Scandic Hamburger Börs

scandic feature-900

Kaupallinen yhteistyö: Scandic Hamburger Börs

Uusi Scandic Hamburger Börs avasi ovensa marraskuun alussa. Asuttuani elämäni ensimmäiset 18 vuotta samassa korttelissa vanhan Hamburger Börsin kanssa halusin ehdottomasti tutustua myös uuteen Hamburger Börsiin. Niinpä vietimmekin loppiaisen tässä Turun uudeksi ykköshotelliksikin mainitussa hotellissa. Hamburger Börsin sijaintihan Turussa on mitä mainioin torin laidalla ja niinpä yövyimme melko usein Turussa käydessämme hotellissa myös vanhan Hamburger Börsin aikaan.

Talvinen Turku ei ollut ihan parhaimmillaan liukkaine katuineen ja torin remonttikin oli vielä pahasti kesken, mutta kotoisa hotelli, hyvä ruoka ja Turussa asuvien sukulaisten tapaaminen tekivät vierailustamme kuitenkin onnistuneen. Uusi Scandic Hamburger Börs tuntuukin kiinnostavan myös turkulaisia. Kaikki tapaamamme ihmiset halusivat, että tapaamme hotellilla ja kaikki halusivat myös nähdä huoneemme ja siitä torille avautuvan näköalan!

Mehän aloitimme sattumalta aloitimme joulun Scandic Grand Centralissa sukulaisten kanssa, joten mikä olisi ollut sopivampi päätös joululle kuin loppiainen Scandic Hamburger Börsissä!

Skandinaavinen, mutta kodikas huone

Koronasta huolimatta uusi hotelli on selvästikin herättänyt kiinnostusta: monet ystävistämme olivat jo ehtineet testata sen ja hotellin 7. kerroksen sviititkin olivat kaikki varattuja, mutta emme antaneet sen häiritä – standardihuoneemme torinäkymällä toimi yhden yön retkellä erinomaisesti. Niin Scandic Hamburger Börsin kuin Scandic Grand Centralin sisustus on Sisustus- ja arkkitehtitoimisto Puroplanin käsialaa ja samantyyppiset onnistuneet ratkaisut niin pienemmissä yksityiskohdissa, kuten vaikka kylpyhuoneissa tai suuremmissa linjoissa, kuten julkisissa tiloissa, ilahduttavat katsojaa ja kokijaa.

Standardihuoneessa ei ole mitään ylimääräistä, mutta samalla kaikki tarpeellinen.
Sängyissä on hyvä nukkua, työpöytä olisi mahdollistanut läppärin käytön, valokatkaisimet ja valojen säädöt olivat kerrankin ymmärrettäviä. Minibaarista löytyi juomaa ensi hätään ja vedenkeitin mahdollisti niin kahvin kuin teen valmistamisen huoneessa. Teenjuojana en arvosta kapselikahvinkeittimiä ainoana vaihtoehtona hotellihuoneissa.
Kylpyhuone oli tilavat, suihku oli omassa reunassaan hyvin eroteltuna muusta tilasta niin ovella kuin pienellä kynnyksellä ja tarjolla oli niin sadesuihku kuin käsisuihkukin. Kylpyhuoneen yövalo on myös mukava lisä uusissa hotelleissa, sillä öiseen aikaan kuitenkin hiukan oudossa paikassa valo on tarpeen ja täysi valaistus on taas vähän turhan raju vaihtoehto.

Scandic Hamburger Börs
Scandic Hamburger Börs
Scandic Hamburger Börs
Scandic Hamburger Börs
Scandic Hamburger Börs
Turun tori tammikuussa 2022
Turun tori tammikuussa 2022

Värikkäät ja leikkisät julkiset tilat

Uuden hotellin pääsisäänkäynti on sisäpihalla, hotellin säilytetyn vanhan osan sivustalla Forumin kauppakeskukseen Kauppiaskadun suunnasta vievän käytävän vieressä.

Talvinen Börsin pöheiköksi nimetty terassi kauniine lasimaalauksineen oli autio, mutta kesää kohden varmasti täynnä elämää. Hotellin vastaanotto sijaitsee isossa ja korkeassa aulassa, vanhan osan seinän edustalla. Vanha, suojeltu, osa taloa toimii kokous- ja konferenssitiloina, jonka ensimmäisen kerroksen aula tarjoaa aulatilaa myös hotellivieraille.

Aulan toisella puolella on ravintola Más, jonka ravintolatilat on eroteltu kevyin seinin ja sisustuksellisesti muutamaan erilaiseen alueeseen. Viidakkomaisen rehevä tila liittyy kesällä sisäpihaan ja terassiin, hiukan hillitympi tila vähän taaempana tarjoaa puolestaan yksityisemmän ja rauhallisemman ruokailukokemuksen. Baarin muhkean raidalliset sohvat ja aulan isompi pöytä karvaisine tuolineen ovat jotain ihan muuta kuin hillittyä ja skandinaavista, mutta hiukan värikkäämpi ja hiukan tummempi ympäristö huokuu kodikkuutta – tämä ei ole mikään tylsä businesshotelli, vaikka toki se mielellään varmasti businessmatkailijankin asuttaa!

Hotellin katolla on Börsin katto, joka toimii niin kahvilana kuin baarina ja tarjoaa näköaloja aina Tuomiokirkolle asti. Jokin aika sitten Turussa käydessämme kävimme Walon katolla ihmettelemässä näkymää työn alla olevalle torille ja nyt Börsin katolta voi ihalla vaikka näköalaa Walon terassille. Kumpikaan ei tietysti ole parhaassa loistossaan tammikuussa, mutta kunhan kevät ja kesä tulee, niin voin kuvitella miten Turussa on elämää myös täällä, yläilmoissa.

Grand Hotel Börs
Börs Pöheikkö
Hotellin aula Turku
Ravintola Mas baari
Ravintola Mas
Ravintola Mas
Konferenssitilat
Konferenssitilat

Espanjalainen Ravintola Más

Nautimme illallisen Ravintola Másissa. Koronarajoitusten aikaan ravintolaan vaadittiin koronapassi, alkoholitarjoilu oli päättynyt jo klo 17 ja keittiökin meni kiinni jo klo 19, mutta rajoituksista huolimatta onnistuimme viettämään mukavan illalla tapaksien, pääruokien ja jopa jälkiruokien parissa. Tarjoilijamme tuli fiksusti kysymään jälkiruokatilauksiamme vaikka vasta nautimme pääruokia, jotta keittiö ehti valmistamaan nekin meille ennen sulkeutumistaan.

Pienellä neljän hengen porukalla arvostelimme hiukan näitä alkoholin tarjoiluun ruokaravintoloissa liittyviä rajoituksia. Lasillinen viiniä tai pullo olutta tuskin olisi lisännyt tartuntariskiä pöydässämme mitenkään, mutta näillä rajoituksilla nyt valitettavasti mentiin.

Tapaksista churroihin

Másin isosta tapas-valikoimasta voi valita muutaman alkuruuaksi tai isomman valikoiman pääruuan sijaan, mutta tällä kertaa päätimme vain maistella muutamia tapaksia ja kokeilla myös hampurilaisia, kuhaa ja kanaa. Tapasten kanssa samaan aikaan pöytään tuotiin mehevää foccaccia-leipää, joka keräsi heti pisteet kotiin! Patatas Bravas ja Cabra Pinxto, vuohenjuusto, olivat kyllä nekin molemmat hyviä. Serranokinkku- ja chorizo-annokset eivät kilpailleet näyttävyydellä, mutta maku oli kyllä niissäkin kohdallaan. Espanjalaisuus näkyi myös jälkiruokalistalla, jossa oli mm. Crema Catalanaa ja churroja, joista etenkään churroja ei ole mielestäni Suomessa ole kovinkaan usein ainakaan näin kuumina, suklaakastikkeen kanssa, jälkiruokana tarjolla.

Cabra pinxto ja Más burger
Ravintola Mas
Paistettua kuhaa simpukka-sahramikastikkeessa
Ravintola Mas churroja
Churroja ja suklaakastiketta

Standardihuone oli ihan ok, mutta hotelliaamiaisella olisi aina kiva yllättyä edes vähän. Tällä kertaa yllätykset jäivät vähiin, jos ei lasketa sitä, että illallisella nauttimaamme erinomasta foccaciota oli tarjolla aamullakin. Perusjuttujen – leipää, leikkeleitä, lämpimiä aamiaisvaihtoehtoja, makeita leivonnaisia, jogurttia ja hedelmiä – lisäksi tarjolla olisi ollut suklaatuorepuuroa, mutta valitettavasti se ei osaltani kolahtanut sinä positiivisena yllättäjänä. Ehkä jollekin kuitenkin?

Mutta, toki valikoima oli riittävä siihen, että jokainen löytää aamiaiselleen omat suosikkivaihtoehtonsa piti sitten aamulla puurosta, jogurtista tai lämpimistä ruuista! Buffet on kuitenkin helppo vaihtoehto, myös syöjälle. Erikseen tilattavat lämpimät annokset olisivat kieltämättä joskus ylellisiä, mutta toisaalta niiden lomittasessa buffetruokailuun on siinäkin kuitenkin haasteensa.

Hotelliaamiainen Hamburger Börs
”iPad-automaatin” standardimehujen rinnalla oli muitakin juomavaihtoehtoja
Hotelliaamiainen Hamburger Börs
Ravintola Másin erinomaista foccacciaa
Hotelliaamiainen Hamburger Börs
Myös hedelmiä oli tarjolla monipuolisesti
Hotelliaamiainen Hamburger Börs
Suklaatuorepuurossa kauraa, banaania, kaakaota ja vaahterasiirappia

Kuntosali, sauna ja paikoitus

Koronarajoitusten vuoksi hotellin saunatilat olivat suljettuja. Kuntosaliin pääsimme kuitenkin kurkistamaan blogiyhteistyön avittamana, vaikka sekin oli poissa käytöstä. Jotenkin olisi kyllä niin hienoa, että näinä rajoitusten aikoina tällaisia upeita tiloja pääsisi käyttämään vaikka sitten ajanvarauksella!

Auton jätimme yöksi Toriparkkiin (paikoitus 20 euroa / vuorokausi), josta kuulemma jonkin ajan kuluttua on myös suora käynti hotelliin. Nyt vielä tammikuussa käynti oli ulkoa remontissa olevan torin kautta. Hotellilla on pieni omakin paikoitustilansa, mutta sinne ei kovin montaa autoa mahdu siinä missä ainakin toistaiseksi Toriparkissa taitanee olla tilaa jokseenkin takuuvarmasti.

Scandic Hamburger Börs sauna
Koronatilanteesta johtuen kuva saunasta hotellin kuvapankista
Scandic Hamburger Börs kuntosali
As Oy Regina
Vielä yksi näkymä hotellilta samassa korttelissa olevaan As Oy Reginan taloon (vaalea parvekerivistö ja siitä oikealle) – tuossa talossa vietin elämäni ensimmäiset 18 vuotta!

Vähän Turkuakin

Talvisen harmaassa – ja jäisen liukkaassa – Turussa kiertelimme tällä kertaa vain vähän. Selvitimme tiemme torin poikki Yliopistonkadulle valtaisien katutöiden lomassa, kävelimme hiukan mukavasti sulaa ja lämmitettyä Yliopistonkatua pitkin ohittaen kuitenkin tällä kertaa alennusmyynnitkin ja suuntasimme Hansakorttelin läpi Kauppahalliin.

Kauppahallissa aikomuksemme oli katsastaa, että vieläköhän Turusta saa norjanmunkkeja, mutta niitä ei tällä kertaa, loppiaisen jälkeisenä perjantaina ainakaan, löytynyt. Sen sijaan löytyi kakkaleivoksia – turkulaista huumoria :-) – ja mikä ehdottomasti parasta, mitä upein piparkakkumajakka!

Turun kauppahalli

Jutun otsikkokuva hotellin kuvapankista.

Tags from the story
,
Join the Conversation

18 Comments

 1. Hauska kuulla, että tuo on viimein avautunut. Turussa 8 vuotta asuneeni itellenikin nuo kulmat ovat varsin tuttuja. Turusta pois muutettuani olen muutamaan kertaan Hamburger Börsissä ja oliis hauskaa testata se myös uudistettuna. Kuvien perusteella näyttää varsin mukavalta!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mikko! Uusi hotelli oli ihan kiva, niin huone ja avara näköala torille, kuin avarat ja värikkäät julkiset tilat.

 2. says: FinInTirol

  Näyttää hyvältä ja asuttavalta hotellillta. Hulppea sisäänkäynnin aula.
  Tori näyttää samalta kuin viime jouluna:) Eiköhän ne näkymät siitä pian parane.

  Me oltiin vaimon kanssa vanhassa Börssissä meidän viimeinen Turun yö silloin, kun muutimme Itävaltaan. Olimme jo luovuttaneet asuntomme avaimet ja paku oli ahdettu täyteen mukaan otettavia tavaroita. Siinä se paku odotti parkissa tien vieressä aamulautan lähtöä. Oli aika spesiaali yö ja siitä alkoi uusi hieno elämänvaiheemme:)

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Hieno muisto teillä vanhasta Börsistä! Toki meilläkin on muistoja siitäkin, mutta niitä on niin monta, ettei mikään niistä nouse noin selvästi mieleen.

 3. Kun Turkuun tulee seuraavan kerran mentyä yöksi, niin todennäköisesti yöpaikaksi tulisi sitten valittua Börs. Aina siitä puhutaan, mutta koskaan en ole siellä yöpynyt.

  Täällä Tampereellakin yksi vanha legendaarinen hotelli avataan pian remontin jäljiltä, nimittäin Sokoksen Ilves.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Kun vielä tuo torin remontti etenisi, niin tuon hotellin sijaintikin Turussa on mitä mainioin! Ilveksessäkin on aikoinaan kait muutamaankin otteeseen tullut yövyttyä, siis siinä vanhassa.

 4. Näyttää oikein kivalta! Näistä Börsin kuvista huomaan, että Helsingin Grand Centralissa on vähän samanlaista tyyliä. Olen periaatteessa yksinkertaisen sisustuksen ystävä, mutta silti tykkään tosi paljon tuosta uusien Scandicien tyylistä. Kiva, että on rohkeaa värimaailmaa ja muutenkin vähän uudenlaista meininkiä! En ole toistaiseksi yöpynyt Börsissä enkä Helsingin Grand Centralissa, mutta Helsingin hotellissa olen käynyt kyllä muista syistä tutustumassa ja se vaikutti houkuttelevalta. Myös Börs näyttää siltä, että siellä olisi mielellään yötä. Rakennus on tosi upea.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jenni! En minäkään kotiin ehkä haluaisi noin rohkeaa värimaailmaa, mutta hotelliin, jossa useimmat kuitenkin viipyvät vain muutamia päiviä se sopii mielestäni oikein hyvin – ei ehdi vielä kyllästymään yltäkylläisyyteenkään.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sari! Tämä olikin hyvä vinkki noista norjan munkeista, ensi kerralla siis tuonne – paikan jo tiedänkin, mutten ajatellut sitä tuossa mielessä.
   Vähän samoilla linjoilla noiden staycationeiden osalta, jos kotiin on alle 100 km, niin erityistapauksia, kuten nyt vaikka jouluaatto ja jouluaaton ateria, en oikein innostu kotikulmien hotelleista.

 5. Näyttää tyylikkäältä hotellilta! Tuolla voisi hyvinkin yöpyä kun Turun suunnalla on seuraavan kerran. Näyttää upealta rakennuksena tuo Hamburger Börs ja tällaiset paikat, joilla on pitkä historia, ovat aina kiinnostavia.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anne! Historiaa hotellilla tosiaan löytyy, tämä nykyinen on jo sen kolmas ilmentymä – ja sijainti on loistava, etenkin kunhan tuo torin remontti joskus valmistuu!

 6. Tämä oli ensimmäinen lukemani kokemus ja arvostelu hotellista. Postauksen perusteella paikka vaikutti oikein mukavalta vaikka ensi kesän Turun-reissua varten. Scandicin aamiaiset ovat viime aikoina olleet aika yllätyksettömiä – vaikka ei sitä kaipaisi mitään kovin montaa erikoisempaa vaihtoehtoa. Olisi vaikka paikallista leipää, jokin persoonallinen leivos tai vastaavaa, niin olisi kiva. Tykkäsin paljon Vaasan Astorin aamiaisesta, josta löytyi juuri sellaisia pieniä erikoisuuksia ja lähiruokaa.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sandra! Leipäfanina arvostan erityisesti tuoretta leipää – ja sitä oli Turussakin tarjolla. Eikä tietysti joku pieni leivoskaan huono idea ole :-)

 7. says: Anmarien

  Mukava lukea muidenkin kokemuksia hotellista kun itsellä ei ehkä täysin majoitus napannut. Sisustus oli omasta mielestänikin kiva ja kylppäri erityisesti. 3 aikuisen kesken huone oli liian pieni ja yksi joutui nukkumaan lasten taitettavalla sängyllä. Ehkäpä en verkkosivuilla tätä huonetta mainostaisi 3 hengen huoneeksi. Samoin pienet palveluun liittyvät asiat, kuten se että saapuessamme seisoimme aika kauan odottelemassa ennen kuin meitä tervehdittiin tai saimme palvelua (vaikka ketään muita asiakkaita ei ollut ja henkilökuntaa oli useampi) sekä se että huoneen siivous oli kesken vaikka klo oli lähes 16 hieman vesittivät alkuinnostusta.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anmarien! Tuo miten huoneet valmistuvat taitaa olla aika arpapeliä – me olimme paikalla jo ennen kahta ja saimme heti huoneen :-)

 8. says: INDIVUE

  Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta – Olen Euroopassa yöpynyt useammassakin Scandic-hotellissa ja vlogannut niistä, joten kiva nähdä, miltä ne Suomessa näyttävät. Hamburger Börsin standardihuonekin vaikutti ihan kivalta. Olisi tosiaan jees, jos kuntosalille pääsisi edes ajanvarauksella.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Maailmalla olemmekin harvemmin tainneet Scandiciin päätyä, mutta Suomessa toki usemman kerran :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.