Talvikauden kaukokohteet

lesotho
Lesotho

Matkailualan ammattilehden Ikkunapaikan syyskuun numerossa esiteltiin tutkimusta matkailun kuumentuneesta kysynnästä ja hintojen noususta sen myötä. Yleisesti jutussa todetaan matkustamisen kallistuneen noin 30 prosenttia vuodesta 2021, eli pandemiaa edeltävästä ajasta. Lentolippujen hinnat ovat nousseet Euroopassa keskimäärin 32 prosenttia vuodesta 2021, Premium-luokan hinnat jopa 63 prosenttia. Koronan jälkeinen kostokuluttaminen taisi siirtää kysyntää Premium Economy- ja Business-luokkiin siinä määrin, että kysyntää riittää korkeammillakin hinnoilla. Hotellihintojen keskimääräisen nousun CWT:n ja Global Business Travel Associationin (GBTA) vuoden 2024 Global Business Travel Forecastissa kerrotaan olleen 29,8 prosenttia.

Juttuun on otettu mukaan esimerkkeinä pari lentoväliä, Helsinki-Tukholma -reitin keskihinta oli kuulemma vuonna 2021 alle 200 euroa, ajoittain vuonna 2022 hinta kävi jopa yli 600 eurossa ja nyt keskihinta on luokkaa 421 euroa. Helsinki – Lontoo välin keskihinta käväisi kalleimmillaan 700 eurossa, mutta on nyt laskenut 554 euroon, eli lähes vuoden 2021 tasolle, eli tilanne vaihtelee reiteittäin. Meillä ei ole sellaista vakiolentoväliä, että pystyisin omista arkistoistani kaivamaan esimerkkejä siitä, että miten hinnat ovat juuri jollain välillä muuttuneet. Lähes kaikki kuluneen vuoden Euroopan lennotkin on ostettu pisteillä, joten niistäkään ei oikein voi tehdä päätelmiä hintatasosta paitsi sitä kautta, että melko lailla viime tipassa ostettujen lentojen hinnat euroissa ovat tuntuneet sen verran korkeilta, että olemme päätyneet käyttämään pisteitä.

Kaipa se uskottava on, että matkailun hinta on asettunut uudelle tasolle ja vaikka tulevalle vuodelle ennustetaan maltillisempaa hintojen nousua (noin 3 prosenttia), niin jo tapahtunut 30 prosentin nousu ei hetimmiten tule häviämään mihinkään. Siitä pitää huolen myös lentojen voimakkaasti elpynyt kysyntä ja matkailualalla edelleen vallitseva työvoimapula.

Ikkunapaikka-lehti
Juttu ei ainakaan vielä ole netissä. Oleelliset asiat vapaa-ajan matkustuksen osalta olivat jo tuossa tekstissäni yllä.

Mutta, tästä huolimatta, tavoittelemme paria kolmea, ehkä neljääkin kaukomatkaa myös tulevalle talvikaudelle – sillä osaltamme kaukomatkojen aika päättynee kuitenkin lähivuosina.

Talvi 2022-2023 – miten kävi?

Näihin aikoihin runsas vuosi sitten listasin kaukomatkasuunnitelmiamme tähän tapaan:

Mitä kuuluu kaukomatkasuunnitelmillemme

Tavoitteena oli muutamin rajauksin koko Aasia ja koko Etelä-Amerikka. Aasian osalta olimme rajaamassa pois Afganistanin, Pakistanin ja Pohjois-Korean, Etelä-Amerikan osalta Venezuelan.

Suunnitelmat toteutuivat, jopa ylittyivät, sillä lopulta päädyimme käymään paitsi Bangladeshissa ja Filippiineillä sittenkin myös Pakistanissa.
Iguassun putousten, Paraguayn ja Bolivian matkaan liitimme lopulta vielä Haitinkin, josta olimme jo välillä olleet luopumassa.
Pakistanin matkalla kävimme melkein Afganistanin rajalla, mutta emme sinne oikeasti haikaile – sen enempää kuin Pohjois-Koreaankaan. Venezuela vähän houkuttaisi edelleen, mutta vain sen takia en ehkä viitsisi taas kerran ylittää Atlanttia.

Kävimme myös Keniassa, Malawissa ja Tansaniassa Sansibarin saarella – reissu, jota ei vielä viime heinäkuussa ollut varsinaisesti suunnitelmissakaan, mutta sekin toteutui sitten kuitenkin kesäkuussa.

Talven 2023 – 2024 kaukomatkat

Tulevalle talvikaudelle on tässä vaiheessa varattuna kaksi reissua. Marraskuussa suuntaamme taas Afrikkaan, sillä uudet, edes jossain määrin kiinnostavat ja ”helposti” vierailtavat maathan ovat osaltamme joko Afrikassa tai Tyynellä valtamerellä ja jälkimmäinen on turhan kaukana. Näiden lisäksi olemme hahmotelleet paria muutakin matkaa, mutta ne voivat toki vielä muuttaa muotoaan tai muuttua muuksikin – kiilasihan kesäkuinen Afrikan reissukin vähän sivusta reissukalenteriimme.

Okavango+

Okavangon suisto, Lesotho ja Mosambik, työnimenä Okavango+,  on vähän saman tapainen yhdistelmä kuin Iguassun putoukset, Paraguay ja Bolivia, eli yksi toivekohde maassa, jossa olemme käyneet jo aikaisemminkin, Botswanassa, ja kaksi uutta maata, jotka ovat sopivan lähellä sitä. Aloitamme Lesothosta, lennämme sieltä Johannesburgin kautta Maun lentokentälle ja vietämme muutaman päivän Okavangon suiston alueella kahdessa eri lodgessa. Paluumatkalla jatkamme Johannesburgista vielä muutamaksi Mosambikin pääkaupunkiin Maputoon ja tutustumme hiukan myös maan kehuttuihin Intian valtameren valkohiekkaisiin rantoihin tekemällä parin päivän retken Bileneen ennen paluulentoja.
Matka on Aventuran järjestämä, eli yksi omatoiminen kaukomatka vuodessa riittää :-)

Okavangon suistosta eivät suomenkielisistä matkablogeista taida löytyä muita kuin Adalmina’s Adventures -blogin jutut:

okavango

Tuoreimmat vinkin matkareittiimme sain kuitenkin ystävältäni Leenalta. Hänkin julkaisee matkajuttuja, niin vaan Facebookin puolella ja vaan ystävilleen, joten en voi niitä tässä jakaa – paitsi tämän yhden kuvan, luvalla. Pitänee tälle matkalle(kin) pakata vain hyvin harkitusti …

Talven 2023-2024 kaukomatkat maun pienkone
Toiveena taitaa olla pehmeä kassi, joskin hyvällä tuurilla matkalaukunkin kuulemma saa kyytiin. Pehmeän kassin käyttöä on jossain muissakin safarikohteissa Afrikassa kuitenkin suositeltu, joten sellainen meillä jo onneksi onkin.

Paitsi ystävien matkajuttuja lukemalla tarkoituksenamme on ennen matkaa kerrata myös Alexander McCall Smithin Mma Ramotswe -sarjan kirja The Double Comfort Safari Club (suomeksi Harhapolkuja safarilla), joka sekin sijoittuu Okavangon suistoalueelle.

okavango ramotswe

Mosambikista löytyy muutama juttu nyttemmin vain harvakseltaan päivittyvästä Vaihda Vapaalle -blogista:

Talven 2023-2024 kaukomatkat bilene

Lesothossa vietämme vain päivän pääkaupungissa Maserussa – ohjelmassa pitkistä lennoista toipuminen ja kaupunkikierros. Tässä jutussa kuvan verran Lesothoa otsikkokuvassa, Maliba Lodgesta Tsehlanyanen kansallispuistossa, mutta Lesothon osalta tyydymme Maseruun.

Albatrosin Egypti

Tammikuussa olemme lähdössä saman vuoden sisään toiselle tanskalaisen Albatros-matkatoimiston matkalle, nyt Egyptiin. Käytyämme kahtena vuonna tammikuussa melko lailla ex tempore Espanjassa kyllästyttyämme Etelä-Suomen liukkauteen päätimme tällä kertaa varata jo hyvissä ajoin matkan tammikuulle. Voi olla, että pahimmat liukkaat eivät osu ihan yksiin matkamme kanssa. Kairo, Luxor ja risteily Niilillä ovat kuitenkin olleet pitkään toivelistallani, joten nyt ne – toivottavasti – toteutuvat. Hurghada ei ole ollut koskaan millään listallani, mutta ehkä senkin näkeminen yhden vuorokauden verran on yleissivistävää.

Talven 2023-2024 kaukomatkat egypti
Albatrosin Egyptin matkat ovat myyneet hyvin – monet lähtöpäivät pitkälle ensi kevääseen ovat jo täynnä.

Tokio, Taiwan ja ehkä Palaukin

Kevättalvelle olemme hahmotelleet vielä Tokio ja Taiwan -yhdistelmää. Japanissa kävimme jo kohta kymmenen vuotta sitten, mutta silloin vain Kiotossa, Hiroshimassa ja Osakassa. Taiwaniin liittyen sainkin jo vinkin jossain vaiheessa, että sieltä voisi suoralla lennolla pistäytyä Palaulla, eli vaikka tuskin kovin monella Tyynen meren saarella tulemme koskaan käymään, niin ehkä yhdellä voisi käydä …
Tämän reissun osalta ei vielä ole olemassa mitään konkreettista, mutta ehkä tähänkin pitäisi kohta tarttua ainakin lentojen osalta.

Jo useamman vuoden ajan olen maininnut Tokion kohteena, jossa jos ei nyt ”kaikki”, niin ainakin kaikki melko paljon matkustaneista ihmisistä, joihin meidätkin ehkä jo voi lukea, ovat käyneet. Meiltä se kuitenkin vielä uupuu. Taiwan puolestaan on alkanut enemmän ja enemmän vaikuttaa kohteelta, jonne kannattaisi mennä mieluummin ennemmin kuin myöhemmin, ettei käy kuten vaikka Hong Kongin, joka nykyisellään ei enää varsinaisesti houkuttele. Taiwan onkin ollut maailmanmatkaajaystäviemme suosiossa viime aikoina, joten valmiita, tuoreita retkikuvauksia löytyy valittavaksi asti vaikka SNmatkakuvaajalta.

taiwan

Tokio-aiheisista jutuista suomalaisissakaan matkablogeissa ei taida olla pulaa. Jos satut kirjoittamaan suomenkielistä matkablogia ja olet melko äskettäin käynyt Tokiossa, niin linkkaa ihmeessä blogisi ja tai juttusi tämän jutun kommentteihin.

Palaun osalta pitänee turvautua Adalmina’s Adventuren Instagram-stooreihin kyseisestä maasta – sattui muuten Palau olemaan Anna-Katrin toiseksi viimeinen maa ennen Turkmenistania!

Talven 2023-2024 kaukomatkat palau

Nigeria

Afrikassa erityisen kiinnostavalta tuntuisi Nigeria ja uusi Kamelimatkat -matkatoimisto olisikin järjestämässä sinne matkoja huhtikuulle. Hyvällä tuurilla löydämme mekin itsemme Etelä-Nigerian kohokohdat -matkalta Afrikkaan, Afrikkaan -blogia kirjoittavan Anssin kanssa. Anssi on siis mies Kamelimatkat -matkatoimiston takana. Jos Nigeria, maailman kuudenneksi väkirikkain maa, kohta ehkä jaetulla kolmannella sijalla Yhdysvaltojen kanssa heti Intian ja Kiinan jälkeen, kiinnostaa, niin lähde mukaan! Anssin lisäksi tarjolla olisi muutakin loistavaa matkaseuraa, eli me :-)

nigeria Talven 2023-2024 kaukomatkat

Jos Nigeria ei kiinnosta, mutta Afrikka muuten, etenkin Saharan alue ja Länsi-Afrikka, niin kannattaa siinäkin tapauksessa tsekata Kamelimatkojen tarjonta ja ottaa rohkeasti yhteyttä Anssiin ja kysyä lisää.

Eli, näillä suunnitelmilla – ja lennoilla – talveen – palataan sitten taas ensi syksynä toteutumiin :-)

Ikkunapaikka lennot

Entäs Eurooppa?

Euroopan, melko vähäisiin talvikauden suunnitelmiimme, voi tutustua tästä:

Entäs Eurooppa?

Join the Conversation

28 Comments

  1. Me ollaan suhattu nyt Suomen ja Yhdysvaltojen väliä 12 vuotta ja hinnat on siinä ajassa kaksinkertaistuneet, jopa ylikin. Isoin järkytys on ollut tietenkin nämä covidin jälkeiset hinnat. Varsinkin kun palvelun taso on samalla merkittävästi laskenut ja reitit huonontuneet. Matkan ajankohta määrittelee myös aika paljon hintatasoa, eli loma-aikoina joutuu tietenkin pulittamaan aika paljon enemmän lipuista.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Paula! Niinpä tietysti, ulkosuomalaisilla, kuten teillä, onkin luultavasti hintahistoria hyvin muistissa ja tiedossa. Me pystymme onneksi useimmiten valitsemaan matkustusajankohdat jokseenkin vapaasti, eli joulut ja pääsiäiset jätämme suosiolla niille, joiden on pakko matkustaa juuri silloin.

  2. says: Anssi

    Kiitos kovasti Pirkko, jälleen kerran! Toivotaan, että saadaan kalasteltua vielä muutama Nigeriasta kiinnostunut lähtemään mukaan Afrikan väkirikkainta maata katselemaan.

    Lesotho kiinnostaisi kovasti. Olin sinne viime vuonna menossa, mutta kun vuokra-auton rajanylityspapereiden saaminen autovuokraamolta oli niin kamalan hankalaa (vuokraamon sisällä ei tuntunut kommunikointi pelaavan lainkaan), niin jätin sen sitten käymättä kokonaan. Heinäkuussahan maassa pääsisi jopa laskettelemaan, että sikäli loppuvuosi on kyllä parempi vierailuajankohta. Kesää kohti jne.

    Ja Palau. Joskus sai 700 eurolla menopaluut Suomesta, mutta ei tullut tartuttua. Nyt poissa ovat ne ajat. Palau taitaa olla sellainen pikku-Japani turisteja myöten…

    1. says: Pirkko

      Kiitos Anssi :-) Toivotaan parasta, joskin kaipa paikalliset kontaktisi Nigeriassa ”selviävät” tarvittaessa meistä ilman Sinuakin, siis jos päädymme matkaan vain paikallisella oppaalla. Lesothon osalta päädyimme tosiaan lyhyeen versioon siinä missä Mosambikista tuntui hyvältä idealta edes pistäytyä myös vähän maaseudulla ja Intian valtameren rannalla.
      Palaun lennot Taipeista näyttävät edelleen olevan olemassa, eli katsotaan nyt sitten mitä koko lentopaketti näyttäisi, Palaun kanssa, että saadaanko tuo mahtumaan matkan raameihin.

  3. Hyviä ja ennen kaikkea mielenkiintoisia matkasuunnitelmia jälleen kerran! :) Ja kyllä tuo hintojen nousu vaan näkyy myös tällaiselle ei-niin-paljon reissaavalle. Tuntuu, ettei niitä ”perushalpoja” lentojakaan enää meinaa löytää..

    1. says: Pirkko

      Kiitos Eveliina! Harvoin aiemminkaan valitsimme niitä kaikkein halvimpia lentoja, joiden halpuudesta olisi joutunut maksamaan lähtemällä aamuyöstä tai joutumalla ostamaan ylimääräisen hotelliyön kohteessa, joten niin selkeästi emme tätä ole vielä havainneet, mutta uskottava se kai on, että hintataso on yleisesti kyllä noussut.

  4. says: Daniel

    On kyllä pakko vähän ihmetellä noita Ikkunapaikan vertailuja. Ensinnäkin on aika kummallista valita vertailukohdaksi 2021 eli koko vuosi pelkkää koronaa, koneet tyhjiä, hinnat matalia. Ja sitten toiseksi, sekä Tukholma että Lontoo ovat minulle säännöllisiä lentokohteita ja nuo hinnat ovat suomeksi sanottuna ihan roskaa. Ei mikään lentolippu Tukholmaan maksa 400 euroa, ellei nyt sitten edellisenä iltana osta bisnesluokan lippua, ja mahtaakohan sittenkään maksaa tuollaisia summia. Sanoisin, että pienellä etukäteissuunnittelulla Tukholmaan pääsi ennen koronaa 80-90 eurolla, nyt voi olla, että alle 120-130 euron ei saa oikein mitään. Lontooseenkin saa aika taitava olla, jos haluaa maksaa lipustaan 554 euroa. Parin kuukauden päähän näyttäisi saavan vaihdollisia lentoja reippaasti alle 200 eurolla, ja suoriakin 300 eurolla. Se on kyllä kallista, kun ennen koronaa sai suorat puolella hinnalla tuosta, mutta 554 on ehdottomasti potaskaa.

    Kyllä lentäminen on kallistunut, paljonkin, mutta nyt näyttäisi onneksi vähän siltä, että hinnat ovat tulossa jo alaspäin. Monet lentoyhtiöt romuttivat vanhoja koneitaan oikein urakalla pandemian aikaan, ja kun kysyntä elpyi, niin koneista oli sitten pulaa ja hinnat korkealla. Kunhan uusia pikku hiljaa saadaan niiden romutettujen tilallle, niin kyllä ne hinnat siitä sitten taas laskevat, uskoisin.

    Hurghadasta ei ole omakohtaista kokemusta, mutta se on kyllä yksi harvoja kohteita, joista en ole kuullut kuin negatiivista. Minun yleissivistykseni ei kaipaa Hurghadaa :) Suhtautuisin hygienia-asioihin kuin olisin Intiassa, ja toivoisin ehkä välttyväni vatsataudilta…

    Kairossa viihdyin koronakeväänä 2021 hyvin, tuli nähtyä Ramadanin päättyminen rummunpäristelyineen ja pyramideilla oli lähes autiota. Vatsakaan ei mennyt sekaisin. Christie-henkinen Niilin risteily voisi kyllä olla metka kokemus, itse asiassa luin ihan vähän aikaa sitten uudelleen Kuoleman Niilillä ja jäin tuota miettimään.

    Taipei oli minulle pettymys, mutta varmaan lähinnä siksi, että odotukset olivat vääriä. Se ei ollutkaan mikään Singaporen ja (entisen?) Hongkongin kaltainen kansainvälinen metropoli, vaan tuntui enemmän ihan tavalliselta, rumalta ja kovin kovin kiinalaiselta suurkaupungilta.

    Maputon kokemuksia jään suurella mielenkiinnolla odottelemaan. Siellä pitäisi meidän kesäaikaan olla miellyttävän kuivaa ja epälämmintä, ja ensi kesä kaipaa jotain vähän erikoisempaa kalenteriin.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Daniel! Hyvä, jos näissä kommenteissakin tulee lisää näkemyksiä tähän hintatasoon – kuten totesin, niin meillä ei ole oikein ollut vakioväliä, jota voisi verrata ja sen verran monet Euroopan lennot on ostettu pisteillä, joten niiden hinta on siinä mielessä ollut vakio. Mutta voisin kyllä kuvitella, että tuollaisissa tutkimuksissa verrataan jotenkin ”listahintaa” eikä yritetäkään nähdä vaivaa sen edullisimman vaihtoehdon löytämiseksi esimerkiksi päivää tai kellonaikaa varioimalla. Toisaalta tässä kommentointiketjussakin Kaliforniasta vuosittain Suomeen lentävän Paulan havainto oli, että hinnat ovat kyllä reippaasti nousseet.

      Juu, emme erityisesti halunneet Hurghadaan, mutta yritämme selvitä siitä hengissä :-) Intiasta selvisin tiukasti vain kypsennettyä ruokaa syömällä ilman vatsatautia, hyvästi siis vihannekset ja hedelmät ja jäätelöt, mutta katsotaan nyt miten Egyptissä käy. Edellisen kerran kun kävimme siellä Eilatista Tabassa ja matkassa oli sisareni kahden silloin vielä pienen lapsen kanssa, niin ohje lapsille oli, että päiväretkellä ette syö tai juo mitään paitsi eväitä äidin laukusta!

      Taipeista ja Taiwanista uskomme jo omaavamme melko oikeanlaisen kuvan luettuamme ja kuunneltuamme SNMatkakuvaajan matkakertomuksen sieltä.

      Maputossa venytämme taas kokemustamme maailman köyhyydestä, sillä ainakin Wikipedian bruttokansantuotetilaston mukaan Mosambik on vielä vähän köyhempi valtio kuin Malawi ja siitä tulee siis osaltamme uusi ”ennätys” tuon listan loppupäässä. Pitäisiköhän sittenkin yrittää vielä joskus poiketa Burundissakin …

  5. Joitain tuttuja paikkoja, joista jo aiemmin kehumani Okavango Delta tosiaan oli mieleemme. Myös Tokio on mukava kaupunki, vaikka omasta näkökulmastani ne kiinnostavimmat Japanin paikat löytyvät muualta. Mosambik ja Palau käymättömistä paikoista olisivat erityisen kiinnostavia, ja pitääpä laittaa Nigeriakin harkintaan! :)

    1. says: Pirkko

      Kiitos Mikko! Edellisellä kerralla Japanissa kolusimme Kioton jollain tarkkuudella ja kävimme Osakasta Hiroshimassa. Tervetuloa mukaan Nigerian reissulle!

  6. says: Reissu-Jani

    Kiinnostavia kohteita tulossa teillä. Botswanaan virittelin alkuvuodesta jotain suunnitelmia namibialaisen/hollantilaisen matkatoimiston kautta, joilta hommasin Namibian omatoimipaketin maasturilla ja leiri/B&B majoituksilla. Okavango olisi ollut siinä ohjelmassa ja enemmän olisi ollut ns. offroad ja puska-ajoja, vaikkakin deltalla ei omatoimisesti pääsekään ajamaan.

    Nigeria alkanut hieman kiinnostamaan, jos vaimo vihdoin onnistuisi saamaan vielä sen puolen vuoden vuorotteluvapaan niin olisi helpompaa lähteä matkaan jollei sitten lähdetä puoleksi vuodeksi isommalle matkalle Etelä- ja Keski-Amerikkaan.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Jani! Deltalla taidetaan enemmän ”ajella” pienlentokoneilla ja veneillä kun autolla. Olisipa ovelaa, jos vihdoinkin päätyisimme samalle reissulle, siis Nigeriaa – toivotaan parasta sen kannalta!

  7. Kyllä vaan lentojen ja matkojen hinnat ovat nousseet. Ennen koronaa matkustettiin paljon. Onkohan hinnannousu vain kysynnästä johtuvaa….
    Hienoja suunnitelmia teillä talvelle. Erityisesti Egyptin ja Niilin risteily kuulostaa hyvältä. Itsellä se myös haavelistalla.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Sari! Taisi olla niin, että koronan myötä osa kapasiteetista poistui ja sen jälkeen samalle tai korkeammallekin tasolle noussut kysyntä näkyy kysynnän ja tarjonnan hienoisena epäsuhtana.

  8. says: Mari/ Maailma kotina

    Amerikansuomalaiset sukulaisemme myivät Euroopan kotinsa 82 ja 85 vuotiaina. Siihen asti matkustivat monta kertaa vuosittain valtameren yli. Uskon, että teilläkin pitkään vuosia. Toki lähelläkin paljon mielenkiintoista.

  9. says: Ne Tammelat

    Hienoja suunnitelmia jälleen! Jäämme innolla odottamaan ja seurailemaan. Oli muuten hyvä tuo Ikkunapaikan tämänkertainen numero, piti lukea ihan kannesta kanteen.

    Meillä muuten juttuja Taiwanista ja siellä Taipeista sekä Tarokon kansallispuistosta, jos kiinnostaa.

    1. says: Pirkko

      Kiitos kommentista! Tosiaan, tuo Ikkunapaikan syyskuinen numero oli erinomaisen mielenkiintoinen. Tsekataan, aikanaan, Taipei-juttunne, etenkin kun ajatus on ollut toteuttaa ainakin tuo osuus matkasta pitkälti omatoimisesti.

  10. says: Tarja T

    Hei! Teimme ennen koronaa matkan Botswanaan ja mm Otavago-suistoalueelle. Lentolaukku piti olla pehmeä ja hyvin pieni sekä kevyt. Laukku mitattiin ja punnittiin. Jos oli liikaa painoa, tavaraa joutui ottamaan pois sekä jos laukku oli väärän kokoinen, he antoivat säkin, johon sinun tuli pakata tavarat ja oma laukku jäi lähtökentälle odottamaan paluutasi. Kentällä näki itkupotkuraivareita, mutta ei auttanut. Sääntöjen mukaan tuli mennä. Eli en suosittele ottamaan riskejä!

    1. says: Pirkko

      Kiitos vinkeistä! Pitääkin pyytää matkanjärjestäjältä vielä tarkat säännöt niin osaamme varautua niihin.

  11. Kiinnostavia suunnitelmia jälleen kerran! Ja mitä tuohon hintojen nousuun tulee, niin kyllä ainakin omasta mielestä nousua on roimasti eivätkä kaikki lentoreitit ole vieläkään palautuneet koronan jäljiltä. Käymme säännöllisesti Ruotsissa, ja ennen koronaa SAS lensi Tampereelta Tukholmaan ja siitä jatkoimme vaihdolla toiselle maan sisäiselle lennolle. Nykyään on edullisempaa lentää Kööpenhaminaan ja siitä jatkaa junalla Ruotsin puolelle. Mutta jos ajankohdassa ei voi joustaa, liput kahdelta aikuiselta voivat hyvinkin olla 600-700 euroa menopaluuna. Toki edullisimmillaan pääsee noin 50 eurolla, eli hajontaa on paljon!

    1. says: Pirkko

      Kiitos Sandra! Lentojen hintavertailut ovat tosiaan haastavia, sillä hinta riippuu myös niin paljon päivästä ja kellonajasta ja etenkin, jos ajankohta ei jousta, joutuu pahimmillaan maksamaan sen ”listahinnan”.

  12. Kommentoinkin tätä postausta jo aiemmin Facen puolella, mutta oli mennyt kokonaan ohi jostain syystä tuo Palau-kohta. En ollut tajunnutkaan, että noita saaria on noinkin ”lähellä” esim. Filippiinejä. Täytyy laittaa korvan taakse, koska meillä on tässä lähivuosina tarkoitus lähteä Aasian suunnalle kiertelemään. Ja meilläkään tuskin tulee kovin montaa Tyynenmeren saarta kierrettyä, että on otettava ilo irti kaikista, mihin on edes jokseenkin realistinen pääsy.

    1. says: Pirkko

      Kiitos taas :-) Maailmanmatkaajaystävien kokemuksia Tyynen meren saarivaltiosta kuunnellessani olen ymmärtänyt, että tuolla suunnalla etäisyys, vaikka Filippiineiltä, ei välttämättä ole se juttu vaan se, mistä lentoja on. Keväällä kaikissa Tyynen valtameren valtioissa käynyt ystäväni totesi mm. että aika monta kertaa haettiin Brisbanesta vauhtia, sillä sieltä löytyi yhteyksiä myös tilanteissa, joissa saarten välisiä lentoja oli peruutettu. Nyt tuo Palau on mukana siksi, että Taipeista on sinne kohtuumittaiset ja siis kohtuuhintaiset lennot.

  13. Onpa taas kivoja suunnitelmia teillä! Tokio kuuluu ehdottomasti listalleni, mutta sinne haluaisin jostain syystä lähteä jonkun kanssa eli täytyy saada joku utelias ja reipas kanssani matkaan.
    Pehmeästä laukusta muistuu mieleeni tuo sama ohje, kun kierrettiin Tansanian safareita. Itselläni tapaa olla aina vähän liikaa kaikkea mukana ja tuohon aikaan olin vielä ihan mahdoton. Safarille oma käsitykseni pehmeästä kassista tarkoitti isoa lätkäkassia:) Sain pitää kassini, mutta kyllä mulle naurettiinkin.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Hannele! Kesällä käytiin Afrikassa käsimatkatavaroilla runsas 2 viikkoja ja tuo tuleva matka on muutaman päivän lyhyempikin. Pitää tosin vielä miettiä tuo kova lentolaukkukuvio, että se vai reppu + duffeli, jälkimmäinen tosin lätkäkassia paljon pienempi :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *