Bangkok: Skytrain-päivä

Lumphini Park Bangkok

Kierreltyämme päivän verran Bangkokia Chao Phraya -jokea pitkin lähdimme seuraavana päivänä tutustumaan kaupunkiin Skytrainin varrella. Junamatkoja varten ostimme päiväliput, vaikkemme aamulla varmaksi tienneetkään montako matkaa päätyisimme tekemään. Alkuillasta olimme päätökseemme erinomaisen tyytyväisiä, sillä ostosalueen asemat olivat niin ruuhkaisia, että kertalippujen jonottaminen olisi ollut tuskallista!

Bangkok Skytrain

Bangkok Skytrain
Skytrainissä matkustaminen ilman kännykkää on vähintään epäilyttävää …

Päivän kohteiksi valikoituivat lopulta Lumphinin puisto ja muutama ostoskeskus. Kummatkaan eivät nyt oikeastaan kohteina olleet kovin kummoisia, mutta molemmat olivat sen verran kätevästi radan varrella, että niihin pääsi helposti.

Chinatown ja Khaosan Road jäivät lopulta näkemättä pitkälti siksi, ettei niihin hakeutuminen taksilla tai mahdollisten bussien selvittäminen tuntunut vaivan arvoiselta. Jälkimmäisestä saimme kahdenlaisia kommentteja, osa oli sitä mieltä, että ei teidän sinne kannata mennä, ei ole ”teidän kohteenne”, kun taas osa edelleen suositteli sitä meille.
Mutta ensi kerralla sitten, ehkä …

Lumphini Park

Lumphini Park Bangkok

Ajatus puistosta suurkaupungin vilinässä tuntui periaatteessa hyvältä. Lisäksi mahdollisuus nähdä varaaneja Bangkokissa tuntui sekin mielenkiintoiselta ajatukselta.

Mutta käytännössä Lumphini Park ei oikein lunastanut mitään lupauksiaan (jos se nyt niitä oli edes tehnyt). Varaaneja ei näkynyt, ei vaikka kiertelimme puistoa aika laajaltikin. Kiertelimme, vaikka puistossa oli itse asiassa ihan turhan kuuma mihinkään kiertelyyn.

Polkuveneet pienellä järvellä näyttivät kivoilta, mutta kuuma niissäkin olisi ollut.

Lumphini Park Bangkok Lumphini Park BangkokLumphini Park Bangkok

Jossain vaiheessa ajattelimme ottaa lähituntumaa luontoon ja oikaista vehreän nurmikentän poikki puiston toiselle laidalle. Edettyämme muutaman kymmenen metriä yllätyimme siitä, että ”kentästä” ei ollut tietoakaan, itse asiassa ruoho kasvoi lähinnä vesilammikossa ja päädyimme hyppimään vähän mättäältä toiselle yrittäen välttää pahempaa uppoamista. Jos oikein olisi etukäteen ajatellut, niin olisi voinut jopa päätellä, että ei vihreä nurmikko olisi ollut noin vihreä, jos kenttä olisi ollut kuiva!

Lumphini Park Bangkok Lumphini Park Bangkok Lumphini Park Bangkok

MBK ja Siam Center

Vaikkakaan emme etenkään vasta matkalla Myanmariin olleet ajatelleet ostaa Bangkokista mitään, niin päädyimme kuitenkin katsastamaan muutaman ostoskeskuksen.

MBK oli aikoinaan kaupungin suurin, nyttemmin ainakin samankokoisia on ilmeisesti muitakin, mutta kyllä 2000 kaupan ostoskeskuksessakin riittää hetkeksi ihmeteltävää. Etenkin ihmettelin, päätyessämme jollain satunnaisuudella kerrokseen, jossa myytiin matkapuhelintarvikkeita ja jotain muutakin elektroniikkaa, että jos olisin jotain tuolla saralla tarvinnut, että millä periaatteella olisin valinnut jonkun sadoista tarjolla olevista kojuista.

Bangkok MBK Bangkok MBK Bangkok MBK Bangkok MBK Bangkok MBK Bangkok MBK

Aikamme t-paita- ja elefanttihousukauppiaita jollain toisella tasolla väisteltyämme päädyimme sentään ostamaan täältä illallisen. Luultavasti emme osuneet mihinkään erityisen ravintolamaailman helmeen (jos niitä nyt tuolla olisi ollutkaan), mutta pidimme jo saavutuksena sitä, että löysimme edes jonkun ravintolan! Illallisen jälkeen paneuduimme seuraavaan haasteeseen, eli miten löytää ulos MBK:sta, mutta sekin onnistui sitten lopulta ihan kohtuuajassa.

Bangkok MBK

Sticky rice Bangkok
Mango & Sticky Rice

Bangkok shopping malls

MBK:n jälkeen suunnistimme Siam Centeriin, joka – kuten meitä oli evästetty – erosi MBK:sta ostoskeskuksena edukseen. Se muistutti enemmän länsimaista ostoskeskusta tyylikkäine kauppoineen: täällä ei ollut saman lajin pienehköjä kojuja rinta rinnan kymmenittäin. Mutta nähtävyydeksi siitä ei sitten enää oikein ollutkaan, juuri tuo ”länsimaisuutensa” takia.

Bangkok Siam Center Bangkok Siam Center Bangkok Siam Center

Mutta jos shoppailu kiinnostaa, niin ainakin tarjontaa Bangkokista löytyy.

Viimeisimpänä lukuisten muiden ostoskeskusten joukkoon on liittynyt Icon Siam, joka olisikin kannaltamme sijainnut kätevästi Chao Phraya -joen rannalla ihan käyttämämme Shangri-La -hotellin lähellä. Mutta joko me olimme kaupungissa liian aikaisin tai ostoskeskus avasi liian myöhään!

Seuraavalla kerralla …

Pysähdyimme Bangkokiin matkalla Myanmariin tällä kertaa todellakin vaan siksi, ettemme olleet kaupungissa käyneet koskaan aikaisemmin ja (tätä kirjoitettaessa) 125 maan matkailukokemuksella se alkoi todellakin tuntua aukolta sivistyksessä!

En uskonut erityisesti pitäväni Bangkokista, etenkään kun en ensimmäisellä kerralla Thaimaassa vuosia sitten erityisesti pitänyt maastakaan. Enkä nyt voi väittää ihan erityisesti rakastuneeni kaupunkiin, mutta niin vaan huomasin Bangkokista lähtiessäni luettelevani jo asioita, joita teemme sitten seuraavalla kerralla!

Listan kärjessä on päiväretki Kwai-joelle ja kelluville markkinoille.
Kwai-joen sillan olen halunnut nähdä siitä alkaen kun näin siitä tehdyn kuuluisan elokuvan ensimmäisen kerran, mutten oikein osannut ajatella, että sinne voisi poiketa Bangkokista vaan päiväseltään ja koska tämänkertaisen matkamme varsinainen kohde oli Myanmar, en halunnut laventaa sitä Thaimaan kierrokseksi. Vasta Bangkokissa huomasin, että esimerkiksi retken Damnoen Saduak kelluville markkinoille ja Kwai-joelle olisi voinut tehdä toisena Bangkokin päivänämme.

Tai ehkä päädyimme sittenkin vielä jotenkin omituisesti jollekin Thaimaan kiertomatkalle, vaikka tällaiselle tai itse vastaavan kooten.
Myanmarin lisäksihän meillä on vielä useampikin kohde Kaakkois-Aasiassa käymättä, joten matkalla Sri Lankalle, Balille, Filippiineille, Papua Uuteen-Guineaan ja/tai Itä-Timorille saatamme sittenkin löytää itsemme vielä joskus Bangkokistakin!

Bangkok Bangkok

Bangkok
Yhtenä iltana kaatosade yllätti – vain hetki ja kaduilla oli vettä nilkkoihin asti!

 

Tags from the story
,
Join the Conversation

9 Comments

 1. says: Merja

  Bangkok vaikuttaa kaikesta huolimatta mielenkiintoiselta. Olen kuullut Bangkokista sekä hyvää, että huonoa, joten siinäkin mielessä pitäisi itse käydä kokemassa. Tosin monet matkailuasiat ovat niin makuasioita, että toinen tykkää ja toinen ei.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Merja! Osaa kohteista, joissa mekin käymme, saatan etukäteen arvioida, että ei tämä nyt ihan huvireissu taida olla, mutta uteliaisuus voittaa: haluan nähdä ja kokea tämänkin maailmankolkan ja ei ole yksi eikä kaksi kertaa kuin etukäteen mitättömän oloisesta kohteestakin löytää ihan kivojakin juttuja.

 2. Heh, nuo jättiläiskauppakeskukset on kyllä jättiläisiä. Onneksi löysitte pihalle – niissä menee kyllä suuntavaisto varsin sekaisin, kun jotkut liikkeet ovat useammassakin kohdassa.

  Minäkään en ole koskaan käynyt Bangkokissa ja vaikka maita onkin kertynyt alle puolet teidän saaliista, tuntuu se silti siltä, että siellä pitäisi melkein käydä juurikin sivistämässä itseään :D

  1. says: Pirkko

   Kiitos Teija! Myönnetään, lähestyimme jättiläistä melko varovaisella strategialla ja jossain vaiheessa peruutimme omia jälkiämme :-)

 3. En usko, että Bangkok olisi minun kaupunkini, toki siellä joskus haluaisin käydä ihan vain mielenkiinnosta ja täyttääkseni oman sivistyksen aukkoni. :) Reissussa olen kyllä tosi huono shoppailija, mutta tuollainen koirapatsas (ranskis) olisi voinut tarttua matkaan. (elävä sellainen kotoa jo löytyykin) :D

  1. says: Pirkko

   Kiitos Virpi! Ranskis päätyi kuvaan, sillä sisarentyttärelläni on pari koiraa ja aikaisemmin hänellä oli näitäkin.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sari! En todellakaan ymmärrä miten kukaan oikeasti voi ostaa mitään tuollaisesta jättiostarista. Jos etsit jotain tiettyä, niin matkaa sopivan kaupan kohdalle, vaikka sen tietäisit, on liikaa ja jos taas et tiedä missä olisi sopiva kauppa, niin niitä on luultavasti liikaa!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *