Joulun alla vuonna 2007

Rauhallista Joulun Aikaa ja Onnellista Vuotta 2008 kaikille ystävillemme (ja muillekin tätä blogia ehkä seuraaville)!

Joulukortti Unicef

 

(Kuvaa klikkaamalla pääset lähettämään sähköisen joulukortin ystävällesi – ja samalla tuet Unicefia Nokian laskuun.)
 

Vuosi 2007 melkein takanapäin – ja aika muistella hiukan menneitä …

Kuluneena vuotena Pirkko vaihtoi työpaikkaa ja palasi SAS- ja Basel II -kuvioista SAP-kuvioihin, nyt Nokialle, eikä enää konsulttina vaan osaksi Nokian Shared Accounting Services -ryhmää, vastaamaan ostotilauksettomien laskujen käsittelyprosessista maailmanlaajuisesti. Alkuvuosi kului vielä OPK:lla Vallilassa, Samlinkillä Leppävaarassa ja Sammolla Haagassa, päivä, pari viikossa kullakin asiakkaalla, mutta elokuun alun jälkeen työpiste onkin sitten useimpina päivinä löytynyt Keilaniemesta, ellei sitten etätyöpäivinä kotoa (tai joskus Salosta).
Lassen työpiste on edelleen ollut Ericssonilla Jorvaksessa, joten tältä osin riskienhallinta perheessämme on hiukan pettänyt, molempien työpaikat ovat nyt samalla toimialalla.

Matkailun osalta vuoden teemaksi muotoutui, sitä varsinaisesti suunnittelematta, miehitetty Eurooppa. Alkuvuodesta kävimme kaupunkilomilla Prahassa, Riikassa ja Vilnassa. Juhannuksen vietimme Saarenmaalla ja kesälomamatkan teimme Bretagneen ja Kanaalisaarille, erityisesti Jerseylle. (Autolomailu ulkomailla muuttui kyllä kertaluokkaa helpommaksi navigaattorin myötä, siinä missä karttaplotteri muutama vuosi sitten muutti navigointia merellä). Merelläkin vietimme heinäkuussa viikon – S/Y Meriharakalla edelleen, vaikka se nyt jo yli vuoden onkin ollut Pirkon veljen omistuksessa kokonaan. Syyskauden matkailu jäi työmatkailuun ja Turun viikonloppuun – mutta jouluksi lähdemmekin sitten taas hiukan kauemmaksi, Pohjois-Intiaan.

Suvun nuorison kuulumisista päällimmäiset: Pirkon sisarentytär Satu muutti keväällä omaan kotiin ja sai ajokortin, veljentytär Tiia sai ylioppilaslakin ja Lassen veljenpoika Henri vietti keväällä häitä Sinin kanssa ja syksyllä osallistuimme heidän esikoisensa, Eevertin, kastejuhlaan. Keväällä omista häistämme tuli kuluneeksi 30 vuotta.

Kotikulmamme Iirislahdessa oli keväällä ja syksyllä mediassa lähes harva se päivä – ensimmäisellä kierroksella kaupunginhallitus päätti olla rakentamatta pienen satamamme sulkevaa siltaa, mutta sitten syksyllä toisella kierroksella se päätettiin rakentaa, joten ensi vuonna sitten silta varmaan ilmestyy maisemaamme. Kotona teimme syksyllä pienen kylpyhuoneen ehostusremontin, joten nyt on parin vuoden sisällä panostettu niin keittiöön kuin kylpyhuoneeseen. Suomen siirtyminen digiaikaan sai myös meidän ostamaan parikin uutta digitelevisiota, kun digiboxien käyttö alkoi tympiä. Ja VHS-nauhurit jäivät sitten meilläkin pitkälti historiaan kovalevytallennuksen myötä. Syystä tai toisesta tuo kovalevylle tallentaminen on ainakin meillä muuttanut television katselun lähes kokonaan sen kautta tapahtuvaksi, uutiset taitavat olla ainoa televisio-ohjelma jota enää katsomme suorana lähetyksenä.
Televisio-ohjelmien tai elokuvien katselun vastapainoksi olemme sitten toki myös lenkkeilleet, alkutalvesta jopa hiihtäneet jäällä, käyneet salilla – ja Pirkon perinteisiin on edelleen kuulunut keväällä Naisten kympin juokseminen.