Bangkokin paras hotelli?

Shangri-La Bangkokin paras hotelli

Alkuun heti pari huomautusta. Olen käynyt Bangkokissa vain kerran, viipynyt kaupungissa kolme yötä ja asunut siellä vain tässä hotellissa. Bloggaajana, haluan myös heti alkuun mainita, että tämä ei ole kaupallinen eikä mikään muukaan yhteistyö: maksoimme oleskelustamme Bangkokin Shangri-La -hotellin Krungthep-siivessä ihan normaalin hinnan.

Hotelliin päädyimme useasti Thaimaassa ja Bangkokissa käyneen naapuriperheen suosituksesta, niin äiti kuin aikuinen tytär olivat ihastuneet hotelliin.

Sijainti. Sijainti. Sijainti.

Meille tärkein kriteeri hotellin valinnassa on sijainti. Bangkokin osalta ymmärsimme jo matkaa suunnitellessamme, että sijainti tarkoittaa sijaintia Skytrainin ja joen tuntumassa, sillä miljoonakaupungissa muut liikkumismuodot ovat pitkälti tuomittuja loputtomiin ruuhkiin.
Erityisesti ajatellen sitä, että vietimme kaupungissa vain muutaman päivän saimmekin ohjeen, että jos jonnekin ei pääse Skytrainillä tai jokiveneellä, niin sinne ei kannata mennä.

Shangri-La ja erityisesti sen Krungthep-siipi sijaitsevat niin Sathorn Taksinin Skytrain-aseman kuin saman nimisen Chao Phraya -joella liikennöivien jokilaivojen laiturin välittömässä läheisyydessä. Laituri tunnetaan myös nimellä Central Pier.

jokikartta Shangri-La -hotelli merkitty tähdellä – karttaa klikkaamalla pääset jokilaivaliikenteestä kertovaan juttuun

Näkymä Chao Phraya -joelle

Shangri-La on viiden tähden hotelli, joten sijainnin lisäksi muutkin asiat ovat vähintään kunnnossa.

Huoneemme oli 8. kerroksessa ja siinä oli parveke joelle päin. Chao Phraya -joen liikennettä olikin mukava tarkkailla omalta parvekkeelta silloin kun ei jaksanut itse siihen osallistua. Illalla joelle päin aukeava näköala oli luultavasti yhtä hyvä kuin näköalat Bangkokin kattobaareista. Yksi näistä, Lebua-hotellin Sirocco, oli parin korttelin päässä hotelliltamme ja kävimme lyhyesti tsekkaamassa sen yhtenä iltana, mutta tulimme siihen tulokseen, että ei meidän tänne ainakaan näköalan takia kannata jäädä.

Shangri-La Bangkokin paras hotelliShangri-La Bangkokin paras hotelli Shangri-La Bangkokin paras hotelli

Sänky oli mukava, ilmastointi kohdallaan ja työpöytäkin löytyi. Kylpyhuoneessa oli erillinen wc-syvennys ja sekä suihku että kylpyamme.

Ainoa pieni miinus, jonka majoituksestamme keksimme, oli pitkähkö matka aamiaiselle.
Hotelli koostuu nimittäin kahdesta rakennuksesta, Shangri-La ja Krungthep -siivistä, joista jälkimmäisen sijainti on liikenteellisesti parempi, mutta aamiaiselle joutuu kävelemään pitkiä käytäviä pitkin rakennuksen sisällä useamman sata metriä. Toki aamiaisen jälkeen kävely onkin ihan paikallaan, sillä runsaasti vaihtoehtoja sisältävässä aamiaisbuffeessa tuli helposti nautettia vähän liikaakin.

