Arkikuvia

arkikuvatotsikko

Seuraan muutamia ei-matkablogejakin, mm. Tyyliä etsimässä -blogia, jota kirjoittavaan Veeraan, valokuvaajaan,  tutustuin osallistuessani hänen pitämälle lyhyelle Olympus PEN -kameran käyttökurssille.

Viime vuonna Veera julkaisi blogissaan muiden juttujensa lomassa yksittäisiä kuvia arjestaan, Arkikuvia. Viehätyin ajatuksesta ja aloitin tänä vuonna oman Arkikuva-sarjani.  Lähes kaikki kuvat olen ottanut keskiviikkona, jotenkin ajattelin, että vakiopäivä ohjaa paremmin siihen, että kuvat kertovat juuri kulloisesta arjesta, eivätkä valikoidu viikon parhaista kuvista tai hetkistä.

Kuvat julkaisen joka viikko blogimme blogimme Instagram-tilillä ja Facebook-sivuillamme omassa kansiossaan. Facebook-albumi mahdollistaakin koko sarjan katsomisen kerralla, siinä missä Instagramin #arkikuva -merkintää käyttävät monet muutkin.

Blogin puolella en ole niitä ennen julkaissut, mutta tässä vaiheessa vuotta kuvia on jo kertynyt sen verran edustava kokoelma, että haluan tarjota vain blogiammekin seuraaville ikkunan näihinkin kuviin.

Tammikuu

Vuosi vaihtui Tunisiassa. Kotiinpaluun jälkeen paneuduttiin jo uusien matkojen suunnitteluun. Joulu kotona venyi vähän ylikin loppiaisen, mutta loppukuusta panostettiin kuntoon ja terveyteen. Tätä kirjoitettaessa olen kyllä jo päässyt eroon syksyisen keuhkoverotulpan jäljiltä säännöllisesti tarvittavista verikokeista.
Loppukuusta kävimme myös Lapissa, mutta emme näköjään keskiviikkona.

Kuntosali onkin muuten, ainakin meillä, harvinainen kuvauspaikka, vaikka kyllä me siellä matkaviikkoja ja kesäkuukausia lukuunottamatta joka viikko tapaamme käydä!

Helmikuu

Helmikuu oli etelärannikollakin talvinen.  Kuukauden matka Cesky Krumloviin ja Prahaan ei sekään osunut keskiviikkoon.

Maaliskuu

Maaliskuun alussa iloittiin (?) parista uudesta maasta, siis tarkkaan ottaen TCC-alueesta. Talvi jatkui vielä, mutta loppukuusta valmisteltiin jo matkaa Karibialle ja kuukauden viimeisenä keskiviikkona olimmekin jo patikoimassa Dominicalla.

Huhtikuu

Huhtikuun alussa olimme vielä Karibialla, Saint Lucialla. Helsingissä poikkesimme näköjään hetkeksi Hulluille Päiville, mutta sitten singahdimmekin jo Keukenhofiin ja viikon päästä paljon askeleita sisältäneelle retkelle Gentiin ja Bruggeen.

Toukokuu

Sadepäivällä aloitettiin, mutta sen jälkeen siirryttiinkin jo reippaasti kesään. PINGin jälkeen vuorossa oli retki Turkuun ja sen jälkeen Berliiniin. Kukkapenkin pieni laajennus päätyi kuvaan ihan Iirislahdessa.

Arkikuvasarjamme jatkuu joka keskiviikko, niin Instagramissa kuin Facebook-sivuillamme, eli jos pidit niiden kertomasta tarinasta, niin käypä joskus katsomassa myös jatkoa!

(Otsikkokuvassa arkikuvia Instagram-tileiltä iso_paha_susi ja anneliniemenmaa)

Tags from the story
Join the Conversation

12 Comments

 1. Uskoisin, että nuo arkikuvat saattavat kiinnostaa hyvinkin paljon vakiintuneita seuraajia. Itse olen omassa blogissani keskittynyt kuitenkin pelkästään matkailuun, kun en oikein jaksa seurata itsekään kuin matkailuaiheisia kuvia. Mutta sehän tässä blogimaailmassa on mukavaa, että on erilaisia blogeja, vaikka kirjoittelemahan mekin paljon samoista asioista. Sinänsä tuo teidän arkikuva viikottain on upea juttu, tuo tiettyä säännönmukaisuutta seuraajille. Oma suosikkini näistä oli Turun ”iso kukka”, mitä ihailin jo julkaisuhetkellä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Rami! Me saamme joskus kommentteja, että eikö elämässämme ole mitään muuta kuin matkailua, joten ehkä näiden kuvien kautta välittyy hiukan myös sitä muuta arkea :-)

 2. says: matkalla

  Kiva idea tuo arkikuvajuttu. Ainoastaan itsekin pohdin myös, että rikkoisiko se oman matkoista kertovan tilin. No ei kai, koska on kiva kurkistaa myös blogikirjoittajan elämään välillä. Tuossa talvisessa veneet nurin kuvassa on sitä jotain. Se on hieno.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Vaikkakin minäkin lähes pelkästään kirjoitan matkailusta, niin muutamia henkilökohtaisempiakin juttuja olen joskus kirjoittanut – ja ehkä kirjoitan joskus vastakin. Kun väitetään, että bloggaajan persoonallakin on väliä, niin ajattelin, että tämä sarja kertoo edes jotain myös meistä muutenkin kuin matkoilla.

 3. says: Ansku BCN

  Teillä on näköjään Barcelonan reissu tulossa syksyllä, tervetuloa :)! Minusta on kiva nähdä sitä (matka)bloggaajien arkielämääkin. Kirjoitin aiemmin sellaista enemmän päiväkirjan tapaista blogia ja kaipaan sitä. Matkapostaukset vaativat ainakin minulta paljon aikaa ja tiedonhakua ja kaipaan kovasti sellaista vapaata kirjoittamista, ajatusten siirtämistä paperille (tai siis näytölle) ilman faktantarkistusta. En halua matkablogiini täytepostauksia kirjoittaa ja tässä mietinkin, että olisiko liian työlästä ylläpitää kahta blogia, yhtä matkapostauksille ja toista sillisalaattipostauksille, omaksi iloksi ja kirjoittamisen ilosta. Täytyy kesän mittaan miettiä :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Ansku! Tuo Barcelonan reissu Travelers Century Clubin tapaamiseen siellä on vielä harkinnassa, ehkä päädytään, ehkä ei.
   Arkikuva ”sivuprojektimme” ei tätä enempää blogijuttuihin ole päätynyt – ja tuskin päätyykään – se eläköön omaa rinnakkaiselämäänsä Facebookissa ja Instassa.

 4. Hauska idea valoittaa hieman arkeakin pelkkien matkajuttujen ohessa, sillä uskon seuraajien olevan kiinnostunut siitäkin osasta elämäänne. Ja tykkään tavasta, että arkisemmille jutuille on pääsääntöisesti muut kanavat!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Terhi! En ollut kovin pitkään pohtinut näitä eri kanavien käyttöä eri tarkoituksiin, lähinnä yhdestä kuvasta ei tuntunut luontevalta kirjoittaa blogijuttua, joten ne päätyivät sitten Facebookiin ja Instaan – mutta nyt kun useampikin on tätä pohtinut näissä kommenteissa, niin ehkä hyvin noin, niin ei ”vakavasti otettava matkablogi” muutaman kuvan tähden muutu sekalaiseksi lifestyleblogiksi :-)

 5. Tämähän oli hauska summaus vuoden tapahtumista, tai ikään kuin puolivuotiskatsaus. Instagramistahan ne tosiaan aika hyvin löytyvät, ne joka kuukauden kohokohdat. Täytyypä muistaa joskus katsoa omat vastaavat.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Paula! Itse olen joskus saanut ihan livenä ystäviltäni hyväntahtoisia kommentteja, että mahtuuko meidän elämäämme muuta kuin matkailua, niin välillä on kiva tarjota näkökulmaa vaikka puutarhanhoitoon, joka on aika kaukana matkailusta :-)

 6. Onpa kiva idea ottaa keskiviikkoisin arkikuva! Siinä tosiaan avautuu arki ihan toisella tavalla, kuin valkkaamalla se viikon kuvauksellisin hetki. Ja on muuten kiva kurkata bloggaajan ”oikeaan” elämään myös. Tämä oli kiva kooste alkuvuodesta!

  1. Kiitos Kati! Etenkin paperikuva-aikaan otetuista kuvista on joiltakin vuosilta kuvia vaan juhlista ja lomilta – arki puuttuu kokonaan. Nyttemmin arkikin tietysti pääsee kuviin muutenkin, mutta itsekin olen pitänyt tästä ideasta, jonka Tyyliä metsästämässä -blogin Veeralta kopioin.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.