havaijilla vain melko lyhyesti.

 7. Kiitos mahtavasta yhteenvedosta kuluista.
  Ihanan kuulonen risteily mutta olihan sillä hintaakin.
  Täytynee muutama vuosi säästää jotta olisi mahdollisuus lähteä tuommoiselle, olisihan se hieno!!
  Hawaii on kiinnostanut kanssa ja mulla on jostain syystä ollut hirveä hinku matkustaa Kanadaan ja Alaskaan joten nää sun postaukset osui kyllä todella
  oikealle henkilölle nyt :)
  Kaikkea en ole kerennyt vielä lukemaan!! Ihanan kattavia postauksia ja noi kuvat!!
  Noi juomapaketit kyllä kuulostaa vähän sekavalle systeemille!!
  Mietin kanssa tuota vesitilannetta kun juon parhaimmillaan 2-3l vettä päivässä ja Jani saman mokoman niin saako sitä ostettua lisää vai millä systeemillä siellä toimitaan?!
  En oo kaikkia postauksia tosiaan keretä lukemaan mutta oliko tuolla millainen ”pukukoodi”?! Kun lukenut joistakin risteilyistä että pitää olla tietyn tyylinen vaatetus..?!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mimmu! Tuossa Havaijissa, ainakin meidän osaltamme, on vähän se kuvio, että kun se on niin kaukana, niin siihen suhtautuu sellaisena once-in-a-lifetime -juttuna ja silloin ei kannata kauheasti ajatella säästämistä, sillä jonkun retken lisähinta jo koko matkaan poltettuun rahaan nähden on sittenkin aika pieni.
   Vettä saa toki ostettua lisääkin ja aterioiden yhteydessä (buffet-puolella) on tarjolla juomia. Hassua toki, että taisi olla niin, että lisävedet maksavat, mutta jos veden lisäksi ostat lisää olutta, niin se kuuluukin taas juomapakettiin.
   Niin Alaska kuin Havaiji olivat ainakin Norwegian Cruise Linella tosi vapaita pukeutumisen suhteen. Toki kummallakin risteilyllä oli muutamia ravintoloita, joissa vaadittiin siistimpää pukeutumista, eli siihenkin oli mahdollisuus, mutta toisaalta ravintoloita on niin paljon, että ihan retkivaatteissa (Alaska) tai arkisissa hellevaatteissa (Havaiji) risteilyllä pärjää myös hyvin.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Kati! Useinhan totuus on vähän toinen kuin mainosten Alkaen-hinnat, kun lasketaan kaikki kuitenkin jossain määrin pakolliset lisäkustannukset mukaan.

 8. Mielenkiintoinen koonti niin talouden kuin muunkin osalta. Matka tuonne suunnalle on suunnitteilla vuoden päähän, mutta katsotaan, toteutuuko ja millaisena toteutuu. Tästä oli joka tapauksessa apua siihenkin!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Heidi! Ehkä tärkein juttu on muistaa, että saaria on useita ja ainakaan asiaa etukäteen oikeasti miettimättä ei kannata jäädä vaan Waikiki Beachille Honolulussa.

 9. says: Simo

  Tyyris risteily, mutta toisaalta oma roadtrip Länsirannikolla maksoi melkein saman verran ja silloin kaiken joutui tekemään ja päättämään itse. Oon aina haaveillu Karibian-risteilystä, mutta eipä toikaan olisi huono vaihtoehto.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Simo! Joutuihan tässäkin itse päättämään, että valitsemmeko risteilyn vai saarihyppelyn lentäen – mutta päädyimme sitten tähän, helpoimpaan ratkaisuun. Ja pidän tätä kyllä edelleen hyvänä ratkaisua, sillä se näytti meille kaikki neljä pääsaarta.

 10. Kiitos kattavasta kulu- ja käytäntökoonnista Havaijin risteilynne suhteen! Pitääpä lukea noista teidän saarivisiiteistäkin tarkemmin. Luulen, että siippani eritoten ilahtuisi tuosta churrascaria ravintolan konseptista, pitääpä vilauttaa kuvia hänelle ja maistuis varmaan itellekin :P

  1. says: Pirkko

   Kiitos Rosita! Churrascaria oli kyllä yksi viikon kohokohtia meidänkin mielestämme.

 11. says: Ari

  Hei Pirkko,
  Kiitos upeasta reissuraportista – olemme aivan viittä vailla varaamassa Havaijin risteilyä marras-/joulukuun aikoihin ja ihanaa että tämö sinun juttusi löytyi.
  Parvekehytti olisi haaveissa mutta tuntuu että hintalaatusuhde on parempi esim. tuossa teidän rajoitetun näköalan ikkunahytissä – satutko muistamaan hyttinne numeroa ja oliko pelastusvene pahasti ikkunan edessä?
  Olemme reissanneet Aasiassa viime vuosina ja nyt haemme vaihtelua joten Havaiji ja New York on teemana tällä kertaa, ainakin tämän hetken suunnitelmissa.

 12. says: Pirkko

  Kiitos kommentasi! Hyttimme numero näyttää olleen 7642 ja kyllä siitä ulos näki ainakin sen verran, että tiesi mikä vuorokaudenaika kulloinkin on menossa :-)
  Me ainakin tapaamme risteilyillä on laivan satamassaoloajan (lue päivänvalon ajan) sen verran tarkkaan muualla kuin hytissä, ettei parvekkeelle oikein ole käyttöä, joten ei siitä kannata maksaakaan. Mutta kukin omalla tavallaan, tietysti.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.