Perusjuttujen lisäksi, jotka nyt löytyvät lähes kaikista neljän tai viiden tähden hotellien aamiaisilta, tarjolla oli myös intialaisen keittiön vaihtoehdot, joista meille kelpasi aamiaisellakin naan-leipä ja esimerkiksi iso jäätelöbaari. Vähitellen olemme ehkä, mekin, oppineet poimimaan viiden tähden hotellien aamiaisten laajasta valikoimasta vain ne vaihtoehdot, jotka ovat omaan aamiaiseemme oleellisia täydennettynä ehkä muutamalla juuri kulloisenkin hotellin erikoisuudella. Valikoimahan on laaja siksi, että jokainen löytää ne juuri omat vaihtoehtonsa, ei siksi, että kukaan nauttisi niitä kaikkia!

Shangri-La Bangkokin paras hotelli
Shangri-La Bangkokin paras hotelli Shangri-La Bangkokin paras hotelli Shangri-La Bangkokin paras hotelli Shangri-La Bangkokin paras hotelliShangri-La Bangkokin paras hotelli

Afternoon Tea, josta riittää iltapalaksikin

Hotellin ruokapuoleen tutustuimme myös Afternoon Tean merkeissä, joka oli tarjolla iltapäivisin klo 14-16 välisenä aikana n. 40 euron hintaan (kahdelle). Helsingissä ja Espoossakin olemme parin viime vuoden aikana silloin tällöin käyneet nauttimassa iltapäiväteetarjoilusta useammassakin paikassa, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun siitä huolimatta, että olimme tarkoituksellisesti jättäneet lounaan syömättä, emme jaksaneet syödä kaikkea. Mutta ei hätää, saimme loput leivokset mukaamme siististi leivoslaatikkoon pakattuna! Eikä siis pyynnöstämme vaan tarjoilijan ehdottomana. Mikäs siinä, olihan huoneessamme jääkaappi, joten säilyiväthän ne siellä hyvin seuraavaankin päivään!

Shangri-La Afternoon Tea Bangkokin paras hotelli Shangri-La Afternoon Tea Bangkokin paras hotelli Shangri-La Afternoon Tea Bangkokin paras hotelli Shangri-La Afternoon Tea Bangkokin paras hotelli Shangri-La Afternoon Tea Bangkokin paras hotelliShangri-La Bangkokin paras hotelli

Uimassa Chao Phraya -joen rannalla

Hotellin kummallakin siivellä on omat allasalueensa ja kaikki hotellivieraat voivat käyttää kumpaakin aluetta hengenpelastajien valvovien silmien alla. Me jäimme suosiolla ”omalle” altaallemme, jonka iltapäivän tunteina saimmekin pitkälle itsellemme. Chao Phraya -joen partaalla uiminen tuntuikin hyvältä tavalta nauttia Bangkokista!

Shangri-La Bangkokin paras hotelliShangri-La Bangkokin paras hotelliShangri-La Bangkokin paras hotelliShangri-La Bangkokin paras hotelliShangri-La Bangkokin paras hotelliShangri-La Bangkokin paras hotelli

Halvemmallakin voi Bangkokissa asua

Tarkkaa hintaa kolmen yön asumisestamme Shangri-La -hotellissa en osaa sanoa, sillä ostimme Bangkokiin ja Myanmariin suuntautuneen matkamme pakettina Aventuralta. Bangkokin osalta valitsimme tämän hotellin itse, mutta Aventura teki varaukset. Booking.comissa hotellin hinnat näyttävät liikkuvan esimerkiksi tammikuulle 160-210 euron välillä kahden hengen huoneesta ja peruutuskelpoisuudesta riippuen.

Jos haluat suoran parvekenäkymän Chao Phraya -joelle ja optimoida sijaintisi Skytrainin ja laiturin suhteen, niin valitse huone Krungthep-siivestä.

Shangri-La Bangkokin paras hotelli Yönäkymä parvekkeelta, joen toisella puolella Bangkokin uusin ostosparatiisi (?) Icon Siam Mall

Kolme kohdetta viidestä

Bangkok oli muuten yksi niistä kohteista, jotka listasin kohta pari vuotta sitten kirjoittamassani jutussa:

5 paikkaa, jossa emme ole käyneet

Bangkokin myötä olemmekin nyt jo käyneet näistä kolmessa, eli Oulussa, Moskovassa ja Bangkokissa.

Pitäisiköhän tehdä uusi 5 paikan lista, Bali ja Tokio toki sillä säilyttäen, sillä listahan on selvästi todistanut oikeaksi vanhan totuuden siitä, että suunnitelmien kirjoittaminen paperille (nykyaikana ruudulle) saa ne toteutumaan!

Mutta palataan toki vielä Bangkokiin parin muunkin jutun verran, sillä kyllä me hotellista huolimatta maltoimme lähteä tutkimaan ympäröivää suurkaupunkiakin …

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

9 Comments

 1. says: Tuuli

  Eipä tosiaan hullumpi hotelli ? eikä hintakaan sellainen, etteikö joskus voisi tuollaiseen itsensä hemmotteluun satsata. Kauhea dilemma vaan tulee, kun tuollainen hotelli suorastaan kutsuu siihen, että jää vaan ihanaan puutarhaan uimaan ja nautiskelemaan elämästä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Tuuli! Tuo on kyllä totta, että vaikkakin kiva hotelli on kiva, niin jos kuitenkin pystyy ylittämään tuon kiusauksen jäädä hotellille, niin vähän hukkaanhan se menee :-)

 2. says: Pirkko

  Hiukan Facebookin puolella juttuun tulleita kommentteja tähän talteen (kun Facebookista ei niitä myöhemmin kuitenkaan löydä)!

  Markus toteaa (hiukan tekstiä tiivistäen):
  Bangkokissa on ehkä yli 2000 hotellia ja yli 200 hostellia ja paljon muita vaihtoehtoja.
  Bangkok ja Thaimaa ovat tunnettuja loistavasta palvelusta. Noiden suurkokoisten 5 tähden hotellien lisäksi siellä on iso määrä boutique-hotelleja, perhehotelleja, vintage-hotelleja ja teemahotelleja.
  Siinä mielessä olen eri mieltä. Shangri-La on jo vanha tekijä, ja samaan kategoriaan kuuluu _se paras_ hotelli, nykyään nimellä Mandarin Oriental, palvelun Grand Olde Dame, Dusit Thani ja moni muu.
  Erilaiset kodikkaat perhehotellit, tyylikkäät pikkuhotellit, Art-hotellit jne, ovat jokainen omalla erikoisella tavallaan erittäin laadukkaita.
  Meriharakka:
  Vähän tuossa yritinkin korostaa tuota, että tuskin oikeasti tiedän mikä noista 2000 hotellista olisi paras, mutta ainakin tämän sijainti oli loistava!

  Kirsi puolestaan kommentoi:
  Tuo hotelli meillä oli listalla omalle Bangkokin lomallemme, mutta emme saaneet sieltä huonetta perheellemme. Halusin siis lapset saman katon alle, en viereiseen huoneeseen ja siksi Shangri-La jäi. Anyway, vilinä Chao Phraya-joella ja näkymä sille on kuitenkin niin mukava, että ehkä joskus päädymme vielä tuohon hotelliin, Kiva myös lukea näitä hotelliyhteistyömättömiä arvioita.
  ja jatkaa vielä:
  Meillä oli viimeksi Emporium Suites by Chatrium Bangkok ja tykättiin siitä. Vain jokimaisemat puuttui
  Meriharakka: Kiitos! Me tosiaan olimme reissussa kahdestaan, joten huoneen koko riitti meille hyvin, mutta ymmärrän hyvin, joskus NYCissä oli haastavaa löytää keskustasta majoitus meille + kahdelle nuorelle, jotka halusin saman ulko-oven taakse, en naapurihuoneeseen :-)

  ja Mira:
  Me ollaan tykätty Chatrium Riversidestä. Kolmatta kertaa mennään samaan hotelliin lasten toiveesta. Siitä on lyhyt matka Asiatiqueen.
  Meriharakka: Asiatique oli vain muutaman pysäkin päässä tuostakin – ja toki poikkesimme sielläkin, kun sinne oli niin helppo mennä!

