Kesäkuun kuvia

Bistro Tammer

Kesäkuisia matkakuvia vuosilta 2018 – 2020 – teemana ruoka:

FIFA 2018 Moskova Kesäkuun kuvia

Kesäkuussa 2018 pysähdyimme Pekingistä ja Mongoliasta palatessamme muutamaksi päiväksi Moskovaan – ja ihan vahingossa – keskelle jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuja! Olimme jo varanneet muutoskelvottomat lennot reitille Helsinki – (Moskova) – Peking ja Ulan Bator – Moskova – Helsinki ja vasta kun yritin löytää hotellia Moskovasta, huomasin, että nyt kaupungissa taitaa olla meneillään jotain poikkeavaa. Noin 3-4 tähden vaihtoehtoja kelvollisella sijainnilla ja edes jotenkin järkevään hintaan ei vaan ollut. Noin hintatasolla 1000 euroa yö olisi löytynyt 5 tähden vaihtoehtoja, mutta päädyimme sitten kuitenkin lopulta 2 tähden vaatimattomaan hotelliin, jonka sijainti oli kuitenkin kivan keskeinen. Menihän se siinäkin, muutama yö. Kaupungissa oli ruuhkaista ja menoa ja meininkiä – mutta myös niin paljon paikallisia opastamassa turisteja joka käänteessä, että tunsimme itsemme todellakin tervetulleiksi.

Jalkapallo-Moskova

Torvehallerna Kööpenhamina Kesäkuun kuvia

Kesäkuusta 2019 vietimme osan Kööpenhaminassa ja Bornholmin saarella. Ronneen, Bornholmin ”pääkaupunkiin” saavuimme sopivasti juhannukseksi ja pääsimme myös kokemaan tanskalaisen juhannusjuhlan kokkoineen ja kokossa poltettavine noitineen kaikkineen. Kööpenhaminassa liikuimme pyörillä ja poikkesimme reitin varrella  syömässä tanskalaiset voileivät lounaaksi yhdessä Torvehallernen kojuista. Bornholmilla kiersimme autolla oikeastaan koko saaren, mutta silti sinnekin jäi vielä kohteita, joissa olisi kiva käydä, jos päätyisimme palaamaan tällekin saarelle, kuten olemme monesti palanneet Gotlannin saarelle.

Juhannus tanskalaiseen tapaan

Mama Bear puurobistro Laukontori

Koronakesällä pysyttelimme vielä kesäkuussa tiukasti kotimaassa ja vierailimme mm. Tampereella. Kuvan puuroannoksen (Kikherne, aurinkokuivattu tomaatti, avokado) Lasse nautti Laukontorin kulmauksessa sijaitsevassa Mama Bearissa. Pirkko valitsi hiukan makeamman vaihtoehdon (omena-kaneli-manteli, vaahterasiirappi). Tampereella söimme monessa muussakin ravintolassa ja ostimme herkkuja kotiinkin vietäväksi mm. Tallipihan suklaapuodista. Näköaloja kävimme tiirailemassa Pispalassa ja Finlaysonin katolta ja taidetta Sara Hildenin taidemuseossa.

Koti ja keittiö(t) Tampereella

Kesäkuun 2021 reissut

Pääkaupunkiseudun päiväretkien lisäksi olemme onnistuneet sisällyttämään kesäkuuhun 2021 kokonaista kolme pientä reissua, joista ensimmäinen Mänttään, Helvetinjärvelle ja Tampereelle onkin jo kohta takanapäin.

Juhannukseksi risteilemme Silja Serenadella päiväksi Maarianhaminaan, jossa tarkoituksena on ainakin käydä Kobba Klintarna -luodolla, joka jäi viime kesän Ahvenanmaan reissulta kutkuttamaan.

Ja vielä juhannuksen jälkeen, kesäkuun viimeisiksi päiviksi, ehdimme vierailulle uuteen The Barö -saaristohotelliin.

Eihän sitä tässä ulkomaille ehtisikään!

Jutun otsikkokuva on Bistro Tammerin kesämenun jälkiruoka kesäkuussa 2021.

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

10 Comments

 1. Tuo Peking ja oikeastaan Kiina yleisemminkin olisi todella kiinnostava matkakohde. Harmi, että matkamme sinne peruuntui koronan vuoksi. Myös Mongolia ja Moskova kiinnostaisivat kyllä. Mielenkiintoista lukea kokemuksianne Helvetinjärveltä, oliko siellä muuten paljon hyttysiä? Nyt niitä nimittäin kyllä omissa vierailemissamme kohteissa on ollut todella paljon.

 2. Kyllähän Suomessa on tosiaan vaikka mitä ja nuo kesän poikkeavat risteilyreitit kiva bonus! Itsekin usein olen ollut Juhannuksen reissussa, viimeksi pari vuotta sitten Pietarissa jalkapalloa katsomassa. Viime vuonnakin olisi pitänyt olla ja samoin tänä vuonna, mutta koronan takia pari juhannusta vaihteeksi Suomessa. No jos kelit ovat yhtä kivat kuin viime vuonna, niin mikäs on ollessa.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Rami! Itämerellä soisi kyllä jatkossakin olevan muitakin kohteita kuin Tallinna ja Tukholma, ainakin kesäisin.

 3. Herkullisen näköisiä annoksia! Vaikka matkakohteet on muuttuneet, niin ei tuokaan kuulosta ollenkaan hullummalta. Ja Ahvenanmaa juhannuksena on varmasti tosi kiva. Mekin itseasiassa harkittiin sitä samaa mutta päädyttiin sitten toiselle puolelle Suomea.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Paula! Kivoja kohteita Suomessakin on, mutta kyllä niitä nyt jo toisena pääosin kotimaan vuotena alkaa hienoisesti vaivata jo liiallinen tuttuus – esimerkiksi kansallispuistot, vaikka puistoja on paljon, niin aika samanlaisia ne polut polulta ainakin Etelä-Suomen puistoissa ovat.

 4. Ihania kuvia ja mukavia muistoja. Itselläkin olisi tälle kesää suunnitelmissa piipahdus päiväksi Maarianhaminaan, mutta totta puhuakseni en ole yhtään vielä ehtinyt tutkimaan millä tavoin sinne edes tällä hetkellä pääsee. Taidan tuon sinun linkin kautta käydä vähän lukaisemassa tunnelmia.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Virpi! Alkukesästä Maarianhaminaan on päässyt vaan isoilla matkustajalautoilla Turusta tai Helsingistä – tai sitten saaristolautoilla matkaa pätkä kerrallaan taittaen. Lentäenkin päässee taas heinäkuun oliko nyt puolesta välistä alkaen: tässä välillä Maarianhaminan lentokenttä oli remontissa.

 5. Mulla on nyt meneillään pieni kesäkuinen roadtrip. Ahvenanmaata, Someroa, Lammia ja muita kivoja kesäkaupunkeja. Muutama viikko sitten kävin iloisessa Itä-Suomessa Loviisassa ja Kotkassa ja varmaan palaan sinne vielä myöhemmin kesästä.

  Tässä olisi tarkoitus myös käydä Mäntässä ja Tampereelle, ei sillä silmällä olen teidän matkajuttuja lukenut noista paikoista.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anna! Ahvenanmaasta olemmekin kirjoittaneet aika monta juttua, sillä siellä suunnalla on tultu käytyä monen monta kertaa. Lammi kuullostaa mielenkiintoiselta, sillä isäni puolelta suvullani on siellä juuria, isäni on jopa haudattu Lammin hautausmaalle, mutten ole missään vaiheessa pahemmin keksinyt miksi matkustaa Lammille (paitsi minä, haudalla käydäkseni). Nuoruudessani olen kyllä retkeillyt Lammin metsissä ja asunut teltassa Ormajärven rannalla, mutten jotenkin ihan hetimmiten osaa Sinua mieltää telttaan Ormajärven rantaan.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.