10 houkutusta joulumarkkinoilla

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kävimme Turussa aistimassa joulutunnelmaa nyt jo tältä vuodelta päättyneillä Vanhan Suurtorin joulumarkkinoilla. Melko minimalistisesti ”vain kivojen” tavaroiden hankintaan suhtautuvana mukaan ei lopulta tarttunut kuin kaksi joulukorttia, mutta päätin silti listata markkinoiden kymmenen houkuttelevinta ”kivaa” juttua.

1. Maailmanmatkaajan muistikirjat

Jos en kirjoittaisi kaikkea läppärillä tai tabletilla tai puhelimella, niin voisin kirjoittaa muistiinpanoni näihin!

Outolintu Turku muistikirjat Joulumarkkinoiden 10 parasta Outolintu Turku muistikirjat

2. Hyacinth Bucket -korvakorut

Jos käyttäisin korvakoruja, niin nämä olisivat kivat! Kaikki jaksot Pokka pitää -sarjasta on tullut katsottua, osa useampaankin kertaan.

Outolintu Turku Outolintu Turku muistikirjat Joulumarkkinoiden 10 parasta

3. Olkipukit

Ehdotin Lasselle, että ostetaanko olkipukki ja poltetaan se Gävlen tyyliin, mutta ei sitten kuitenkaan ostettu!

Turku olkipukit Joulumarkkinoiden 10 parasta

4. Neiti Pimpulan kortit

Näitä olisi voinut ostaa tusinan tai ainakin puoli. Mutta onneksi muistin, ettei niitä korttejakaan enää oikein tule lähetettyä – joten ostin vaan kaksi!

Neiti Pimpulan kortit Joulumarkkinoiden 10 parasta

5. Toffeeomenat

Jos näiden syöminen ei olisi niin vaikeaa, niin olisin voinut ostaa.

Toffeeomenat Turku Vanha Suurtori Joulumarkkinoiden 10 parasta

6. Piparkakkupuu

Tällaisen ostimme itse asiassa muutama vuosi sitten. Siitä jäi käteen puinen ranka, jolle en keksinyt sopivaa jatkokäyttöä, joten en enää ostanut. Jos tämä olisi toteutettu kokonaan syötävänä, niin olisin luultavasti ostanut.

Joulupiparikuusi

7. Lapaset

Koristeelliset lapaset olivat kivoja katsella, mutta en siltikään ostanut. Toisaalta ei ollut akuuttia tarvetta, toisaalta oikeaan käyttöön haluaisin kuitenkin lapaset ja sormikkaat yksivärisinä. Mieluiten mustina.

Lapaset Turku Vanha suurtori

Lapaset Turku Vanha suurtori
Alpakanvilla kiinnosti, mutta mallit eivät olleet mieleen

8. Peltimuki Kakola

Tässä puulaatikossa, havujen, ruskean paperin ja tonttujen kanssa mukit näyttivät kivoilta. Eivät ehkä sittenkään keittiössämme ilman muuta rekvisiittaa. Ja sitä paitsi meillä on ainakin 30 mukia, joista voisi vielä karsia hyvinkin puolet.

Peltimuki Turku Vanha Suurtori

9. Eläinhatut

Ehkä jotkut lapset suostuisivatkin pukeutumaan tällaisiin. Jotenkin tuntuu, että jos olisin äiti, niin suosisin käytännöllisempiä ja helposti pestäviä malleja. Mutta tunnustan, en osaa tällaista oikeasti arvioida. Mutta hauskan näköisinä nämä olivat, kuten vaikka tämä!

Hattu Turku Vanha suurtori

10. Joulukukat

Jos ollaan ihan tarkkoja, niin juuri nämä hyasintit eivät ole Vanhan Suurtorin joulumarkkinoilta vaan jonkun keskustan kukkakaupan edustalta. Kukkia ostimme itse asiassa viikonloppuna useampaankin kyläpaikkaan ja useammasta paikasta. Ja opimme, että jos olisi tarkka, niin vaikka näiden tällaisten pienten hyasinttien hintahaitari on iso. Halvimmalla sai torilta, 3 eurolla.

Joulukukat Turku

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

10 Comments

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mira! Minä olen jo ostanut kotiinkin yhden – ja voi olla, että ennen joulua ”tarvitaan” vielä toinenkin.

 1. says: Eeviregina

  Joulutoreilla on kivaa kierrellä, vaikka ei paljoa ostaisikaan. Nuo ekan kuvan Maarit Ailion kortit ovat ihania, niitä tulee ostettua lähes joka vuosi. Tänä vuonna ostin myös hänen puisia pikkutauluja, joita voi antaa kortin sijaan. Lapaset ovat minulle liian paksuja ja kuumia, mutta kynsikkäitä ja kämmekkäitä ostan usein, jos malli miellyttää. Yleensä ostan myös joululimput toreilta, muut leivonnaiset värkkään itse. Mukavaa joulunodotusta!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Eeviregina! Piti oikein tsekata Maarit Ailion kuvia netistä ja niinhän nuo otsikkokuvan kortit taitavatkin olla hänen käsialaansa.

 2. Mainioita jouluhoukutuksia! Hyacinthin korvarenkaat :) Ja siinäkin olisi joulutunnelmaa, jos tuon pukin polttaisi niinkuin Gävlessä. Siitä voisi tehdä oman perinteen. No ei sentään.
  Ja tulipa hyvä muistutuskin, minulla on vielä hyasintit hankkimatta. Valkoiset loppuvat nopeasti tuosta lähellä olevasta Kukkatalosta. Kyselin kerran syytä, miksi? Tuoksuvat hyasinteista vähiten.
  Kiva postaus! Mukavaa joulunodotusta!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Tuula! Hyasintit, niin jouluun kun ne kuuluvatkin, ovat kyllä vähän haastavia tuliaisina, sillä osa ei todellakaan pidä niiden tuoksusta (hajusta?) :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.