  ja vielä Jenni:
  Oltiin Mandarin Orientalissa ja Shangri-Lassa viimeksi maaliskuussa. Muutettiin suosiolla Ariyasomvillaan. Mun mielestä EHDOTTOMASTI Bangkokin paras hotelli. Todella pieni helmi toki noihin isoihin laitoksiin verrattuna.
  Meriharakka: Hinnaltaan näemmä sijoittuu Shangri-Lan ja Mandarin Orientalin väliin, lähemmäs kuitenkin Shangri-Lata.
  Jenni: Sijainti on oikein hyvä. Vesitaksipysäkki ihan vieressä, skytrain myös pienen kävelymatkan päässä. Mainio ruokatori kulman takana. Lukuisia kertoja Bangkokissa käyneenä ja monia hotelleja testanneena tämä on tosiaan paras tähän asti.
  Meriharakka: Vesitakseihin emme tutustuneet – tuo kanava näyttää Chao Phrayaa paljon pienemmältä vesiväylältä, mutta ilmeisesti sieltäkin sitten pääsee kulkemaan vesiteitse Chao Phrayan rannalla oleviin nähtävyyksiin (jos niihin haluaisi) – ja ilmeisesti jotenkin kohtuulliseen hintaan (vesibussithan eivät käytännössä maksa suomalaisella hintatasolla mitään).
  Jenni: Kanava on todella paljon pienempi kuin Chao Phraya, kuten useimmat tuolla Bangkokin sisuksissa. Vesibussi kyllä silti pysähtyy ihan Ariyasomvillan viereisellä kanavapysäkillä myös.
  Vesitaksin saa tilaamalla, hinta kaupunkialueella 5-8€. Matka nähtävyyksille ei ole pitkä! Ja enemmän paikallista elämää ja pieniä temppeleitä siinä ympärillä.
  En tiiä mikä siinä on, mutta Ariyasomvilla on vaan mun mielestä jotenkin ERILAINEN. Todella rauhallinen ja kaunis paikka.

 3. Hyvältähän tuo näyttää, ihan mielellään tuolla yöpyisin. Vaikkei hinta mikään kamala olekaan niin normaalisti yövyn paljon edullisemmin, mutta johonkin juhlapäivän hemmotteluun tai muuhun tuo voisi sopia.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anni! Melkein mieluummin kuin ”luksuksesta” maksamme hyvästä sijainnista ja tässä yhdistyy molemmat.

 4. says: veehoo

  Hyviä vinkkejä, kiitokset! Ollaan ensi kesänä muutama päivä pienten lasten kanssa Bangkokissa ja tästä löytyi muutama hyvä neuvo majoitusten suhteen. Valinnan varaa tuntuu löytyvän.

  1. says: Pirkko

   Kiitos veehoo! Kaupunki on tosiaan iso ja ruuhkainen, joten kannattaa ehkä ensin miettiä mitä siellä haluaa tehdä ja sitten katsoa majoitusta siltä suunnalta.

 5. Bangkokissa luksus on kyllä luksusta! Me oltiin tuossa naapurissa helmikuussa Chatrium Riversidessa ja oltiin myös erittäin tyytyväisiä sijaintiin. Todella samanoloinen muutenkin (mm. Terassi joen vieressä jota rakastin!), mutta jonkin verran edullisempi.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Lotta-Maaria! Bangkokissa ja monella suunnalla Kaakkois-Aasiaa. Sikäläinen hintataso on vaan ainakin toistaiseksi sen verran edullinen eurooppalaiselle, että paitsi, että voit asua siellä kait muutamalla eurollakin per päivä, niin viiden tähden hotellinkin saa täkäläisittäin ihan sopuhintaan.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *