20-vuotisjuhlat!

Meriharakka 20 vuotta

Torstaina 15.2.2024 juhlimme blogimme 20-vuotissynttäreitä Helsingissä. Ideasta saamme kiittää Reissukuume -blogin Eveliinaa, joka kommentoi 19-vuotisjuttuumme näin: Kai järjestätte 20-vuotissynttärijuhlat uskollisille lukijoille ja kanssabloggaajille? :)

Kirjasin idean ylös heti tuoreeltaan ja Egyptistä palauttuamme tarkastelimme alkuvuoden matkakalenteriamme ja totesimme, että sen sijaan, että lähtisimme keskellä talvea johonkin luultavasti kylmään ja kosteaan eurooppalaiseen kaupunkiin ennen maaliskuista Aasian reissuamme, voisimme hyvinkin järjestää kylmässä ja ehkä kosteassakin Helsingissä 20-vuotisbileet. Joten tuumasta toimeen!

Tilaksi valikoitu Aventura Plaza, Matkatoimisto Aventuran yhteydessä oleva matkailuhenkisesti sisustettu kodikas kellaritila Lönnrotinkadulla. Catering-firma löytyi kotikulmiemme Facebook-ryhmän suositusten ja pienen kilpailutuksen perusteella: Happy Friends. Juomien valinnassa auttoi Alko – mutta myös syksyllä Champagnen alueelle tekemämme matka. Shamppanjan sijaan päädyimme kuitenkin tarjoamaan crémantia, joka sekin on tuotettu perinteisellä kuohuviinimenetelmällä, mutta perinteisen samppanja-alueen naapuristossa. Tunnustan, etten ennen syksyn reissua tuntenutkaan moista juomaa, mutta sittemmin olimme sitä joitakin pulloja juoneet.

Ystäviä, matkabloggaajia ja maailmanmatkaajia

Vieraslistan koostimme paitsi niistä uskollisimmista lukijoista ja kanssabloggaajista, myös maailmanmatkaajista, mutta valitettavasti niin tilan kuin budjetin puitteissa vieraiden määrä rajautui n. 40 henkeen. Valitettavasti ihan viime metreillä Suomessa meneillään oleva valitettava poliittisten lakkojen aalto heitti vielä kapuloita rattaisiin, sillä vaikka joukkoliikenteen lakosta huolimatta osa busseista ja junista kulkikin, niin ihan kaikille ei kyytiä järjestynyt.

Lukijoitamme edustivat pitkäaikaiset ystävämme, mukaanlukien veljeni puolisoineen, joka saapui juhliimme Turusta asti. Luultavasti hän onkin ollut yksi blogimme ensimmäisiä lukijoita ja mukana lähes kaikissa purjehdusaiheisissa jutuissa. Valitettavasti ihana naapurimme ei päässyt mukaan juhliimme, sillä siinä missä monet aloittevat blogit tapaavat pohtia, että lukeekohan näitä kukaan muu kuin äitini, niin meidän tapauksessamme olisin ainakin alkuvuosina saattanut vitsailla, että lukeekohan näitä kukaan muu kuin Outi. Muutama kutsu lähti myös aktiivisimmille kommentoijillemme.

Matkablogien joukosta yritin löytää blogeista jos ei nyt ihan 20 vuotta sitten aloittaneet, niin kuitenkin pitkään ilmestyneet ainakin jossain määrin kanssamme samanhenkiset blogit. Matkabloggaajien osalta haasteita aiheutti kuitenkin niin se, että monet olivat matkoilla (kummallista miten paljon matkabloggaajat rehjuavat maailmalla!) tai heidän sijoittumisensa ympäri Suomea (mitä, eikös nyt Oulusta kannata lähteä Helsinkiin muutaman tunnin takia!).

Myös Maailmanmatkaajien tätä nykyä n. 150 jäsenen kohdalla jouduimme tekemään valintoja samaan tapaan kuin matkabloggaajakolleegoiden osalta. Ensimmäiseen kierrokseen lähettämiämme kutsuja saimme tässäkin ryhmässä monen monta vastausta eri puolilta maapalloa. Etenkin tämän ryhmän osalta kesä olisi saattanut olla paras aika juhlien järjestämiseen, sillä monet viettävät kuitenkin ison osan kesää Suomessa, mutta kun tämä blogi nyt tuli sattumalta perustettua juuri 15. helmikuuta! Tästä ryhmästä haluaisin kuitenkin erityisesti mainita estyneistä Pirjon, jonka kanssa kirjoitimme paljon lukijoita keränneen jutun Nomadmanian verifioinnista ja tamperelaiset matkaystävämme, joiden kanssa viimeksi teimme yhteisen matkan Paimion parantolaan.

Juhlatunnelman virittelyä helmikuun illassa

Mutta, haasteet sikseen – torstai-iltana kaikki asettui lopulta kohdalleen, kuohuviinit – ja alkoholittomana vaihtoehtona mainio kuohuva kuusenkerkkä -juoma – olivat kylmässä, tarjottavat pöydässä, ilmapallot ilmassa ja vieraat tulossa!

Meriharakka 20 vuotta Meriharakka 20 vuotta

Meriharakka 20 vuotta
Lohimoussea saaristolaisleivällä, savupororieskarullia, kasvissamosoja, tomaatti-mozzarella minivartoita ja synttärikakun sijaan vadelmacrustadeja – näillä mentiin!
Virittelyä
Vähän vielä virittelyä – pitäähän bloginkin näkyä blogisynttäreillä!
meriharakka net
Sinistä puomipeitettä tekstillä www.meriharakka.net ei taida enää olla olemassa. Monta vuotta se kuitenkin ehti kiertää erityisesti Saaristomeren ja Ahvenanmaan pienvenesatamia.

Kiinnostus matkailuun yhteisenä nimittäjänä

Alkukippistelyjen  – ja meille ihan yllätyksenä tulleiden monien lahjojen vastaanottamisen – jälkeen vieraat asettuivat kodikkaan tilan mukaville sohville ja tuoleille satunnaisissa kokoonpanoissa. Välillä ”häiritsimme” juhlaväkeä esittelemällä heitä hiukan toisilleen. Kerroimme tarinoita siitä, miten blogimme nimi juontaa yhdessä veljeni kanssa aikoinaan omistamaamme Artina 33 -malliseen purjeveneeseen nimeltään Meriharakka. Vene oli muuten vähän pienemmän purjeveneen, Sunwind 27:n seuraaja. Pica Picasta ei voinut oikein mennä Haematopus ostralegukseen, joten siitä tuli Meriharakka. Purjehdus vaihtui sitten vuosien myötä maabongaukseen, mutta nimi säilyi.

Muistelimme myös sitä, miten innostuimme Aventuran maailmanympärimatkasta vietettyämme mukavan illan juhlissammekin läsnä olleen pikkuserkkuni ja hänen puolisonsa kanssa katsellen kuvia heidän samaiselta matkaltaan. Mukana torstaina oli myös maailmanmatkaajapariskunta, jotka puolestaan meidän esimerkin innoittamana kiersivät hekin pallon samaisella matkalla! Pikkuserkkuni kanssa yhteisessä tuttavapiirissämme on vielä neljäskin pariskunta, joka on tehnyt saman matkan.

MH 20 vieraita MH 20 vieraita

Matkabloggaajia …

Läsnäolleita matkabloggajia esittelimme ystävillemme ja maailmanmatkaajille – toisilleen Vaihda vapaalle -blogin (ja nykyisin etenkin Instagram-tilin) takana olevat Elina ja Petri, Himomatkaajien Heidi ja Teemu, Ne Tammeloiden Katri ja Ilkka, Matkalla missä milloinkin Marika ja Mikko, Seven Seas Sanna ja Lähdetään taas Teija olivatkin jo ennestään tuttuja. Reissu-Jani puolestaan on niin matkabloggaaja kuin maailmanmatkaaja.

Lähes yhtä pitkän historia kuin Meriharakka-blogilla on myös mm. Kohteena maailma, Travellover, Tämä matka ja Walleni.us  -blogeilla, mutta valitettavasti emme tällä kertaa nähneet Annaa, Annikaa, Ramia tai Sannaa juhlissamme. Mukana juhlissamme sen sijaan oli monen matkailua harrastavan – ja matkabloggaajan – tunteman Suomalaiset reissaajat -ryhmän toinen ylläpitäjä, Mimmu. Päivikin oli kutsuttu, mutta paluumatka Afrikasta venyi sen verran, että juhlat heti sen päälle olisivat olleet liikaa!

matkabloggaajat meriharakka 20v
Julkisuudessa vähemmän olevat matkabloggaajat jätän nimeämättä. Oikealla Ne Tammelat ja Meriharakka -blogit yhteiskuvassa
MH 20 vieraita
Seven Seas -blogin Sanna ja Lähdetään taas -blogin Teija
MH 20 vieraita
Suomalaiset reissaajat -ryhmän Mimmu ja Himomatkaajan turinoita -blogin Heidi ja Teemu

matkabloggaajat meriharakka 20v

matkabloggaajat meriharakka 20v
Juhlat näkyivät illan mittaan ja vähän sen jälkeenkin hienosti bloggaajien Instagram-stooreissa – yllä kuvina, mutta jos käytät Instagramia, niin löydät ne täältäkin

… ja maailmanmatkaajia

Paitsi maailmanmatkaajaystäviämme esittelimme myös hiukan maabongausta harrastuksena, etenkin kun useampikin läsnä olleista matkabloggaajista kertoi löytäneensä sen Meriharakka-blogin tuella. Maabongareita, kuten matkablogejakin, on kovin monenlaisia. Viime kaikki maat tavoitteensa saavuttaneet Anna-Katri ja Juha olivat enemmän julkisuudessa aiheen tiimoilta, mutta juhlaamme kunnioitti myös Harri, jonka itsenäisten maiden lukumäärä on hiukan pienempi. Nomadmanian 1301 alueesta Harrilla onkin sitten tätä kirjoitettaessa kasassa 968! Kannattaa vilkaista Harrin Nomadmania -profiilia – siinä missä useimmilla, meilläkin, tuo Nomadmanian alueiden tasolla oleva kartta on väritetty melko lailla pistemäisesti ainakin Euroopan ulkopuolella, niin Harrilla pääosa maailmaa on jo melko tarkkaankin koluttu!

Illan mittaan, kun lakkasimme vieraitamme ”häiritsemästä” puheensorina eri porukoissa vaan yltyi, sillä olihan kaikkien yhteinen harrastus matkailu, myös ystävillämmme, joista yhdet olivat juuri palanneet yhdeltä jo useammasta kierroksestaan maailman ympäri ja toiset ”vain” Karibialta ja Costa Ricasta :-). Yhteisiä nimittäjiä niin ystäviemme kuin matkabloggaajien välillä löytyi myös purjehdusharrastuksen tiimoilta!

Meriharakka 20 vuottaMH 20 vieraitaMeriharakka 20 vuotta

Meriharakka 20 vuotta
Walleni.us -blogia kirjoittavan Sannan matka tyssäsi poliittiseen lakkoon, mutta ihanasta Sanna oli kuitenkin hengessä mukana!

Mutta kaikki hauska päättyy aikanaan – ja vieraiden lähdettyä jäimme hetkeksi ihmettelemään miten saamme kaikki lahjamme ja muutamat yli jääneet crémant-pullot kuljetettua Iirislahteen, mutta onnistuihan sekin sitten lopulta. Ilmapallotkin päätyivät olohuoneemme nurkkaan ja muistuttavat meitä näistä syntymäpäivistä hyvällä tuurilla vielä pitkään!

Meriharakka 20 vuotta
Kiitos vielä kerran näistä kaikista!
Tags from the story
Join the Conversation

18 Comments

    1. says: Pirkko

      Kiitos Rami! Sen verran paljon polkumme ovat matkabloggaamisen tiimoilta vuosien varrella kohdanneet, että uskon hyvinkin tuon, että olit hengessä mukana.

  1. Onnittelut vielä kertaalleen ja kiitokset juhlista! Olipa kerrassaan hyvän mielen ilta ja niin paljon keskusteltavaa kaikkien reissaajien kanssa, että aika suorastaan lensi. Tätä kautta toivotankin kaikille juhlissanne olleille uusille tuttaville mukavia tulevia reissuja!

    1. says: Pirkko

      Kiitos Sanna! Sinä taisitkin löytää mukavasti myös paitsi matkailu- myös purjehdus(matkailu)henkistä seuraa illan mittaan.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Mikko! Onnittelut Nomadmaniaan liittymisestä, siitä se alkaa – tai ainakin jäävät tehdyt reissut merkintöinä talteen.

  2. says: Daniel

    Onnittelut minultakin 20-vuotiaalle. Kunnioitettava ikä blogille ja oikeastaan ihan mille tahansa internet-maailmassa. Katselin tässä, että esim. Facebook näkyy olevan avattu 4.2.2004, 11 päivää ennen Meriharakkaa.

    Ja kiitos paljon kutsusta. Olisin mielelläni tullut paikalle, kun vain olisin ollut Suomessa. Päätellen tunnelmakuvauksesta ja tarjoiluista, olisin myös viihtynyt oikein hyvin. Juhlatilakin on mitä parhain valinta matkablogin syntymäpäiville.

    Nyt täytyy merkata 15.2.2029 kalenteriin ja jäädä odottamaan, että Meriharakalla tulee neljännesvuosisata täyteen :)

    1. says: Pirkko

      Kiitos Daniel! Facebook tosiaan aloitti jo vähän ennen meitä, mutta Suomessa se yleistyi vasta muutama vuosi myöhemmin :-) Meidän tilimme siellä taitavat olla vuodelta 2007.
      Seuraava mahdollisuus juhliin – tai ainakin tapaamisiin – samaisessa tilassa on 10.6. jolloin siellä järjestetään Nomadmanian ja Maailmanmatkaajien yhteiskokous. Sitä ennen olet jo toki tervetullut jonkun kuukauden ensimmäisenä perjantaina Maailmanmatkaajien tapaamiseen, sillä todennäköisyys noille 25-vuotisjuhlille ei taida sittenkään olla kovin suuri :-)

  3. Hurjan paljon onnea vielä kerran! Tuo teidän saavutus on ihan mieletön :) Hauska kuulla, että juhlat saivat kipinän kommentistani (ja kiitokset maininnasta).

    Harmittaa, etten päässyt paikalle. Toivottavasti törmätään kuitenkin jossain muualla pian! :)

  4. says: Reissu-Jani

    Onnea vielä kerran ja kiitos tarjoiluista. Odotan Meriharakan kutsua neljännesvuosisadan bileisiin. Oma pieni blogini täyttää marraskuussa vasta 10-vuotta vai pitäisikö sanoa jo, koska en koskaan kuvitellut kirjoittavani siihen mitään jatkojuttuja vuoden 2014-2015 kolmen kuukauden matkan jälkeen.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Jani! Joku muukin jo ehti peräänkuuluttamaan 25-vuotisjuhlia, mutta emme kyllä olleet ajatelleet tehdä tästä tapaa … mutta never say never … Näitä yhdestä matkasta alkaneita blogeja on todella paljon, mutta harva kai niistä selviää kymmeneenkään vuoteen, joten kyllä Sinunkin blogiurasi on jo kunnioituksen arvoinen!

    1. says: Pirkko

      Kiitos Sarianne! Juu, kiva idea, jonka sain vuosi sitten blogin kautta bloggaajakolleegalta!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *